Ποιο είναι το γενναίο σούπερ μόντελ στο εξώφυλλο της Vogue

Date:

Cover-4x5-1-scaled
Ο βραβευμένος Βασίλης Κεκάτος φωτογραφίζει τη Γουίνι Χάρλοου για την ελληνική Vogue.

Ένα «οπτικό ποίημα» που κουβαλά κι ένα ηχηρό μήνυμα

o-brabeumenos-basilis-kekatos-fotografizei-ti-gouini-xarloou

Σε μια επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε με υπόσχεση τον «Ανάδρομο» και το Φεστιβάλ Δράμας και αναγνωρίστηκε διεθνώς με το «Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν» και τις συμμετοχές του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς, ο Βασίλης Κεκάτος έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών, με το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς».

o-brabeumenos-basilis-kekatos-fotografizei-ti-gouini-xarloou-1

Σήμερα, παρουσιάζει ένα νέο πρότζεκτ και αναλαμβάνει για πρώτη φορά τον ρόλο του φωτογράφου για το τεύχος Φεβρουαρίου της ελληνικής Vogue.

winnie-harlow-by-vasilis-kekatos-for-vogue-greeces-february-issue

Το μήνυμα της Vogue, παγκοσμίως, είναι οι ανθρώπινες αξίες (Vogue Αξίες), ενώ παράλληλα το concept του Οίκου Gucci (και της νέας συλλογής «Cruise 2020») είναι η ισότητα των δύο φύλων (με ηχηρό το δικαίωμα των γυναικών στο σώμα τους, σ.σ.: την άμβλωση).

o-brabeumenos-basilis-kekatos-fotografizei-ti-gouini-xarloou-2

Ολόκληρο το τεύχος Φεβρουαρίου (Brave New World) είναι αφιερωμένο στο πώς ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να επαναπροσδιορίσει ταυτότητα και στόχους, έχοντας οδηγό τη δημιουργικότητα, το ταλέντο, την υπευθυνότητα, την ελευθερία στον αυτοπροσδιορισμό και τη διαφορετικότητα, και αγωνιζόμενος με αισιοδοξία για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Κεκάτος φωτογραφίζει ένα από τα πιο διάσημα top models, τη Γουίνι Χάρλοου -ένα μοντέλο που έχει δυο πράγματα να πει για τη διαφορετικότητα της ομορφιάς, στο Μεσολόγγι, κοιτάζοντας τις αλυκές και τη λιμνοθάλασσα σαν κάτι μοναδικό κι «εξωγήινο», διαφορετικό και ασύμβατο – και για όλα αυτά, πανέμορφο και μαγικό.

o-brabeumenos-basilis-kekatos-fotografizei-ti-gouini-xarloou-3

Η Γουίνι Χάρλοου, που στα 4 της χρόνια κατάλαβε πως είχε λεύκη, άλλαξε για πάντα το τοπίο στην βιομηχανία της μόδας, καθιερώθηκε και έγινε σύμβολο. Στο απόγειο της καριέρας της η Winnie Harlow έχει πολλά να κάνει αλλά και πολλά να πει.

Ο δυναμικός της χαρακτήρας υπερκέρασε το πρόβλημα υγείας της και το μέλλον της διαφαίνεται φωτεινό, σαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη ζωή.

Η Winnie Harlow έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο Next Top Model που την ανέδειξε. Mέσα από αυτό, της δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει το δικό της μήνυμα κατά του bullying και του ρατσισμού. Τα σημάδια από την λεύκη όχι μόνο δεν ανέκοψαν την πορεία της στις μητροπόλεις της μόδας, αλλά αντιθέτως, έγιναν ένα σύνθημα υπέρ της διαφορετικότητας σε χώρους κλειστούς με δικούς τους κανόνες και όρια, όπως είναι το modelling. Η πάθηση της Winnie Harlow έγινε το δυνατό της σημείο, ένα πρόσον- διαβατήριο. Με την πορεία που δια- δίνει την δική της απάντηση σε όσους την χλεύασαν, την αμφισβήτησαν, την μείωσαν αποδίδοντας της χαρακτηρισμούς όπως “αγελάδα” και “ζέβρα” που της “έκοβαν” τα φτερά. Εκείνη όμως βρήκε την δύναμη να πετάξει μακριά από όσους την πλήγωναν.

“Όταν αγάπησα τον εαυτό μου, έτσι όπως ακριβώς είναι, άρχισαν οι ευκαιρίες να πέφτουν βροχή. Ευχαριστώ τον Θεό γι’αυτό. Aγαπήστε τον εαυτό σας, έτσι όπως είναι” έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Το bullying την έκανε να αλλάζει συχνά σχολική στέγη και το πρόβλημα που εμφάνισε σε ηλικία 4 ετών έγινε εφιάλτης στην πιο τρυφερή της ηλικία, προκαλώντας της αυτοκτονικούς ενδοιασμούς.

Σήμερα, ο κόσμος της μόδας μιλά για εκείνη, όχι λόγω της ιδιαιτερότητάς της αλλά λόγω της δύναμης της ψυχής της που κατάφερε να κάνει την δυσκολία της, το προσόν της.
Cover-4x5-2-scaled
Photographer Vasilis Kekatos, Cover Star Winnie Harlow | The Society Management, Fashion Director Nicholas Georgiou
©Vasilis Kekatos

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Αγνώριστος με αραιά λευκά μαλλιά o Πιρς Μπρόσναν

Ο Πιρς Μπρόσναν εθεάθη στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, με τίτλο Giant και ήταν πραγματικά αγνώριστος. Μέχρι και οι φανατικοί θαυμαστές του δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν. Ο πασίγνωστος ηθοποιός, εμφανίστηκε με αραιά και λευκά μαλλιά, πολλές ρυτίδες. Φορούσε γυαλιά και μια φόρμα γυμναστικής. Ωστόσο, η εμφάνιση αυτή ήταν για τις ανάγκες της νέας του

Καταβεβλημένη και κουρασμένη – Η Γιάννα Τερζή μίλησε για τις δύσκολες στιγμές στη Eurovision

Eurovision: Τo 2018 η Γιάννα Τερζή εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μουσικό διαγωνισμό με το τραγούδι «Όνειρό μου». Δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει και να φτάσει στον τελικό και δεν είχε περάσει καθόλου εύκολα. Σε ανάρτηση που έκανε στο Tik Tok, είδαμε την τραγουδίστρια καταβεβλημένη, κουρασμένη και σκεπτική, κατά τη διάρκεια του fitting για την εμφάνισή

Η Μαρία Αντωνά ξεκαθαρίζει για την επίμαχη ανάρτηση για τον Άρη Σοϊλέδη: “Έχω μάθει να έχω αξιοπρέπεια”

"Προφανώς και δεν ήμουν εγώ αυτή που ανέβασε αυτά τα instagram stories και έστειλε αυτά τα μηνύματα", τονίζει η Μαρία Αντωνά.

Αλέξανδρος Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: “Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο”

Αλέξανδρος Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο» "Καρφώθηκε μέσα, ήμουν απέναντι. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά". Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε Είδον» βρέθηκε νωρίτερα σήμερα (2/5) ο Αλέξανδρος Μούκανος. Ο δημοφιλής ηθοποιός, που δεν πραγματοποιεί συχνά τηλεοπτικές εμφανίσεις, μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά, όπου μεταξύ άλλων