H Ιoanna Kourbela Basics καλοκαιρινή συλλογή με έμπνευση από Κυκλαδική τέχνη

Date:

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (17)

Η IOANNA KOURBELA BASICS συλλογή για το καλοκαίρι του 2020, αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική τέχνη και παράδοση καθώς και από το ελληνικό καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα η κεντρική ιδέα για τη φετινή σεζόν είναι η Κυκλαδική τέχνη η οποία αποτελεί και το πρώτο δείγμα σχέσης τέχνης-ανθρώπου καθώς τα Κυκλαδίτικα ειδώλια κατασκευασμένα από Παριανό μάρμαρο πριν πέντε χιλιάδες χρόνια, ήταν η πρώτη απόπειρα απεικόνισης της φυσικής μορφής του ανθρώπου . Στοιχεία ορόσημα, αφομοιώνονται και προσαρμόζονται σε νέε προτάσεις της συλλογής που διατηρούν τον minimal και ανεπιτήδευτο χαρακτήρα τους, ενισχύοντας το στίγμα της συλλογής.

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (8)

Η χρωματική παλέτα της συλλογής αποτελείται από αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα ελληνικά πελάγη και τη θερμή γη. Βαθύ μπλε και τιρκουάζ, αποδίδουν τις χρωματικές διακυμάνσεις της θάλασσας ενώ συνδυασμένα με λευκό και μαύρο έχουν έντονη αναφορά στις Κυκλάδες. Κόκκινο με θερμούς πορτοκαλί τόνους συνδυασμένο με το καφέ του πηλού, αντλούν την έμπνευσή τους από τις αποχρώσεις της γης.

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (12)

Τα υλικά ενισχύουν τη φιλοσοφία του brand που με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, στηρίζουν την αειφόρο ανάπτυξη και γίνονται για άλλη μια φορά πρότυπο για τα προϊόντα ελληνικής προέλευσης.

Τα υφάσματα από επιλεγμένες πρώτες ύλες, υιοθετούν στοιχεία από την παράδοση, διατηρώντας πάντα τη φιλοσοφία του brand στη χρήση φυσικών ινών. Δροσερά και μαλακά υφάσματα καθώς και υλικά με πιο βαρύ και ακατέργαστο look πλαισιώνουν της συλλογή.

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (2)

Υφαντά με περίτεχνες ρίγες, διαχρονικά πλεκτά και ιδιαίτερα κεντήματα με κοινό σημείο αναφοράς την παράδοση και την επιρροή της από τον Κυκλαδικό πολιτισμό, συνθέτουν μοναδικές δημιουργίες με έντονα folklore στοιχεία αλλά με ultra chic και minimal καλοκαιρινή διάθεση.

Ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της συλλογής είναι το λινό. Πατρόν εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων με ελευθερία κίνησης αλλά και με ιδιαίτερους όγκους πλαισιώνουν και κολακεύουν τη σιλουέτα, δημιουργώντας μοναδικά layering looks.

Το πολυαγαπημένο denim επεξεργάζεται και παίρνει μια ιδιαίτερη μορφή, ανθεκτική με ακατέργαστο look και λεπτομέρειες, ισορροπώντας διακριτικά με τα ρευστά και διάφανα υφάσματα της συλλογής.

Η βαμβακερή ποπλίνα εξακολουθεί να αποτελεί must have της συλλογής με κομμάτια passe par tout σε κλασικά και statement χρώματα.

Μαλακό βαμβακερό φούτερ και loose και αποδομημένες γραμμές καλύπτει απαλά το σώμα ενώ επιλεγμένα σχέδια φέρουν το συμβολικό κέντημα, χαρακτηριστικό της συλλογής.

Διάφανα ρευστά tencel και βαμβακερά υφάσματα αποτελούν την ιδανική επιλογή για τα μέσα του καλοκαιριού ενώ με color blocking combo και layerings είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Για μια ακόμα σεζόν έχουμε την γκάμα Zero Waste με limited ποσότητες σε νέα σχέδια τα οποία ξυπνούν την μνήμη και την αίσθηση ακολουθώντας την βασική αρχή για μέγιστη αξιοποίηση πρώτων υλών και πόρων.

Τα αξεσουάρ της συλλογής, συμπληρώνουν ιδανικά τα looks όλων των γκαμών με κλασικά αγαπημένες τσάντες, ιδιαίτερα παπούτσια αλλά και κοσμήματα με “παιχνιδιάρικη” διάθεση.

