Αυλαία για το διάσημο «Monaco Yacht Show» – Ποια σκάφη ξεχώρισαν και ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους

Date:

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

H έκθεση «Monaco Yacht Show» που ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις στις 26 Σεπτεμβρίου έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να είναι μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις στον κόσμο για τη βιομηχανία των superyacht, συγκεντρώνοντας κόσμο από όλα τα μήκη και τα πλάτης της γης. Μεταξύ αυτών, κατασκευαστές γιοτ, σχεδιαστές, μεσίτες, brand πολυτελείας, ειδικούς στη ναυτιλία και πελάτες με υψηλή αυτό που ονομάζεται «υψηλή καθαρή αξία» στο πριγκιπάτο.

Η βάση της έκθεση, που είναι ετήσια, βρίσκεται στο Port Hercule του Μονακό, ενώ η ίδια η έκθεση παρέχει μια ευρεία πλατφόρμα για να ανακαλύψει κανείς τα πιο πρόσφατα superyachts, tenders, ναυτιλιακή τεχνολογία και προϊόντα πολυτελούς τρόπου ζωής. Παράλληλα με τις εκθέσεις γιοτ, το Monaco Yacht Show προσφέρει ευκαιρίες για κοινωνική και επαγγελματική δικτύωση, ιδιωτικές συναντήσεις, συζητήσεις για ναυλώσεις και μεσιτείες, καθώς και για ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.

Τα διαμάντια της φετινής έκθεσης

Ο στόλος των σκαφών που παρουσιάστηκαν φέτος διέθετε μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα νεόδμητων, υπό μεσιτεία , ναυλωμένων, ανακαινισμένων, ιστιοπλοϊκών και υπερπολυτελών yachts . Μεταξύ των πλέον αξιοσημείωτων θαλαμηγών που εκτέθηκαν στο «Monaco Yacht Show 2026» ήταν :

Η θαλαμηγός «Leviathan» που ήταν και το μεγαλύτερο γιοτ που εκτέθηκε στο «MYS 2026», με μήκος 111 μέτρα (364 πόδια). Το γιοτ της κατασκευαστικής εταιρείας «Oceanco» που κάποτε ανήκε σε ελληνικά χέρια παρουσιάστηκε παράλληλα με το σκάφος υποστήριξης «Draak» μήκους 93 μέτρων, αναδεικνύοντας μια νέα ιδέα που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση μεγάλων αποστάσεων καθώς και την επιστημονική έρευνα.

Ο σχεδιασμός του ενσωματώνει ένα σύστημα πρόωσης ντίζελ-ηλεκτρικού κινητήρα, εκτεταμένες επιστημονικές εγκαταστάσεις και ένα ξεχωριστό μοντέρνο εξωτερικό. Στο Μονακό, το «Leviathan» προσέλκυσε ιδιαίτερη προσοχή ως μία από τις σημαντικότερες νέες προσθήκες στον παγκόσμιο στόλο superyacht.

Η θαλαμηγός ανήκει στον Gabe Newell, συνιδρυτή της «Valve», και αποτελεί μέρος του επιστημονικού στόλου εξερεύνησης «Inkfish». Η «Oceanco» επιβεβαίωσε ότι το «Leviathan» και το συνοδευτικό πλοίο «Draak» ανήκουν και τα δύο στον Αμερικανό προγραμματιστή, επιχειρηματία και πρόεδρο της «Valve Corporation». Ενώ και τα δυο σκάφη πρόκειται για σημαντικές νέες προσθήκες στον παγκόσμιο στόλο superyacht.

Leviathan
Leviathan

Η θαλαμηγός «Nixie» μήκους 102 μέτρων. Ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ της έκθεσης, το «Nixie» αντιπροσωπεύει την τεχνογνωσία της ναυπηγικής εταιρείας «Lürssen» στην κατασκευή εξαιρετικά προσαρμοσμένων, μεγάλων αποστάσεων. Ο σημαντικός όγκος της θαλαμηγού είναι κατάλληλος για εκτεταμένη διαμονή επισκεπτών, πολλαπλούς χώρους αναψυχής και κρουαζιέρες μεγάλων αποστάσεων.

