M.ΖΩΓΡΑΦΟΥ:ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Date:

Απόφαση που μπορεί να αποτελέσει απειλή της εξαιρετικής πορείας που διένυσε η χώρα μας. Τα βήματα της Κυβέρνησης απεδείχθησαν τόσο καιρό έγκαιρα, ενδεδειγμένα κ ολόσωστα. Με ξάφνιασε η τελική απόφαση για την επανέναρξη των σχολείων.

Οπωσδήποτε θα έπρεπε να επιστρέψει η Γ Λυκείου. Λογικότατο και αναμενόμενο. Όσο για τις άλλες τάξεις, ας βλέπαμε πως θα εξελισσόταν η κατάσταση με τη γενικότερη άρση των μέτρων κ κατόπιν προγραμματίζαμε. Μετά υπήρχε κ η εναλλακτική νωρίτερης έναρξης το Σεπτέμβριο ή τέλη Αυγούστου.

Κι αναρωτιέμαι…

-Πόσο εκπαιδευμένα είναι άραγε τα παιδιά να βγουν από τη συνθήκη της καραντίνας του σπιτιού τους κ να τηρήσουν τα ενδεδειγμένα κ προτεινόμενα μέτρα προστασίας?

-Υπάρχουν επαρκείς αίθουσες, προκειμένου να τους διασπείρουν?Υπάρχουν σχολεία που χρησιμοποιούν τάξεις στο υπόγειο, γιατί δε χωρούν αλλού!

– Πόσο προετοιμασμένα είναι ψυχολογικά τα παιδιά να εφαρμόσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, όταν μετά από τόσο καιρό κλεισούρας θα βρεθούν με φίλους και συμμαθητές σε κλειστούς χώρους και όλοι μαζί στα διαλείμματα?

Βέβαια υπάρχει αφενός το ζήτημα της “ανοσίας”, αμφιλεγόμενο βέβαια, αν δε δούμε πώς συμπεριφέρεται ο ιός κ τι θα γίνει μετά την επανέναρξη του λιανεμπορίου, αφετέρου δε το πρόβλημα των γονέων που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά επιστρέφοντας στη δουλειά. Σεβαστό κ κατανοητό απόλυτα. Είναι όμως για 25 περίπου μέρες η επαναλειτουργία των σχολείων.Πόσο πραγματικά αξίζει όλο αυτό το τόλμημα?

(Οι οικονομολόγοι λένε… Its the economy, stupid… Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ…)

Μαργαρίτα Ζωγράφου

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός MSc – c.PhD.

• Πτυχιούχος Προγράμματος Ψυχολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κατεύθυνση Κλινικής Ψυχολογίας, με κρατική άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.

• Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής, τμήμα Φ.Π.Ψ. (Φιλοσοφίας -Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας), κατεύθυνση Ψυχολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

• Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

• Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση στην «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική Εκπαίδευση Ενηλίκων – Δια βίου μάθηση» στο Π.Τ.Δ.Ε. Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

• Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή / Αθήνα 2009. (Παν/μιο Αθηνών – Παν/μιο Ιωαννίνων).

• Υπ. Διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Eurovision 2024: Silia Kapsis – Tik Tok, γεμιστά και μουσακάς

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis, είναι αυθόρμητη και λατρεύει τα γεμιστά και τον μουσακά. Είναι επαγγελματίας, πολύ πειθαρχημένη, αλλά ως έφηβη κάνει «σκανδαλιέ

Νικόλας Βαφειάδης: «Το κλίμα είναι εξαιρετικό στον ΑΝΤ1, η συνεργασία μας είναι σχέση ζωής πια»

Ο Νικόλας Βαφειάδης είναι ένα από τα πρόσωπα που μπήκε στον ΑΝΤ1 και όλα δείχνουν πως θα πάρει σύνταξη από εκεί. Η συνεργασία του με τον σταθμό μετρά πάνω από 35 χρόνια και μιλά γι’ αυτή σε πρόσφατη συνέντευξή του. Όταν σας συναντούν στον δρόμο, σας ρωτούν τι συμβαίνει στον κόσμο; Ναι, οι άνθρωποι θέλουν

Γούπι Γκόλντμπεργκ: Η μητέρα της ξέχασε τα παιδιά της αφότου υποβλήθηκε σε θεραπείες με ηλεκτροσόκ

Η Έμμα Χάρις αποκάλυψε το μυστικό στην κόρη της μετά από 40 χρόνια

Survivor: Φοβάμαι την Αναστασία, αν έρθω αντιμέτωπος μαζί της μπορεί να χάσω, λέει ο Θοδωρής

Survivor: Φοβάμαι την Αναστασία, αν έρθω αντιμέτωπος μαζί της μπορεί να χάσω, λέει ο Θοδωρής Οι δυο τους είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση μαζί με την Ασημίνα Χατζηανδρέου και τον Γιώργο Παπαχαραλάμπους Στο Survivor, οι Μπλε ψήφισαν την Αναστασία Τσέρου, η οποία μαζί με τον συμπαίκτη της Θοδωρή Τουρκογεώργο και τους αντιπάλους Ασημίνα Χατζηανδρέου και Γιώργο