Must

Άγιος Φανούριος: Το θαυμαστό εκκλησάκι που προσφέρει γαλήνη στους πιστούς που το επισκέπτονται

Άγιος Φανούριος: Το θαυμαστό εκκλησάκι που προσφέρει γαλήνη στους πιστούς που το επισκέπτονται

Άγιος Φανούριος: Το εκκλησάκι που βρίσκεται στην οδό Ρεθύμνου Χανίων κατακλύζεται καθημερινά από πιστούς. Τα τάματα που γίνονται εκεί για τα παιδιά είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά και ένα παιδί που βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου.Μετά από πολύ ταλαιπωρία και πόνο, ο πατήρ Χρήστος Παπουτσάκης, ο εφημέριος του ναού, ανέφερε πως έγινε καλά. Οι ειδικοί δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, το πως τα κατάφερε. Ήταν φανερό πως ο Άγιος είχε βάλει το χέρι του.

Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου βρίσκεται μέσα στη φύση και προσφέρει γαλήνη. Βρίσκεται πίσω από τα δέντρα και αποτελεί το καταφύγιο των πληγωμένων και των απελπισμένων. Πολλές φορές τα οχήματα σχηματίζουν ουρές και οι πιστοί προσέρχονται στο ναό για προσευχή.

Στο σημείο υπήρχε μια ερειπωμένη εκκλησία, με την εικόνα του Αγίου Φανουρίου, μπροστά από μία χαρουπιά. Ο παπά Νικόλας, έχτισε το πρώτο κανονικό εκκλησάκι. Κάθε φορά που μια μπουλντόζα έβαζε μπροστά για να γκρεμίσει το εκκλησάκι, η μηχανή σταματούσε. Βλέπετε, κάποιοι ήθελαν να περάσει από εκεί η εθνική οδός. Έτσι, η εθνική φτιάχτηκε, χωρίς να γκερμιστεί το εκκλησάκι.Ο παπά Χρήσος προσπάθησε για την αναστήλωση, με τη συμβολή του κόσμου να είναι μεγάλη. Ο κόσμος βοήθησε οικονομικά, ενώ κάποιος χάρισε και το χωράφι του. Δεκάδες φανουρόπιτες και αναμμένα κεριά ζητούν τη βοήθεια του Αγίου.

Άγιος Φανούριος: Τα θαύματα

Τα θαύματα είναι αμέτρητα και οι πιστοί έχουν πολλά να αναφέρουν. Ένας καρκινοπαθής είδε στον ύπνο του τον Άγιο Φανούριο, ο οποίος του ζήτησε ένα αντίγραφο της εικόνας της Ρόδου να το πάει στο εκκλησάκι. Αυτή ήταν επιθυμία του εφήμερου, που εκπληρώθηκε, μέσω του Αγίου, ενώ ο άνδρας συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στα Χανιά.

Ο Άγιος Φανούριος ανταποκρίνεται σε όσα του ζητούν οι πιστοί. Δύο φαντάροι σώθηκαν από αυτοκινητιστικό ατύχημα και κάθε χρόνο προσέρχονται με πίτες στο εκκλησάκι. Ένας ακόμα αφηγείται πως ο Άγιος Φανούριος εμφανίστηκε μπροστά του και τον βοήθησε με το σκασμένο λάστιχο για να πάει στο εκκλησάκι του. Από τότε έγινε πιστός και το επισκέπτονταν κάθε χρόνο.

Όποιος επισκέπτεται το εκκλησάκι, πάντοτε βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη ζωή του. Τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα είναι αυτά που βοηθούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής. Δίνουν δύναμη στον άνθρωπο και τον ωθούν να συνεχίσει.Related posts

«Εύχομαι να είσαι καλά εκεί ψηλά» – Συγκινεί ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Σάκη Μπουλά

admin

Γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά Μαμά στα 50 – «Θα έπρεπε να vτρέπεσαι θα είσαι η Γιαγιά του»

admin

Άξια Θαυμασμού: Νεαρή Χανιώτισσα Από Χωριό Τριάντα Κατοίκων Πέρασε Στο Πανεπιστήμιο Χωρίς Φροντιστήριο

admin

Σάκης Αρναούτογλου για υιοθεσία του γιου του: «Ο Τηλέμαχος μας επέλεξε για γονείς. Ήταν 9 χρονών και μόνος»

admin

Φουλ ερωτευμένες οι δύο γυναίκες: Με πικ νικ γιόρτασαν την ημέρα των ερωτευμένων η Μαριάνα Βαρελά και η Φαμπιόλα Βαλεντίν

admin

Ξέσπασε ο Στάθης Αγγελόπουλος: «Ήμαρτον! Όλη μέρα ασχολούμαστε με τους γκeι»

admin

Αλκυόνη Παπαδάκη: «Καλύτερα να είσαι μόνη σου παρά με το λάθος άνθρωπο»

admin

Ο 16χρονος Γιάννης απ’ την Πάτρα χρειάζεται τη βοήθειά μας για να αντιμετωπίσει σοβαρή εγκεφαλική πάθηση

admin

Συγκλονιστική μαρτυρία: Μπήκα πρώτος στον Τάφο του Ιησού, μύριζε μύρο παντού

admin

Αγκαλιασμένοι Κασσελάκης και Τάιλερ άκουσαν Μίλτο Πασχαλίδη γιορτάζοντας τον έρωτά τους – Μαζί τους ο Νίκος Παππάς

admin

Δεν εγκατέλειψε ούτε μια στιγμή: Ο Διονύσης κατάφερε από τον καταυλισμό Ρομά να μπει στο Πανεπιστήμιο και να αλλάξει τη ζωή του

admin

Αχ! βρε μάνα, βιάστηκες να φύγεις. Τι νόμισες; Μεγαλώσαμε και δε σε χρειαζόμαστε;

admin