Μάθαμε επιτέλους πώς θα κρατάνε οι μπούκλες από τη hair expert
Date:
Η Sarah Potempa γνωρίζει μερικά πράγματα για τα σγουρά μαλλιά – για αρχή, είναι η δημιουργός του The Beachwaver. Ήταν, επίσης, επικεφαλής στιλίστρια στο σόου της Victoria’s Secret και μοιράστηκε την εμπειρία της για τα κυματιστά μαλλιά των «αγγέλων» της στο φετινό σόου στο Παρίσι. Έχει επίσης χτενίσει δεκάδες celebrities όπως η Lea Michele, η Hailey Steinfeld και η Margot Robbie, για βραβεύσεις και μεγάλες πρεμιέρες.
7 τρόποι για μπούκλες στα μαλλιά χωρίς θερμότητα! Έτσι θα πετύχεις χαλαρές μπούκλες με σίδερο ισιώματος! Έχεις μπούκλες; ΠΡΕΠΕΙ να φτιάξεις αυτή τη μάσκα μαλλιών
Γι’ αυτό και όταν θέλουμε να μάθουμε πώς θα κάνουμε τις μπούκλες να διαρκούν περισσότερο (επειδή δεν υπάρχει χειρότερο απ’ το περάσεις μια ώρα φτιάχνοντας τα μαλλιά σου και να πέσουν οι μπούκλες λίγο πριν φύγεις από το σπίτι), η Potempa ήταν μια προφανής καλή επιλογή.
Εδώ, μοιράζεται μαζί μας τα καλύτερα στιλιστικά tips για να μην σου πέσουν οι μπούκλες. Θέλεις να τα μάθεις;
Χρησιμοποίησε το κατάλληλο θερμαντικό εργαλείο
Ας τα πάρουμε από την αρχή: Ισχύει πως τα λεπτά μαλλιά ή τα φυσικά ίσια μαλλιά δεν θα κρατήσουν τις μπούκλες όπως τα υπόλοιπα. Όχι πια, απαντά η Potempa. «Τώρα με τη σύγχρονη τεχνολογία, κάθε τύπος μαλλιών θα μπορεί να κρατήσει τις μπούκλες! Αναζήτησε ένα καλής ποιότητας εργαλείο που θα διαθέτει χαρακτηριστικά όπως προσαρμοζόμενη ψηφιακή θερμοκρασία και κεραμική βέργα ή πλάκες.
«Είναι σημαντικό να βρεις τη σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας για τα μαλλιά σου. Για παράδειγμα, αν έχεις χοντρή τρίχα, θα χρησιμοποιήσεις υψηλότερη θερμοκρασία από κάποια κοπέλα με λεπτή τρίχα ή ευαίσθητα μαλλιά. Η προσαρμογή της θερμοκρασίας ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου εξασφαλίζει πως οι μπούκλες θα κρατήσουν!»
Μιλώντας για σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας, η Potempa συστήνει την ψηφιακή επιλογή της. «Εάν χρησιμοποιείς εργαλείο με αναλογική ρύθμιση της θερμοκρασίας, δεν θα ξέρεις ποια χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου και η θερμότητα μπορεί να μην μοιράζεται ομοιόμορφα στο σίδερο. Εάν η θερμότητα δεν είναι σταθερή, τότε η μπούκλα δεν θα κρατήσει».
Κάνε τη σωστή προετοιμασία
Η προετοιμασία πριν το styling είναι επίσης βασική για να κρατήσει το χτένισμά σου όλη τη μέρα, αναφέρει η Potempa. «Ξεκίνα χρησιμοποιώντας πριν το στέγνωμα αφρό και ένα προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα προκειμένου να προσφέρει στα μαλλιά μεγαλύτερο κράτημα. Διάλεξε το σωστό εργαλείο με ψηφιακή ρύθμιση θερμοκρασίας που μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στα μαλλιά σου.
Χρησιμοποίησε κλιπς
Τα κλιπς είναι ο στιλιστικός σου φίλος, τόσο πριν όσο και μετά το κατσάρωμα. «Εάν χρειάζεσαι έξτρα κράτημα, μπορείς να πιάνεις τις μπούκλες με μεταλλικά τσιμπιδάκια. Απλά τυλίγεις τη μπούκλα και την στερεώνεις στην κορυφή του κεφαλιού για να σταθεί για μερικά λεπτά. Όταν απελευθερώσεις τις μπούκλες, θα έχουν καλύτερο κράτημα και όγκο.
Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι πως τα εργαλεία που χρησιμοποιείς μαζί με το σίδερο για μπούκλες έχουν κι αυτά μεγάλη σημασία! Χώρισε τα μαλλιά σου σε σαφής, ίσες τούφες πριν ξεκινήσεις. Αυτό θα εξασφαλίσει πως κάθε μπούκλα θα έχει τη θέση της και θα δείχνει υπέροχη» εξηγεί η Potempa.
Το μέγεθος μετράει!
«Δοκίμασε μικρότερη βέργα αν θέλεις να κάνεις τις μπούκλες να κρατήσουν περισσότερο. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς σίδερο με διάμετρο 2,5 εκ. και οι μπούκλες σου πέφτουν, τότε δοκίμασε ένα με πιο λεπτή βέργα. Μπορείς επίσης να πιάνεις μικρότερες τούφες κάθε φορά για πιο σφιχτές μπούκλες και καλύτερο κράτημα».
Μακριά τα χέρια!
Όσος κι αν είναι ο πειρασμός να «χτενίσεις» με τα δάχτυλα τα μαλλιά σου αμέσως ή να βουρτσίσεις τις μπούκλες σου, η Potempa προειδοποιεί πως αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να πέσουν οι μπούκλες γρήγορα. Αντίθετα, προτείνει να ψεκάσεις με λακ μια βούρτσα και αφού θα έχουν κρυώσει οι μπούκλες να τις βουρτσίσεις απαλά.
Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για τον μεγάλο νικητή του διαγωνισμού Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν ολοκληρωθεί κι όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στους ημιτελικούς που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Ανάμεσα στα στοιχήματα
Η δεύτερη πολυαναμενόμενη σεζόν του Maestro έρχεται στις 16 Μαΐου στο MEGA και ο Φάνης Μουρατίδης μιλά στην εφημερίδα Secret και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου. Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται στη συνεργασία του με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που τον έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. «Ήξερα από την αρχή
Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα ογκώδες και oλoκληρωμέvo έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην
“Καμιά φορά μπορεί να μπλέξεις και να μην το καταλάβεις” ομολογεί η Κατερίνα Γερονικολού. Τόσο για τις τοξικές συνεργασίες στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και για τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες του θεάτρου μίλησε η Κατερίνα Γερονικολού στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Τηλέραμα και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριτσάνο. Αποφεύγεις συνεργασίες που έχουν… τοξικά στοιχεία; Καμιά φορά μπορεί
Την Αθηναϊδα Νέγκα συνάντησε ο Κώστας Αποστολάκης στο πλατό της εκπομπής του Action 24, Καλύτερα Αργά. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε, μάλιστα, στο εξώκοσμο που νιώθει ο ίδιος σε σημεία της τεχνολογίας, όσον αφορά την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και την πλέον χαρακτηριστική του φωνή. «Η φωνή σου είναι κάτι από το οποίο μπορείς να ξεφύγεις; Γιατί
ΥΛΙΚΑ 3 φλ. (450γρ.) αλεύρι Χωριάτικο½ κουταλάκι αλάτι2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ Blossom1/3 φλ. ελαιόλαδο½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι1/3 φλ. νερό χλιαρό Για τη γέμιση 1 βαζάκι (300γρ.) πολτός μαύρης ελιάς Blossom Για την επικάλυψη 1/3 φλ. σουσάμι1 κουταλιά μαυροσούσαμο ή μαυρόκοκκο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάντζο και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚA • 1 αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι ή σπάλα (περίπου 2 1/2 κιλά)• Αλάτι• Κλαδιά τερατσιάς (χαρουπιάς) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε τα κλαδιά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί (προτιμούμε να έχει καπάκι). Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το αλατίζουμε και το βάζουμε πάνω στα κλαδιά. Καλύπτουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο
Μία άκρως συγκινητική ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram έκανε η Ρίτσα Μπιζόγλη θέλοντας να αποχαιρετήσει τον πατέρα της και διαδικτυα
Το φετινό Πάσχα με τους γιους της, Διονύση και Φίλιππο Πηλαδάκη, θα περάσει η Ντορέττα Παπαδημητρίου και μάλιστα στην Πάρο. Η γνωστή ηθοποιός, ανέβασε φωτογραφία με τους δύο πανύψηλους γιους που έχει αποκτήσει με τον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη, και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Είναι και οι δύο κούκλοι! Μαμά και γιοι έχουν καταφέρει με