Η Ελληνογαλλίδα γιατρός που ξέρει όλα τα μυστικά του parisian chic look

Date:

Το Parisian chic style με τον ανεπιτήδευτο αέρα του είναι μια διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές αλλά και για όλες εμάς που θέλουμε να προσθέσουμε λίγο από αυτό τον je ne sais quoi αέρα στο προσωπικό μας στυλ. Αναζητώντας όλο και περισσότερα κορίτσια με parisian attitude, ανακαλύψαμε την Instagrammer Louise Madeleine Govilas ή αλλιώς www.instagram.com/louvills, μια Ελληνογαλλίδα γιατρό με so chic αισθητική. Γεννήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, έμεινε στο Παρίσι για ένα χρόνο και πλέον κάνει την ειδικότητά της σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στον ελεύθερο χρόνο της όμως ασχολείται με την άλλη μεγάλη αγάπη της, τη μόδα. Άλλωστε αυτοί οι δύο χώροι μπορούν να έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα νομίζουμε, όπως την αγάπη για την λεπτομέρεια, τη δημιουργικότητα, το ταξίδι ανάμεσα στη σύλληψη και τη δημιουργία. Γι’ αυτό και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τα μυστικά της γκαρνταρόμπας της, τα κομμάτια που θα φορέσει αυτό το καλοκαίρι και το παιχνίδι γύρω από το τέλειο στυλ.

H διαμονή σας στο Παρίσι πώς επηρέασε το προσωπικό σας στυλ;

Το Παρίσι ήταν μια πολύ όμορφη περίοδος της ζωής μου για μένα. Έφτασα εκεί 23 ετών, νομίζω πως είχα ήδη διαμορφώσει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του στυλ μου νωρίτερα, αλλά στο Παρίσι είχα την ευκαιρία να εκφραστώ πιθανώς πιο ελεύθερα, ίσως και η αισθητική μου να βρίσκεται πιο κοντά στα δικά του δεδομένα. Αυτό που κυρίως κράτησα είναι πως δε χρειάζεται κανείς να προσπαθεί για την τελειότητα, κάποιες φορές αταίριαστα φαινομενικά κομμάτια δημιουργούν έναν απρόσμενα καλό συνδυασμό, ένα bad hair day μπορεί να είναι υπέρ σου με ένα μεταξωτό μαντήλι στα μαλλιά, ένα πουκάμισο του αγοριού σου να ταιριάξει καλύτερα με το τζην σου από εκείνο το ακριβό που είχες δει στη βιτρίνα. Το ντύσιμο είναι παιχνίδι, πρέπει να είναι ευχάριστο – αλλιώς χάνει το νόημά του. Οι Παριζιάνες δείχνουν να το έχουν καταλάβει αυτό πολύ καλά.

Ποια κομμάτια πρέπει να αποκτήσουμε αυτό το καλοκαίρι για τις τέλειες street style εμφανίσεις;

Μερικά φλοράλ φορέματα, μπορούμε να παίξουμε ανάμεσα σε μίνι και μίντι, wrapped up και buttoned down κομμάτια. Μου αρέσουν κάθε καλοκαίρι, είναι κολακευτικά και άνετα. Απαραίτητο το καλής ποιότητας λευκό μπλουζάκι, μπορεί πάντα να σώσει την κατάσταση. Το καλοκαίρι, τη θέση του αγαπημένου μου τζην παίρνουν τα cut off shorts, σε 2-3 διαφορετικά πλυσίματα. Το λευκό λινό πουκάμισο είναι επίσης βασικό, φοριέται από την παραλία πάνω από το μπικίνι μέχρι την πόλη με ένα αεράτο παντελόνι. Για τσάντα κρατώ πάντα ένα μαλακό καλάθι, ακόμα κι αν νιώθω πως το τρεντ φαίνεται λίγο περίεργο στην Αθήνα. Τα αγαπημένα που παπούτσια φέτος είναι ένα ζευγάρι mules από raffia που πήρα, αλλά και οι εσπαντρίγιες και μινιμαλιστικά σανδάλια με λουράκια και μεσαίο τακούνι.

Το μέλλον είναι η βιώσιμη μόδα και η λιγότερη κατανάλωση. Πώς μπορούμε να χτίσουμε μια capsule γκαρνταρόμπα με τα βασικά κομμάτια;

Το impact της μόδας και των επιλογών μας στο περιβάλλον είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει και έχει επηρεάσει τις αγορές μου τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως η αρχή είναι να προσπαθήσουμε συνειδητά να αγοράζουμε λιγότερο, να επενδύουμε σε κομμάτια που μας ταιριάζουν, είναι καλής ποιότητος και διαχρονικά. Να μην ενδίδουμε σε όλα τα trend. Κάποιες βασικές ερωτήσεις που ρωτάω τον εαυτό μου πριν προχωρήσω σε μια αγορά: έχω κάτι παρόμοιο; μπορώ να το φορέσω σε 3-4 διαφορετικά λουκ με κομμάτια που έχω; – θα το αγόραζα αν η τιμή του ήταν διαφορετική; (πχ δεν είχε έκπτωση).

