Δερματίτιδα και έκζεμα: Τι να προσέχετε με τον καλοκαιρινό ήλιο

Date:

Είναι πολύ πιθανό να είστε πιο επιρρεπείς στην εκδήλωση εξανθήματος από έκζεμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και, μάλιστα, σε σημεία του σώματος τα οποία δεν μπορείτε να τα καλύψετε εύκολα με ρούχα, όπως το έκζεμα στο πρόσωπο.

Η ζέστη του καλοκαιριού δημιουργεί ξεχωριστά προβλήματα σε άτομα με δερματίτιδα και μπορεί να τους προκαλέσει εξάνθημα.

Οι λόγοι που αυτό συμβαίνει το καλοκαίρι είναι:

Θερμότητα

Ο ζεστός καιρός μπορεί να σας προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη φαγούρα σε ένα εξάνθημα από την δερματίτιδα. Την ίδια στιγμή, ακόμα και η αυξημένη υγρασία της εποχής κάνει επίσης το έκζεμα πιο δύσκολο να ελεγχθεί.

Ιδρώτας

Είναι η φυσική λειτουργία του οργανισμού για να δροσιστεί όταν ανεβαίνει ψηλά η θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αλλά, ως γνωστόν, ο ιδρώτας επιδεινώνει την δερματίτιδα. Επίσης, τα ρούχα “ποτίζουν” με ιδρώτα και υγρασία και ερεθίζουν ακόμα περισσότερο το δέρμα δια της τριβής.

Εποχικές αλλεργίες

Η αλλεργική ρινίτιδα και άλλες αλλεργίες τη εποχής, γίνονται αιτία για έξαρση εξανθημάτων σε άτομα με δερματίτιδα.

Ερεθιστικά προϊόντα δέρματος

Η χρήση αντηλιακών και εντομοαπωθητικών που γίνεται κατά κόρον το καλοκαίρι, μπορεί να επιδεινώσει το έκζεμα και τα εξανθήματα.

Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στην καταπολέμηση του εκζέματος, αν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι προφυλάξεις να πάρετε.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνειδητοποιούν ότι το μπάνιο στην θάλασσα, η ενυδάτωση της επιδερμίδας, το μειωμένο στρες λόγω διακοπών, τους βοηθούν να ηρεμήσουν από την δερματίτιδα, εξηγεί η δερματολόγος Pamela Fletcher, από το τμήμα Δερματολογίας στο πανεπιστήμιο του Cincinnati στο Οχάιο. Υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτή την παρατήρηση. Η φωτοθεραπεία (η χρήση ελεγχόμενων δόσεων ακτίνων UVB) είναι μια συνιστώμενη θεραπεία για το έκζεμα, το οποίο εξηγεί τον λόγο που το φως του ήλιου μπορεί να είναι χρήσιμο για το δέρμα που είναι επιρρεπές στο έκζεμα. Αυτό όμως, προσθέτει η Fletcher, δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην λάβετε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης με αντηλιακό και ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο.

Τι να κάνετε για να διαχειριστείτε την δερματίτιδα το καλοκαίρι

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσαρμόσετε τη θεραπεία σας για το έκζεμα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες:

Καθημερινή ενυδάτωση

Ακριβώς επειδή η υγρασία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε την ενυδατική σας κρέμα. Το έκζεμα οφείλεται σε προβλήματα με το φράγμα υγρασίας της επιδερμίδας σας, όχι με την ποσότητα της υγρασίας στον αέρα. Ίσως, όμως, να είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε λιγότερο λιπαρού τύπου προϊόντα δέρματος.

Κλιματισμός

Όταν είστε σε κλειστό χώρο, να τον διατηρείτε δροσερό, όσο αυτό είναι εφικτό. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ανεμιστήρα αν δεν έχετε κλιματισμό στον χώρο. Επίσης, προσπαθήστε να διατηρείτε την υγρασία σε επίπεδο που να μην υπερβαίνει το 50%.

