Ο ιδρώτας φέρνει ερεθισμούς και δυσοσμία: Τι λύσεις υπάρχουν και για τα δύο

Date:

Μπορεί κατά κανόνα να μας κάνει να νιώθουμε άβολα, αλλά ο ιδρώτας έχει ένα άμεσο όφελος που είναι είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός μας και η αποφυγή υπερθέρμανσης.

Όταν ο ιδρώτας εξατμίζεται από το δέρμα, λειτουργεί ως μηχανισμός ψύξης για το σώμα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις.

Πέραν του ότι προκαλεί μια δυσοσμία στο σώμα, ο ιδρώτας μπορεί να οδηγήσει και σε σπυράκια στην επιδερμίδα κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που εκτιθέμεθα απευθείας στον ήλιο.

Ιδρώτας: Τι να κάνετε για τα σπυράκια στην πλάτη το καλοκαίρι

Να φοράτε καθαρά, χαλαρά ρούχα με ύφασμα που “αναπνέει”

Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε ρούχο που έρχεται σε επαφή με την πλάτη σας είναι καθαρό και, αν είναι δυνατόν, να είναι κατασκευασμένο από φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα εφαρμοστά ρούχα. Επίσης, να χρησιμοποιείτε ένα απαλό απορρυπαντικό με ελάχιστο, ή καθόλου άρωμα. Τα σπυράκια στην πλάτη μπορεί να προκληθούν, ή να επιδεινωθούν από υπερβολικά σκληρά, ή πολύ αρωματικά απορρυπαντικά. Τέλος, εάν είναι δυνατόν, να βάζετε και χλωρίνη όταν πλένετε τα λευκά. Η χλωρίνη σκοτώνει κάθε βακτήριο στα ρούχα και εμποδίζει την ανάπτυξη της ακμής. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι θα ξεπλύνετε τελείως την χλωρίνη, για να να μην ερεθίσουν το δέρμα σας τα χημικά που περιέχει.

Κάντε πάντα ντους αφότου ιδρώσετε

Ο ιδρώτας που δεν έχει ξεπλυθεί από την επιδερμίδα δημιουργεί ουσιαστικά ένα φιλόξενο περιβάλλον για τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Επιπλέον, μπορεί να φράξει τους πόρους, προκαλώντας ακμή.

Να ξεβγάζετε καλά το conditioner, όταν λούζεστε

Μια πιθανή αιτία για τα σπυράκια στην πλάτη είναι το μαλακτικό (conditioner) που δεν έχει ξεπλυθεί καλά από τα μαλλιά. Κάνει καλό στα μαλλιά σας, αλλά όχι και στην επιδερμίδα της πλάτης σας. Για να μην έχετε πρόβλημα, πλύνετε την πλάτη σας τελευταία, αφότου έχετε τελειώσει με το λούσιμο.

Ενυδάτωση με λοσιόν χωρίς έλαια

Το δέρμα σας είναι ένα ακόμα όργανο στο σώμα. Όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά. Και όπως και τα άλλα όργανα στο σώμα σας, που χρειάζεται νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά, ώστε να φαίνονται και να είναι υγιή, έτσι χρειάζεται και το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε λοσιόν στην πλάτη σας κάθε φορά που έχετε πλυθεί (καθημερινά). Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μία μη-φαρμακευτική λοσιόν, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα ανα- πως είναι εγγυημένη να μην προκαλεί μαύρα στίγματα (non-comedogenic). Αυτό είναι απαραίτητο επειδή το σαλικυλικό οξύ στεγνώνει το δέρμα σας.