Τα αγαπημένα σας sustainable brands;

Vintage και second hand κομμάτια! Ψωνίζω πολύ στο Vestiaire Collective, μου αρέσει η ιδέα να δίνω δεύτερη ζωή σε ένα κομμάτι.

Υπάρχει κάποιο ελληνικό brand που ξεχωρίζετε;

Ανακάλυψα τη Στεφανία Βαϊδάνη όταν ήμουν στο Παρίσι και ερωτεύτηκα αμέσως την αισθητική της. Έκτοτε τη γνώρισα και προσωπικά, έβγαλε νέες απίθανες κολεξιόν και ειλικρινά πιστεύω πως έχουμε να δούμε ακόμα πολλά από αυτό το κορίτσι.

Ποια accounts παρακολουθείτε καθημερινά για έμπνευση;

Όλα τα accounts που ακολουθώ με εμπνέουν με το δικό τους τρόπο. Μου αρέσει να κρατάω στοιχεία από διαφορετικές προσωπικότητες και στυλ, δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιο.

Υπάρχει μια γυναίκα που σας εμπνέει με το στυλ της;

Θεωρώ πως αυτή την αγάπη για τη μόδα και τα ρούχα που ανέπτυξα από μικρή, τη χρωστάω στη Γαλλίδα γιαγιά μου. Εκείνη κρατούσε ευλαβικά όλα τα τεύχη των περιοδικών μόδας περασμένων δεκαετιών, μου έραβε πουά φορεματάκια, μου έμαθε να αγαπώ τα όμορφα, ποιοτικά καλοραμμένα ρούχα. Εκείνη λοιπόν είναι η μεγαλύτερη έμπνευσή μου, καθώς ακόμη και τώρα στα 80 της, συνεχίζει να προσέχει το στυλ της και να ενθουσιάζεται με ένα δερμάτινο παπούτσι ή μια καινούρια τσάντα.

Η καραντίνα επηρέασε την δημιουργικότητά σας; Είστε αισιόδοξη για το μέλλον;

Η καραντίνα άλλαξε κατά πολύ την καθημερινότητά μου – διαφορετικές συνθήκες εργασίας, καμία έξοδος, επαφή με φίλους/οικογένεια κλπ. Λόγω επαγγέλματος προσπάθησα να απομονωθώ ακόμη περισσότερο τις ώρες εκτός δουλειάς για να μην εκθέτω τους γύρω μου. Παρ’ όλα αυτά νομίζω πως δεν περιόρισε τη δημιουργικότητά μου, ίσως την έστρεψε αλλού – έμαθα να τη χρησιμοποιώ υπό νέους όρους. Βλέπω πλέον το μέλλον με αισιοδοξία, κάθε νέα εβδομάδα είναι μια μικρή νίκη. Έμαθα να εκτιμώ περισσότερο πράγματα που είχα δεδομένα, και ελπίζω η επόμενη μέρα να με βρει πιο ευγνώμων, δημιουργική και ενθουσιώδη.

Με ποια φράση θα περιγράφατε την φιλοσοφία σας γύρω από το στυλ;

«Το τι φοράς είναι ο τρόπος που παρουσιάζεις τον εαυτό σου στον κόσμο» της Miuccia Prada. Το στυλ δηλώνει πολλά για την προσωπικότητα κάποιου, είναι ο καθρέφτης του πως αντιλαμβάνεται κανείς τον εαυτό του και πως θα ήθελε οι άλλοι να τον αντιληφθούν.

Έχετε κάποιες αγαπημένες σας γωνιές στην Αθήνα που σας θυμίζουν το Παρίσι;

Μπορώ να βρω αναλογίες, όχι όμως ταύτιση. Κάθε πόλη έχει τον δικό της μοναδικό αέρα, τη δική της ομορφιά. Αγαπώ να περπατώ στην Πλάκα όπως περπατούσα στη Μονμάρτη, να χαζεύω βιτρίνες στο Κολωνάκι όπως στο Marais και να πίνω καφέ στο Ohh Boy όπως στο Fragments αλλά δε νομίζω πως θα ήταν δίκαιη η σύγκριση.

Ποιο στυλ μαγιό προτιμάτε και γιατί;

Προσωπικά έχω την τάση να προτιμώ τα ψηλόμεσα μπικίνι. Χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς, αλλά τα βρίσκω κομψά και άνετα. Έχω στενούς γοφούς με μικρό στήθος και τα θεωρώ πιο κολακευτικά, χωρίς να σημαίνει πως δε μπορεί να με πετύχετε να μαυρίζω με τριγωνάκι ή με ένα ολόσωμο.

Ακολουθήστε την για περισσότερη parisian έμπνευση στο www.instagram.com/louvills/

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η Άννα Φόνσου αποχαιρετά την Παναγιωτοπούλου: «Δεν ενόχλησε ποτέ, δεν ανακατευόταν σε αηδίες»

Για την απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου μίλησε η Άννα Φόνσου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανήμερα του Πάσχα.

