Να κουβαλάω το βάρος μου ή το φαγητό μου;

Date:

Η σωστή διατροφή είναι σαν τα οικονομικά, αν δεν τα προβλέψεις τα έξοδά σου θα φαλιρίσεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τη διατροφή σου, αν δεν προβλέψεις τα γεύματα της επόμενης μέρας τότε είτε θα πεινάσεις και στη συνέχεια θα χρειαστείς μεγάλες ποσότητες τροφής για να καλύψεις την υπογλυκαιμία που θα έχει προηγηθεί, είτε θα είσαι έρμαιο οποιοσδήποτε τροφής βρεθεί στο δρόμο σου.

Αν τυγχάνει να είσαι εκπαιδευμένος στο πώς να ξεχωρίζεις τις καλύτερες επιλογές, τότε το μοναδικό θέμα που θα έχεις να αντιμετωπίσεις θα είναι να έχεις πάντα ένα γεμάτο πορτοφόλι ώστε να μπορείς να ξοδεύεις προκειμένου να επιλέξεις την καλύτερη τροφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάντα υπάρχουν εξαιρετικές και ιδιαίτερα θρεπτικές επιλογές κυρίως όταν ζεις στο κέντρο των πόλεων, με τη μόνη διαφορά ότι οι άνθρωποι οποίοι πωλούν αυτές τις συγκεκριμένες τροφές, από ευαισθησία κυρίως, συνήθως επιλέγουν τα καλύτερα υλικά προκειμένου να προετοιμάσουν τα γεύματα που έχουν να προσφέρουν, με αποτέλεσμα να μετακυλά στον αγοραστή σε μεγαλύτερο κόστος η πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων.

Σαφώς και κάθε φορά που επενδύεις στην υγεία σου, είναι βέβαιο ότι στο άμεσο ή στο μακρύτερο μέλλον, θα εισπράξεις με μακροβιότητα και άριστη υγεία αυτά που επενδύσεις στο παρελθόν, την ώρα που άλλοι άνθρωποι θα υποχρεώνονται να ξοδεύουν είτε από το υστέρημά τους είτε από τις αποταμιεύσεις τους, λιγότερα η περισσότερα χρήματα προκειμένου να θεραπεύσουν τυχόν ασθένειες που θα τους έχουν βρει.

Από την άλλη, η οργάνωση των γευμάτων, κυρίως από την προηγούμενη ημέρα θα σε βρει πάντα έτοιμο να καταναλώσεις αυτό που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει και με την ποιότητα που εσύ επέλεξες να προσφέρεις στον εαυτό σου. Είναι διαπιστωμένο ότι οι άνθρωποι που οργανώνουν την διατροφή της επόμενης μέρας, στατιστικά έχουν χαμηλότερο βάρος και γενικότερα καλύτερη υγεία από όλους που σχετίζονται με το στενό τους περιβάλλον.

Η οργάνωση της διατροφής απαιτεί περίπου την τακτική που οφείλει να εφαρμόζει ένας έξυπνος σκακιστής. Για να κερδίσεις μία παρτίδα σκάκι θα πρέπει να έχεις προβλέψει τουλάχιστον τις επόμενες τρεις κινήσεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με την οργάνωση της διατροφής σου. Αν λάβουμε υπόψη ότι το ιδανικό μεσοδιάστημα για να τρως τα γεύματα σου είναι περίπου κάθε τρεις με τέσσερις ώρες, αυτό που θα πρέπει να προβλέψεις είναι, που θα είσαι την επόμενη ημέρα και ξεκινώντας από την ώρα που τρως το πρωινό σου,  να σκεφτείς πού, πώς και τί θα μπορείς να καταναλώσεις τις αμέσως επόμενες τρεις, έξι και εννέα ώρες.

Το μεγαλύτερο διατροφικό ζήτημα έγκειται κυρίως σε εκείνες τις ομάδες ανθρώπων όπου το μεσοδιάστημα της εργασίας τους, τους βρίσκει στον επαγγελματικό τους χώρο. Οι συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων συνήθως καταναλώνουν το βασικό τους γεύμα στην καλύτερη περίπτωση σε ένα χώρο ο οποίος  βρίσκεται λίγο απομακρυσμένος από τον ουσιαστικό ατομικό χώρο εργασίας, προσφέροντας μια μικρή ανάπαυλα στον εαυτό τους, προκειμένου να γευματίσουν σωστά και υπό συνθήκες ηρεμίας.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι αυτό το γεύμα επιλέχθηκε και προετοιμάστηκε την προηγούμενη μέρα από το σπίτι και μεταφέρθηκε με τάπερ στη δουλειά, πρακτικά τίθεται θέμα για τα υπόλοιπα δύο με τρία γεύματα συμπεριλαμβανομένου και του πρωινού. Αν κάποιος λαμβάνει και το πρωινό γεύμα στη δουλειά τότε θα πρέπει να ενταχθεί και αυτό στα γεύματα που προετοιμάστηκαν για την επόμενη μέρα. Αυτό που πρακτικά μας απομένει είναι το βραδινό γεύμα το οποίο συνήθως καταναλώνεται στο σπίτι, αν κάποιος δεν επιλέξει να γευματίσει με φίλους έξω.

Τα υπόλοιπα δύο γεύματα που απομένουν και συνήθως λαμβάνουν τον χαρακτηρισμό ως  πρόγευμα και απογευματινό, θα μπορούσε να είναι σίγουρα ένα μικρό φρούτο με ένα snack, το οποίο θα μπορούσε να είναι μία μικρή μερίδα ξηρούς καρπούς ή γιατί όχι μία μπάρα με superfoods προσφέροντας το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται κάποιος προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται, ενώ ταυτόχρονα να λάβει ένα μικρό γεύμα με πάρα πολλά θρεπτικά στατικά και χαμηλό σε θερμίδες.

Η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι όσο περισσότερα γεύματα σε τάπερ ή σε προσεκτικά συσκευασμένες τροφές, μεταφέρει ένας άνθρωπος στη δουλειά του τόσο χαμηλότερο βάρος έχει και σαφώς πολύ καλύτερους βιοχημικούς και αιματολογικούς δείκτες από τους περισσότερους.

Να κουβαλάω το βάρος μου ή το φαγητό μου; | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Παντρεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ – Ποια είναι η γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά;

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του. Πότε θα ανέβει το ζευγάρι τα σκαλιά της εκκλησίας;  Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και η σύντροφός του ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, το οποίο είναι ο γάμος. Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Πραγματοποιήθηκε η τελευταία του επιθυμία! NDPPHOTO www.ndpphoto.gr Σύμφωνα με την αναγγελία που εξέδωσε ο 54χρονος

Ο Χατζηγιάννης εύχεται «καλή Ανάσταση» με τον πιο ξεχωριστό τρόπο… τραγουδώντας Γιώργο Νταλάρα!

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ευχήθηκε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο "καλή Ανάσταση" στους followers του!

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Παντρεύεται τη σύντροφό του – Η αναγγελία του γάμου του

Τα σκαλιά της εκκλησίας αναμένεται να ανέβει σύντομα ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο οποίος αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση του.

Μαίρη Βυτινάρος: Μαγνήτισε όλα τα βλέμματα στη νυχτερινή της βόλτα στα Ματογιάννια

Στην Μύκονο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το εντυπωσιακό μοντέλο Μαίρη Βυτινάρος. Η κάμερα του Mykonos Live TV την “τσάκωσε” να κάνει...

