Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία

Μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μαζί τους θα ανοίξουν και τα ΚΔΑΠ «εφόσον τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία και την επαναλειτουργία τους θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Κατά τον κ. Πέτσα μαζί με τις ανακοινώσεις για τους παιδικούς σταθμούς θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για κατασκηνώσεις ιδιωτικές και κρατικές.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίαση να ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Όπως είπε δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές ΑμεΑ γιατί η αποστέρηση των ΑμεΑ από δημιουργικές εστίες απασχόλησης επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους πορεία

«Συμφωνήθηκε να ανοίξουν τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποστάσεις και τα γενικότερα μέτρα προστασίας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Όπως σημείωσε μετά από σχετική ερώτηση την τελική απόφαση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων θα την λάβει ο πρωθυπουργός μετά από την εισήγηση των ειδικών.

Η γέφυρα για την επόμενη φάση της κρίσης

Ξεκινώντας την αρχική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σήμερα σε μια ευχάριστη θέση: έχουμε ξεπεράσει την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία χάρη στις προσπάθειες όλων των Ελλήνων» τονίζοντας ότι «δείξαμε όλοι μαζί ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και ακούσαμε και ακούμε τις οδηγίες των ειδικών» και ευχαρίστησε τους πολίτες γι αυτό.

Με αναφορά στα λόγια του πρωθυπουργού επεσήμανε ότι σήμερα είμαστε σε θέση «να περπατήσουμε στη γέφυρα που μας περνάει από την άμυνα στην υγεία στην επίθεση προς την πρόοδο». Πρόσθεσε ότι «πολύτιμα όπλα μας θα είναι η εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε ανάμεσα σε πολίτες και Πολιτεία αλλά και ο βηματισμός της κοινωνίας με οδηγό ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο» και έκανε αναφορά στο σχέδιο που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για στήριξη της εργασίας, μείωση των φόρων και τόνωση της επιχειρηματικότητας.

«Είναι προφανές ότι η πανδημία του κορωνοϊού διαμορφώνει ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Για δύο περίπου μήνες κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση της πανδημίας. Για να μείνουμε υγιείς γιατί προέχει πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιλέξαμε τον δρόμο της αλληλεγγύης

«Θυσιάσαμε έτσι ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε. Τώρα είναι σαφές σε όλους ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι», είπε. «Θα ακολουθήσουμε το δρόμο που οδηγεί στα λουκέτα και στην ανεργία ή τον άλλο δρόμο που στηρίζει την εργασία; Εμείς διαλέγουμε το δρόμο που μας βγάζει με αλληλεγγύη, με υπευθυνότητα, με κοινωνική δικαιοσύνη και γρηγορότερα από την κρίση. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας, που άλλωστε είναι πολύ μικρότερο. Που αποξενώνει τον εργαζόμενο από τη δουλειά του. Που απαξιώνει τις δεξιότητές του. Που τον περιθωριοποιεί κοινωνικά. Εμείς συμπληρώνουμε όλα τα μέτρα που πήραμε στην πρώτη φάση της πανδημίας από την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέχρι αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το ειδικό πρόγραμμα ‘Συνεργασία’».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, το πρόγραμμα αυτό θα εκτείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο και «αν και εφόσον χρειαστεί θα μπορεί να επεκταθεί». Με τον τρόπο αυτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, εξασφαλίζεται επίσης ότι «εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, ιδίως στον Τουρισμό, στις μεταφορές, τον Πολιτισμό και στην εστίαση διατηρούνται οι θέσεις εργασίας χωρίς μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διατηρούμε δηλαδή τον μισθό των εργαζομένων».

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι «η κριτική ότι δήθεν με αυτήν την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χθες η αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη». Εξήγησε ότι «δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο αλλά μόνο με το μηδέν, με την ανεργία, την ανασφάλεια. Αυτά θα αντιμετωπίσουμε με το σχέδιό μας. Τα πραγματικά προβλήματα όχι τα φανταστικά». «Αυτά που απασχολούν τον κόσμο όχι αυτά που κατασκευάζει η αντιπολίτευση. Κι ο κόσμος της εργασίας το καταλαβαίνει καλά. Και όσο η οικονομική και η κοινωνική ζωή της χώρας επανέρχεται στη νέα κανονικότητα θα γίνεται αντιληπτό από όλους».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Έρχεται δεύτερο κύμα; – Πόσο σοβαρό θα είναι

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ντέμι Μουρ: Με λεοπάρ σέξι μπικίνι στην παραλία με τις κόρες και τις εγγονές της

