Καίμε θερμίδες με διασκεδαστικά καλοκαιρινά σπορ – Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει

Date:

Καίμε θερμίδες με διασκεδαστικά καλοκαιρινά σπορ – Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει

FITNESS

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για σπορ σε εξωτερικούς χώρους. Είτε πρόκειται για τρέξιμο είτε για ομαδικό παιχνίδι στο πάρκο ή στην παραλία η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη. Μας επιτρέπει να απολαύσουμε την ύπαιθρο, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη σωματική και ψυχική ευεξία

*Για το θέμα μιλάει η κυρία Σοφία Περδίκη, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, Personal Trainer και Certified Pilates Instructor 

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τα υπαίθρια σπορ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για παράδειγμα, το τρέξιμο σε χωματόδρομο, η ποδηλασία βουνού ή η γιόγκα σε ένα πάρκο τονώνουν μοναδικά τους μυς, την ισορροπία και τον συντονισμό του σώματος. Τα υπαίθρια αθλήματα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε νέες δραστηριότητες. Το τένις, το beach volley, το SUP είναι όλα αθλήματα που μπορείτε να ανακαλύψετε και να απολαύσετε σε εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, η επαφή με τη φύση έχει θετική επίδραση στην ψυχική διάθεση, ενώ η έκθεση στον ήλιο προάγει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για υγιή οστά και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Ομοίως, ο ήχος των κυμάτων, το τραγούδι των πουλιών ή η θέα ενός φυσικού τοπίου βοηθούν να αποσυνδεθείτε από το καθημερινό άγχος.

Η παραγωγή ενδορφινών, ορμονών για την καλή διάθεση, διεγείρεται από τη σωματική άσκηση, η οποία βοηθά στη μείωση του στρες. Ορισμένες δραστηριότητες, όπως η γιόγκα ή το περπάτημα μπορούν να έχουν ακόμη μεγαλύτερη επίδραση σε αυτές τις δύο πτυχές. Ακόμη η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους οξύνει το μυαλό, βελτιώνει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση. Oσο για το φυσικό φως, βοηθά στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού, προάγοντας έτσι καλύτερο ύπνο και πιο σταθερή διάθεση.

Διαλέξτε καλοκαιρινά σπορ

  • Περπάτημα και πεζοπορία: Οι γιατροί συνιστούν 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα για την ενίσχυση της καρδιάς. Εξαιρετικό για την άσκηση των ποδιών και των κοιλιακών, το περπάτημα είναι χαλαρωτικό και καταπραϋντικό. Αναπνεύστε, είναι το πιο σημαντικό.
  • Ποδήλατο: Με την ποδηλασία πόδια, πλάτη, χέρια και καρδιά, δουλεύουν στο μάξιμουμ. Μια πιθανή παραλλαγή είναι η ποδηλασία αντοχής για όσους αγαπούν τη δυσκολία και την περιπέτεια. Πάντα με κράνος και καλή διασκέδαση.
  • Σέρφινγκ: Θεωρείται το πιο κουλ άθλημα στον κόσμο. Είναι ένα ολοκληρωμένο σπορ που δουλεύει κάθε μυ του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς. Βέβαια το σερφ είναι ένα απαιτητικό άθλημα. Και για να γίνετε ο βασιλιάς της σανίδας, θα χρειαστείτε μερικά μαθήματα. Διαφορετικά επιλέξτε άλλα θαλάσσια σπορ διαφόρων βαθμών δυσκολίας (καγιάκ, θαλάσσιο σκι, κανό). Και για τους λιγότερο τολμηρούς, υπάρχει το θαλάσσιο ποδήλατο.
  • Μπιτς βόλεϊ: Θα χρειαστείτε ένα δίχτυ, μια ομάδα τουλάχιστον 4 ατόμων και μια αμμουδιά. Είναι εξαιρετικό άθλημα για καλή φυσική κατάσταση.
  • Τρέξιμο στην άμμο: Aπαιτεί περισσότερη προσπάθεια απ’ ό,τι το τρέξιμο σε συμβατικό επίπεδο έδαφος. Αλλά είναι εξαιρετικό για τη φυσική σας κατάσταση, την ισορροπία και τον μυϊκό τόνο.
  • Ρακέτες: Οι ρακέτες είναι διασκεδαστικές, κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους, γυμνάζουν το πάνω μέρος του σώματος και το καρδιαγγειακό σύστημα και δεν κρύβουν κινδύνους τραυματισμού.
  • SUP: Το stand up paddleboarding (SUP) είναι κάτι περισσότερο από μια συναρπαστική υπαίθρια δραστηριότητα, είναι μια πύλη για πολλά οφέλη υγείας. Αναγνωρισμένο ως ένα ασφαλές άθλημα χαμηλών επιπτώσεων, το SUP καλωσορίζει συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Διαβάστε επίσης

