7 λάθη που κάνεις με την ενυδάτωση του προσώπου σου (βάζεις κρέμα σε στεγνό δέρμα;)

Date:

7 λάθη που κάνεις με την ενυδάτωση του προσώπου σου (βάζεις κρέμα σε στεγνό δέρμα;)

Αν η μαμά σου σου έλεγε από μικρή να βάζεις κρέμα στο πρόσωπό σου είχε δίκιο! Την πολύτιμη όμως αυτή συμβουλή της μαμάς, φαίνεται πως δεν τη γνωρίζουν όλοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως φλεγμονές και εξάρσεις ακμής.

Διάβασε επίσης: Οι πιο περίεργες συμβουλές για όμορφο πρόσωπο από τους δερματολόγους

Δεν αρκεί όμως να βάζεις ενυδατική κρέμα, πρέπει να το κάνεις και σωστά. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν ενυδατώνεις το δέρμα σου. Τώρα ξέρεις και θα τα αποφεύγεις!

Δεν κάνεις το τοπικό τεστ αλλεργίας όταν δοκιμάζεις ένα νέο ενυδατικό

Όπως δοκιμάζεις ένα κραγιόν ή μια σκιά ματιών στο χέρι σου πριν το αγοράσεις, το ίδιο θα πρέπει να κάνεις με τα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας.  Έτσι θα είσαι βέβαιη πως δεν πρόκειται να σου προκαλέσει προβλήματα όπως αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμούς, και επιβεβαιώνεις πως η υφή είναι αυτή που θέλεις. Και αν δεν μπορείς να έχεις δείγμα, διάβασε τα συστατικά του για πιθανώς ερεθιστικούς παράγοντες όπως AHAs, BHAs, ρετινόλη, φορμαλδεΰδη, φθαλάτες ή εκχυλίσματα βοτάνων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχεις ευαίσθητο δέρμα όπου θα πρέπει να αποφύγεις τα αρώματα, τα parabens και τα αιθέρια έλαια.

Δεν χρησιμοποιείς το σωστό ενυδατικό για τον τύπο του δέρματός σου

Το καλύτερο ενυδατικό είναι αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Με τόσα προϊόντα στην αγορά, μπορείς να επιλέξεις την ιδανική σύνθεση για σένα – τζελ, κρέμα, λοσιόν, αλοιφή, αφρός, οτιδήποτε σου ταιριάζει. Εάν έχεις ξηρό δέρμα, για παράδειγμα μπορείς να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και ceramides. Αν έχεις λιπαρό, τα gel serums ή τα oil-free προϊόντα είναι καλές επιλογές ενώ αν έχεις ακνεϊκό δέρμα, θα πρέπει να αποφεύγεις συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής όπως οινόπνευμα, βαριά έλαια ή βαζελίνη. Αντίθετα, βρες ενυδατική με υλικά που έχουν κλινικά αποδειχτεί πως προλαμβάνουν την ακμή όπως adapalene, benzoyl peroxide και σαλικυλικό οξύ.

Βάζεις την ενυδατική σε στεγνό δέρμα

Τα ενυδατικά προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά όταν το δέρμα είναι ακόμη νωπό, καθώς έτσι απορροφά καλύτερα την υγρασία και την «κλειδώνει» για περισσότερο χρόνο. Ιδανικά, βάλε την κρέμα σου μετά τον καθαρισμό του προσώπου, προτού όμως αυτό στεγνώσει εντελώς.

Βάζεις τα προϊόντα σου με λάθος σειρά

Για να εκμεταλλευτείς στο 100% τις δυνατότητές τους, θα πρέπει να τα βάζεις στο δέρμα σου με τη σωστή σειρά. Ξεκινάς με το πιο ελαφρύ και καταλήγεις στο πιο παχύρρευστο προϊόν. Για παράδειγμα, αν έχεις ακμή, η πρωινή σου ρουτίνα μπορεί να είναι κάπως έτσι: πλύσιμο, φάρμακο, ενυδατική με αντηλιακή προστασία. Εάν χρησιμοποιείς serum, η σειρά είναι πλύσιμο, serum και ενυδατική με αντηλιακή προστασία.

