Αυτό το φρέσκο και ελαφρύ πιάτο, αρωματισμένο με λάιμ, τσίλι και μια πρέζα τεκίλας, είναι ιδανικό και για το καλοκαίρι.
Το κοτόπουλο είναι υπέροχο όταν σερβίρεται ζεστό από τη σχάρα, όπως επίσης και κρύο όταν το χρησιμοποιήσουμε ως συμπλήρωμα σε μια καλοκαιρινή σαλάτα.
Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο στυμμένο χυμό λάιμ, το οποίο έχει πολύ καλύτερη γεύση από το εμφιαλωμένο.
Υλικά
- Ξύσμα από ένα lime
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ (από περίπου 4 λάιμ)
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές τεκίλα (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
- 4 φιλέτα κοτόπουλο φιλεταρισμένα στη μέση (σύνολο 8 φέτες)
Οδηγίες
- Βάλτε όλα τα υλικά σε μια σακούλα φούρνου και τοποθετείστε τη στο ψυγείο σας για ένα ολόκληρο βράδυ
- Την ημέρα του ψησίματος φροντίζουμε η θερμοκρασία της ψησταριάς να είναι μέτρια προς υψηλή. Ψήνετε τα φιλετάκια κοτόπουλο για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια ασπίδα προστασίας στο κρέας προκειμένου να μην χάσει τους ζωμούς του
- Σερβίρετε αμέσως και πάντα ζεστό ώστε να μην χάσετε τίποτα από την απολαυστική γεύση που έχετε δημιουργήσει
Καλή απόλαυση!
- Φιλέτο Κοτόπουλο με Λαιμ, Τσίλι & Τεκίλα - Diatrofi.gr | -.