Fashion

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φροντίζεις τα αθλητικά σου ρούχα #ELLERUN

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις ένα αγαπημένο αθλητικό κολάν και βγάζοντας το από το πληντήριο να διαπιστώσεις ότι έχει χάσει το σχήμα του. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τον χρόνο ή την ενέργεια να ξεχωρίσουμε τα ρούχα μας, ρίχνοντας τα πάντα σε ένα γρήγορο πρόγραμμα των 40°C και ελπίζοντας για το καλύτερο. Αλλά αν φορώντας συνέχεια ρούχα γυμναστηρίου, τότε το πώς πρέπει να φροντίζεις τόσο αυτά όσο και τα αθλητικά σου παπούτσια είναι σημαντικό. Το να πρέπει να αντικαθιστάς τα sports bras και τα leggings σου σε τακτική βάση είναι τόσο ακριβό όσο και απίστευτα κακό για το περιβάλλον (ακόμα κι αν είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό).

Στην πραγματικότητα, νέα έρευνα από το Runners Need δείχνει ότι το 44% από εμάς δεν έχουμε ιδέα πώς να φροντίζουμε σωστά το gym kit μας. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη όταν κοιτάξεις τις οδηγίες πλυσίματος που συνοδεύουν ένα ρούχο. Λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείς τα αθλητικά σου ρούχα καθαρά και σαν κανούργια;

Πώς να πλένεις τα ιδρωμένα πουκάμισα, σορτς και κολάν;

Μετά από ένα καλοκαιρινό τρέξιμο ή ένα μάθημα spinning που σε αφήνει μούσκεμα στον ιδρώτα, είναι δελεαστικό να γδυθείς αμέσως μόλις επιστρέψεις το σπίτι και να βάλεις τα ρούχα σου αμέσως σε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία. Αλλά σύμφωνα με τον Christian Allen, ειδικό προϊόντων στο Runners Need, αυτό θα ήταν λάθος: «Αυτή είναι μια συνταγή για καταστροφή. Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στα kit υψηλής απόδοσης δεν έχουν σχεδιαστεί για να βυθίζονται σε ζεστό νερό, επομένως ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά και, εάν έχετε αμφιβολίες, επιλέξτε μια πιο κρύα θερμοκρασία. Θα χρειαστείτε απορρυπαντικό για να διασπάσετε το σωματικό λίπος και τον ιδρώτα, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να αφήσει υπολείμματα που λατρεύουν τα βακτήρια και η μούχλα».

γυμναστηρίου

Τα sports bra χρειάζονται ειδική περιποίηση

Νέα έρευνα δείχνει ότι πάρα πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να φοράμε τα αθλητικά σουτιέν μας ακόμα και αφού σταματήσουν να μας υποστηρίζουν, πράγμα που συμβαίνει μετά από μόλις 25 πλύσεις. Εάν αλλάζεις δύο διαφορετικά αθλητικά σουτιέν κάθε εβδομάδα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζεις ένα καινούργιο κάθε έξι μήνες. Ενώ είναι γεγονός ότι το τεχνικό ύφασμα γίνεται πιο χαλαρό με κάθε πλύσιμο, καθιστώντας το λιγότερο αποτελεσματικό, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του (ακόμα και αν αυτό σημαίνει να φοράς τα παλαιότερα σουτιέν υψηλής αντοχής για δραστηριότητες χαμηλότερης πρόσκρουσης όπως το ποδήλατο ή οι πιλάτες).

Ο Allen συνιστά τη χρήση προστατευτικής σακούλας ρούχων, το πλύσιμο σε κρύο νερό, την αποφυγή μαλακτικού και ποτέ τη χρήση στεγνωτηρίου, καθώς αυτό τείνει να επιταχύνει την υποβάθμιση της ελαστικότητας. Αλλά τελικά, μόλις το σουτιέν σου συμπληρώσει τους έξι μήνες, είναι η ώρα να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αντικατάσταση του.

γυμναστηρίου

Μην πλένεις στο πλυντήριο τα λασπωμένα αθλητικά σου παπούτσια για running

Αν είσαι κι εσύ δεινή δρομέας, τότε ξέρεις ότι κατά τη διαδρομή σου θα περάσεις μέσα από ατελείωτες λακκούβες και λασπωμένα μονοπάτια και πολύ πιθανόν τα αθλητικά σου παπούτσια να μετατραπούν από λαμπερό λευκό σε λερωμένο καφέ. Αυτό που θα έκανε η μαμά σου θα ήταν να τα βάλει αμέσως στο πλυντήριο με έναν τόνο χλωρίνης.

Όμως αυτό, σύφωνα με τον Allen, είναι ένα λάθος για αρχάριους. «Αν χρειάζονται λίγο καθάρισμα, αποφύγετε πάση θυσία το πλυντήριο. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα υλικά στα παπούτσια δεν πρέπει να εκτίθενται σε θερμότητα ή να βυθίζονται στο νερό, διαφορετικά κινδυνεύουν να καταστραφούν. Αντίθετα, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι με λίγο σαπουνόνερο για να διατηρήσετε τα παπούτσια καθαρά και υγιεινά».

Ενώ τα περισσότερα αθλητικά παπούτσια μπορούν να διαρκέσουν έως και περίπου 800 χλμ (αυτό δεν είναι τόσο πολύ όσο νομίζεις ότι είναι, εάν τρέχεις μεγάλες αποστάσεις ή προπονείσαι σχεδόν καθημερινά), μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους με:

  • Το να φοράς τα running παπούτσια σου μόνο για τρέξιμο. Το περπάτημα ή η γυμναστική με αυτά σημαίνει ότι θα τα φθείρεις πιο γρήγορα και θα προσθέσεις έξτρα χλμ.
  • Λύσε και ξαναδέσε τα κορδόνια σου αντί να προσπαθείς να τα φορέσεις ενώ είναι δεμένα από την προηγούμενη φορά που τα έβαλες. Διαφορετικά θα πατήσεις τη φτέρνα και και θα τεντώσεις το παπούτσι.
  • Φόρεσε κατάλληλες κάλτσες για τρέξιμο με τα αθλητικά σου παπούτσια. Ο Allen λέει ότι οι κάλτσες κακής ποιότητας μπορούν να βλάψουν το εσωτερικό υλικό, ενώ οι κοντές κάλτσες μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη φθορά στο εσωτερικό, επομένως είναι καλύτερο να επιλέξεις μακρύτερα ζευγάρια.
γυμναστηρίου

Οι κάλτσες είναι σημαντικό κομμάτι της αθλητικής σου ενδυμασίας και αξίζουν περισσότερη φροντίδα

Μιλώντας για κάλτσες, μην σκέφτεις ότι μπορείς να ξεφύγεις με το να τις βάλεις μαζί με τον υπόλοιπο καθημερινό σου ρουχισμό. Μπορεί να είναι μια δαπανηρή (αλλά απαραίτητη) επένδυση ενάντια στις φουσκάλες, επομένως θέλεις να βεβαιωθείς ότι αξιοποιείται στο έπακρο. Για να το κάνεις αυτό, γύρισε τες το μέσα έξω πριν τις βάλεις στο πλυντήριο και απόφυγε το μαλακτικό. «Βεβαιωθείτε ότι στεγνώνουν με τον αέρα καθώς η θερμότητα από ένα στεγνωτήριο μπορεί να καταστρέψει ορισμένα από τα εξειδικευμένα υλικά», υπογραμμίζει ο Allen.

Ακολουθήστε το - στο

Google News

και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Related posts

5 Κομψά καθημερινά ντυσίματα για γυναίκες 50+

admin

Τρόποι να συνδυάσεις τις αέρινες παντελόνες την άνοιξη 2024

admin

Καλοκαιρινά παπούτσια που κάθε γυναίκα χρειάζεται στην ντουλάπα της

admin

7 Ανοιξιάτικα Φορέματα Mango που θα κλέψουν τις εντυπώσεις

admin

4 Denim ανοιξιάτικα ντυσίματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις

admin

Zara Βasics Άνοιξη 2024: Τα 6 κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις

admin

Πως να συνδυάσεις τα λόφερς με τακούνι

admin

Τα νέα ρούχα στα Ζάρα που πρέπει να έχεις

admin

Δυναμική και πολυτελής αισθητική

admin

6 Ανοιξιάτικα φορέματα από τα Zara που ξεχωρίζουν

admin

5 Επώνυμα τσαντάκια για τις επίσημες εμφανίσεις σου

admin

Αυτά τα 4 χρώματα κυριαρχούν στην μόδα το 2024

admin