Ακούγεται υπερβολικό αλλά υπάρχουν μικρές συνήθειες που μπορούν να μας κάνουν πιο έξυπνους. Η εξυπνάδα είναι το εισιτήριο για το μέλλον μας καθώς οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι δουλειές μας απαιτούν όλο και λιγότερο σωματική δραστηριότητα αφού πολλά συστήματα αυτοματοποιούνται. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και η επαγγελματική μας δραστηριότητα απαιτεί λήψη αποφάσεων.

Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε «κόλπα» για να ακονίσουμε το μυαλό μας. Σύμφωνα με το YourTango, υπάρχουν 19 συνήθειες που μπορούν να μας κάνουν πιο έξυπνους.

Οι συνήθειες που θα σας κάνουν πιο έξυπνους

 1. Βάλτε το «10 λεπτά για σκέψη» στη λίστα σας καθημερινά. Με τους τρελούς ρυθμούς που έχουμε στη σύγχρονη ζωή σπάνια βρίσκουμε χρόνο. Ο Μπιλ Γκέιτς το έκανε για εβδομάδες.
 2. Ενημερωθείτε για τις γνωστικές προκαταλήψεις. Η συμπεριφορική είναι ένας ολόκληρος κόσμος που μπορεί να σας βοηθήσει.
 3. Γιορτάστε τα λάθη σας. Οι άνθρωποι συνήθως ξοδεύουν ενέργεια για να πείσουν τους άλλους ότι έχουν δίκιο αλλά τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι.
 4. Γράψτε online. Ακόμα κι αν πρόκειται να γράψετε απλά ένα αστείο στο Twitter.
 5. Αγνοήστε τις πρώτες σας σκέψεις σε στρεσογόνες καταστάσεις.
 6. Αγκαλιάστε τους περιορισμούς. Αν αυτοί αποδίδουν για να φτάσετε πιο γρήγορα στον στόχο σας αξιοποιείστε τους με αυτό τον τρόπο.
 7. Φτιάξτε λίστες. Οργανώστε όσα θέλετε να κάνετε με αυτό τον τρόπο και έτσι θα δώσετε στον εαυτό σας κίνητρο.
 8. Διαβάστε αποφθέγματα και αφιερώστε χρόνο στην κατανόησή τους.
 9. Κάντε ερωτήσεις.
 10. Να είστε υπέρ της δράσης. Καλό το διάβασμα και η θεωρία αλλά η ζωή θέλει πράξεις.
 11. Μάθετε ένα μουσικό όργανο.
 12. Διαβάστε τις βαθύτερες σκέψεις κάποιου και αναπτύξτε τες.
 13. Προσπαθείστε να έχετε ενσυναίσθηση. Είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι.
 14. Δοκιμάστε το να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες.
 15. Αναλύστε ένα δύσκολο πρόβλημα πριν πέσετε για ύπνο. Δεν χαλαρώνει μόνο το σώμα σας αλλά και το μυαλό σας πριν κοιμηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια καλή λύση να σας βρει στα όνειρά σας ή αφού ξυπνήσετε.
 16. Παρακολουθήστε βίντεο με ομιλίες του TedX.
 17. Δοκιμάστε τη σκέψη δεύτερου βαθμού.
 18. Ενισχύστε το μυαλό σας. Αποτελεί ένα όργανό σας όπως τα υπόλοιπα και αυτό σημαίνει ότι έχει όρια στη λειτουργία του. δεν μπορεί να αποθηκεύσει κάθε πληροφορία οπότε βοηθήστε το κρατώντας σημειώσεις.
 19. Εμπιστευτείτε το ένστικτο σας.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-