H Ιoanna Kourbela Basics καλοκαιρινή συλλογή με έμπνευση από Κυκλαδική τέχνη

Date:

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (17)

Η IOANNA KOURBELA BASICS συλλογή για το καλοκαίρι του 2020, αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική τέχνη και παράδοση καθώς και από το ελληνικό καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα η κεντρική ιδέα για τη φετινή σεζόν είναι η Κυκλαδική τέχνη η οποία αποτελεί και το πρώτο δείγμα σχέσης τέχνης-ανθρώπου καθώς τα Κυκλαδίτικα ειδώλια κατασκευασμένα από Παριανό μάρμαρο πριν πέντε χιλιάδες χρόνια, ήταν η πρώτη απόπειρα απεικόνισης της φυσικής μορφής του ανθρώπου . Στοιχεία ορόσημα, αφομοιώνονται και προσαρμόζονται σε νέε προτάσεις της συλλογής που διατηρούν τον minimal και ανεπιτήδευτο χαρακτήρα τους, ενισχύοντας το στίγμα της συλλογής.

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (8)

Η χρωματική παλέτα της συλλογής αποτελείται από αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα ελληνικά πελάγη και τη θερμή γη. Βαθύ μπλε και τιρκουάζ, αποδίδουν τις χρωματικές διακυμάνσεις της θάλασσας ενώ συνδυασμένα με λευκό και μαύρο έχουν έντονη αναφορά στις Κυκλάδες. Κόκκινο με θερμούς πορτοκαλί τόνους συνδυασμένο με το καφέ του πηλού, αντλούν την έμπνευσή τους από τις αποχρώσεις της γης.

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (12)

Τα υλικά ενισχύουν τη φιλοσοφία του brand που με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, στηρίζουν την αειφόρο ανάπτυξη και γίνονται για άλλη μια φορά πρότυπο για τα προϊόντα ελληνικής προέλευσης.

Τα υφάσματα από επιλεγμένες πρώτες ύλες, υιοθετούν στοιχεία από την παράδοση, διατηρώντας πάντα τη φιλοσοφία του brand στη χρήση φυσικών ινών. Δροσερά και μαλακά υφάσματα καθώς και υλικά με πιο βαρύ και ακατέργαστο look πλαισιώνουν της συλλογή.

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (2)

Υφαντά με περίτεχνες ρίγες, διαχρονικά πλεκτά και ιδιαίτερα κεντήματα με κοινό σημείο αναφοράς την παράδοση και την επιρροή της από τον Κυκλαδικό πολιτισμό, συνθέτουν μοναδικές δημιουργίες με έντονα folklore στοιχεία αλλά με ultra chic και minimal καλοκαιρινή διάθεση.

Ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της συλλογής είναι το λινό. Πατρόν εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων με ελευθερία κίνησης αλλά και με ιδιαίτερους όγκους πλαισιώνουν και κολακεύουν τη σιλουέτα, δημιουργώντας μοναδικά layering looks.

Το πολυαγαπημένο denim επεξεργάζεται και παίρνει μια ιδιαίτερη μορφή, ανθεκτική με ακατέργαστο look και λεπτομέρειες, ισορροπώντας διακριτικά με τα ρευστά και διάφανα υφάσματα της συλλογής.

Η βαμβακερή ποπλίνα εξακολουθεί να αποτελεί must have της συλλογής με κομμάτια passe par tout σε κλασικά και statement χρώματα.

Μαλακό βαμβακερό φούτερ και loose και αποδομημένες γραμμές καλύπτει απαλά το σώμα ενώ επιλεγμένα σχέδια φέρουν το συμβολικό κέντημα, χαρακτηριστικό της συλλογής.

Διάφανα ρευστά tencel και βαμβακερά υφάσματα αποτελούν την ιδανική επιλογή για τα μέσα του καλοκαιριού ενώ με color blocking combo και layerings είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Για μια ακόμα σεζόν έχουμε την γκάμα Zero Waste με limited ποσότητες σε νέα σχέδια τα οποία ξυπνούν την μνήμη και την αίσθηση ακολουθώντας την βασική αρχή για μέγιστη αξιοποίηση πρώτων υλών και πόρων.

Τα αξεσουάρ της συλλογής, συμπληρώνουν ιδανικά τα looks όλων των γκαμών με κλασικά αγαπημένες τσάντες, ιδιαίτερα παπούτσια αλλά και κοσμήματα με “παιχνιδιάρικη” διάθεση.