Όπως μάλιστα αποκαλύφθηκε στο «Monaco Yacht Show» σε δημόσιες συζητήσεις ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της «Revolut», είναι ο νυν ιδιοκτήτης του. Με πληροφορίες να αναφέρουν ότι απέκτησε το κόσμημα αυτό του ναυπηγείου της «Lürssen» και μήκους 102,4 μέτρων, τον Ιανουάριο του 2026.

Nixie
NIXIE

Η θαλαμηγός «Pangea» της «Damen Yachting», και μήκους 80 μέτρων . Πρόκειται για ένα σκάφος σχεδιασμένο και με προφίλ «γιοτ εξερευνητή», το «Pangea» συνδυάζει ισχυρές δυνατότητες ανοιχτής θάλασσας με άνετους χώρους διαβίωσης και αποθήκευσης. Το γιοτ είναι κατάλληλο για ιδιοκτήτες που αναζητούν εκτεταμένα ταξίδια και πρόσβαση σε απομακρυσμένους προορισμούς.

Η εταιρεία «Pangea – Amels» επιβεβαίωσε ότι το γιοτ δημιουργήθηκε για έναν μεμονωμένο ιδιοκτήτη με εξαιρετικά εξατομικευμένες προδιαγραφές, αλλά η ταυτότητα του ιδιοκτήτη έχει απαγορευτεί να δημοσιοποιηθεί.

Pangea
Pangea

Η θαλαμηγός «B.Now» των 67 μέτρων από το ιστορικό ναυπηγείο της «Benetti». Το γιοτ συνδυάζει σύγχρονο στυλ με ευρύχωρους εξωτερικούς χώρους και έντονη έμφαση στη διαβίωση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Benetti B.Now
Benetti B.Now

Ο σχεδιασμός του έχει ως στόχο να υποστηρίξει χαλαρή κρουαζιέρα και ψυχαγωγία.

Benetti B.Now
Benetti B.Now

Η θαλαμηγός «Sea Raider X» του ναυπηγείου της «ISA Yachts», μήκους 66,4 μέτρων. Το «Sea Raider X» αντανακλά την εστίαση της «ISA Yachts», που έχει κατασκευάσει θαλαμηγούς και για Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, στην απόδοση, τον μοντέρνο σχεδιασμό και την εκλεπτυσμένη άνεση επί του σκάφους. Το γιοτ προσφέρει μια ισορροπία μεταξύ κομψής διαμονής και των δυνατοτήτων που απαιτούνται για εκτεταμένη κρουαζιέρα.

Η θαλαμηγός «Simena» της «Ares Yachts». Πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό γιοτ 62 μέτρων . Η «Simena» συνδυάζει την απόδοση ιστιοπλοΐας και την άνεση ενός superyacht. Ο σχεδιασμός του σκάφους απευθύνεται σε ιδιοκτήτες που εκτιμούν μια πιο ενεργή και περιβαλλοντικά ελκυστική εμπειρία κρουαζιέρας.

Η θαλαμηγός «QU2» της «Damen Yachting», μήκους 60 μέτρων . Το «QU2» καταδεικνύει τη δύναμη της «Damen» στην κατασκευή σκαφών αναψυχής με γνώμονα την αποστολή και την υποστήριξη. Το γιοτ έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία, την αντοχή και την πρακτική πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων κρουαζιέρας.

Η θαλαμηγός «Silver Fox» του ναυπηγείου «Sanlorenzo», μήκους 73,4 μέτρων. Το «Silver Fox» συνδυάζει την ιταλική σχεδιαστική γλώσσα της «Sanlorenzo» με την κλίμακα και τις ανέσεις ενός μεγάλου custom made superyacht. Τα ευρύχωρα καταστρώματα και οι εκλεπτυσμένοι εσωτερικοί χώροι του είναι κατάλληλα για ιδιωτικές κρουαζιέρες και ψυχαγωγία.

Silver Fox
Silver Fox

H θαλαμηγός «Coral Ocean» του ναυπηγείου της «Lürssen», μήκους 72,55 μέτρων. Το «Coral Ocean» αναγνωρίζεται για το ξεχωριστό εξωτερικό του στυλ και τους εκλεπτυσμένους χώρους του. Το γιοτ αντικατοπτρίζει τη διαχρονική γοητεία των μεγάλων, εξαιρετικά εξατομικευμένων γιοτ που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση, την ιδιωτικότητα και την ψυχαγωγία.

