Νίκος Καρβέλας: Τον αποδοκίμασαν μετά το βίντεο στο YouTube για τη φτώχεια – Μιλάς εκ του ασφαλούς, γράφουν

Date:

Τα σχόλια στο βίντεο του Νίκου Καρβέλα στο YouTube που ζητά να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια είναι μοιρασμένα. Άλλοι συμφωνούν μαζί του και άλλοι διαφωνούν έντονα και να αποδοκιμάζουν τον καλλιτέχνη.

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο αναφέρεται στη ρίζα του κακού, ως «κάτι που ακούει στο όνομα “θρησκεία” και κατ’ επέκταση “Εκκλησία”».

Λίγο μετά τη δημοσίευση, τα σχόλια πήραν «φωτιά». Πολλοί τον υποστήριξαν, γράφοντάς του πως θα τον ψήφιζαν σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις εκλογές ή στη σύσταση νέου κόμματος.

Επίσης πολλοί όμως, ήταν και όσοι αποδοκίμασαν τον συνθέτη, για όσα είπε κυρίως για το ζήτημα της πίστης και τον θεσμό της Εκκλησίας.

«Βαμμένα μαλλιά καμμένα μυαλά» σχολίασε κάποιος. Ένας άλλος, στοχοποίησε τον Νίκο Καρβέλα, ότι μιλάει εκ του ασφαλούς περί φτώχειας. «Θυμήθηκες στα 70+ σου να μας μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις και αξίες σου εκ του ασφαλούς;» τον ρωτά.

Δείτε περισσότερα σχόλια

Τι είπε στο βίντεο ο Νίκος Καρβέλας
Ο τραγουδιστής, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η ρίζα του κακού» είναι η θρησκεία και η Εκκλησία και υποστήριξε πως ξέρει τη λύση για να καταπολεμηθεί η φτώχεια, που είναι να γκρεμιστούν οι εκκλησίες, και να καταργηθεί η πίστη του ανθρώπου στον Θεό, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει.

Αρχικά, ο Νίκος Καρβέλας δήλωσε: «Ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξουσία. Αγαπάει την εξουσία, θέλει την εξουσία. Έχει ανάγκη από κάτι το οποίο δεν έχει ανάγκη. Οι αφανείς εξουσίες, οι οποίες κάνουν και όλη τη ζημιά, η μια λέγεται “δημοσιογραφία”. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η αιχμή του δόρατος. Αυτοί κάνουν την περισσότερη δουλειά και αυτοί οι οποίοι κρατάνε όλη τη ρίζα του κακού, είναι κάτι που ακούει στο όνομα “θρησκεία” και κατ’ επέκταση “Εκκλησία”».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο Θεός: «Την ξέρω πάρα πολύ καλά τη λύση του προβλήματος. Οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τον τρόπο της επίλυσής του συνήθως είναι άνθρωποι αντιπαθητικοί, απεχθείς προς τον λαό, ο οποίος λαός θέλει αυτούς που τον έχουν καβαλημένο και τον πάνε στα τέσσερα μαζί με τα γκέμια. Πώς να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος; Ο Θεός».

Δείτε το βίντεο

Νίκος Καρβέλας - No 2

Σε άλλο σημείο, σχολίασε τις αρνητικές – κατά τη δική του άποψη – επιπτώσεις τόσο της θρησκείας, όσο και της Εκκλησίας στον ανθρώπινο νου. Συγχρόνως, μίλησε για τη δημιουργία ενός ενδεχόμενου κόμματος, το οποίο θα πρόσφερε τη λύση.

Αναλυτικά, είπε: «Το πρόβλημα είναι η Εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η Εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο και πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα… Και να με ρωτάς εμένα: “Οκ, Καρβέλα, όλοι λες ότι είμαστε ένας λόχος, ο οποίος χεζ** σε ένα μέρος και εμείς τα τρώμε στο κεφάλι. Και; Σου λέω: “Είσαι διατεθειμένος να το λύσεις αυτό το πρόβλημα;”. Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά, είμαι διατεθειμένος να κάνω ένα κόμμα, ψήφισέ με για να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από το πρόβλημα. Πόσοι είναι εκείνοι που θα δεχτούν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος τους λέει: “Θα σας απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται “Εκκλησία”. Πόσοι είναι εκείνοι που θα πουν: “Ναι, αυτό θέλουμε, αυτόν περιμέναμε, αυτός είναι ο Μεσσίας μας που θα μας οδηγήσει στη λύση της φτώχειας;”».