Ντέμι Μουρ: Με λεοπάρ σέξι μπικίνι στην παραλία με τις κόρες και τις εγγονές της Ντέμι Μουρ: Με λεοπάρ σέξι μπικίνι στην παραλία με τις κόρες και τις εγγονές της Το κορμί της διάσημης ηθοποιού δεν θυμίζει γυναίκα 61 ετών, σχολιάζει η New York Post Σχετικά Άρθρα Thema Insights Τα νέα προγράμματα Nova Family φέρνουν την

Tζάστιν Μπίμπερ: Αποκαλύφθηκε ο λόγος που έκλαψε στις φωτογραφίες στο Instagram

Όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του στη Daily Mail τα κλάματα δεν οφείλονται σε προβλήματα με τον γάμο του αλλά στα συναισθήματά του μετά από προσευχή στον Ιησού

Τέτα Καμπουρέλη: Αν μου γίνει πρόταση για την Επίδαυρο, θα το κάνω

H  Tέτα Καμπουρέλη μίλησε στην εκπομπή «Breakfast@Star» για την εμφάνισή της, τις προτάσεις που δέχεται στην τηλεόραση, αλλά και το θέατρο. Aρχικά, ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ ήρεμη, βγαίνει αυτό μέσα από την ψυχή μου. Έχω αφήσει όλες τις άσχημες σκέψεις και καταστάσεις στο παρελθόν και ζω το μέλλον. Κυκλοφορώ περιποιημένη και έξω και μέσα στο σπίτι. Η

Γρίπη των πτηνών: Τι έδειξαν οι έλεγχοι σε γαλακτοκομικά, κιμά στις ΗΠΑ

Τα ευρήματα από δεκάδες ελέγχου σε προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ. Αρνητικά για τη γρίπη των πτηνών ήταν τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα μοσχαρίσιου κιμά και γαλακτοκομικών από αγελαδινό γάλα στις ΗΠΑ, από πολιτείες με και χωρίς κρούσματα της νόσου σε αγελάδες, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Νίνο: Η αινιγματική ανάρτηση μετά τα unfollow με τη σύντροφό του, Josephine

Κάτι τρέχει με τους Νίνο και Josephine; Το σίγουρο είναι ότι ο Νίνο προχώρησε σε μια αινιγματική ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram, που ενισχύει το σενάριο χωρισμού του από την σύντροφό του, Josephine. «Επίσημα ελεύθερος» (η ανάρτηση έγινε στα αγγλικά «single officially»), έγραψε χθες Τετάρτη (01.05.2024) στη λεζάντα ο τραγουδιστής.  Την εικόνα συνόδεψε με

Ηλιάκη – Μανουσάκης γιορτάζουν 6 χρόνια μαζί με μια σπάνια φωτογραφία από την αρχή της σχέσης τους

Έξι χρόνια μαζί με τον Στέλιο Μανουσάκη κλείνει η Μαρία Ηλιάκη, η οποία έκανε μια ξεχωριστή δημοσίευση στο Instagram για την ξεχωριστή ημέρα. Με μια φωτογραφία τους από το παρελθόν, η Μαρία Ηλιάκη σχολίασε: «6 χρόνια πριν. Πού να φανταζόμασταν τι μας περίμενε! Μαζί στα εύκολα, άλλα -το πιο βασικό- μαζί και στα δύσκολα». Η παρουσιάστρια δημοσίευσε στον

Ψωρίαση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον περιορισμό και την ανακούφιση των συμπτωμάτων

Η ψωρίαση είναι μία από τις συνηθισμένες χρόνιες αυτοάνοσες παθήσεις. Το δέρμα σε ορισμένα σημεία γίνεται φολιδωτό και ξηρό, ενώ προκαλείται αίσθηση φαγούρας. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία, με ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής, σε συνδυασμό και με φαρμακευτική αγωγή, μπορείτε να δείτε πολύ σημαντική βελτίωση. Επίσης, είναι κρίσιμο να παρακολουθείτε τις περιόδους έξαρσης και

Η Δέσποινα Βανδή μπήκε στην κουζίνα κι έφτιαξε πασχαλινά τσουρέκια 

Τι κι αν πριν από μερικές μέρες ήταν στην Αυστραλία για συναυλίες; Η Δέσποινα Βανδή δεν θα μπορούσε να αφήσει την οικογένεια χωρίς homemade τσουρέκια για το Πάσχα! Είναι γνωστό ότι η Δέσποινα Βανδή λατρεύει το μαγείρεμα και είναι πολύ καλή μαγείρισα. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που έχει ανεβάσει στα social media κάποιες