Κάνεις απολέπιση στο ξηρό δέρμα αντί να το ενυδατώνεις

Όταν βλέπεις το δέρμα σου θαμπό και με τάση να ξεφλουδίζει, η πρώτη κίνηση είναι να πιάσεις το face scrub ή να κάνεις peeling για να γίνει πιο λείο. Το δέρμα σου όμως μάλλον ικετεύει για ενυδάτωση. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο θαμπό και το ξηρό δέρμα. Εάν βλέπεις ένα ήπιο ξεφλούδισμα, αυτό σημαίνει το δέρμα σου χρειάζεται ενυδάτωση. Αν κάνεις απολέπιση σε αυτή τη φάση, θα μπορούσε να διαταραχθεί ο φυσιολογικός φραγμός της επιδερμίδας και να προκληθεί φλεγμονή, επιδεινώνοντας την κατάσταση της επιδερμίδας. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις ένα ενυδατικό που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου, π.χ. ένα με μαλακτικά συστατικά.

Διάβασε επίσης: Aπολέπιση με καφέ; Ξεπερασμένο! Αναβάθμισε την περιποίηση σου σήμερα! (καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση)

Απλώνεις την κρέμα τρίβοντας

Την ενυδατική θα πρέπει να την απλώνεις με απαλό μασάζ στο δέρμα σου. «Ενώ το ήπιο μασάζ στο δέρμα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας την απορρόφηση του προϊόντος, εάν δουλεύεις πολύ δυνατά την κρέμα στο δέρμα σου τότε μπορεί να προκαλέσεις υπερ-απολέπιση» προειδοποιεί η δρ Engelman. Το τρίψιμο της επιδερμίδας μπορεί να αδυνατίσει το φραγμό του δέρματος και να προκαλέσει φλεγμονή, αφήνοντας το δέρμα σου ευάλωτο σε μολύνσεις από μικροοργανισμούς.

Χρησιμοποιείς την κρέμα ημέρας το βράδυ

Υπάρχει λόγος που πολλά brands βγάζουν διαφορετικό προϊόν για τη μέρα και για τη νύχτα – και δεν είναι για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Τη νύχτα, το δέρμα σου είναι στην καλύτερη φάση του για ανάπλαση, ενώ η κυτταρική ανανέωση και ανάπλαση συμβαίνουν όταν το σώμα σου είναι στη φάση του REM ύπνου. Για να εκμεταλλευτείς αυτή την κατάσταση, το βράδυ χρειάζεσαι μια κρέμα που θα ενισχύσουν την ανάπλαση. Οι βραδινές κρέμες περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλες και πεπτίδια που καταπραΰνουν και αναπλάθουν το δέρμα. Γνωρίζουμε πως τα επίπεδα της ενυδάτωσης του δέρματος μειώνονται τη νύχτα, γι’ αυτό και η ενυδάτωση το βράδυ είναι ένα σημαντικό βήμα.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Νίκος Ψαρράς: «Με κάποιους ανθρώπους οι ζωές μας μπλέκονται και είναι σαν μια ζωή»

Ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής Νίκος Ψαρράς μιλά για την αγαπημένη του σύζυγο, τη σκηνοθέτιδα Έλενα Καρακούλη, με την οποία συμπορεύεται 12 χρόνια. Πόσα χρόνια είσαι μαζί με τη σε τη σκηνοθέτιδα Ελενα Καρακούλη; Νίκος Ψαρράς στο gossip-tv: «Ο ηθοποιός παίζει στο φως - Εκτίθεται και άρα... κρίνεται» Με την Έλενα είμαστε μαζί δώδεκα χρόνια και έντεκα

Μάρα Ζαχαρέα: Κάνει ηλιοθεραπεία στην εντυπωσιακή βεράντα της στην Πάρο – Η θέα από το σπίτι της!

Η Μάρα Ζαχαρέα θέλησε να περάσει το καλοκαίρι της μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής της Αθήνας!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Γάλλος σκηνοθέτης… εξαφάνισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Η αντίδραση της ΕΡΤ στο σκηνοθετικό λάθος

Παρασκευή, 26.7.2024, 23:50 Zappit@ZAPPIT_ Αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στα social media από τη γενικότερη εικόνα της διοργάνωσης. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Παρασκευής (26/7). Παρά την καταρρακτώδη βροχή, οι Γάλλοι διοργανωτές κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ένα φαντασμαγορικό show που για πρώτη φορά έλαβε χώρα

Ρένα Μόρφη σε πρωτοφανή επίθεση προς τους δημοσιογράφους: “Για μένα ήταν ο απόλυτος βιασμός, με τσάκισε”

"Μαθεύτηκε πολύ νωρίς. Ήταν μια είδηση πολύ προσωπική που προσπάθησα να την κρατήσω. Τελικά, δεν τη σεβάστηκαν και την έβγαλαν", περιγράφει η Ρένα Μόρφη.

