Σύγχρονος «Ρομπέν των Δασών»: Πλήρωνε κρυφά τα φάρμακα συνανθρώπων του κάθε μέρα







Η γενναιόδωρη πράξη ανθρωπιάς ενός καθημερινού ανθρώπου που βοήθησε εκατοντάδες ανθρώπους της κοινότητάς του, χωρίς ποτέ να το μάθει κανείς όσο ήταν στην ζωή.

Ο Χόντι Τσίλντρες ήταν ένας αγρότης που ζούσε από τις πενιχρές συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις του στη μικρή πόλη Τζεραλντίν της Αλαμπάμα.

Όταν ανακάλυψε ότι το ταξίδι της ζωής του θα έφθανε στον «τελικό προορισμό» του, αποφάσισε να κάνει μία συγκινητική κίνηση φιλανθρωπίας για την κοινότητα όπου πέρασε τη ζωή του.

Το χρονικό της φιλανθρωπίας του Χόντι Τσίλντρες

Όπως περι- στο άρθρο της η «Washington post», που φέρνει και στο φως της δημοσιότητας την ιστορία του Χόντι Τσίλντρες, πριν από περίπου 10 χρόνια ο Τσίλντρες μπήκε στο φαρμακείο «Geraldine Drugs» και τράβηξε σε μια γωνιά την ιδιοκτήτρια Brooke Walker για να την ρωτήσει αν υπήρχαν οικογένειες στην πόλη που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για τα φάρμακά τους.







Με την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου να του απαντάει «δυστυχώς αυτό συμβαίνει συχνά», και τον Τσίλνρες τότε να της προσφέρει 100 δολάρια με σκοπό να πληρώσει για όποιον δεν μπορούσε.

«Μην πεις σε μια ψυχή από πού προήλθαν τα χρήματα – αν ρωτήσει κάποιος, απλώς πες ότι είναι μια ευλογία από τον Κύριο» ανέφερε ο άντρας.

Τον επόμενο μήνα, και κάθε μήνα επί δέκα χρόνια, ο Τσίλντρες πλήρωνε τα φάρμακα των ανήμπορων οικογενειών της κοινότητας του. Μέχρι που έγινε πολύ αδύναμος στα τέλη του περασμένου έτους από τις επιπτώσεις της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Όταν ο Τσίλντρες πέθανε την Πρωτοχρονιά σε ηλικία 80 ετών, η φαρμακοποιός αποφάσισε να ενημερώσει την οικογένειά του για τις δωρεές που είχαν βοηθήσει αρκετές εκατοντάδες άτομα της αγροτική κοινότητας.





Η ζωή του Χόντι Τσίλντρες

Στον μόνο άνθρωπο που είχε εκμυστηρευτεί την αγαθοεργία του ο Τσίλντρες ήταν την κόρη του, Τάνια Νιξ. «Μου είπε ότι πρόσφερε 100 δολάρια στο φαρμακείο την πρώτη κάθε μήνα και δεν ήθελε να ξέρει ποιον είχε βοηθήσει με αυτό – ήθελε απλώς να βοηθήσει τους ανθρώπους με αυτό» είπε η 58χρονη Τάνια Νιξ.

Ο πατέρας της ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος που ζούσε με ένα μικρό ποσό από τη σύνταξή του, αλλά ποτέ δεν δίστασε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη, πρόσθεσε.

Ο πατέρας της ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, που πέρασε δύσκολες στιγμές, καθώς έχασε και τον αδελφό και τον παππού του κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου το 1973. «Ήταν πραγματικά δύσκολα για εκείνον, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε» είπε η Νίξ και πρόσθεσε ήταν ένας άνθρωπος που δεν έχανε ποτέ την αισιοδοξία του.

Μία άλλη μεγάλη απώλεια στην ζωή του Τσίλντρες ήταν ο θάνατος της γυναίκας του από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Και θυμάται η κόρη του για την περίοδο που ήταν άρρωστη η σύζυγος του Τσίλντρες: «Όλοι στην πόλη θυμούνται τον πατέρα μου να την κουβαλάει στην πάνω σειρά της κερκίδας για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Παρασκευής στο γυμνάσιο. Συνέχισε να το κάνει αυτό μέχρι που έκανε εγχείρηση καρδιάς το 1998 και δεν μπορούσε πλέον να την σηκώσει».

