«Πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι συνέχεια τον πατερ Αντώνιο. Κάνω προσευχή και εύχομαι να μπορέσει να αντέξει αυτό το διασυρμό»

Date:







Πάτερ Αντώνιος: Ένα κείμενο που δείχνει την άλλη όψη του νομίσματος

Τσουνάμοι σχηματίζουν οι καταγγελίες για την “Κιβωτό του Κόσμου” και ο ελληνικός λαός παρακολουθεί συγκλονισμένος χωρίς να ξέρει τι πρέπει να πιστέψει και τι όχι. Ακόμα και αν μια καταγγελία αποδείχθεί αληθινή να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μέχρι τότε όμως, χωρίς να έχουν αποφανθεί οι δικαστικές αρχές, ο Πάτερ Αντώνιος έχει περάσει μέσα από τις λάσπες. Ακολουθεί ένα κείμενο που δείχνει και την άλλη πλευρά της υπόθεσης.

Δεν αντέχω θα γράψω. Με έχει πιάσει πονοκέφαλος και άλγος ψυχής φοβερό. Πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι συνέχεια τον π.Αντώνη. Κάνω προσευχή και εύχομαι να μπορέσει να αντέξει αυτό το διασυρμό. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι όχι. Με όση γνώση διαθέτω πιστεύω πως είναι όλα ψέματα. Τουλάχιστον όσα αφορούν τον ίδιο. Μα και αλήθεια να είναι ποιος είμαι εγω που θα κρίνω?

Είμαι βρωμερός και τρισάθλιος. Όποιος έχει το θράσος να διεκδικεί έστω ρανίδα καθαρότητας ας τον κρίνει. Εγώ όμως δε μπορώ να το κάνω διότι πονάω πολύ όταν ένας άνθρωπος διασύρεται. Μπορεί να του αξίζει θα πει κάποιος. Κι αν δεν του αξίζει? Έχετε βιώσει διασυρμό? Ξέρετε τι θα πει να σε φτύνουν και να σε λιθοβολούν πίσω απο το μέγα δικαστήριο του πληκτρολογίου και της οθόνης? Να περνάς απο την κρίση και την κατάκριση καθενός που δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει προσφέρει το παραμικρό, δεν έχει βιώσει τον αγώνα και την αγωνία της προσφοράς και της κοινωνίας με τον άλλο?Συνήθως τέτοιου είδους άνθρωποι κρίνουν και κατακρίνουν, ενώ όσοι έχουν προσφέρει και προσφερθεί όπως ο π.Αντώνιος, σιωπούν και πονούν.

«Πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι συνέχεια τον πατερ Αντώνιο. Κάνω προσευχή και εύχομαι να μπορέσει να αντέξει αυτό το διασυρμό»

Ο Επίσκοπος του τον έθεσε σε αργία. Προκαλεί εντύπωση πως ένας βαθύτατα νωχελικός και αργός σε πράξεις Επίσκοπος, στη συγκεκριμένη περίπτωση έδρασε τόσο άμεσα και αποφασιστικά. Θα μου πεις κάτι παραπάνω ξέρει. Ναι αυτοί πάντα κάτι παραπάνω ξέρουν αλλά δε μας τα λένε ποτέ να τα ξέρουμε κι εμείς (ίσως είναι και αυτός ένας τρόπος επιβολής). Στα δύσκολα όμως είναι πάντοτε απόντες. Την παραμονή για τον ένα είναι πατέρας (και μπράβο του που είναι πατέρας) και την επομένη για τον άλλο πατριός? Όσο καλό λογισμό και να έχω δε μπορώ να μην πονηρευτώ και να κάνω χίλιες δυο σκέψεις κακές.







Πάτερ Αντώνιος: Το πάγωμα της επιδοτήσης που πηγαίνει στα παιδιά

Ο Υπουργός δήλωσε άμεσα πως κόβει την επιδότηση και δεν ξέρω τι άλλο προς την οργάνωση. Θαρρεί πως τα έδινε σε ένα πρόσωπο και αυτό το πρόσωπο έκανε ταξίδια στη Χαβάη? Γιατί αν έχει τέτοια εντύπωση τότε είναι υπόλογος έναντι του ελληνικού λαού ο κ.Υπουργός για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Άν όμως ξέρει που τα έδινε θα έπρεπε να ντραπεί με την απόφαση του αυτή. Διότι τα χρήματα αυτά πήγαιναν σε παιδιά ορφανά, παιδιά φτωχά και παιδιά διαλυμένων οικογενειών. Παιδιά που ένας άνθρωπος πήρε την απόφαση μια μέρα να αφήσει τη βολή και το βόλεμα του και να τα μαζέψει απο το δρόμο και τη δυστυχία, απο το περιθώριο και την αδιαφορία, απο τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.





Λένε πως τα έβαζε να σκουπίζουν και να καθαρίζουν και να εργάζονται μέσα στις δομές. Έπρεπε δηλαδή να τα έχει σε ρωμαϊκά ανάκλιντρα να τα υπηρετούν δούλοι και σκλάβοι? Πως θα μάθει ένα παιδί να είναι εργατικό και δημιουργικό αν δεν το διδάξεις χειρωνακτικά?

Λένε πως τα μάλωνε. Ποιος πατέρας και ποια μάνα δεν μαλώνουν τα παιδιά τους? Όποιος γονιός δεν το κάνει δεν αγαπά αλλά μισεί το παιδί του. Φροντίζει να δημιουργήσει ένα τέρας που θα λειτουργεί αιώνια εις βάρος της κοινωνίας. «Πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι συνέχεια τον πατερ Αντώνιο. Κάνω προσευχή και εύχομαι να μπορέσει να αντέξει αυτό το διασυρμό»

Λένε και θα πουν πολλά ακόμη. Δημοσιογράφοι και ιερός κλήρος ξερνάνε. Άκουσα παπά να λέει “καλά να πάθει” και πολλά άλλα. Δε μου κάνει εντύπωση. Όποιος είναι στο χώρο γνωρίζει πώς σκέφτονται οι περισσότεροι του χώρου. Ζήλεια, φθόνος, κακία και κουτσομπολιό χαρακτηρίζει δαύτους.

Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον π.Αντώνη και το έργο του, το παρακολουθώ απλά όπως οι περισσότεροι, αλλά απο παιδί έμαθα να είμαι με τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους της κοινωνίας. Ο π.Άντώνης περνάει τη βάσανο αυτή του διασυρμού. Θεωρώ ότι έχει προσφέρει τα μέγιστα σε μια κοινωνία που πολλάκις αδιαφορεί και κωφεύει στον πόνο και στην ανάγκη του άλλου. Δεν ξέρω τα λάθη του και αν υπάρχουν. Όλοι εσείς που τα ξέρετε και ανοίξατε τώρα το βρωμόστομα σας γιατί δεν τα λέγατε τόσο καιρό? Αυτό που ξέρετε και το λέω μετα βεβαιότητας είναι να πετάτε λάσπη, διότι το στόμα σας είναι λασπωμένο και βρωμερό.

Θρηνώ διότι ο π.Αντώνης και να δικαιωθεί και πάλι στη συνείδηση του μέσου νεοέλληνα θα είναι υπόλογος. Θρηνώ για το κακό που θα υποστούν αυτά τα παιδιά που βρήκαν μια αγκαλιά να κουρνιάσουν. Τα ίδια το μαρτυρούν άλλωστε. Θρηνώ γιατί η Πολιτεία και η κοινωνία που μέχρι χτες τον προσκύναγε και τον πρόβαλλε (και με αυτό διαφωνώ), σήμερα τον σταυρώνει και τον οδηγεί στην κρεμάλα χωρίς να γνωρίζει τίποτα. Θα μου πεις βέβαια αφού το είπαν οι φυλλάδες και τα πρωινάδικα θα είναι αλήθεια!!! Θρηνώ διότι η Εκκλησία δεν φρόντισε έγκαιρα να εντάξει την προσπάθεια του στους κόλπους της. Του το ζήτησε αλλά με τους όρους της. Πάντα η διοίκηση της Εκκλησίας επιβάλλει τους όρους της. Θέλει να ελέγχει ένα έργο όπως θέλει εκείνη και οχι όπως το παραλαμβάνει.

Πονάω πολύ για όλο αυτό και εύχομαι ο Χριστός και η Παναγία να δώσουν τη λύση γρήγορα.

Ηρακλής Μαλανδρίνος , Χίος

πηγή







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Διαβήτης τύπου 1: Οι επιστήμονες βρήκαν γιατί είναι πιο επιθετικός στα μικρά παιδιά

Τι ανακάλυψαν αναλύοντας δείγματα παγκρέατος από εκατοντάδες ασθενείς με και χωρίς τη νόσο. Ο διαβήτης τύπου 1 είναι πιο σοβαρός και επιθετικός όταν εκδηλώνεται στα μικρά παιδιά και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν επιτέλους το γιατί. Το κλειδί είναι οι επιπτώσεις από την επίθεση του ανοσοποιητικού στα β-κύτταρα του παγκρέατος, τα οποία παράγουν την ινσουλίνη.

Γρίπη: Αναμένεται να είναι πιο μεταδοτική και πιο βαριά εφέτος – Καμπανάκι από Έλληνες και ξένους ειδικούς

Τι έχει αλλάξει εφέτος και γιατί είναι απολύτως απαραίτητος ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Αν δεν έχετε κάνει ακόμα το αντιγριπικό εμβόλιο, μην το αναβάλλετε άλλο. Η γρίπη αναμένεται να είναι εφέτος πιο μεταδοτική και πιο σοβαρή απ’ ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, προειδοποιούν

Καρδιακές βαλβίδες: Οι νέες τεχνικές που ανεβάζουν το προσδόκιμο ζωής

Η καρδιά μας αποτελεί το κέντρο της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργεί σωστά. Ένα από τα βασικά της στοιχεία είναι οι τέσσερις βαλβίδες στο εσωτερικό της. Οι καρδιακές βαλβίδες διαχωρίζουν τις κοιλότητες της καρδιάς μεταξύ τους, αλλά και τη συνδέουν με τα μεγάλα αγγεία του σώματος. Ο ρόλος