Η θαλασσινή δραστηριότητα που ανακουφίζει πόνο, στρες και ενισχύει την ευεξία

Το πιο δραστικό ελιξίριο υγείας και ευεξίας μυρίζει θάλασσα

Ανακαλύψτε την κολύμβηση που αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για την ψυχή

Το θέμα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ygeiamou ν. 13 που κυκλοφόρησε με το ΘΕΜΑ την Κυριακή 25/5/2025

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

O Sting δεν αισθάνεται ότι υπάρχει ανταγωνισμός με την Τεχνητή Νοημοσύνη

O Sting δεν αισθάνεται ότι υπάρχει ανταγωνισμός με την Τεχνητή Νοημοσύνη «Ο κόσμος εξακολουθεί να θέλει να παρακολουθεί ζωντανές συναυλίες, να βλέπει έναν άνθρωπο και όχι μια μηχανή που είναι τέλεια», είπε ο τραγουδιστής «Κανέναν ανταγωνισμό» δεν αισθάνεται ο Sting με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στη δημιουργία μουσικής, όπως δήλωσε. Ο πρώην τραγουδιστής των Police

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Την υπερβολική δόση εξετάζουν οι Αρχές ως αιτία θανάτου του

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Την υπερβολική δόση εξετάζουν οι Αρχές ως αιτία θανάτου του Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Την υπερβολική δόση εξετάζουν οι Αρχές ως αιτία θανάτου του Ο γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κλινική αποτοξίνωσης Την υπερβολική δόση εξετάζουν οι Αρχές ως αιτία θανάτου του Πρίσλεϊ Γκέρμπερ. Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ και του Ράντε

Σιλβέστερ Σταλόνε – Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Η πολύχρονη κόντρα που οδήγησε σε μία πολύ στενή φιλία – «Έπρεπε να είχαμε βρεθεί στο Κολοσσαίο»

Η μακροχρόνια κόντρα του Σιλβέστερ Σταλόνε και του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δεν ήταν ένας «μύθος», αλλά ήταν απολύτως πραγματική, όπως παραδέχονται και οι δύο σταρ των ταινιών δράσης. Συχνά η κόντρα ξεπερνούσε και τα όρια του επαγγελματικού ανταγωνισμού. Από τη δεκαετία του 90′ και μετά όμως οι δυο τους τελικά συμφιλιώθηκαν και σήμερα είναι στενοί φίλοι.

Ασημίνα Ιγγλέζου: Η πρώην παίκτρια του Survivor ακρωτηριάστηκε σε 4 δάχτυλα μετά από σοβαρά κρυοπαγήματα στο Μακαλού

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Ασημίνα Ιγγλέζου υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου σε χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ, μετά τα σοβαρά κρυοπαγήματα που υπέστη στα χέρια της κατά την επιστροφή από την κορυφή του Μακαλού, στα σύνορα Νεπάλ και Θιβέτ, κοντά στο Έβερεστ. Οι βλάβες που προκλήθηκαν από τις

Αλέξανδρος Τσουβέλας για Γιώργο Μαζωνάκη: «Με σοκάρουν αυτοί που βάζουν το κέρδος πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρώτος Καφές με τη Ζήνα» ήταν ο κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας ο οποίος μίλησε στον δημοσιογράφο, Ηλία Σκουλά και μέσα σε όλα, αναφέρθηκε και στην ανάρτηση που έκανε μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Εξήγησε ότι μέσα από αυτή θέλησε να φωτίσει τη μοναξιά που μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τεράστια επιτυχία.