2703_NIKOS_KARVELAS_1792022__1_

Ο Νίκος Καρβέλας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φτώχειας, η οποία κατά τη γνώμη του είναι αρρώστια του μυαλού και την οποία γνωρίζει πώς να θεραπεύσει: «Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπευτεί η φτώχεια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα και το καινούργιο του κόμμα, που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα; Κανείς δεν θέλει “Νίκους Καρβέλες”. Θέλει Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες, θέλει τέτοιους ανθρώπους. Δεν θέλει τους ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

«Πιστεύετε σε έναν Θεό ο οποίος δεν βοήθησε και δεν θα βοηθήσει ποτέ, γιατί δεν υπάρχει. Μιλάμε για 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι εντελώς… αποχαυνωμένοι και δεν μπορούν να απαλλαγούν από την αποχαύνωση στην οποία τους έχει βουλιάξει ο Θεός τους», κατέληξε στο βίντεό του ο Νίκος Καρβέλας.


Ειδήσεις σήμερα:Θρίλερ προμηνύεται στον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών – Όλος ο χάρτης και οι μονομαχίες

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη: Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορείαΧρανιώτης: Χωρίς να έχω σεξουαλικό ενδιαφέρον, έχω φλερτάρει με άνδρες που δεν ήταν ομοφυλόφιλοι – Τελευταίος ένας άνδρας με τρία παιδιά

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η απόλυτη μεταμόρφωση του Βλαδίμηρου Κυριακίδη για το θέατρο – Η σύζυγός του στο πλευρό του!

Λαμπερή πρεμιέρα έκανε η θεατρική παράσταση "Δον Κιχώτης" στο Θέατρο Δημήτρης Κιντής. Η θεατρική παράσταση του Γιάννη Μπέζου έκανε την πρεμιέρα της και λαμπερές προσωπικότητες από τον κόσμο της ελληνικής showbiz παρευρέθηκαν στο Θέατρο Δημήτρης Κιντής στην Ηλιούπολη με σκοπό να εμψυχώσουν τους ηθοποιούς. Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Birthday boy! Η ηλικία, η καριέρα, η Μουρμούρα και η γυναίκα

Η αστεία ιστορία με τον Κώστα Λειβαδά που διηγήθηκε η Μπάμπαλη: «Αντί για ποτό έφεραν… κέικ»

Άφθονο γέλιο χάρισε η Ανδριάνα Μπάμπαλη φιλοξενούμενη στην εκπομπή Γκαράζ με οικοδεσπότη τον Ζήση Ρούμπο.

Η Χριστίνα Σούζη με ανανεωμένο λουκ στους Αταίριαστους: «Με πιάνει μια τρέλα και κάνω ότι μου έρθει στο κεφάλι»

Με ανανεωμένο λουκ εμφανίστηκε σήμερα στους Αταίριαστους η Χριστίνα Σούζη. Η μετεωρολόγος έβαψε μερικές τούφες του μαλλιού της κόκκινες...

Η Δανάη Μπάρκα παρενέβη στην Κοινωνία ώρα Mega – «Δεν έχεις εκπομπή, μην αγχώνεσαι»

Δείτε τι έγινε με τη Δανάη Μπάρκα και την Ανθή Βούλγαρη στον αέρα της εκπομπής. Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα δέχτηκε σήμερα η Ανθή Βούλγαρη στο κλείσιμο της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega». Συγκεκριμένα, η Δανάη Μπάρκα κάλεσε τη φίλη της στο τηλέφωνο, όταν άκουσε να μιλάνε γι’ αυτήν στον αέρα. «Πάμε να παραδώσουμε σκυτάλη στη Δανάη μας…»

Μάρκος Σεφερλής: Το κριτήριο της Έλενας Τσαβαλιά είναι πολύ σημαντικό στις παραστάσεις μου

