Ηθοποιοί που απέρριψαν θρυλικούς ρόλους που θα άλλαζαν την καριέρα τους  

Date:

Ηθοποιοί που απέρριψαν θρυλικούς ρόλους που θα άλλαζαν την καριέρα τους  

Στην ιστορία του κινηματογράφου, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ηθοποιών που αρνήθηκαν ρόλους που αργότερα αποδείχθηκαν θρυλικοί και θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει εντελώς την πορεία της καριέρας τους.

Και κάθε φορά που έρχεται στο μυαλό μας το όνομα ενός εμβληματικού ηθοποιού, θυμόμαστε κατευθείαν τις ερμηνείες τους και αμέσως μετά τις ταινίες που έχουν πρωταγωνιστήσει.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι ηθοποιοί που απέρριψαν τους συγκεκριμένους ρόλους δεν μπορούσαν να προβλέψουν την εισπρακτική επιτυχία των ταινιών και την θερμή υποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς.

Μπορεί, οι περισσότεροι εξ΄αυτών να έχουν μετανιώσει για τις επιλογές τους, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν απίθανο να σκεφτούμε τις ακόλουθες ταινίες με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. 

Ας δούμε πέντε ταινίες, στις οποίες οι ρόλοι είχαν αρχικά προταθεί σε άλλους ηθοποιούς από αυτούς που τελικά είδαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Ο Τζον Τραβόλτα ως Φόρεστ Γκαμπ

Η ταινία Forrest Gump (1994) σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Η ταινία αφηγείται την προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου και το επικό ταξίδι του στη ζωή, κατά τη διάρκεια του οποίου συνάντησε σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας, επηρέασε την ποπ κουλτούρα και έζησε από κοντά αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα.

Η αγαπημένη ταινία ήταν υποψήφια για 13 Όσκαρ, ενώ κατάφερε να κερδίσει έξι χρυσά αγαλματίδια (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερων Οπτικών Εφέ), ενώ ο Τομ Χανκς κέρδισε ακόμη ένα Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία. Ωστόσο, ο ρόλος για για τον Φόρεστ Γκαμπ είχε προταθεί αρχικά στον Τζον Τραβόλτα, ο οποίος απέρριψε την πρόταση.

Ο Γουίλ Σμιθ ως Νίο

To Matrix είναι ταινία περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Λίλι και Λάνα Γουατσόφσκι. Ο Τόμας Αντερσον (Κιάνου Ρίβς), είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος μέχρι τη στιγμή που διαπιστώνει ότι αυτό το οποίο αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα είναι ένα εικονικό περιβάλλον, που υπάρχει μόνο στην τράπεζα πληροφοριών του συστήματος Matrix.

Η ταινία – ορόσημο προβλήθηκε αρχικά στις ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 1999 κι απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες, ενώ συνέχισε με άλλα τρία sequels: «The Matrix Reloaded», «The Matrix Revolutions» και «The Matrix Resurrections». Ωστόσο, ο ρόλος του Νίο είχε προταθεί αρχικά στον Γουίλ Σμιθ, ο οποίος απέρριψε την πρόταση.

Ο Τζιμ Κάρεϊ ως Τζακ Σπάροου

«Οι Πειρατές της Καραβαϊκής» είναι ένα επιτυχημένο franchise ταινιών φαντασίας και περιπέτειας. Η πρώτη ταινία προβλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2003 και σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, ενώ ακολούθησαν ακόμη τέσσερις. Οι ήρωες αντιμετωπίζουν υπερφυσικούς εχθρούς, ενώ εκτός από δράση οι ταινίες έχουν αρκετή δόση χιούμορ. Οι ταινίες είναι άρρηκατα συνδεδεμένες με τον Τζόνι Ντεπ, οποίος ενσαρκώνει τον (μονίμως μεθυσμένο) Tζακ Σπάροου.

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης είχε αρχικά προτείνει τον ρόλο στον Τζιμ Κάρεϊ. Ο κωμικός ηθοποιός, ωστόσο, απέρριψε την ρόλο επειδή εκείνη την περίοδο βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας «Θεός για μια εβδομάδα»

Η Γκουίνεθ Πάλτροου ως Ρόουζ

Ο «Τιτανικός» είναι δραματική ταινία του 1997 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία του κινηματογράφου. Η ταινία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία της βύθισης του υπερωκεάνιου στις 14 Απριλίου 1912. Στους πρωταγωνιστούς ρόλους βρίσκονται οι ηθοποίοι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νεαρών ατόμων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που ερωτεύονται πάνω στο πλοίο, κατά την διάρκεια του μοιραίου ταξίδιου.

To soundtrack της ταινίας «My Heart Will Go On» ερμήνεψε η Σελίν Ντιόν. Ο «Τιτανικός» έγινε η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις και η δεύτερη που ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια πίσω από το Avatar. Μέχρι σήμερα καταλαμβάνει την 4η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 14 Όσκαρ, ενώ απέσπασε 11, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Μάλιστα, η Κέιτ Γουίνσλετ ήταν υποψήφια με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της. O σκηνοθέτης τoυ Τιτανικού αποκάλυψε ότι αρχικά σκεφτόταν την Γκουίνεθ Πάλτροου για τον ρόλο της «Ρόουζ», η οποία, όμως, δεν δέχθηκε την πρόταση του.

Ο Τομ Σέλεκ ως Ιντιάνα Τζόουνς

Το «Indiana Jones» είναι ακόμη ένα εμβληματικό franchise ταινιών που περι- τις περιπέτειες του αρχαιολόγου Ιντιάνα Τζόουνς. Η πρώτη ταινία «Οι κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1981. Ακολούθησαν οι ταινίες: «Ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» (1984), «Η Τελευταία Σταυροφορία» (1989), «Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» (2008) και «Ο Δίσκος του Πεπρωμένου» (2023).

Η σειρά ταινιών δημιουργήθηκε από τον Τζορτζ Λούκας και τον κεντρικό χαρακτήρα ενσαρκώνει ο Χάρισον Φορντ. Ωστόσο, ο ηθοποιός έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη του ότι ήταν η δεύτερη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι υπεύθυνοι του στούντιο απευθύνθηκαν πρώτα στον Τομ Σέλεκ.

Ωστόσο, εκείνη την περίοδο, ο Τομ Σέλεκ βρισκόταν στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής σειράς και δεν μπορούσε να διακόψει το συμβόλαιο του.

To άρθρο Ηθοποιοί που απέρριψαν θρυλικούς ρόλους που θα άλλαζαν την καριέρα τους   δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Αφρικανική σκόνη: Πώς βλάπτει το αναπνευστικό σύστημα σύμφωνα με μελέτη και πώς να προφυλαχθείτε

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι η αφρικανική σκόνη μπορεί να πυροδοτεί φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα. Τι δείχνουν τα ευρήματα και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από την εισπνοή των αιωρούμενων σωματιδίων. Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» από το πρωί σήμερα (15.02.2026) τη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο του φαινομένου. Πέρα όμως από τη μειωμένη

Ασημένια Βουλιώτη: «Στην αρχή ένιωθα λίγο άβολα όταν κάποιος άγνωστος με σταματούσε στον δρόμο»

Με μια διακριτική παρουσία και λόγο ουσίας, η Ασημένια Βουλιώτη ανήκει στη γενιά των καλλιτεχνών που δεν επιδιώκουν τον θόρυβο, αλλά τη σύνδεση.

Η Μαριέττα Χρουσαλά στο πιο cool ritual ευεξίας – Με μπικίνι και δίχως ίχνος μακιγιάζ!

Η Μαριέττα Χρουσαλά δείχνει να έχει βρει τον δικό της προσωπικό ρυθμό ευεξίας, έναν τρόπο ζωής που συνδυάζει φροντίδα σώματος, πνευματική ισορροπία και μικρές καθημερινές προκλήσεις. Μία από αυτές; Η παγωμένη βουτιά που έχει μετατραπεί σε αγαπημένο της wellness ritual. Οι χοροί της Χρουσαλά, το πάρτι με Καλομοίρα και οι λαμπεροί καλεσμένοι στα γενέθλια του

«Με τον Βαλεντίνο μου»: Η τρυφερή ανάρτηση της Αλεξάνδρας Νίκα για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αργυρού ανέβασε μια φωτογραφία με τον γιο τους, Βασίλη, ενώ είναι πλέον εμφανής η κοιλίτσα της, καθώς περιμένει το δεύτερο παιδί τους

Χειρουργήθηκε ο Χρήστος Δάντης: Η ανάρτηση της συντρόφου του μετά την επέμβαση

Χειρουργήθηκε ο Χρήστος Δάντης: Η ανάρτηση της συντρόφου του μετά την επέμβαση Χειρουργήθηκε ο Χρήστος Δάντης: Η ανάρτηση της συντρόφου του μετά την επέμβαση «Σιδερένιος» ευχήθηκε η Ασημίνα Χατζηανδρέου στον γνωστό καλλιτέχνη που πόσταρε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε σήμερα ο Χρήστος Δάντης, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι έπειτα

Αθηνά Οικονομάκου: Η χιουμοριστική «πρόταση» του Μπρούνο Τσερέλα για τον Άγιο Βαλεντίνο

Μια διαφορετική και γεμάτη χιούμορ προσέγγιση επέλεξε ο Μπρούνο Τσερέλα για να γιορτάσει τον έρωτά του με την Αθηνά Οικονομάκου. Ο αθλητής, θέλοντας να τιμήσει την ημέρα των ερωτευμένων, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ορισμένα κοινά τους στιγμιότυπα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την καθημερινότητα και την ουσιαστική σύνδεση του ζευγαριού. Η «αντοχή» ως απόδειξη

Μαρί Σαντάλ – Η «ροκ» εξομολόγηση στον Παύλο: «Γεννημένος για να «κυβερνά», ζει για να οδηγεί»

Μια διαφορετική και αρκετά πιο «επαναστατική» πλευρά του συζύγου της, Παύλου Ντε Γκρες, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους η Μαρί Σαντάλ. Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων, η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφία που ξεφεύγει από το τυπικό, επίσημο προφίλ του ζευγαριού, εστιάζοντας στο πάθος του για τις μηχανές και την ελευθερία. Η

Ο Μπρούνο Τσερέλα ζήτησε από την Αθηνά Οικονομάκου να γίνει η «Βαλεντίνα» του – Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram

Με μια ρομαντική ανάρτηση έκανε σήμερα (14/2/2026) ο Μπρούνο Τσερέλα, σύντροφος της Αθηνάς Οικονομάκου, στο instagram  ζητώντας της να γίνει η Βαλεντίνα του για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο γνωστός μπασκετμπολίστας, Μπρούνο Τσερέλα, δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες με την Αθηνά Οικονομάκου, τονίζοντας το μήνυμα της πραγματικής αγάπης και εκφράζοντας την αγάπη που της

Άρης Τερζόπουλος για Πέτρο Κωστόπουλο: «Τον γνώρισα ως εραστή της γυναίκας μου»

Ο Άρης Τερζόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να συνομιλήσει με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, ο γνωστός εκδότης μίλησε για τη μακρόχρονη του σχέση με τον Πέτρο Κωστόπουλο αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη, αν μη τι άλλο, γνωριμία τους. Ειδικότερα, ο Άρης Τερζόπουλος

Οι Λέαινες: Πέντε γυναίκες ληστεύουν μία τράπεζα μεταμφιεσμένες σε άντρες, στη νέα γαλλική κωμωδία του Netflix

H σειρά Οι Λέαινες έρχεται στο Netflix ως μία από τις πιο φιλόδοξες γαλλικές παραγωγές της χρονιάς. Με φόντο τον ηλιόλουστο αλλά κοινωνικά ασφυκτικό Νότο της Γαλλίας, η σειρά ακολουθεί πέντε φίλες που, μπροστά στην οικονομική κατάρρευση, παίρνουν την ριψοκίνδυνη απόφαση να ληστέψουν μία τράπεζα μεταμφιεσμένες σε άντρες. Η ιδέα είναι τόσο απλή: Αν ο

Φαίδων Γεωργίτσης: Η αποκάλυψη για το αληθινό χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη και η άγνωστη ζωή του

Πίσω από τη λάμψη της μεγάλης οθόνης και τους ρόλους που άφησαν εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο, ο Φαίδων Γεωργίτσης υπήρξε ένας άνθρωπος που έθετε την οικογένεια πάνω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή την άγνωστη πλευρά του, αλλά και παρασκηνιακές λεπτομέρειες από τα γυρίσματα των θρυλικών ταινιών του, μοιράστηκε η κόρη του ηθοποιού, Μαρίζα Γεωργίτση

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Δεν με νοιάζουν καθόλου τα αρνητικά σχόλια, ας λένε»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Ραντεβού το ΣΚ» και τον δημοσιογράφο Σαράντη Μαριεττή, παραχώρησε ο ηθοποιός και παρουσιαστής, Γιάννης Τσιμιτσέλης, όπως είδαμε σήμερα (14/2/2026) στο OPEN. Μιλώντας για διάφορα θέματα ο Γιάννης Τσιμιτσέλης αναφέρθηκε και στο νέο τηλεπαιχνίδι που θα παρουσιάσει στον ΣΚΑΪ για το οποίο και θα ταξιδέψει για επτά ημέρες στο Βέλγιο. Ειδικότερα