Μαριέττα Χρουσαλά: Ξέγνοιαστες στιγμές στη Μύκονο με τον σύζυγό της, Λέοντα Πατίτσα

Παρέλαση επωνύμων γίνεται κάθε βράδυ στα Ματογιάννια, με celebrities και jet setters να «ανακατεύονται» με τα πλήθη των τουριστών. Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας έκαναν βραδινή έξοδο σε γνωστό μπαρ του νησιού όπου και τους κατέγραψε η κάμερα του Mykonos Live TV. Η πρώην παρουσιάστρια και ο εφοπλιστής είναι από τα πιο ερωτευμένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εμφάνιση του Slimane και η ερμηνεία του «Mon Amour» της Eurovision

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με διαφορετικό τρόπο ερμηνεύτηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Έκπληξη όμως αποτέλεσε η εμφάνιση του Slimane, νωρίτερα. Φαντασμαγορική είναι η παρέλαση, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλωτή, και πραγματοποιείται κατά μήκος του Σηκουάνα. Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τις κερκίδες που έχουν

Power of Love: Ποιο αγόρι θα αποχωρήσει;

Παρασκευή, 26.7.2024, 13:29 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Απόψε είναι το Gala του Power of Love και ένα αγόρι θα δει την πόρτα της εξόδου από το παιχνίδι. Η Νίκη και ο Jason είναι εκείνοι που φορούν την κονκάρδα στα δύο σπίτια αφού ψηφίστηκαν ως οι δημοφιλέστεροι χαρακτήρες της εβδομάδας. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Νίκη η οποία

Ο Μίμης Πλέσσας κλείνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Διαβάστε λεπτομέρειες... Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς από τον μετρ των μουσικοθεατρικών επιτυχιών Γιώργο Βάλαρη. Μια επέτειος-σταθμός για την ελληνική μουσική με τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές επιτυχίες του μυθικού συνθέτη και ένα πλούσιο επιτελείο 30 και πλέον καλλιτεχνών μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα.

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ Δείτε τη δημοσίεση που έκανε λίγο μετά την εντυπωσιακή performance H  Lady Gaga  τραγούδησε στην τελετή έναρξης των  Ολυμπιακών Αγώνων 2024  στο Παρίσι, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση εμπνευσμένη από τα καμπαρέ, με μία ομάδα 8 χορευτών.

Μπέτι Μίντλερ: Η ηθοποιός και ο σύζυγός της κοιμούνται σε χωριστά υπνοδωμάτια εδώ και 40 χρόνια

H Μπέτι Μίντλερ αποκάλυψε το μυστικό της για τον 40χρονο γάμο της με τον σύζυγό της Μάρτιν φον Χάσελμπεργκ. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι το ζευγάρι κοιμάται σε «ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες» από τότε που παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας στις 16 Δεκεμβρίου 1984. Όσον αφορά στον λόγο, η Μίντλερ μιλώντας στο «Entertainment Tonight», απάντησε: «Ο σύζυγός μου ροχαλίζει».

Γιάννης Αγγελάκας: Το πρόβλημα υγείας που τον οδηγεί στην ακύρωση των συναυλιών του

Την διακοπή των συναυλιών του ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο Γιάννης Αγγελάκας. Ο ίδιος ενημέρωσε τους θαυμαστές του για το πρόωρο τέλος της καλοκαιρινής περιοδείας του, λόγω σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει με την ακοή του. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αγγελάκας, έγραψε στη λεζάντα μιας ανάρτησής του: «Γεια σας παιδιά. Λυπάμαι για αυτά που

Βασάλος: «Είδα την Ευρυδίκη Βαλαβάνη με τη σχέση της, δεν ένιωσα άνετα! Είναι αμήχανο»

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος αποκάλυψε τη συνάντηση που είχε με την Ευρυδίκη Βαλαβάνη και τον σύντροφό της, Γρηγόρη Μόργκαν .