Διεθνή brands αντιμέτωπα με την χρεωκοπία λόγω κορονοϊού

Date:

Ο αντίκτυπος του Covid-19 στη μόδα και το εμπόριο φυσικά και είναι έντονος με τη λίστα των brands και αμερικανικών πολυκαταστημάτων που μπαίνουν σε καθεστώς χρεωκοπίας να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Σίγουρα τα προβλήματα δεν προέκυψαν ξαφνικά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις συνδέονται με την αδυναμία αυτών των επιχειρήσεων να ακολουθήσουν τους γρήγορους ρυθμούς της βιομηχανίας μόδας και του ηλεκτρονικού εμπορίου που απαιτεί όλο και περισσότερη παραγωγή για να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ζήτηση. Όμως το κλείσιμο των καταστημάτων, η πτώση του τζίρου και ο όγκος των αδιάθετων εμπορευμάτων, ήταν τελικά η κορυφή του παγόβουνου που ανάγκασε πολλές εταιρείες να έρθουν αντιμέτωπες με την χρεωκοπία. Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, συνεπάγεται και αναδιάρθρωση ή πώληση της εταιρείας και όχι άμεση πτώχευση.

J.Crew

H CEO του γνωστού brand Jan Singer, εξήγησε πως η απόφασή της για ένταξη στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα αποτελεί ένα κρίσιμο ορόσημο στη συνεχιζόμενη διαδικασία για μετασχηματισμό της επιχείρησης, με στόχο μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη.

John Varvatos

To menswear brand του ελληνικής καταγωγής σχεδιαστή υπέβαλλε αίτηση για ένταξη στο άρθρο 11 στις 6 Μαΐου.

Neiman Marcus

Η αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων ανακοίνωσε χρέος ύψους 4.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

True Religion

Το γνωστό denim brand υπάγεται σε καθεστώς χρεωκοπίας για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

Nordstorm

Ένα ακόμα αμερικανικό πολυκατάστημα που προς το παρόν κλείνει 16 καταστήματά του, ενώ ανακοίνωσε και το κλείσιμο των luxury boutiques Jeffrey.

Centric Brands

Αγόρασε πρόσφατα τον οίκο Zac Posen, ενώ παράγει προϊόντα για τις εταιρείες Tommy Hilfiger, Under Armour, Calvin Klein. Ζήτησε εισαγωγή στο άρθρο 11 στις 18 Μαΐου.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Καρλάκη: Το πρώτο Πάσχα του γιου της στη Μύκονο και η λαμπάδες που προκάλεσαν ερωτηματικά

Η Μαρία Καρλάκη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί πριν από λίγο καιρό και το μεγαλώνει μόνη της, καθώς η ίδια έχει πει πως δεν έχει σχέσεις με τον πρώην.

Τερέζα: «Είχα σχέση με τον Άλκη Κούρκουλο, ήταν η μεγάλη μου αγάπη»

Η Τερέζα παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και αναφέρθηκε και στον Άλκη Κούρκουλο.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον Β΄ ημιτελικό της Eurovision – Ενθουσιασμός μετά τη δεύτερη τεχνική πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Ενθουσιασμένοι με το Zari και την εξαιρετική εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε είναι οι Εurofans. «Χθες είχαμε τη δεύτερη τεχνική πρόβα η οποία πήγε πάρα πολύ καλά, όπως πολύ καλά είχε πάει και η πρώτη τεχνική πρόβα που είχα πραγματικά σαρώσει

Δανάη Μπάρκα: Στο χωριό για Πάσχα! Αγουροξυπνημένη με μια… καρδούλα στον καφέ της

Πάσχα στο χωριό θα κάνει φέτος, μακριά από επαγγελματικές υποχρεώσεις η Δανάη Μπάρκα. «Όταν ο καφές σου υπενθυμίζει την αγάπη»