Μάσκα με άργιλο: Πότε να χρησιμοποιείται; Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Date:

Μάσκα με άργιλο

Πόσα ξέρεις, τελικά, για τη μάσκα με άργιλο; Η ιδέα για χρήση αργίλου ή λάσπης για θεραπείες του δέρματος δεν είναι καινούρια. Η λάσπη πάντοτε θεωρούταν ότι έχει «θαυματουργές» ιαματικές ιδιότητες. Μπορεί η λάσπη να μην είναι θαυματουργή, όμως όπως και ο άργιλος έχει κάποιες ιδιότητες που βοηθούν το δέρμα.

Το πιο κοινό είδος άργιλος που χρησιμοποιείται στις μάσκες προσώπου είναι η καολίνη ή λευκός άργιλος. Η καολίνη είναι γνωστή για την ιδιότητα της να απορροφά το σμήγμα και να ενυδατώνει ταυτόχρονα το δέρμα, αφήνοντας το απαλό. Η καολίνη συνδυάζεται με νερό και πηκτικές ουσίες για να βελτιώνεται η υφή του προϊόντος.

Ποιοι να χρησιμοποιούν μάσκα με άργιλο;

Καθώς η καολίνη απορροφά το σμήγμα, οι μάσκες αργίλου είναι καλύτερες για γυναίκες με λιπαρό δέρμα, ή με επιδερμίδα επιρρεπή στην ακμή. Η καολίνη εκτός από το γεγονός ότι απορροφά τη λιπαρότητα, έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της ακμής.

Διάβασε επίσης: Οι μάσκες προσώπου που θα λατρέψεις (η beauty expert δοκιμάζει τις καλύτερες!)

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Παρά το γεγονός ότι ο άργιλος απορροφά τέλεια την λιπαρότητα, μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα. Οι γυναίκες με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιου είδους μάσκες. Αλλά και οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα πρέπει να τις χρησιμοποιούν περιστασιακά, καθώς η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Θυμήσου ότι λίγη λιπαρότητα είναι καλή για την επιδερμίδα – δεν πρέπει να την αφυδατώσεις εντελώς!

Shape tip: Θυμήσου να ακολουθήσεις τις οδηγίες και να μην αφήσεις τη μάσκα περισσότερη ώρα από όση προτείνεται γιατί θα καταλήξεις με αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα.

Διάβασε επίσης: 10 μύθοι για την επιδερμίδα σου! (περισσότερο νερό = καλύτερη ενυδάτωση; κι όμως, όχι!)

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το κύπελλο που κέρδıσα στο Survivor το κατέθεσα στην Παναγιά της Σκιάθου»

Ενδιαφεροντα ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το κύπελλο που κέρδıσα στο Survivor το κατέθεσα στην Παναγιά της Σκιάθου» Η εξομολόγηση για τον πνευματικό του Τζωρτζίνα Φράγκου 02.05.2024 | 23:09 Η εξομολόγηση για τον πνευματικό του Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΟΚ! έκανε λόγο μεταξύ άλλων, για τη σχέση του

Eurovision 2024: Ελληνοαρμενικό πάρτι στα παρασκήνια – Η «σωσίας» της Σάττι τραγούδησε ελληνικά

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι, τα έσπασε σήμερα στη σκηνή του Μάλμε Αρένα, στη δεύτερη πρόβα που έκανε με το Ζάρι της.

Ξανά νυφούλα η Αθηνά Οικονομάκου

Ξανά νυφούλα ντύθηκε η Αθηνά Οικονομάκου, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Φίλιππο Μιχόπουλο. Μάλιστα, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, μοιράστηκε μαζί μας στιγμιότυπα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Βέβαια, μην προτρέχει ο νους σας καθώς η όμορφη ηθοποιός, ντύθηκε νύφη για επαγγελματικούς λόγους για να προμοτάρει τα ρούχα

Δεν ξεχνάει τις παραδόσεις μας ο Παύλος: Το αισιόδοξο μήνυμα του για τις Άγιες μέρες του Πάσχα

Ενδιαφεροντα ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΧΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ Δεν ξεχνάει τις παραδόσεις μας ο Παύλος: Το αισιόδοξο μήνυμα του για τις Άγιες μέρες του Πάσχα Το μήνυμά του για το Πάσχα έστειλε ο Παύλος Γλύξμπουργκ για το Πάσχα και εύχεται ευτυχισμένες στιγμές σε όλους τους Έλληνες στη χώρα και της Διασποράς Τζωρτζίνα Φράγκου 02.05.2024 | 21:33 Το μήνυμά