Ο Γολγοθάς μητέρας παιδιού ΑμΕΑ: Φοιτά μαζί του στο σχολείο διότι δεν υπάρχει ειδικός δάσκαλος

Ο Γολγοθάς μητέρας παιδιού ΑμΕΑ: Φοιτά μαζί του στο σχολείο διότι δεν υπάρχει ειδικός δάσκαλος

Μια μητέρα μόλις 30 ετών, δίνει κάθε μέρα αγώνα μαζί με το παιδί της, καθώς πηγαίνει και φοιτά μαζί του στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει ειδικός βοηθός.







«Ερχόμαστε στο σχολείο, κάνουμε όλη τη διαδρομή, γιατί δεν έχει ράμπα, κάνουμε τα μαθήματα μαζί για να τον βοηθάω, στο χεράκι διάλειμμα μαζί, τον ταΐζω εγώ, τουαλέτα μαζί, γυμναστική μαζί, πληροφορική, τον πάω στον πάνω όροφο, τον παίρνω αγκαλιά».

Η 30χρονη ονόματι Μορφούλα είναι μάνα και παράλληλα συνοδός και νοσηλεύτρια του εξάχρονου γιου της Χρήστου και αυτό γιατί στο 2ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας που φοιτά το παιδί, δεν υπάρχει ειδικός βοηθός για παράλληλη στήριξη παιδιών με κινητικά προβλήματα.

«Το αυτονόητο τίποτα παραπάνω, να έχει ίση μεταχείριση. Είναι ένα παιδάκι σε καρότσι. Μου λένε κάποιοι γιατί πάει σε κανονικό σχολείο, αυτό ακούω. Δεν έχει νοητικό πρόβλημα, απλά δεν περπατάει».

Οι γονείς του Χρήστου έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στην πρωτοβάθμια διεύθυνση, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.







«Δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά, θέλω να πιστεύω ότι κάτι που ξεκινήσαμε τώρα θα το φτάσουμε μέχρι τέρμα, όχι μόνο για τα παιδιά ΑμΕΑ, για όλα τα παιδιά», λέει ο πατέρας του παιδιού.

Πολύτιμος αρωγός στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι γονείς, ο σύλλογος διδασκόντων και η διευθύντρια του σχολείου.

Στο ίδιο Δημοτικό σχολείο φοιτούν τρία ακόμη παιδιά με κινητικά προβλήματα. Τα δυο από αυτά έχουν παράλληλη στήριξη, ωστόσο για το τρίτο παιδάκι οι γονείς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους το κόστος για το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

«Αυτά τα παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα υποτίθεται ότι κάνουμε μια διαδικασία για να ενταχθούν. Η ένταξη δε γίνεται με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα είναι τόσο καλά στημένο που βρίσκουμε τοίχο οπού και εάν έχουμε απευθυνθεί».

Ο Χρήστος ανήκει στο 15% των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα, που πηγαίνει σχολείο. Το υπόλοιπο 85%, δηλαδή 170.000 παιδιά παραμένουν αόρατα από την εκπαιδευτική κοινότητα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να γίνουν ορατά στο μέλλον.







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Eurovision 2024 – Πολωνία: Η LUNA & η αγγελική της φωνή ταξιδεύουν την Ευρώπη στη… Σελήνη!

Καταξιωμένη τραγουδίστρια, η LUNA ασχολείται με τη μουσική από τα νεανικά της χρόνια, καθώς τραγουδούσε και χόρευε σε ένα λαϊκό συγκρότημα. Έχει κάνει εμφανίσεις και στο μουσικό θέατρο, αλλά και στο Grand Theatre-National Opera στη Βαρσοβία. Η LUNA είναι αρκετά ταλαντούχα, καθώς έχει μία αγγελική φωνή που σε ταξιδεύει, μπορεί να παίξει βιολί και πιάνο

Taylor Swift: Το 11ο άλμπουμ της σπάει κάθε ρεκόρ & τα νέα της τραγούδια μας ραγίζουν… την καρδιά!

Η Taylor Swift κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ της με τον τίτλο “The Tortured Poets Department” κι όπως ήταν αναμενόμενο, οι στίχοι από τα τραγούδια της μας ράγισαν την καρδιά. Η διάσημη τραγουδίστρια για ακόμα μία φορά κυκλοφόρησε άλμπουμ το οποίο απευθύνεται στις πρώην σχέσεις της με τον Joe Alwyn και τον Matty Healy. Μπλεξίματα για

Μάκης Δελαπόρτας: Ο θάνατος της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ, ζω μαζί της ακόμα

Όταν έφυγε, πιστέψαμε πως όλοι είμαστε τρωτοί, ευάλωτοι και δεν είμαστε αθάνατοι, δήλωσε

Ιωάννα Μαλέσκου: Στη συνείδησή μου από παιδί υπήρχαν δύο παρουσιάστριες, η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη

Δεν ήταν αγαπημένη συνήθεια της οικογένειάς μου η τηλεόραση όταν ήμασταν μικρά, σχολίασε η παρουσιάστρια

Κώστας Τσουρός: “Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου”

Κώστας Τσουρός: «Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου» Σάββατο, 27.4.2024, 17:14 Zappit@ZAPPIT_ "Ήταν ένας άνθρωπος που με είχε προσεγγίσει μέσα από τα social media. Έβλεπε που είμαι καθημερινά και μου έστελνε μηνύματα" περιέγραψε ο Κώστας Τσουρός. Ο Κώστας Τσουρός εξομολογήθηκε στην εκπομπή του ότι έχει αντιμέτωπος με stalker, ο οποίος τον

Στέφανο Σαρτίνι: “Δεν υπάρχει πια επικοινωνία με την Ρούλα Κορομηλά, έτσι είναι η ζωή”

"Ο καθένας μας έχει πια τη ζωή του" εξομολογήθηκε ο Στέφανος Σαρτίνι για την Ρούλα Κορομηλά στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ιλαρά: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στον κόσμο σε έναν χρόνο

Η αύξηση συνεχίζεται και το 2024. Το πρώτο τρίμηνο αναφέρθηκαν περισσότερα από 94.000 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ανθρώπων που κόλλησαν ιλαρά σε όλο τον κόσμο σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2022 και 2023, δημιουργώντας προβλήματα σε πολλές χώρες που βρίσκονταν ένα βήμα πριν την εκρίζωσή της. Το 2022 καταγράφηκαν 171.153 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, δήλωσε

Τι είναι το καπέλο ημικρανίας και πώς βοηθάει στους πονοκεφάλους

Εάν πάσχετε από ημικρανίες (δηλαδή από σοβαρούς πονοκεφάλους, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων), ίσως να ψάχνετε απελπισμένα τρόπους να ανακουφιστείτε. Και με βάση τις αναζητήσεις στο TikTok, δεν είστε οι μόνοι. Τον τελευταίο καιρό, πολλοί TikTokers ορκίζονται στα οφέλη του καπέλου ημικρανίας, μιας κομπρέσας γεμάτης τζελ που φοριέται γύρω από το κεφάλι, το λαιμό και τα μάτια.