«Μου κάνει παρατηρήσεις, δειλά δειλά, γιατί ξέρει πως αν κάτι το πιστεύω θα το κάνω», παραδέχθηκε ο Μάρκος Σεφερλής. Στον αγαπημένο του γιο, Χάρη και την σύζυγο του, Έλενα Τσαβαλιά αναφέρθηκε με τρυφερότητα ο Μάρκος Σεφερλής όταν συνάντησε την ομάδα του Summer’s Cool στον ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Δευτέρας, εστιάζοντας στην πολύτιμη τους κρίση. «Η

Στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν μετά τον χωρισμό  

Στη Μύκονο βρέθηκε για διακοπές η Νάταλι Πόρτμαν με φωτογραφίες της να κυκλοφορούν ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αναρτήσεις που ανέβηκαν στο Instagram φαίνεται η σταρ του Χόλιγουντ, να ποζάρει με μια drag queen σε γνωστό μαγαζί του νησιού των ανέμων, ενώ σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται στην παραλία. With Natalie Portman in Mykonos babe💖💖💖💖💖

Μπρουσκέτες με αχλάδι κονφί, αναρή και χοιρομέρι

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ • Κυπριακό ψωμί ή κουλούρισε φέτες• Φρέσκια αναρή ανάλατη• Χοιρομέρι • Φύλλα φρέσκου δυόσμου Για το αχλάδι κονφί: • 500 γρ. αχλάδια• 100 γρ. έψημα• 50 γρ. ξύδι• 10 γρ. ελαιόλαδο• 5 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι• Φρέσκο-κοπανισμένο μαύρο πιπέρι• 1 κουταλάκι τσαγιού μέλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε πρώτα το αχλάδι κονφί: Αφαιρούμε τη

Superfood salad

YΛΙΚΑ • 3 φλ. φύλλα από σπανάκι Garden Fresh• 1 φλ. τρίχρωμη κινόα• 3 φλ. ζεστό νερό• ½ κουταλάκι αλατι• ½ φλ. σιταροπούλα (καλαμπόκι)• ½ φλ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη• ½ φλ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη• ½ φλ. πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη• 1 φλ. κόκκινα φασόλια βρασμένα• 1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση• 2 κουταλιές ηλιόσπορους Για το

Άρης Σοϊλέδης: Διακοπές στη Μύκονο με τη νέα του σύντροφο Μαριλίνα Κυπαρίσση!

Ο Άρης Σοϊλέδης βρίσκεται στην Μύκονο όπου περνάει τις διακοπές του με τη Μαριλίνα Κυπαρίσση.

Μπράτ Πιτ: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του 60χρονου σταρ με τη νέα του σύντροφο, την 31χρονη Ινές

Την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή τους σε κορυφαία αθλητική διοργάνωση έκαναν ο Μπραντ Πιτ και η σύντροφός του Ινές Ντε Ραμόν.

Παύλος Κοντογιαννίδης: «Τωρινή πρωταγωνίστρια που εγώ την πρότεινα και παίξαμε μαζί, έλεγε κάθε μέρα στον συγγραφέα ότι δεν μπορεί να παίξει μαζί μου»

Παύλος Κοντογιαννίδης: «Τωρινή πρωταγωνίστρια που εγώ την πρότεινα και παίξαμε μαζί, έλεγε κάθε μέρα στον συγγραφέα ότι δεν μπορεί να παίξει μαζί μου» «Δεν λειτουργώ με τακτικές, είμαι άτακτος σαν χαρακτήρας», λέει ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Ο Παύλος Κοντογιαννίδης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου. Ο ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για

Ψυχοκόρες: Η Νέλλα αποχαιρετά την Αρχοντούλα

Home / Σειρές / Ψυχοκόρες: Η Νέλλα αποχαιρετά την Αρχοντούλα Ψυχοκόρες: Η Νέλλα αποχαιρετά την Αρχοντούλα Ψυχοκόρες, απόψε στις 21:00 στον ΑΝΤ1. Ψυχοκόρες, Δευτέρα 8 Ιουλίου – Επεισόδιο 58 – Η Ευανθία δίνει κατάθεση στην αστυνομία. Η Νέλλα επιμένει να το σκάσουν μαζί με τον Κοσμά. Η Μάγια αποφασίζει να αλλάξει ζωή και ο Παύλος