Beauty

Η Grace Mirabella, που “προσγείωσε” τη Vogue, πέθανε σε ηλικία 92 ετών


Στα 17 της χρόνια στο τιμόνι του περιοδικού μόδας, ακολούθησε μια πιο πρακτική προσέγγιση, σύμφωνα με την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

Η Γκρέις Μιραμπέλα, πρώην αρχισυντάκτρια της Vogue, πέθανε σε ηλικία 92 ετών. Eίναι η γυναίκα που δημιούργησε τις Vogue που λάτρεψα, που κρατάω ακόμα από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια με τα ωραιότερα μοντέλα στα εξώφυλλα και ξεσηκωτικά Now! Charm! Wow! Νew! Action! που συμπεριλάμβαναν μέσα και μία μεγάλη αγάπη για τη ζωή.

Η Mirabella ξεκίνησε την καριέρα της στη Vogue το 1951 ως βοηθός merchandising. Μέσα σε τρία χρόνια, εργάστηκε στον εκδοτικό τομέα. Έφυγε για να υπηρετήσει ως επικεφαλής της δημοσιότητας στη Simonetta, πριν τελικά επιστρέψει στη Vogue. Στη δεκαετία του ’60, έγινε συνεργάτης αρχισυντάκτρια υπό την Diana Vreeland.

Σε αντίθεση με τη Vreeland, η οποία ήταν γνωστή για το θεατρικό, avant-garde στυλ της, η Mirabella αγκάλιασε τους φειδωλούς και λογικούς. Το 1971, ο Condé Nast απέλυσε απροσδόκητα τη Vreeland και η Mirabella διορίστηκε ως διάδοχός της. Σύμφωνα με τη Vogue, η Mirabella ήταν γνωστή ανάμεσα σε συναδέλφους της, όπως η πρώην συντάκτρια μόδας Jade Hobson, ότι είχε μια προσέγγιση «εστιασμένη στον αναγνώστη», καθώς και μια αίσθηση που έμοιαζε με επιχειρηματίες και ήθελε να μετατρέψει τη Vogue σε περιοδικό για εργαζόμενες γυναίκες. Αν και μερικές φορές αμφισβητούσε τη φήμη της ως πραγματίστρια της μόδας, εντούτοις εκτιμούσε τη δύναμη των πρακτικών ρούχων. Εκτίμησε τις στολές, τον μινιμαλισμό και το φυσικό. Οραματίστηκε το προσωπικό στυλ σαν να μην χρειάζεται να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου μέρα με τη μέρα.

Η Mirabella έκανε αποστολή της να αναδείξει πραγματικές γυναίκες. «Δίνω τη Vogue σε γυναίκες που ήταν δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, θεατρικές συγγραφείς, επιχειρηματίες», έγραψε στα απομνημονεύματά της In and Out of Vogue.

Στη δεκαετία του ’80, ένα κύμα στράφηκε εναντίον της Mirabella: Οι θεατρικές μόδες επανήλθαν και αντίπαλες εκδόσεις, συγκεκριμένα το American -, εμφανίστηκαν. Το 1988, ο Condé Nast απέλυσε τη Mirabella χωρίς προειδοποίηση και προσέλαβε την Anna Wintour στη θέση της. Το 1989, η Mirabella συνεργάστηκε με τον Rupert Murdoch για να δημιουργήσει το δικό της περιοδικό μόδας, Mirabella, που απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών. Το περιοδικό ήταν οικονομικά ανεπιτυχές και παρέμεινε εκτός λειτουργίας το 2000.

Ο θάνατος, η κληρονομιά της Mirabella και η συνεισφορά της στη γυναικεία μόδα αντηχούν σε όλο τον κόσμο της μόδας. «Η Grace καθοδήγησε τη Vogue σε μια κρίσιμη στιγμή στην αμερικανική ιστορία – χειραφέτηση, σεξουαλική ελευθερία και ζωτικά και σκληρά κεκτημένα δικαιώματα για τις γυναίκες – και έκανε αυτή τη στιγμή ζωντανή στις σελίδες του περιοδικού», είπε η Anna Wintour, σε μια δήλωση σχετικά με τον θάνατο της Mirabella. . «Απέφυγε τη φαντασία και τη φυγή υπέρ ενός στυλ που ήταν κομψά μινιμαλιστικό και που μιλούσε ξεκάθαρα και άμεσα στους πρόσφατα απελευθερωμένους τρόπους που θέλαμε να ζούμε».

Σε μια συνέντευξη στους New York Times για τη νεκρολογία της Mirabella, ο δημοσιογράφος Samir Husni είπε για τη Mirabella: «Φορούσε Prada χωρίς τον διάβολο».

Related posts

Vassilis Zoulias: Κινηματογραφικό «Film noir» catwalk στην Εβδομάδα Μόδας

admin

Parthenis: Εντυπωσιακό street fashion show στην Ομόνοια

admin

Paris Valtadoros fashion show στη Λίμνη Βουλιαγμένης

admin

Aνοιξιάτικη και καλοκαιρινή καμπάνια της Med

admin

Ανοιξιάτικη εντυπωσιακή συλλογή της C.Manolo

admin

Ο Tom Ford στα καταστήματα Luisa World

admin

Ο Βασίλειος Κωστέτσος και η εμβληματική συλλογή του «L’Olympien Art Couture»

admin

Γούστο μου και «Paja Toquilla» καπέλο μου!

admin

Εντυπωσιακή ανδρική συλλογή ρούχων του Dearin Antonio Priester

admin

Designer συνεργασία της H&M με τον οίκο μόδας Rokh

admin

Mάγεψαν την Αμερική με δημιουργίες Celia Kritharioti

admin

Σοφία Καρβέλα: Έτοιμη η πρώτη συλλογή της ως creative director της Equipment

admin