Η θαλαμηγός τύπου «Mangusta»- 165 REV της «Overmarine», μήκους 49,9 μέτρων. Το Mangusta 165 REV είναι ένα γιοτ υψηλών επιδόσεων με σπορ προφίλ και ισχυρή πρόωση. Συνδυάζει την ικανότητα γρήγορης πλεύσης με πολυτελή διαμονή και εκτεταμένους κοινωνικούς χώρους.

Ο επίσημος στόλος του φετινού «Monaco Yacht Show» περιελάμβανε επίσης καθιερωμένa και αναγνωρίσιμα παγκοσμίως γιοτ όπως το «Boardwalk V» των 76,5 μέτρων, που ανήκει στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιταλία, Tillman Fertita, τη θαλαμηγό «Pa’Lante» των 55 μέτρων, τη γιοτ «Meira» των 54,5 μέτρων, το σκάφος «My Lady» των 50 μέτρων, και το «Oceanos» των 49,23 μέτρων, μαζί με πολλά γιοτ διαθέσιμα προς πώληση ή ναύλωση.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν αποδέχτηκα τον θάνατό του, έκανα άμεσα ΚΑΡΠΑ»

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι συγκλονιστικοί ισχυρισμοί από την απολογία της 56χρονης γιατρού, η οποία παραμένει προφυλακισμένη κατηγορούμενη για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Μέσα από την εκπομπή «Live News» του MEGA, αποκαλύφθηκε το ακριβές χρονικό της μοιραίας ημέρας της 9ης Σεπτεμβρίου 2026 στο ιατρείο του Κολωνακίου, με την κατηγορούμενη να περιγράφει λεπτό προς

Υπόθεση Μαζωνάκη: Το βεστιάριο ρούχων των γιατρών στο Ψυχικό

Νέες καθηλωτικές αποκαλύψεις για την πολυτελή καθημερινότητα και την τεράστια περιουσία του ζευγαριού των προφυλακισμένων γιατρών, που κατηγορούνται στην υπόθεση του θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Live News». Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ του Νίκου Ευαγγελάτου βρέθηκε η εντυπωσιακή κατοικία των δύο κατηγορουμένων στο Ψυχικό, η οποία αντικατοπτρίζει

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται τη Ρένα Μόρφη

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Ξεχωριστοί καλεσμένοι έρχονται στα special επεισόδια του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» και κάθονται στην πιο ανατρεπτική «διπλή καρέκλα» της ελληνικής τηλεόρασης. Απέναντι από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αποτελούν την «5η βοήθεια» ενός παίκτη που δεν γνωρίζουν, με έναν κοινό στόχο: Να τον βοηθήσουν να φτάσει όσο πιο

Τζωρτζέλα Κόσιαβα για Στραβελάκη – Παπακωστοπούλου: «Η εκπομπή έχει πάρα πολλές παθογένειες, γι’ αυτό θεωρώ ότι αποχώρησε και η Μίνα Καραμήτρου»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Η Τζωρτζέλα Κόσιαβα μίλησε στην κάμερα της «Super Κατερίνα» και σχολίασε πρόσωπα και εκπομπές της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη Σία Κοσιώνη και τον νέο της ρόλο στον ΑΝΤ1, στο δίδυμο Νίκου Στραβελάκη – Κατερίνας Παπακωστοπούλου, αλλά και στις εκπομπές της Ιωάννας Μαλέσκου και των

Γιώργος Καπουτζίδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο με περισσότερο φως»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε με ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο για τον Γιώργο Μαζωνάκη, με τον οποίο συνεργάστηκε στο The Voice, περιγράφοντας έναν άνθρωπο που, όπως είπε, ξεχώριζε για το χιούμορ, την εξυπνάδα και τη ζωντάνια του. «Ήταν ένας φοβερός άνθρωπος. Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο με περισσότερο φως.

ALPHA: “Οι κόρες της Αρετής”, πρεμιέρα αυτή τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 22:00, με διπλό επεισόδιο!