Επιλέξτε ένα υποαλλεργικό αντηλιακό

Ακόμα κι αν το φως του ήλιου μπορεί να σας βοηθήσει με το έκζεμα, θα πρέπει να βάζετε πάντα αντηλιακό από τη στιγμή που θα βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Για να αποφύγετε ερεθισμούς στο δέρμα σας, επιλέξτε προϊόντα που είναι χαρακτηρισμένα ως υποαλλεργικά. Και να αποφεύγετε πάντα όποιο προϊόν έχει πρόσθετα αρώματα, βαφές και αλκοόλες.

Αποφύγετε αντιβακτηριακά προϊόντα δέρματος

Ίσως μπείτε στον πειρασμό να τα χρησιμοποιήσετε, όταν είστε έξω, αλλά αντισταθείτε. Η Fletcher λέει σχετικά: “Τα αντιβακτηριακά προϊόντα θα σκοτώσουν τα πολύ αδύναμα βακτήρια, γεγονός που αφήνει περισσότερο χώρο για άλλα βακτήρια και μύκητες να αναπτυχθούν. Τα δισεκατομμύρια των βακτηρίων που είναι συνήθως στο δέρμα μας βοηθούν στη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας”. Διαλέξτε ένα ενυδατικό σαπούνι για να πλένεστε.

Προσοχή στην ένδυση

Επιλέξτε χαλαρά βαμβακερά ρούχα και μαλακά υφάσματα. Το καλοκαίρι θα πρέπει να ντύνεστε με τέτοιον τρόπο ώστε να ιδρώνετε λιγότερο για να αποφύγετε ερεθισμούς στο δέρμα.

Κάντε ντους πιο συχνά

Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες μπορεί να σας εκθέσουν σε γύρη (δέντρα, φυτά), ιδρώτα, αλάτι (θάλασσα), άμμο (παραλία) και χλώριο (πισίνα). Αν και αυτά δεν προκαλούν σε όλους έξαρση στο έκζεμα, εντούτοις είναι καλή ιδέα να κάνετε συχνά ντους για να απομακρύνετε αυτές τις ουσίες από το δέρμα σας. Επωφεληθείτε από τυχόν υπαίθριες ντουζιέρες στην παραλία και την πισίνα.

Διαχειριστείτε τις αλλεργίες σας

Αν έχετε εποχικές αλλεργίες, αρχίσετε να παίρνετε τα αντισταμινικά σας λίγο πριν την έναρξη της σεζόν και όχι αφότου δείτε τα πρώτα συμπτώματα.

Απολαύστε το καλοκαίρι, αλλά μην σταματήσετε το πρόγραμμα θεραπείας για την δερματίτιδα. Ακόμη και ένα μικρό εξάνθημα, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης. Θα απολαύσετε τις διακοπές σας καλύτερα, αν δεν ανησυχείτε διαρκώς για το έκζεμα από την δερματίτιδα.

-: http://www.everydayhealth.com

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Φίλιπ Μάικλ Τόμας: Αγνώριστος ο «Σκληρός του Μαϊάμι»-Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και έχει 11 παιδιά

Ο Φίλιπ Μάικλ Τόμας, γνωστός ως «Σκληρός του Μαϊάμι», έχει σήμερα 11 παιδιά και μάλιστα από πέντε διαφορετικές γυναίκες. Μάθε παρακάτω όλα όσα δεν γνώριζες.

Καίτη Γαρμπή-Νίκη Κάρτσωνα: Εντυπωσιακές χωρίς ίχνος μακιγιάζ και δίχως φίλτρα!