Αλοιφή με υπεροξείδιο του βενζολίου

Από τη στιγμή που ήδη θα χρησιμοποιείτε σαλικυλικό οξύ στα προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης, επιλέξτε μία διαφορετική δραστική ουσία για επιτόπου εφαρμογή. Τέτοιες είναι οι κρέμες με έως 2,5% υπεροξείδιο του βενζολίου. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με 5% ή 10% υπεροξείδιο του βενζολίου, αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, διότι αυτό θα αυξήσει τον ερεθισμό. Αν είστε ευαίσθητοι στο υπεροξείδιο του βενζολίου, τότε κάποιο άλλο προϊόν με 10% σε θείο μπορεί να σας δώσει αποτελέσματα.

Αλοιφή με ρετινόλη

Βάλτε μια κρέμα ρετινόλης στην πλάτη σας τη νύχτα. Αυτό απολεπίζει το δέρμα σας και αποτρέπει τα σπυράκια στην πλάτη.

Ιδρώτας: Τι να κάνετε για να μην μυρίζουν άσχημα οι μασχάλες

Μαγειρική σόδα

Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των οσμών στο ψυγείο ή το πλυντήριο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε την οσμή και στις μασχάλες σας. Ανακατέψτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο καλαμποκάλευρο και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή της μασχάλης για να διατηρήσετε το δέρμα σας ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε το κυρίως πριν να ντυθείτε το πρωί.

Έλαιο από δέντρο τσαγιού

Διάφορα προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της δυσάρεστης οσμής, μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια αυτού του απαλού φυσικού ελαίου. Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Φτιάξτε ένα μείγμα από λίγες σταγόνες του ελαίου από δέντρο τσαγιού και λίγο φυσικό ροδόνερο και στη συνέχεια ψεκάστε το πάνω στην περιοχή της μασχάλης.

Αλκοόλ

Επιλέξτε άοσμη αλκοόλη, όπως βότκα, προκειμένου να αποφευχθεί η μυρωδιά από το ίδιο το αλκοόλ. Ψεκάστε λίγο αλκοόλ κάτω από τα χέρια σας και θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά και τα βακτηρίδια αμέσως. Φυσικά, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε πριν ντυθείτε.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Εκτός από τα πολυάριθμα οφέλη που παρέχει, το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να εξαλειφθεί η οσμή στη μασχάλη. Απλά συνδυάστε το οξυζενέ με νερό ή φυσικό ροδόνερο και ψεκάστε το στις μασχάλες σας.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαριέττα Χρουσαλά: Ξέγνοιαστες στιγμές στη Μύκονο με τον σύζυγό της, Λέοντα Πατίτσα

Παρέλαση επωνύμων γίνεται κάθε βράδυ στα Ματογιάννια, με celebrities και jet setters να «ανακατεύονται» με τα πλήθη των τουριστών. Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας έκαναν βραδινή έξοδο σε γνωστό μπαρ του νησιού όπου και τους κατέγραψε η κάμερα του Mykonos Live TV. Η πρώην παρουσιάστρια και ο εφοπλιστής είναι από τα πιο ερωτευμένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εμφάνιση του Slimane και η ερμηνεία του «Mon Amour» της Eurovision

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με διαφορετικό τρόπο ερμηνεύτηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Έκπληξη όμως αποτέλεσε η εμφάνιση του Slimane, νωρίτερα. Φαντασμαγορική είναι η παρέλαση, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλωτή, και πραγματοποιείται κατά μήκος του Σηκουάνα. Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τις κερκίδες που έχουν

Power of Love: Ποιο αγόρι θα αποχωρήσει;

Παρασκευή, 26.7.2024, 13:29 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Απόψε είναι το Gala του Power of Love και ένα αγόρι θα δει την πόρτα της εξόδου από το παιχνίδι. Η Νίκη και ο Jason είναι εκείνοι που φορούν την κονκάρδα στα δύο σπίτια αφού ψηφίστηκαν ως οι δημοφιλέστεροι χαρακτήρες της εβδομάδας. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Νίκη η οποία

Ο Μίμης Πλέσσας κλείνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Διαβάστε λεπτομέρειες... Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς από τον μετρ των μουσικοθεατρικών επιτυχιών Γιώργο Βάλαρη. Μια επέτειος-σταθμός για την ελληνική μουσική με τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές επιτυχίες του μυθικού συνθέτη και ένα πλούσιο επιτελείο 30 και πλέον καλλιτεχνών μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα.

