Το σωστό έλαιο για κάθε χρήση, σύμφωνα με την αρωματοθεραπεία

Το σωστό έλαιο για κάθε χρήση, σύμφωνα με την αρωματοθεραπεία

Έχεις άγχος, πεπτικές διαταραχές, ραγάδες ή μήπως ανασφάλεια και χαμηλή αυτοπεποίθηση; Η αρωματοθεραπεία υπόσχεται να σε βοηθήσει να λύσεις κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, αξιοποιώντας τις ιαματικές ιδιότητες των λουλουδιών και των βοτάνων.

Βρες ποιο έλαιο να προτιμήσεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και πώς να το χρησιμοποιήσεις, σύμφωνα πάντα με την αρωματοθεραπεία.

Bergamot (Περγαμόντο)

Χρησιμοποιείται ως φυσικό αντικαταθλιπτικό και οι αναζωογονητικές του ιδιότητες βοηθούν στην αντιμετώπιση της συναισθηματικής και σωματικής έντασης από στρες και άγχος. Ανεβάζει τη διάθεση και προσφέρει αισιοδοξία και δύναμη.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για θετική διάθεση: Μετά το μπάνιο ρίξε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο σε βρεγμένο σφουγγάρι και πέρασε με αυτό όλο το σώμα.
  • Για δροσερή αναπνοή: Κάνε πλύσεις με μία σταγόνα περγαμόντο αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό.

Lavender (Λεβάντα)

Η χρήση του είναι διαδεδομένη. Θεωρείται ευεργετικό για σειρά από ασθένειες, όπως οι πεπτικές διαταραχές, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι μυϊκές δυσκολίες και ο πονοκέφαλος. Φέρνει ισορροπία στο μυαλό και το σώμα και χαρίζει ηρεμία. Συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για καψίματα, τσιμπήματα εντόμων και δερματικούς ερεθισμούς.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για χαλάρωση έπειτα από μια μέρα γεμάτη ένταση, πρόσθεσε 6 σταγόνες στην μπανιέρα.
  • Για ήρεμο, ξεκούραστο ύπνο Ρίξε 2 σταγόνες στο μαξιλάρι σου.

Jasmine (Γιασεμί)

Προκαλεί ευφορία και έχει την ικανότητα να μετατρέπει την ανασφάλεια σε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Κρίνεται ιδανικό για την περιποίηση προσώπου, ειδικά για τις ξηρές, ώριμες επιδερμίδες και τις ραγάδες.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για χαλάρωση και ενυδάτωση Πρόσθεσε 25 σταγόνες σε 50 ml λάδι άγριας τριανταφυλλιάς ή jojoba και άπλωσέ το στο πρόσωπο. Χρησιμοποίησέ το το βράδυ, γιατί προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.
  • Για αύξηση της αυτοπεποίθησης Είσπνευσε 1-2 σταγόνες από μαντίλι ή απευθείας από το μπουκάλι.

Rose (Τριαντάφυλλο)

Ενυδατώνει και τονώνει όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Λάδι προσώπου για την εξισορρόπηση της υγρασίας στο δέρμα, για τόνωση της επιδερμίδας και για την απάλυνση των γραμμών έκφρασης: κάνε μασάζ με 15 σταγόνες σε 50 ml λάδι άγριας τριανταφυλλιάς ή jojoba στο πρόσωπο.
  • Για αρμονία στη ψυχή και το σώμα Πρόσθεσε 10 σταγόνες στη συσκευή αρωματισμού χώρου.

Juniper (Αγριοκυπάρισσο)

Γνωστό για την αποτοξινωτική του δράση, καθαρίζει το σώμα και το πνεύμα από τις συσσωρευμένες τοξίνες και τις περιττές σκέψεις και ανησυχίες. Χρησιμοποιείται στο μπάνιο ή σε μασάζ, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας και τους ρευματισμούς και είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για την αποτοξίνωση, την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος Κάνε μασάζ με 5 σταγόνες σε 10 ml λάδι άγριας τριανταφυλλιάς ή αμυγδάλου στην επιθυμητή περιοχή.
  • Στα λιπαρά μαλλιά: Πρόσθεσε 35 σταγόνες σε 100 ml λάδι δάφνης και κάνε μασάζ στο κεφάλι.