Λένε πως την αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας μπορεί να τη δει κανείς το πρωί που ξυπνάει ή όταν μόλις έχει βγει από το μπάνιο! Δείτε Καίτη Γαρμπή και Νίκη Κάρτσων

«Ποιο Πάσχα, ποια γιορτή, ποια χαρά, μου λείπεις όσο δεν φαντάζεσαι» – Ραγίζει καρδıές η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας

Ενδιαφεροντα EMMA ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΗΤΕΡΑ «Ποιο Πάσχα, ποια γιορτή, ποια χαρά, μου λείπεις όσο δεν φαντάζεσαι» – Ραγίζει καρδıές η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας Η μητέρα της αδικοχαμένης νεαρής, που έχασε τη ζωή της με φρικτό τρόπο σε τροχαίο το 2022, έκανε μία σπαρακτική ανάρτηση με αφορμή την ημέρα γιορτής του Πάσχα Τζωρτζίνα Φράγκου 06.05.2024 |

Μήπως είστε «εθισμένοι» στο ρινικό σπρέι;

Με τις αλλεργίες να καλπάζουν και τη μύτη να είναι συχνά μπουκωμένη, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τη λύση στα αποσυμφορητικά σπρέι. Η δράση τους είναι τόσο άμεση και ανακουφιστική που συχνά καταλήγει σε κατάχρηση και δημιουργείται μια αίσθηση εξάρτησης. Είναι τελικά τα αποσυμφορητικά σπρέι εθιστικά; Πώς λειτουργούν τα ρινικά σπρέι Οι αλλεργίες και τα

Μαντώ Γαστεράτου: “Κάθομαι στην καρέκλα και μου λέει: είσαι έγκυος – Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου”

Μαντώ Γαστεράτου: «Κάθομαι στην καρέκλα και μου λέει: είσαι έγκυος – Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου» "Στην περίοδο της λοχείας δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, φτάνεις στα τέρματα. Η αλήθεια είναι ότι το έζησα και τις δύο φορές". Τη Μαντώ Γαστεράτου υποδέχθηκε η Τζένη Θεωνά στις «Μαμάδες» ανήμερα του Πάσχα

Γιάννης Στάνκογλου: “Πολλοί μου γράφουν ή μου λένε στον δρόμο: λατρεύουμε να σε μισούμε”

Γιάννης Στάνκογλου: «Πολλοί μου γράφουν ή μου λένε στον δρόμο: λατρεύουμε να σε μισούμε» "Η κόρη μου δεν έχει ούτε Instagram ούτε Facebook. Της έχουμε μιλήσει κι εγώ και η μητέρα της και, ευτυχώς, δεν νιώθει ακόμη την ανάγκη να το κάνει". Για τη φετινή του συμμετοχή στη σειρά «Το Ναυάγιο» του MEGA αλλά και

Χριστίνα Κοντοβά: «Η Έιντα με έχει δει να κλαίω ή να φωνάζω στο γραφείο… Θέλω να λέμε αλήθειες»

Η Χριστίνα Κοντοβά μιλάει για το ταξίδι της μητρότητας μέσω της υιοθεσίας της 6χρονης Έιντα η οποία είναι πλέον όλη η ζωή της.

Μαριέττα Χρουσαλά: Φορά πράσινο μπικίνι, κάνει παγοθεραπεία & μας αποκαλύπτει τους κοιλιακούς της!

Το καλοκαίρι έφτασε λίγο νωρίτερα για τη Μαριέττα Χρουσαλά, η οποία φορά το μαγιό της και ετοιμάζεται για τις πρώτες εμφανίσεις της στη θάλασσα!

Ψυχοκόρες Spoiler: Η Βικτώρια πουλάει τη Δεσποινιώ σε Λιβανέζους

Ψυχοκόρες, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00 στον ΑΝΤ1.

Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Η τρυφερή φωτογραφία αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη τους

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία έγινε πρόσφατα πατέρας για 5η φορά.

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Δευτέρα 6 Μαϊου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα Δευτέρα 6 Μαϊου 2024. Πώς θα είναι η μέρα σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου; Ταύρος: Ίσως είναι καλύτερο να προσεγγίσεις τα πράγματα με πιο χαλαρό και δημιουργικό τρόπο σήμερα. Ένα απαλό πνεύμα αποδοχής ή υποστήριξης στις σχέσεις σου είναι συγκινητικό. Είναι καλύτερο

Άννα Παναγιωτοπούλου: Είμαι σοκαρισμένος, γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο, λέει ο Φασουλής

Ήξερα την κατάσταση, τόνισε - Οι δυο τους ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους στο θέατρο