Ατύχημα για τον Γιώργο Μαζωνάκη ανήμερα του Πάσχα

Ένα ατύχημα είχε ο Γιώργος Μαζωνάκης ανήμερα του Πάσχα 5/5 όπως αποκάλυψε με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Αντώνης Τουρκογιώργης: Πέθανε ο θρυλικός ροκ τραγουδιστής στα 73 του χρόνια

Ήταν ιδρυτικό μέλος των «Socrates Drunk the Conium» - Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από το 2010

Διονύσης Ατζαράκης: «Ξαναχτυπά» με νέο βίντεο αυτή τη φορά για τον ενοχλητικό θείο στο πασχαλινό τραπέζι

Διονύσης Ατζαράκης: «Ξαναχτυπά» με νέο βίντεο αυτή τη φορά για τον ενοχλητικό θείο στο πασχαλινό τραπέζι Διονύσης Ατζαράκης: «Ξαναχτυπά» με νέο βίντεο αυτή τη φορά για τον ενοχλητικό θείο στο πασχαλινό τραπέζι Kάνει παλιομοδίτικα αστεία, αφήνει προσβλητικά υπονοούμενα για τα κιλά των γυναικών και προσπαθεί να ενσωματωθεί με τη νεολαία Ο Διονύσης Ατζαράκης δημοσίευσε ένα

Οι καλύτερες τάσεις στη μόδα αυτή την άνοιξη

Οι μεγαλύτερες τάσεις στην μόδα για την άνοιξη του 2024 έχουν φτάσει και εγώ έχω συγκεντρώσει τις αγαπημένες μου, αυτές που θα μπορέσεις πανεύκολα να ενσωματώσεις στις καθημερινές σου εμφανίσεις! Σύμφωνα με τις αναφορές των τάσεων, τα κομμάτια αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο και θα μας ακολουθήσουν μέχρι το καλοκαίρι! Έτσι εάν χρειάζεσαι μία ανανέωση

Eurovision 2024: Απαστράπτουσα η Μαρίνα Σάττι στο Τιρκουάζ Χαλί που στρώθηκε στην καρδιά του Μάλμε

Μαρίνα Σάττι - Το Τιρκουάζ Χαλί στρώθηκε και φέτος, σηματοδοτώντας την έναρξη τηςδιαγωνιστικής εβδομάδας της 68ης Eurovision, που διεξάγεται στο Μάλμε

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο ροκάς των Socrates

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ροκ τραγουδιστής Αντώνης Τουρκογιώργης.

Χρήστος Μάστορας: Ανέβασε φωτογραφία με τη Γαρυφαλλιά Καληφώνη από το βράδυ της Ανάστασης

Χρήστος Μάστορας: Ανέβασε φωτογραφία με τη Γαρυφαλλιά Καληφώνη από το βράδυ της Ανάστασης Χρήστος Μάστορας: Ανέβασε φωτογραφία με τη Γαρυφαλλιά Καληφώνη από το βράδυ της Ανάστασης Ποζάρουν χαμογελαστοί με τις λαμπάδες τους Ο Χρήστος Μάστορας  πέρασε το βράδυ της Ανάστασης με τη σύντροφό του, Γαρυφαλλιά Καληφώνη και προχώρησε σε μια σπάνια ανάρτηση. Μέσω Instagram, ο

Κατερίνα Στανίση: Εμένα δεν είναι ικανός κανένας να με στείλει σπίτι μου, δουλεύω από τα 12

Οι μεγάλες συνεργασίες που θυμάται και τα τραυματικά γεγονότα που τη στιγμάτισαν

The Chase: Ενθουσιάστηκε η “Γυναίκα με τα Μαύρα” με τον παίκτη – “Είσαι ο Σωτήρης Κοντιζάς του Chase”

"Λίγο Ιάπωνας, λίγο σεφ... γίνεται δουλείτσα", σχολίασε χαρακτηριστικά η Μαρία Μάρκου βλέποντας τον παίκτη στο The Chase.

Στέφανος Τσιτσιπάς – Πάουλα Μπαντόσα: Τίτλοι τέλους για το λαμπερό ζευγάρι

Στέφανος Τσιτσιπάς – Πάουλα Μπαντόσα: Τίτλοι τέλους για το λαμπερό ζευγάρι Η επιβεβαίωση και η επίσημη ανακοίνωση της γνωστής τενίστριας στα social media. Οριστικό είναι, όπως όλα δείχνουν, το τέλος που δίνουν στη σχέση τους ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Πάουλα Μπαντόσα. Οι δύο διακεκριμένοι αθλητές του τένις, μετά την πρόσφατη κρίση που πέρασαν, φαίνεται

Μαντώ Γαστεράτου: Αν δεν βγουν τα παιδιά μου έξω με το outfit που μου αρέσει, κάτι παθαίνω

Τη Μαντώ Γαστεράτου υποδέχθηκε η Τζένη Θεωνά στις «Μαμάδες» ανήμερα του Πάσχα (5/5). Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για τις σπουδές και την ενασχόλησή της με την ψυχολογία, ενώ μοιράστηκε και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε πριν αλλά και μετά τις δύο εγκυμοσύνες της. «Το παιδί ήρθε με τη φυσική ροή της σχέσης μας με τον