Διατροφικές τακτικές για το σώμα των ονείρων μας

Date:

  • Τακτικά και ισορροπημένα σνακ

Ο σωστός διαμοιρασμός των γευμάτων καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, βοηθά στο να μην νιώθουμε πεινασμένοι και να οδηγούμαστε σε υπερκατανάλωση τροφής. Επίσης οι αθλητές αποδίδουν καλύτερα όταν τρώνε συχνότερα μικρές μερίδες τροφών. Μικρά γεύματα σε συχνότητα ανά 3 έως 4 ώρες μας βοηθούν ώστε να έχουμε συνεχώς ρυθμισμένη την γλυκόζη στο αίμα, νιώθοντας γεμάτοι ενέργεια χωρίς το χαρακτηριστικό ενεργειακό πέσιμο που βιώνουμε μετά την κατανάλωση ενός πλήρους γεύματος. Ένα παράδειγμα μικρού γεύματος για τους ενήλικες είναι ο συνδυασμός  ΠΤΙ-ΜΠΕΡ μαζί με ένα φρούτο (Δυάδα). Στα παιδιά και τους αθλητές, που έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε πρωτεΐνη, ενδείκνυται η προσθήκη ζωικής τροφής (τυρί, αυγό, κότατζ, κεφίρ, γιαούρτι κα.) (3άδα)

Μερικές ιδέες για δυάδα είναι οι εξής :

Αμυλούχα τροφή Φρέσκια τροφή
2 ΠΤΙ-ΜΠΕΡ κλασσικά 2 αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα), Φρούτο εποχής ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φρούτα μικρά (κερασάκι, σταφίδες, cranberry, blueberry  κα.)
1 κομμάτι σπιτικό κέικ
1 μπάρα δημητριακών
2 κουταλιές της σούπας άψητοι ανάλατοι καρποί  (Μουσκεμένοι ακόμη καλύτερα)
1 μικρό μπολάκι ποπ κορν σπιτικά

*Οι μερίδες που προτείνονται είναι κατά προσέγγιση για τον γενικό πληθυσμό. Το βέλτιστο είναι να υπάρχει εξατομίκευση στις ενεργειακές ανάγκες του ατόμου.

  • Επαρκής κατανάλωση νερού

    Το λίπος καίγεται από το έργο των μυών παρουσία οξυγόνου σε υγρό περιβάλλον. Με απλά λόγια το νερό χρειάζεται για να επεξεργάζεται το σώμα μας τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά, καθώς και στην καύση του λίπους. Ακόμη και ήπια αφυδατωμένο, ο μεταβολισμός μπορεί να επιβραδυνθεί. Για την καλύτερη ενυδάτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρώτα από όλα τα νερό, τα φρούτα, τα λαχανικά, το τσάι, το γάλα αλλά και οι στερεές τροφές περίπου 36%  καθώς το νερό αποτελεί βασικό συστατικό όλων. Σε μια μελέτη, οι ενήλικες που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα, έκαιγαν περισσότερες θερμίδες από όσους έπιναν τέσσερα με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες.

  • Χτίστε μυϊκή μάζα

Όσο μεγαλύτερη είναι η μυϊκή μας μάζα τόσο περισσότερες θερμίδες καίει το σώμα μας σε ηρεμία. Ο βασικός μεταβολισμός είναι πολύ μεγαλύτερος σε άτομα με περισσότερους μύες. Μακροπρόθεσμα λοιπόν, οι άνθρωποι που δομούν ένα υγιές μυοσκελετικό σύστημα αυξάνουν τον μέσο ημερήσιο ρυθμό μεταβολισμού, οδηγώντας το σώμα σε υγιή επίπεδα λίπους.

  • Αποφύγετε τις αυστηρές δίαιτες

Οι αυστηρές δίαιτες  – εκείνες που περιλαμβάνουν κατανάλωση χαμηλών ποσοστών σε θρεπτικά συστατικά – θερμίδες  ημερησίως , είναι επιζήμιες και ας  ελπίζουν ότι επιταχύνουν το μεταβολισμό τους, όσοι τις εφαρμόζουν. Αν και αυτές οι δίαιτες μπορεί να σας βοηθήσουν να πέσετε σε βάρος βραχυπρόθεσμα, αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την υγιεινή διατροφή και μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα αναστρέφεται, διότι χάνονται μύες και επιβραδύνεται  μεταβολισμός. Δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι το σώμα θα καίει λιγότερες θερμίδες και θα βάζει σε βάρος πιο γρήγορα από ό, τι πριν από τη δίαιτα.

Διατροφικές τακτικές για το σώμα των ονείρων μας | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ρούλα Πατεράκη: Ο χώρος με καταδίκασε ολοσχερώς όταν σκηνοθέτησα την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ παραχώρησε η Ρούλα Πατεράκη η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία της στο θέατρο και την περίοδο που συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Δεν έχω γίνει σταρ. Έχω μείνει μάλλον μία αντι-σταρ, με την έννοια την καλλιτεχνική. Για μένα το Θέατρο έχει πάψει να είναι

Πόνος στα πόδια: Λαμβάνουμε τα μέτρα μας και ενόψει Πάσχα

Μπορεί η περίοδος των γιορτών να μην είναι η πλέον κατάλληλη για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά καλό είναι να έχουμε κατά νου κάποιες βασικές συμβουλές Αν αισθάνεστε πόνο στα πόδια ή στα γόνατα, πρέπει να γνωρίζετε πως το επιπλέον βάρος μπορεί να αυξάνει την πίεση στις αρθρώσεις σας. Ταυτόχρονα και τον πόνο. Ευτυχώς

«Κάπου έλεος…» – Ξεσπά η Ντάνη Γιαννακοπούλου για ερώτηση που δέχτηκε στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου δέχεται συνεχώς μια ερώτηση στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της και έχει εξοργιστεί. Η γνωστή ηθοποιός, ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με αφορμή τις ερωτήσεις που δέχεται για τα κιλά της και πόσο ζυγίζει τώρα που κουβαλάει ένα μωράκι μέσα στην κοιλίτσα της. Ντάνη Γιαννακοπούλου: Μας δείχνει τη

Δύσκολες ώρες για τη Μαρία Αντωνά – «Είναι πολύ άδικο ό, τι ζω…»

Πάρα πολύ δύσκολες οι τελευταίες ώρες και μέρες για τη Μαρία Αντωνά καθώς όλα όσα της συμβαίνουν είναι πολύ άσχημα. Μετά τον χωρισμό της από τον Άρη Σοϊλέδη, ήρθε και το χακάρισμα του προφίλ της στο Instagram, με απανωτές fake αναρτήσεις. Η ανάρτηση που ανέβασε στα Instastories της νωρίτερα έγραφε: «Αρούλη μου όπως έστρωσες κοιμήσου!