27 χρόνια γάμου γιορτάζουν η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς – Το μήνυμα αγάπης της τραγουδίστριας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 2 λ. πριν Νέο παράθυρο Διώχνει Τερίμ και φέρνει τον δικό του… Μεντιλίμπαρ ο Αλαφούζος από την Ισπανία ΑΘΛΗΤΙΚΑ 8 λ. πριν Νέο παράθυρο Ολυμπιακός: Τι δήλωσε ο Έμερι για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη LIFESTYLE 16 λ. πριν Νέο παράθυρο 27 χρόνια γάμου γιορτάζουν η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης

Μαγειρίτσα

ΥΛΙΚΑ • 1 αρνίσιο κεφαλάκι• 1 αρνίσια συκωταριά• Αρνίσια εντεράκια (καθαρισμένα)• 150 γρ. ρύζι γλασέ• 200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα• 50 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο• Αλάτι και πιπέρι• 5 αυγά• 80-100 γρ. χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε το κεφαλάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με 3 1/2 λίτρα κρύο νερό. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις βράσει

Καρπασίτικα κουλούρια με αναρή

Υλικά 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι 2 ξύλα κανέλα 6 γαρύφαλλα 1/4 κουταλάκι τσαγιού μέχλεπι 1/4 κουταλάκι τσαγιού μαστίχα 1 κουταλάκι τσαγιού γλυκάνισο 50 γρ. βούτυρο 11 γρ ξηρή μαγιά 350 γρ. γάλα 300 γρ αναρή φρέσκια και ανάλατη 100 γρ. ζάχαρη 100 γρ. σησάμι 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το

Δύσκολες στιγμές για τη Δανάη Μπάρκα: «Θα είσαι πάντα δίπλα μου το ξέρω»

Πάσχα στο χωριό θα κάνει φέτος, μακριά από επαγγελματικές υποχρεώσεις η Δανάη Μπάρκα, εχθές όμως, Μεγάλη Παρασκευή, ήταν μία ξεχωριστή ημέρα.

Πάσχα στη Μύκονο! Το νησί ζει τις παλιές ένδοξες στιγμές – «Πλημμύρισαν» τα Ματογιάννια από celebs

Για το Πάσχα ετοιμάζονται οι αγαπημένοι μας celebrities και η Μύκονος φαίνεται να ζει τις παλιές ένδοξες μέρες, καθώς αποτελεί τον top προορισμό για το 2024! Το νησί των ανέμων απ' ό,τι φαίνεται αποτελεί την πρώτη επιλογή των celebrities της εγχώριας showbiz, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που το έχουν επιλέξει για τη σύντομη απόδραση

Βέφα Αλεξιάδου: «Η Ελένη Μενεγάκη με πίκρανε στην τελευταία της εκπομπή»

Βέφα Αλεξιάδου: «Η Ελένη Μενεγάκη με πίκρανε στην τελευταία της εκπομπή» 7618151 «Όλοι με ρωτούσαν γιατί μάλωσα με την Ελένη Μενεγάκη», λέει η Βέφα Αλεξιάδου. Η Βέφα Αλεξιάδου έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Βαγγέλη Καράλη. Η γνωστή μαγείρισσα μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την Ελένη Μενεγάκη. Εκτός από θετικές στιγμές στην καριέρα σας

Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα στενά της Μυκόνου

trending Home / Showbiz / Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα στενά της Μυκόνου Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα στενά της Μυκόνου Το αγαπημένο ζευγάρι ταξίδεψε στο νησί των ανέμων για να περάσει το Πάσχα. Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης επέλεξαν την Μύκονο για να περάσουν το φετινό

«Καμπανάκι» για την κλιματική αλλαγή – «Μας κλέβει την ανάσα, μέχρι το 2050 οι θάνατοι θα ξεπεράσουν τους 250.000 ετησίως»

«Ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι μέχρι το 2050 οι θάνατοι από την κλιματική αλλαγή θα ξεπεράσουν τους 250.000 ετησίως, ενώ κάθε χρόνο περίπου 60.000 απώλειες σε ανθρώπινες ζωές οφείλονται σε μαζικές φυσικές καταστροφές, με 38.000 να αφορούν θανάτους στην τρίτη ηλικία στα πλαίσια του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μόνο για την περιοχή της Μεσογείου, η αύξηση