Μια ιδέα από τη συλλογή:

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (13)

Ioanna Kourbela Basics SS20 (299) Ioanna Kourbela Basics SS20 (398) Ioanna Kourbela Basics SS20 (239) Ioanna Kourbela Basics SS20 (397) Ioanna Kourbela Basics SS20 (155) Ioanna Kourbela Basics SS20 (152) Ioanna Kourbela Basics SS20 (396) Ioanna Kourbela Basics SS20 (355) Ioanna Kourbela Basics SS20 (101) Ioanna Kourbela Basics SS20 (93) Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (33) Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (26)

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Κουρμπέλα

Προερχόμενη από μια οικογένεια με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στο πλεκτό ένδυμα από το 1971, ήταν φυσική εξέλιξη για την Ιωάννα Κουρμπέλα να αναλάβει το 2003, το δημιουργικό τμήμα της οικογενειακής της επιχείρησης. Με βασικές της αναφορές την κίνηση του σώματος και την αλληλεπίδραση του με το ένδυμα, η Ιωάννα παρουσίασε τότε την πρώτη της ομώνυμη συλλογή.

Έκτοτε λανσάρονται οι σειρές Ioanna Kourbela Collection, η βραβευμένη BASICS Collection, η  KIDS Collection και η καινούργια Εν Οίκω Home Collection.  Με εξαγωγές σε 25 χώρες ανά τον κόσμο, το brand διαθέτει πλέον έναν παγκόσμιο χαρακτήρα, επισφραγίζοντας έτσι τη διεθνή του πορεία.  Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και η sur-mesure bridal συλλογή Ioanna Kourbela White Collection, η οποία έχει εντάξει τη σχεδιάστρια στον χώρο της υψηλής ραπτικής.

Με ζωτικό άξονα της φιλοσοφίας του την υπεύθυνη παραγωγή αποκλειστικά στην Ελλάδα, την αγάπη για τις φυσικές πρώτες ύλες, την ασυμβίβαστη ποιότητα και την πεποίθηση ότι «Το Ρούχο είναι το Σπίτι του Σώματος», το brand εξελίσσεται διαρκώς, αντανακλώντας την χαρακτηριστική αισθητική που έχει κάνει εδώ και χρόνια την Ιωάννα Κουρμπέλα να ξεχωρίσει.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μενεγάκη: Ποζάρει ξυπόλητη με λευκό φόρεμα και το σχόλιο της Γαίας Μερκούρη περιγράφει την εικόνα

Μαγικό τριήμερο στον αγαπημένο της προορισμό που δεν είναι άλλος από την Άνδρο πέρασε η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια μάλιστα φρόντισε να μας δώσει μια «γεύση» από τα ωραία του τόπου της, ποζάροντας μέσα στην πρασινάδα. Μενεγάκη: «Θα επιστρέψω όταν θα υπάρχει λόγος και όταν όλα θα είναι, όπως πρέπει να είναι» Με λευκό φόρεμα

Μαρία Ηλιάκη: Η κόρη της πήγε για 1η φορά σχολείο & εκείνη δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει!

Μαμαδίστικες περιπέτειες περίμεναν τη Μαρία Ηλιάκη, καθώς η κόρη της πήγε στο σχολείο και η προσαρμογή της ήταν αρκετά... δύσκολη!

H Μαρία Αντωνά μιλάει πρώτη φορά για τη γνωριμία της με τον Γιώργο Λιάγκα – «Είναι αυτό που βλέπετε»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Αντωνά στο νέο τεύχος του περιοδικού «OK!» και στον Νίκο Γεωργιάδη. Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός μίλησε πρώτη φορά για τον Γιώργο Λιάγκα, επιβεβαιώνοντας με έμμεσο τρόπο ότι είναι ζευγάρι και τόνισε ότι θέλει να προστατεύσει την ευτυχία της. Τον Γιώργο τον γνώρισες μετά το Survivor; Τον γνώρισα πριν 7 χρόνια, είχα κάνει

Νάντια Κοντογεώργη: Δεν είχα ποτέ τέτοια κάψα να μπω στην τηλεόραση για να κάνω τη χαριτωμένη