Μια ιδέα από τη συλλογή:

Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (13)

Ioanna Kourbela Basics SS20 (299) Ioanna Kourbela Basics SS20 (398) Ioanna Kourbela Basics SS20 (239) Ioanna Kourbela Basics SS20 (397) Ioanna Kourbela Basics SS20 (155) Ioanna Kourbela Basics SS20 (152) Ioanna Kourbela Basics SS20 (396) Ioanna Kourbela Basics SS20 (355) Ioanna Kourbela Basics SS20 (101) Ioanna Kourbela Basics SS20 (93) Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (33) Ioanna Kourbela Basics SS20_campaign (26)

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Κουρμπέλα

Προερχόμενη από μια οικογένεια με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στο πλεκτό ένδυμα από το 1971, ήταν φυσική εξέλιξη για την Ιωάννα Κουρμπέλα να αναλάβει το 2003, το δημιουργικό τμήμα της οικογενειακής της επιχείρησης. Με βασικές της αναφορές την κίνηση του σώματος και την αλληλεπίδραση του με το ένδυμα, η Ιωάννα παρουσίασε τότε την πρώτη της ομώνυμη συλλογή.

Έκτοτε λανσάρονται οι σειρές Ioanna Kourbela Collection, η βραβευμένη BASICS Collection, η  KIDS Collection και η καινούργια Εν Οίκω Home Collection.  Με εξαγωγές σε 25 χώρες ανά τον κόσμο, το brand διαθέτει πλέον έναν παγκόσμιο χαρακτήρα, επισφραγίζοντας έτσι τη διεθνή του πορεία.  Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και η sur-mesure bridal συλλογή Ioanna Kourbela White Collection, η οποία έχει εντάξει τη σχεδιάστρια στον χώρο της υψηλής ραπτικής.

Με ζωτικό άξονα της φιλοσοφίας του την υπεύθυνη παραγωγή αποκλειστικά στην Ελλάδα, την αγάπη για τις φυσικές πρώτες ύλες, την ασυμβίβαστη ποιότητα και την πεποίθηση ότι «Το Ρούχο είναι το Σπίτι του Σώματος», το brand εξελίσσεται διαρκώς, αντανακλώντας την χαρακτηριστική αισθητική που έχει κάνει εδώ και χρόνια την Ιωάννα Κουρμπέλα να ξεχωρίσει.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Diddy: Νέα καταγγελία για τον ράπερ – «Με βίασε ενώ ήμουν αναίσθητη από την κεταμίνη που μου έδωσε και με άφησε έγκυο»

Η μήνυση αναφέρει ότι ο ράπερ δεν ήθελε η γυναίκα να κρατήσει το παιδί και την πίεσε να κάνει άμβλωση 

Ο Τζέιμς Κάμερον δέχτηκε αρνητικά σχόλια για τη συνεργασία του με εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Ο Τζέιμς Κάμερον δέχτηκε αρνητικά σχόλια για τη συνεργασία του με εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Ο Τζέιμς Κάμερον δέχτηκε αρνητικά σχόλια για τη συνεργασία του με εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης «Το να ασχολείται με ΑΙ είναι απογοητευτικό καθώς άρχισε από ταινίες του Ρότζερ Κόρμαν κάνοντας matte paintings για τον Τζον Κάρπεντερ» γράφουν στα social media Ο σκηνοθέτης

Αλέξανδρος Παρθένης: «Δεν είμαι βιολογικός γονέας, γονέας είναι όμως αυτός που μεγαλώνει τα παιδιά»

Ο Αλέξανδρος Παρθένης συνάντησε την Τζένη Θεωνά, το απόγευμα του Σαββάτου, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μαμα-δες» στην ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, το γοητευτικό μοντέλο αναφέρθηκε στον πρόσφατο του γάμο με την εκλεκτή της καρδιάς του, Βιβή και το γεγονός πως εκείνη έχει ήδη δυο παιδιά από παλαιότερη της σχέση. Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Παρθένης σημείωσε χαρακτηριστικά

Ο Τάκης Ζαχαράτος γονατίζει και φιλάει τη σκηνή που κατέρρευσε η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο – Δείτε το βίντεο

Και θα φιλήσω αυτή τη γη που λαβώθηκε ο αετός για να σηκωθεί να γίνει καλά και να έρθει εδώ να συνεχίσει γιατί η τέχνη δεν έχει ηλικία, είπε ενώ καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο

Αναστασία Γιάμαλη για Άδωνι Γεωργιάδη: “Η αμήχανη στιγμή που ο υπουργός κοιτάζει καλύτερα την κάμερα του από εμένα”

Αναστασία Γιάμαλη για Άδωνι Γεωργιάδη: «Η αμήχανη στιγμή που ο υπουργός κοιτάζει καλύτερα την κάμερα του από εμένα» Σάββατο, 28.9.2024, 18:28 Zappit@ZAPPIT_ "Η εικόνα που έχω γω για το εθνικό σύστημα υγείας είναι εντελώς διαφορετική, δεν πειράζει" επισήμανε η Αναστασία Γιάμαλη στον υπουργό Υγείας. Με καλεσμένο τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη έκανε πρεμιέρα η Αναστασία Γιάμαλη

Φωτεινή Πιπιλή: “Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει σαν κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που του πήραν τα παιχνίδια”

"Από πολύ πλούσιος έγινε απλός πλούσιος με τα προβλήματα του πατέρα του, που σέρνεται τώρα και στα δικαστήρια", σχολιάζει η Φωτεινή Πιπιλή.

Συγκινεί ο Κώστας Χατζής για την Μαρινέλλα: «Μου είπαν τι συμβαίνει ακριβώς»

Για την αγαπημένη του φίλη και συνάδελφο, Μαρινέλλα κλήθηκε να μιλήσει ο Κώστας Χατζής το μεσημέρι του Σαββάτου στον αέρα της πρώτης φετινής εκπομπής για το «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού στον Alpha. Μάλιστα, ο δημοφιλής τραγουδοποιός μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό όσα έμαθε για την εξέλιξη της υγείας της ερμηνεύτριας μετά το βαρύ εγκεφαλικό

Κλέλια Ανδριολάτου και Μαρία Καβογιάννη θα συμμετάσχουν σε ξένη κινηματογραφική παραγωγή στη Μύκονο

Την πρώτη της συμμετοχή σε ξένη κινηματογραφική παραγωγή απολαμβάνει αυτήν την περίοδο στη Μύκονο η Κλέλια Ανδριολάτου. Και στην ίδια ταινία συμμετέχει και άλλη μια από τις πρωταγωνίστριες του Maestro, η Μαρία Καβογιάννη. Την αποκάλυψη έκανε με ένα βίντεο από τα γυρίσματα το Mykonos Live Tv δίνοντας και λεπτομέρειες από τις σκηνές και την ταινία.

Κεφτέδες σε πιάτο-μανιτάρι

Προσθήκη στα αγαπημένα Αυτοί οι κεφτέδες-γίγαντες δεν είναι συνηθισμένοι. Είναι από κιμά κοτόπουλου, γεμάτοι αρωματικά μπαχαρικά και χόρτα, πλασμένοι ανάλαφρα και… κάπως γενναιόδωρα, μα προπάντων σερβιρισμένοι μέσα σε ένα πολύ ασυνήθιστο πιάτο! Τα εξίσου γιγάντια, ξεροψημένα μανιτάρια γίνονται μπολ και φιλοξενούν τους ζουμερούς κεφτέδες, όπου καταλήγουν και σμίγουν όλες οι εκρηκτικές γεύσεις,  χαρίζοντάς μας την

Γαρίδα, η πρωταγωνίστρια

Προσθήκη στα αγαπημένα Αυτή η σαλάτα ξεκίνησε σαν μια απλή και ταπεινή πατατοσαλάτα. Μέχρι που ήρθε η γαρίδα να την ανεβάσει σε υπερπαραγωγή! Να της δώσει εκείνη την ξεχωριστή θαλασσινή γεύση και υπόσταση με τις γνωστές διατροφικές της αξίες και το όμορφό της παρουσιαστικό! Άψογα εναρμονισμένη με τα υπόλοιπα εκλεκτά και καλοφτιαγμένα υλικά, προσθέτει μια

Λυκουρέζος-Οικονόμου: Η νέα επίσημη εμφάνιση στον γάμο της Θεοδώρας & το ruby red maxi φόρεμα

Συνοδευόμενος από τη νέα του σύντροφο, Τζένη Οικονόμου εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στον γάμο της Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ στη Μητρόπολη Αθηνών. Όλα αυτά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο pre-wedding δείπνο στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο το βράδυ της Παρασκευής 27/9. Exclusive - Γάμος Θεοδώρας-Κουμάρ: Οι πρώτες φωτό των νεονύμφων μετά τον γάμο