Οι 10 καρκίνοι με τη χαμηλότερη επιβίωση: Γιατί παραμένουν τόσο δύσκολοι στη θεραπεία

Ο καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε πολλές μορφές του, όμως υπάρχουν ορισμένοι τύποι που εξακολουθούν να εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά επιβίωσης. Στοιχεία πενταετίας που παρουσιάζονται στο LiveScience δείχνουν ποιοι είναι οι «πιο δύσκολοι» καρκίνοι σήμερα και γιατί η οριστική «θεραπεία» για τους συγκεκριμένους καρκίνους παραμένει στόχος. Γιατί, όμως, κάποιοι καρκίνοι δεν «θεραπεύονται» πλήρως; Ο καρκίνος

Αναστασία Σταϊκοπούλου: Η φωνή που «ενώνει» ήχο και σιωπή

Η Αναστασία Σταϊκοπούλου ερμηνεύει με μουσική και λόγια, ενώ παράλληλα αφηγείται τους στίχους της στη νοηματική. Κάθε λέξη, κάθε κίνηση, μια οπτικοακουστική εμπειρία ψυχής. Η viral καλλιτέχνις Θελξιέπεια ενώνει τον ήχο και τη σιωπή, τη φωνή και την κίνηση, δημιουργώντας μια νέα γλώσσα μουσικής επικοινωνίας. «Μισό-μισό, αυτό το τραγούδι λέγεται…» — έτσι ξεκινούν τα περισσότερα

Μαρία Ηλιάκη: Η μητρότητα με έχει γεμίσει με εκατομμύρια συναισθήματα

Για το πόσο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια αλλά και για τον λόγο που στις σπάνιες συνεντεύξεις της είναι τόσο αποκαλυπτική, μίλησε η Μαρία Ηλιάκη.

Τα κουκλάκια Labubu προσεχώς στους κινηματογράφους

Τα κουκλάκια Labubu προσεχώς στους κινηματογράφους H Sony Pictures έκλεισε συμφωνία για την παραγωγή ταινίας βασισμένης στα τερατάκια με τα μεγάλα δόντια, αναφέρει το δημοσίευμα Έχοντας γίνει μόδα παγκοσμίως, τα κουκλάκια Labubu αναμένεται προσεχώς να πρωταγωνιστήσουν σε ταινία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Hollywood Reporter. Τις προηγούμενες ημέρες, η Sony Pictures έκλεισε συμφωνία για την παραγωγή

Ο Έντι Μέρφι μίλησε για το πώς «επέζησε» στο Χόλιγουντ: Η μεγαλύτερη ευλογία μου είναι ότι αγαπώ τον εαυτό μου

Σε μια δουλειά όπου ο κόσμος έρχεται και φεύγει, οι περισσότεροι δεν φτάνουν τα 50 χρόνια, δήλωσε ο διάσημος κωμικός

«Ευχαριστώ για την συμπαράσταση στο πένθος μου» – Το μήνυμα της Αγγελικής Νικολούλη για την απώλεια της μητέρας της

Η Αγγελική Νικολούλη απηύθυνε ένα ιδιαίτερο μήνυμα στους τηλεθεατές και της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ευχαριστώντας τους για την υποστήριξη και την κατανόησή τους, καθώς όπως αποκάλυψε «έχασε» την μητέρα της και βρίσκεται σε κατάσταση πένθους. Υπενθυμίζεται ότι η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» δεν μεταδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. «Καλησπέρα. Θα ήθελα φίλοι μου τώρα στην

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, μπιζέλι και φασολάκι

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 4 κομμάτια κατεψυγμένου μπακαλιάρου (μοιρασμένα) 2 φλ. κατεψυγμένο μπρόκολο 1 φλ. κατεψυγμένος αρακάς 1 φλ. φασολάκια πλατιά και κομμένα 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο Για τη σος: 1 κ.σ. πάστα ντομάτας 1 κ.γ. κόλιανδρο 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.γ. πάπρικα 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. χυμό λεμόνι 3/4 φλ.

Κοχύλια με γαρίδες και πάπρικα

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ • 250γρ γαρίδες καθαρισμένες και ψημένες (χωρίς τα κεφάλια)• 20γρ ελαιόλαδο• 2 σκελίδες σκόρδο• 1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού πάπρικα γλυκιά• Θαλασσινό αλάτι• 250γρ μακαρόνια κοχύλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζετε τις γαρίδες σε γυάλινη λεκάνη και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Ξεφλουδίζετε το σκόρδο, αφαιρείτε αν θέλετε τα φύτρα, το τρίβετε ή ψιλοκόβετε

Συγκλονίζει ο Δημήτρης Σταρόβας: «Ξυπνούσα και έλεγα: “Πω πω! Τι όνειρο είδα… Ότι έπαθα εγκεφαλικό”»

Ο Δημήτρης Σταρόβας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος για την εκπομπή «Τετ α Τετ», η οποία θα προβληθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου