Eurovision 2025: Ποια είναι η Klavdia που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό

Date:

Η Klavdia αναδείχθηκε νικήτρια του Εθνικού Τελικού για την Eurovision 2025 και θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας από 13-17 Μαΐου 2025. Με το τραγούδι «Αστερομάτα», που υπογράφουν οι Arcade και κυκλοφορεί από την Panik Records, η νεαρή τραγουδίστρια κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο της κριτικής επιτροπής όσο και του κοινού.

Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 30ής Ιανουαρίου στο Christmas Theater, με παρουσιαστές τον Σάκη Ρουβά και την Έλενα Παπαρίζου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Στην τελική τριάδα διαγωνίστηκαν η Barbz, η Klavdia και η Evangelia, με την Klavdia να θεωρείται από την αρχή το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Ποια είναι η Klavdia, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην φετινή Eurovision

Η Klavdia, μόλις 22 ετών, δεν είναι άγνωστη στο ελληνικό κοινό. Το 2017 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», ενώ το 2018 έφτασε στον τελικό του «The Voice», με coach την Έλενα Παπαρίζου. Παρότι εντυπωσίασε με τις φωνητικές της ικανότητες, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής μόλις μετά τη συμμετοχή της στο talent show. Το 2020 κυκλοφόρησε το «Lonely Heart», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στον Ασπρόπυργο, η Klavdia έχει ποντιακή καταγωγή και έντονη συναισθηματική σύνδεση με το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη Eurovision. «Το τραγούδι μιλάει για ξεριζωμό και προσφυγιά. Η γιαγιά μου μού έχει πει πολλές ιστορίες για το παρελθόν. Η χώρα μας έχει βιώσει αυτά τα συναισθήματα και έτσι το κομμάτι αυτό με αγγίζει βαθιά», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Εκτός από τη μοναδική φωνή της, η Klavdia ξεχωρίζει και για το χαρακτηριστικό στιλ της. Τα γυαλιά της έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της και, όπως έχει δηλώσει, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής: «Με έχουν συγκρίνει με τη Νανά Μούσχουρη λόγω των γυαλιών. Δεν τα φοράω μόνο για στιλ, απλά δεν βλέπω κιόλας!».

Στα 17 της τραγούδησε στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου και η συνεργασία αυτή αποτέλεσε σημαντικό βήμα στην καριέρα της, προσφέροντάς της πολύτιμη εμπειρία και αναγνώριση στον χώρο της μουσικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Klavdia ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok όπου ερμήνευσε το τραγούδι «Hurt» της Κριστίνα Αγκιλέρα. Το βίντεο αυτό προσέλκυσε την προσοχή της ίδιας της Αγκιλέρα, η οποία έκανε like, εκφράζοντας έτσι την εκτίμησή της για την ερμηνεία της Klavdia.

Η πορεία της τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, αλλά και εμφανίσεις στα Mad Video Music Awards, το Summer Nostos Festival και την Ημέρα Θετικής Ενέργειας.

Με το «Αστερομάτα» να έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια, η Klavdia ετοιμάζεται να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό της Eurovision, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με ένα τραγούδι γεμάτο συναίσθημα και ιστορία.

Όσο για το τραγούδι «Αστερομάτα», είναι ένα σύγχρονο τραγούδι με έντονα ethnic στοιχεία και ελληνικό στίχο, που αντλεί έμπνευση από τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ποντίων, καθώς η Klavdia είναι ποντιακής καταγωγής. Το τραγούδι αναφέρεται σε ανθρώπους που, λόγω πολέμων και συγκρούσεων, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Τη μουσική και τους στίχους υπο- η δημιουργική ομάδα Arcade, με την οποία η Klavdia συνεργάζεται σταθερά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Klavdia προσπαθεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision. Η πρώτη της απόπειρα πραγματοποιήθηκε το 2023 με το τραγούδι «Holy Water», όμως δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη, καθώς την εκπροσώπηση της Ελλάδας ανέλαβε τελικά ο Βίκτωρας Βερνίκος.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό και μάλιστα στο Β’ μισό, του 69ου διαγωνισμού της Eurovision που θα γίνει στις 15 Μαΐου 2025.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η ηλικία στην οποία κορυφώνονται οι νοητικές μας ικανότητες είναι μάλλον έκπληξη

Νιώθετε πολύ μεγάλοι για να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι; Ξανασκεφτείτε το. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι φτάνουν στο απόγειο των γνωστικών ικανοτήτων τους μεταξύ 55 και 60. Οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε την ιδέα του γήρατος, αλλά μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει ένα απροσδόκητο όφελος της γήρανσης: η νοητική μας λειτουργία κορυφώνεται

Σούπα μινεστρόνε με μακαρόνια και όσπρια Μιτσίδη

ΥΛΙΚΑ ¼ φλ. (60γρ.) ελαιόλαδο2/3 φλ. (100γρ.) ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 φλ. (130γρ.) καρότο κομμένο σε φετάκια1 φλ. (170γρ.) πατάτες κομμένες σε κυβάκια1 φλ. (135γρ.) σέλινο κομμένο σε φέτες2 σκελίδες  (4γρ.) σκόρδο ψιλοκομμένες   1 φλ. (150γρ.) κολοκυθάκι κομμένο σε φετάκια1 κουταλάκι (20γρ.) πάστα ντομάτας ΜΙΤΣΙΔΗ1 συσκευασία (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες ΜΙΤΣΙΔΗ1/2 φλ. (100γρ.) φασόλια μέτρια ΜΙΤΣΙΔΗ1 φλ. μικρά

Ζεστή σαλάτα με σοταρισμένα μανιτάρια με ντοματίνια και πιπεριές

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 400 γρ. μανιτάρια λευκά ή καφέ, κομμένα στη μέση 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. λευκό κρασί (προαιρετικά) ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Πανταζής – Δημητρίου: Viral η αφίσα τους! «Ποιοι είναι αυτοί; – Το photoshop σήκωσε τα χέρια ψηλά»

Ο Λευτέρης Πανταζής και η Άντζελα Δημητρίου, που έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική μουσική και παραμένουν στην πρώτη γραμμή, συναντιούνται ξανά επί σκηνής.

Ιωάννα Τούνη: Η υπέροχη έκπληξη που δέχτηκε από τον σύντροφό της στο σπίτι

Η γνωστή influencer έκανε πρόσφατα την πρώτη δημόσια εμφάνισή της με τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη στη Μύκονο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για τη νέα της σχέση. Το follow του Λιάγκα στην Τούνη και η αντίδρασή της - «Καλά κάνει… Κι εγώ στη θέση της…» Σε παλαιότερο βίντεο στο Instagram, η Ιωάννα είχε μιλήσει με ειλικρίνεια για τον

Η Ιρίνα Σάικ μεταμορφώθηκε σε Τσιτσιολίνα για το Χάλογουιν – «Αιώνιο είδωλο», σχολίασε

Η Ιρίνα Σάικ μεταμορφώθηκε σε Τσιτσιολίνα για το Χάλογουιν - «Αιώνιο είδωλο», σχολίασε Η Ιρίνα Σάικ μεταμορφώθηκε σε Τσιτσιολίνα για το Χάλογουιν - «Αιώνιο είδωλο», σχολίασε Το διάσημο μοντέλο δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα με τη μεταμφίεσή της Ιωάννα Μαρίνου 31.10.2025, 17:56 Μια εντυπωσιακή και σέξι εμφάνιση έκανε για το φετινό Χάλογουιν η Ιρίνα Σάικ.

Ιωάννα Τούνη: Η έκπληξη από τον σύντροφό της – «Δεν ξέρετε πόσο αγαπώ αυτούς που γνωρίζουν ότι θα με κάνουν χαρούμενη»

Η Instagrammer μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της ακόλουθους την τρυφερή χειρονομία του Δημήτρη Ρομπέρτο Σπυριδωνίδη

O «Γιατρός» έχει πρεμιέρα απόψε με «αφυπνίσεις» στον Alpha

Η δραματική σειρά "Γιατρός" του Alpha που μας γοήτευσε, μας συγκίνησε, μας καθήλωσε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, επιστρέφει απόψε στις 22:00. Μέχρι

Συνελήφθη γνωστός τηλεοπτικός σεφ για χρέη στο Δημόσιο

Για χρέη στο Δημόσιο, τα οποία και ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ, συνελήφθη γνωστός τηλεοπτικός σεφ. Ειδικότερα, ο 58χρονος φέρεται να είχε συστήσει επιχείρηση εμπορίας τροφίμων, με συνολικά έσοδα που υπολογίζονται μεταξύ 1,3 και 1,4 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν απέδωσε τον ΦΠΑ που αναλογούσε στα έσοδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το χρέος άνω των 350.000 ευρώ.

Χάρης Φραγκούλης: «Δεν έχω ίντερνετ στο σπίτι, δεν έχω λεφτά να πάω στον οδοντίατρο»

Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε ο Χάρης Φραγκούλης στην εκπομπή Buongiorno. Ο ηθοποιός, που μέχρι σήμερα εμφανίζεται μόνο στο θέατρο, μίλησε για το πόσο έχει καταπονήσει το σώμα του, τον λόγο που δεν έχει ίντερνετ και social media, αλλά και για τις χαμηλές απολαβές από το θέατρο. «Το σώμα μου το έχω διαλύσει. Έχω τρείς κήλες

Τα σημάδια εμφράγματος που πολλοί προσπερνούν

Όταν μιλάμε για έμφραγμα, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι ο πόνος στο στήθος. Όμως, όπως εξηγεί στο Newsbeast ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Καρδιολογίας του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Τούτουζας, υπάρχουν και άλλα, λιγότερο προφανή «σήματα κινδύνου» που στέλνει το σώμα μας, αλλά δυστυχώς συχνά αγνοούνται. Ζάλη, ναυτία ή

Ύπνος: Καθηγητής του Χάρβαρντ διαψεύδει ότι χρειαζόμαστε 8 ώρες ύπνου

Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η βέλτιστη διάρκεια ύπνου τη νύχτα για πολλούς υγιείς ενήλικες είναι πιο κοντά στις επτά ώρες, με τους κινδύνους για την υγεία να αυξάνονται εκατέρωθεν αυτού του επιπέδου σε σχήμα «U». Ο εξελικτικός βιολόγος του Χάρβαρντ Ντάνιελ Ε. Λίμπερμαν χαρακτηρίζει τον άκαμπτο κανόνα των 8 ωρών «ανοησία» της Βιομηχανικής