Neroli (Νερόλι)

Έχει υπέροχο, γλυκό, λουλουδάτο άρωμα που χαλαρώνει, ανεβάζει τη διάθεση και είναι αισθησιακό. Μειώνει την κατάθλιψη, τη συναισθηματική εξάντληση και την αϋπνία. Αποτελεί, όμως, και εξαιρετικό αιθέριο έλαιο για την επιδερμίδα, ειδικά όταν είναι ξηρή, με τάσεις για γήρανση και ραγάδες, γιατί βοηθά την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και τη βελτίωση της ελαστικότητάς του.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για αισθησιακή ατμόσφαιρα Πρόσθεσε 6 σταγόνες στη συσκευή αρωματισμού χώρου.
  • Για ξηρό, ώριμο δέρμα Πρόσθεσε 16 σταγόνες σε 30 ml λάδι άγριας τριανταφυλλιάς και κάνε μασάζ στο πρόσωπο.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Συλλεκτικό: Όταν η Χατζηβασιλείου «πάγωσε» τη Βουγιουκλάκη on air: «H πρόγιαγιά μου σας θαύμαζε…»

Στο μακρινό 1994 σας ταξιδεύουμε σήμερα και συγκεκριμένα σε μία σπάνια εκπομπή του ΑΝΤ1, το Καλημέρα Ελλάδα όταν βρέθηκε καλεσμένη η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη

Θάνος Κιούσης: Oι στιγμές μελαγχολίας & το «αυτοάνοσο» – «Έχω ένα σύστημα που μου λέει «μην πέφτεις»

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται με την Ναταλία Γερμανού βρέθηκε ο Θάνος Κιούσης το μεσημέρι του Σαββάτου 27/4.

Ο 26χρονος influencer Χάρι Τζόουσι διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος – «Φορέστε αντηλιακό»

Ο influencer Χάρι Τζόουσι προέτρεψε τον κόσμο να «φοράει αντηλιακό» αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος. Ο 26χρονος, ο οποίος στο παρελθόν εμφανίστηκε στο Dancing With The Stars του ABC και στο Too Hot To Handle του Netflix, δήλωσε ότι ήταν στον ώμο του για ένα ή δύο χρόνια, αλλά «δεν είχε ιδέα». «Θέλω απλώς

Eurovision 2024: Έβαλε φωτιά στη σκηνή του Μάλμε η Silia Kapsis – Το βίντεο από την πρώτη πρόβα!

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της Silia Kapsis στην Eurovision 2024. Η τραγουδίστρια θα εκπροσωπήσει την Κύπρο από τις 7 έως τις 11 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας. Οι πρώτες αποστολές των χωρών έχουν φτάσει στο Μάλμε, καθώς σήμερα, Σάββατο 27/4 ξεκίνησαν οι τεχνικές πρόβες των αποστολών που θα πάρουν μέρος στον Α΄ ημιτελικό. Πρώτη πρόβα

Τσουρός: «Με κυνηγούσε για μήνες, εμφανίστηκε μπροστά μου και μου είπε θέλω να μου δώσεις χρήματα»

Μία απίστευτη ιστορία μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό ο Κώστας Τσουρός στην εκπομπή του το μεσημέρι του Σαββάτου 27/4.

Οι 5 πιο περιζήτητοι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή

Οι 5 πιο περιζήτητοι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή Από τον Τζέικομπ Ελόρντι στον Πολ Μέσκαλ, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι νεαροί σταρ που κυριαρχούν στον κινηματογράφο Αντιγόνη Κούτση 27.04.2024, 21:14 Οι παρακάτω ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη σκηνή του Χόλιγουντ και εντυπωσιάζουν τόσο με την εμφάνισή τους και την αίσθηση του στυλ τους, όσο και με

Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν

Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο talk show του παρουσιαστή ότι κάποια στιγμή είχαν βγει ραντεβού Ο Τζίμι Φάλον μίλησε για το φλερτ που είχε κάποτε με τη Νικόλ Κίντμαν. Ο 49χρονος

Στέφανος Κωνσταντινίδης: “Έκανα σωστά που έφυγα από την Κατερίνα Καινούργιου”

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης μίλησε στην κάμερα του «Καλύτερα Δε Γίνεται» και στον Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα για το πρόωρο τέλος