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ Δείτε τη δημοσίεση που έκανε λίγο μετά την εντυπωσιακή performance H  Lady Gaga  τραγούδησε στην τελετή έναρξης των  Ολυμπιακών Αγώνων 2024  στο Παρίσι, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση εμπνευσμένη από τα καμπαρέ, με μία ομάδα 8 χορευτών.

Μπέτι Μίντλερ: Η ηθοποιός και ο σύζυγός της κοιμούνται σε χωριστά υπνοδωμάτια εδώ και 40 χρόνια

H Μπέτι Μίντλερ αποκάλυψε το μυστικό της για τον 40χρονο γάμο της με τον σύζυγό της Μάρτιν φον Χάσελμπεργκ. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι το ζευγάρι κοιμάται σε «ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες» από τότε που παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας στις 16 Δεκεμβρίου 1984. Όσον αφορά στον λόγο, η Μίντλερ μιλώντας στο «Entertainment Tonight», απάντησε: «Ο σύζυγός μου ροχαλίζει».

Γιάννης Αγγελάκας: Το πρόβλημα υγείας που τον οδηγεί στην ακύρωση των συναυλιών του

Την διακοπή των συναυλιών του ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο Γιάννης Αγγελάκας. Ο ίδιος ενημέρωσε τους θαυμαστές του για το πρόωρο τέλος της καλοκαιρινής περιοδείας του, λόγω σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει με την ακοή του. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αγγελάκας, έγραψε στη λεζάντα μιας ανάρτησής του: «Γεια σας παιδιά. Λυπάμαι για αυτά που

Βασάλος: «Είδα την Ευρυδίκη Βαλαβάνη με τη σχέση της, δεν ένιωσα άνετα! Είναι αμήχανο»

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος αποκάλυψε τη συνάντηση που είχε με την Ευρυδίκη Βαλαβάνη και τον σύντροφό της, Γρηγόρη Μόργκαν .

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Βίντεο δείχνει τον σκηνοθέτη να φιλάει γυναίκες κομπάρσους στα γυρίσματα του Megalopolis

Μέλη του συνεργείου περιγράφουν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά του σκηνοθέτη

Κιμ Καρντάσιαν: Πιστεύει ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει μια χώρα αφού παρακολούθησε το Crown

Η Κιμ Καρντάσιαν μοιράστηκε τις σκέψεις της για τη διακυβέρνηση μιας χώρας. Η τηλεπερσόνα αναφέρθηκε στις αλλαγές που συνέβησαν στη ζωή της, καθώς η 5η σεζόν του «Kardashians» έφτασε στο τέλος της την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Σε έναν προσωπικό απολογισμό, η 43χρονη σταρ του ριάλιτι είπε ότι εστιάζει στο να είναι μια καλύτερη εκδοχή του

Βαρύ πένθος για τον Αργύρη Πανταζάρα: Πέθανε ο πατέρας του – «Αντίο, μεγάλε»

Δύσκολες ώρες περνά ο Αργύρης Πανταζάρας, ο οποίος θρηνεί για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Πανταζάρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ολοκληρώνοντας πρόσφατα την καριέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Lady Gaga στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΕΛΛΑΔΑ 5 λ. πριν Νέο παράθυρο Δύσκολή νύχτα στα Τρίκαλα από τη φωτιά σε σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 13 λ. πριν Νέο παράθυρο Τελετή Έναρξης: Ντεμπούζ και Ζιντάν έσμιξαν πάλι σε… Ολυμπιακούς Αγώνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 17 λ. πριν Νέο παράθυρο Τελετή έναρξης: Η Γαλλίδα superstar Aya Nakamura ξεσήκωσε το πλήθος με τα τραγούδια