Η σύγχρονη δραματική σειρά του Alpha «Οι κόρες της Αρετής» κάνει πρεμιέρα αυτή τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 22:00, με διπλό επεισόδιο! Δυνατοί χαρακτήρες, έντονα συναισθήματα, μεγάλοι έρωτες κι ανατροπές που δοκιμάζουν τα όρια της οικογένειας, της αγάπης και της ανθρώπινης αντοχής. «Οι κόρες της Αρετής». Το trailer είναι στον «αέρα» και η αντίστροφη μέτρηση

Ορφέας Αυγουστίδης:  Ο λόγος που διαφυλάσσει την προσωπική του ζωή και το δεύτερο παιδί

Με αφορμή την επιστροφή της σειράς «Τα Φαντάσματα» με τον δεύτερο κύκλο της στο Star, ο Ορφέας Αυγουστίδης και η Έλλη Τρίγγου φιλοξενήθηκαν στο πλατό της εκπομπής «Πρώτος Καφές με τη Ζήνα». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η παρουσιάστρια στάθηκε και στην προσωπική ζωή του Ορφέα Αυγουστίδη, ο οποίος διανύει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή περίοδο, έχοντας

Γούντι Άλεν: Ξεκινούν στη Μαδρίτη τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Γούντι Άλεν: Ξεκινούν στη Μαδρίτη τα γυρίσματα της νέας του ταινίας Γούντι Άλεν: Ξεκινούν στη Μαδρίτη τα γυρίσματα της νέας του ταινίας Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ισπανία, είναι η τρίτη φορά που θα κάνω γυρίσματα εκεί, δήλωσε ο 90χρονς Αμερικανός σκηνοθέτης Στη Μαδρίτη μεταφέρεται ο Γούντι Άλεν για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, τα

Σωκράτης Αλαφούζος: Η μανούλα μου σκέφτηκε να με ρίξει, τελικά πήρε την απόφαση να με κρατήσει και μου έδωσε όλη την αγάπη που είχε

Σωκράτης Αλαφούζος: Η μανούλα μου σκέφτηκε να με ρίξει, τελικά πήρε την απόφαση να με κρατήσει και μου έδωσε όλη την αγάπη που είχε Σωκράτης Αλαφούζος: Η μανούλα μου σκέφτηκε να με ρίξει, τελικά πήρε την απόφαση να με κρατήσει και μου έδωσε όλη την αγάπη που είχε Η πραγματικότητα της ήταν δύσκολη και ο

Πρίγκιπας Χάρι: Ο Κάρολος δεν του σηκώνει το τηλέφωνο – Του «φορτώνουν» τις αποκαλύψεις του θείου του

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να δυσκολεύεται πλέον ακόμη και να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον βασιλιά Κάρολο, καθώς σύμφωνα με νέα αναφορά οι κλήσεις του δεν προωθούνται στον μονάρχη. Η ίδια πληροφορία υποστηρίζει ότι η κατάσταση έχει προκαλέσει στον δούκα του Σάσεξ αυξανόμενη απογοήτευση και θυμό. Η

Νταϊάνα: Ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ τη χούφτωσε και της έκανε χυδαία σεξουαλική πρόταση, σύμφωνα με τον αδελφό της

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φέρεται να είχε δεχθεί ανεπιθύμητο άγγιγμα και χυδαία σεξουαλική πρόταση από τον Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, πατέρα του Ντόντι αλ Φαγιέντ, λίγο μετά την έναρξη της σχέσης της με τον γιο του. Το περιστατικό δεν περιγράφεται ως προσωπική μαρτυρία της πριγκίπισσας, αλλά ως κάτι

Λάουρα Νάργες: Στο πλευρό του Χρήστου Σαντικάι με εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα

Ο Χρήστος Σαντικάι έκανε δυναμική πρεμιέρα στο «Romeo Club», δίνοντας από την πρώτη κιόλας βραδιά το δικό του ξεχωριστό στίγμα στη νυχτερινή Αθήνα. Ο αγαπημένος ερμηνευτής, με την ιδιαίτερη χροιά και την έντονη ερμηνευτική του ταυτότητα, αποθεώθηκε από το κοινό, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές διασκέδασης με τις προσωπικές του επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια. Στο κατάμεστο «Romeo