Η Νάντια Κοντογεώργη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά». Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία της στην παρουσίαση. «Το απολαμβάνω πάρα πολύ γιατί υπάρχει μία άμεση επικοινωνία με τον κόσμο και επειδή έχω μεγαλώσει με το να έχουμε επίκεντρο στη ζωή μας τον άνθρωπο. Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την παρουσίαση δεν είναι αυτοαναφορικός.Πάντα έχω στο

Τσάι ή καφές; Ποια τα οφέλη για την υγεία και ποιο να προτιμήσετε

Ο καφές και το τσάι είναι δύο από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως. Αν και η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μέσω του καφέ ή του τσαγιού μπορεί να έχει παρενέργειες, η έρευνα δείχνει ότι η μακροχρόνια, μέτρια κατανάλωση και των δύο μπορεί να ωφελήσει την υγεία με διάφορους τρόπους. Κοινά Οφέλη του Καφέ και του Τσαγιού

Είναι σωστό να γυμναζόμαστε στον καύσωνα; Ένας ειδικός απαντά

Είναι σωστό να γυμναζόμαστε στον καύσωνα; Ένας ειδικός απαντά FITNESS Η ζέστη μπορεί πραγματικά να μας αρρωστήσει, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ 26/06/2024 08:30:19 Όλα είναι καλύτερα το καλοκαίρι: Ο καιρός, η διάθεση, οι δραστηριότητες, όλα. Οι μεγάλες, θερμές ημέρες μας δίνουν την ευκαιρία να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να αποκομίζουμε

Βίκυ Διαμαντοπούλου, ένα ταλέντο για όλες τις εποχές

Με μια γοητεία που παραπέμπει στα 60s, η δημοφιλής ηθοποιός που ξεχωρίσαμε από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές εποχής ετοιμάζεται για την περιοδεία με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» και έναν σπουδαίο θίασο σε όλη την Ελλάδα

Τζοάννα Καλαφάτη για τον ρόλο της στο Maestro: Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη, πέταξα από τη χαρά μου

Γεννημένη στις ΗΠΑ αλλά μεγαλωμένη στην Ελλάδα μέχρι τα 9 της, η ταλαντούχα ηθοποιός μιλάει για τη ζωή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και τη συμμετοχή της στον β’ κύκλο της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Ευλογιά των πιθήκων (mpox): Παγκόσμιος συναγερμός για την εξάπλωση επικίνδυνου στελέχους

Μεταδίδεται πιο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων και έχει πολύ υψηλό ποσοστό θνησιμότητας σε παιδιά και ενήλικες. Ένα νέο στέλεχος του ιού της νόσου mpox (παλαιότερα λεγόταν ευλογιά των πιθήκων), που εξαπλώνεται γρήγορα στα ανατολικά σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό» και ενδεχομένως «το πιο επικίνδυνο που έχει βρεθεί ποτέ», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Οι φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη από την τριήμερη απόδραση στην Άνδρο

Στην Άνδρο πέρασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από τις αγαπημένες της στιγμές στο ελληνικό νησί. Η Ελένη Μενεγάκη έχει βρει τον επίγειο παράδεισό της στο νησί των Κυκλάδων και κάθε καλοκαίρι (και όχι μόνο) ταξιδεύει εκεί με την οικογένειά της και ξεκουράζεται

Η Νικόλ Κίντμαν γιορτάζει 18 χρόνια γάμου – Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε με φόντο τη θάλασσα

Η Νικόλ Κίντμαν γιορτάζει με τον σύζυγό της, Κιθ Έρμπαν, την 18η επέτειο του γάμου της. Η σταρ του Χόλιγουντ δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram μια καλοκαιρινή φωτογραφία που τους δείχνει σε ένα μπαλκόνι, με φόντο τη θάλασσα. Η Νικόλ Κίντμαν είναι ξαπλωμένη, ενώ ο σύζυγός της δίπλα της παίζει κιθάρα. Στη λεζάντα της

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ζεσταίνονται περισσότερο από άλλους και τι μπορούν να κάνουν για αυτό

Καθώς οι θερμοκρασίες κινούνται στο «κόκκινο», πολλοί αναρωτιούνται γιατί κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη ζέστη καλύτερα από άλλους. Η απάντηση δεν είναι απλή, καθώς εμπλέκονται γενετική, ηλικία, κατάσταση υγείας και άλλοι παράγοντες. Γενετικοί και φυσιολογικοί παράγοντες Όπως κάποιοι άνθρωποι έχουν φυσική ικανότητα στον αθλητισμό, άλλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη καλύτερα. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με