Καταλήγοντας, η κόρη του είπε για την φιλανθρωπία του πατέρα της: «Αν αυτό που έκανε μπόρεσε να αγγίξει έστω και έναν άνθρωπο και να του δείξει ότι υπάρχει ακόμα καλοσύνη στον κόσμο, αξίζει τον κόπο. Είναι αυτό που θα ήθελε ο πατέρας μου».







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες

Χρόνος: 40 λεπτάΒαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 8 τεμάχια): 4 μέτρια κολοκυθάκια (σύνολο 600 γρ. περίπου)1 ½ κουταλιά αλεσμένοι λιναρόσποροι, ή αλεσμένα αμύγδαλα σε σκόνη2 κουταλιές ελαιόλαδο2 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1 πιο χοντρό), ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου½ φλ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 πρέζα πιπέρι

Χορτοφαγική «μαγειρίτσα» με τραχανά

Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά 200 γρ. τραχανά 150 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα 1 πράσο 8 φύλλα μαρούλι 2-3 κλωναράκια άνηθο 3 αυγά Αλάτι και πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε 2 λίτρα κρύο νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον τραχανά. Μουσκεύουμε για μισή ώρα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο και το μαρούλι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα με

Eurovision 2024: Οι αντιδράσεις μετά την πρώτη πρόβα της Σάττι – Η μικροκάμερα & η πρωτοτυπιά

Eurovision 2024: Το φαινόμενο Μαρίνα Σάττι έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλά… μόνο από την πρώτη της πρόβα.

Αγγελόπουλος – Βαμβακούση: Το πρώτο Πάσχα με την κόρη τους και το νέο τρυφερό στιγμιότυπο μαζί της

Το πρώτο Πάσχα με την κόρη τους ετοιμάζονται να περάσουν ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Δήμητρα Βαμβακούση. Το ζευγάρι διανύει μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους μιας που η μικρή τους αποτελεί πλέον την απόλυτη προτεραιότητά τους. Πρόσφατα μάλιστα το ζευγάρι μαζί με την κόρη του συνάντησε τον πνευματικό τους. «Κατά την

Λόλα Νταϊφά για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA: Ωφελημένη θα βγει, δεν το κάνει από απελπισία

Λόλα Νταϊφά για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA: Ωφελημένη θα βγει, δεν το κάνει από απελπισία Τι θα χάσει δηλαδή, αν δεν είναι στην τηλεόραση; Θα της πάμε το φαΐ με το ταπεράκι; πρόσθεσε Η Λόλα Νταϊφά μίλησε για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA, αλλά και στο νέο ριάλιτι

Κιάνου Ριβς: Θα πρωταγωνιστήσει σε νέα σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την ανθρώπινη δημιουργικότητα

Κιάνου Ριβς: Θα πρωταγωνιστήσει σε νέα σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την ανθρώπινη δημιουργικότητα Κιάνου Ριβς: Θα πρωταγωνιστήσει σε νέα σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την ανθρώπινη δημιουργικότητα Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Roku Original θα έχει τίτλο «The Arch Project» Σχετικά Άρθρα Thema Insights Τα σοκολατένια αυγά που είναι γεμάτα αγάπη Έκφραση αγάπης και λόγος απόλαυσης, αναπόσπαστο

Μαρία Μπακοδήμου: Στο νοσοκομείο η παρουσιάστρια: «Όλα πήγαν καλά»

Την είδηση έκανε γνώστη η ίδια κάνοντας ένα ποστ μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου. Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ απαθανατίστηκε με τα σωληνάκια αλλά φορώντας το έντονο κραγιόν της θέλοντας να δείξει πως όλα είναι μια χαρά. Καζαντζόγλου σε Μπακοδήμου: «Είσαι γυναίκα σταθμός στη ζωή μου» - Η άγνωστη φιλία με τη Σωτηροπούλου «Όλα πήγανε

Συγκινεί το τραγούδι που αφιέρωσε ο Βασίλης Δήμας στη μνήμη του Βασίλη Καρρά

Το «κεφάλαιο 4» είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ του Βασίλη Δήμα που απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνει ανοιχτό για πολύ καιρό στις καρδιές του κόσμου. Κι αυτό γιατί το ένα τραγούδι μετά το άλλο ο κόσμος το αγαπάει και το αγκαλιάζει με θέρμη σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας.