Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ενεπλάκησαν σε παραλίγο θανατηφόρο κυνηγητό από παπαράτσι, ξυπνώντας σε όλους μνήμες Παρισιού 1997, εκεί που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της.

Τώρα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απαιτούν να δουν το υλικό που τραβήχτηκε από αυτό το παραλίγο καταστροφικό κυνηγητό.

Το αμερικανικό φωτογραφικό πρακτορείο απάντησε πως ο Χάρι δεν είναι βασιλικό μέρος της χώρας τους για να ακούσουν και να ανταποκριθούν στην απαίτησή τους.

Το φωτογραφικό πρακτορείο επιβεβαίωσε πως τράβηξε φωτογραφίες

Το πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε φωτογραφίες και πλάνα από τέσσερις ανεξάρτητους φωτογράφους – τρεις από τους οποίους ήταν σε αυτοκίνητα και ένας με ποδήλατο – τραβηγμένα το βράδυ της Τρίτης (16/5).

Ωστόσο, απέρριψε τους ισχυρισμούς του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ για μια «σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη με αυτοκίνητο στο Upper East Side του Μανχάταν μετά την εμφάνιση του ζευγαριού σε τελετή απονομής βραβείων.

Τι έγραφε η επιστολή που έστειλε ο εκπρόσωπος των Σάσεξ στο αμερικανικό πρακτορείο;

Ο αμερικανικός ιστότοπος TMZ δημοσίευσε την Πέμπτη (18/5) λεπτομέρειες σχετικά με τη νομική αντιπαράθεση, συμπεριλαμβανομένου μέρους μιας επιστολής που εστάλη στο Backgrid από τους δικηγόρους των Sussexes.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγραφε: «Απαιτούμε με το παρόν από το Backgrid να μας παράσχει αμέσως αντίγραφα όλων των φωτογραφιών, βίντεο και/ή ταινιών που τραβήχτηκαν χθες το βράδυ από τους ανεξάρτητους φωτογράφους μετά την αποχώρηση του ζευγαριού από την εκδήλωσή τους και τις επόμενες αρκετές ώρες».

Πιέζουν επίσης το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης να το διερευνήσει, σύμφωνα με αναφορές. Η Mail ζήτησε σχόλια από τη νομική ομάδα των Sussexes στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απάντηση του Backgrid στην επιστολή των Χάρι-Μέγκαν

Το Backgrid απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα να παραδώσει το υλικό. Το TMZ δημοσίευσε ένα απόσπασμα από τη νομική απάντηση του πρακτορείου, το οποίο έλεγε: «Στην Αμερική, όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε, η περιουσία ανήκει στον ιδιοκτήτη της. Τα τρίτα μέρη δεν μπορούν απλώς να απαιτήσουν να τους δοθεί.

Ίσως θα έπρεπε να καθίσετε με τον πελάτη σας και να τους συμβουλεύσετε ότι οι αγγλικοί κανόνες του βασιλικού προνόμιου του να απαιτούν από τους πολίτες να παραδώσουν την περιουσία τους στο Στέμμα είχαν απορριφθεί από αυτή τη χώρα εδώ και πολύ καιρό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-