Ασημίνα Ιγγλέζου: Η δύσκολη μάχη μετά τα Ιμαλάια – Υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό 4 ακροδαχτύλων

Μια ακόμη δύσκολη δοκιμασία κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ασημίνα Ιγγλέζου, λίγους μήνες μετά την περιπέτεια που έζησε στα Ιμαλάια. Η Ελληνίδα υπερμαραθωνοδρόμος πέρασε το κατώφλι του χειρουργείου στο ΚΑΤ το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές βλάβες που υπέστη στα χέρια της κατά την επιστροφή της από την κορυφή του Μακαλού.

Σοφία Βογιατζάκη: «Μπήκα μέσα κλαίγοντας» – Η πρόβα ανήμερα των 40 της μητέρας της

Μια ιδιαίτερα προσωπική εξομολόγηση έκανε η Σοφία Βογιατζάκη στην εκπομπή «Studio στις 3» του ΣΚΑΪ, όπου βρέθηκε καλεσμένη σήμερα το απόγευμα (21/9) απέναντι στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια της μητέρας της και για τον τρόπο με τον οποίο βίωσε τις πρώτες ημέρες μετά τον θάνατό

H Τέιλορ Σουίφτ θα τιμηθεί με νέο βραβείο στα MTV VMAs για τη σκηνοθετική της δουλειά

H Τέιλορ Σουίφτ θα τιμηθεί με νέο βραβείο στα MTV VMAs για τη σκηνοθετική της δουλειά Η ποπ σταρ, που τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί τα βίντεο κλιπ της, θα είναι η πρώτη αποδέκτρια του MTV VMA Artist Director Honors Η Τέιλορ Σουίφτ πρόκειται να τιμηθεί με ένα σημαντικό βραβείο στην τελετή απονομής των MTV Video

Χρήστος Λούλης: Ήμουν πολύ ανταγωνιστικός, πάντα έβλεπα κάποιον να παίζει μπάλα και σκεφτόμουν πως είμαι καλύτερος

Χρήστος Λούλης: Ήμουν πολύ ανταγωνιστικός, πάντα έβλεπα κάποιον να παίζει μπάλα και σκεφτόμουν πως είμαι καλύτερος Χρήστος Λούλης: Ήμουν πολύ ανταγωνιστικός, πάντα έβλεπα κάποιον να παίζει μπάλα και σκεφτόμουν πως είμαι καλύτερος Αυτό, όμως, δεν ήταν αλήθεια αλλά ήταν αυτό που ήθελα να λέω στον εαυτό μου για να αντέξω την πειθαρχεία του να προσπαθήσω

Ο Άκης Πετρετζίκης έρχεται στον ΣΚΑΪ και σβήνει κεράκια για το «Kitchen Lab»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Με τον δέκατο κύκλο της εκπομπής μαγειρικής, “Kitchen Lab” έρχεται προσεχώς ο Άκης Πετρετζίκης μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Έπειτα από την αποχώρηση του από τον Alpha, όπου και στεγάζονταν τα τελευταία χρόνια οι δυο εκπομπές του, ο δημοφιλής σεφ έρχεται φέτος σε νέα τηλεοπτική στέγη

Nations League: Η Εθνική Ελλάδος «παίζει μπάλα» ξανά στον Alpha

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Τα μεγάλα αστέρια της Εθνικής μας, από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, μπαίνουν στη μάχη του Nations League. Αντίπαλοί τους στη μεγάλη πρόκληση η ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: Γερμανία – Ολλανδία – Σερβία. Ο Alpha θα βρίσκεται και πάλι στο πλευρό της γαλανόλευκης, στη νέα πρόκληση που

Πρίγκιπας Χάρι: Εμφανίστηκε μόνος στα WellChild Awards – Η αντίδρασή του στις ερωτήσεις για την οικογένειά του

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε μόνος στα WellChild Awards 2026 στο Λονδίνο τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ στο πλευρό του. Ο δούκας του Σάσεξ συμμετείχε στην ετήσια τελετή ως προστάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης, με την οποία διατηρεί δεσμό εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Η