Μετέφεραν το σχολείο στην παραλία και τα παιδιά κάνουν μάθημα στον καθαρό αέρα

Date:

Μετέφεραν το σχολείο στην παραλία και τα παιδιά κάνουν μάθημα στον καθαρό αέρα

Τα περισσότερα παιδιά σε όλο τον κόσμο λατρεύουν την παραλία, τη θάλασσα και το παιχνίδι στην άμμο! Όταν ήμασταν εμείς παιδιά, μάλιστα, είχαμε φαντασιωθεί πολλές φορές να μπορούσε να μεταφερθεί το σχολείο στην… παραλία, και να κάνουμε μάθημα ξυπόλυτοι με το δροσερό αεράκι στο πρόσωπό μας.

Μετά από ένα χρόνο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ένα σχολείο στην Ισπανία κάνει το όνειρο πραγματικότητα συνδυάζοντας τη θάλασσα, τον καθαρό αέρα και την μετάδοση γνώσεων σε έναν νέο τρόπο διδασκαλίας.

Έξω από το σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente, οι μαθητές, φορώντας την μάσκα τους, κάθονται σε θρανία τοποθετημένα στην άμμο, μπροστά από έναν φορητό μαυροπίνακα στις αμμώδεις ακτές της Playa de los Nietos (Παραλία των εγγονιών).

«Είναι ασφαλές και τα παιδιά διασκεδάζουν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών Juan Francisco Martinez, συμπληρώνοντας: «Ό,τι μαθαίνουμε εδώ, τα παιδιά το εμπεδώνουν και δε θα το ξεχάσουν ποτέ!»

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου project γνωστού ως «Fresh Air», το οποίο σημαίνει «Καθαρός Αέρας» και στοχεύει στη δημιουργία καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η προετοιμασία των δασκάλων ξεκινά στις 8 το πρωί στην παραλία, κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 20 λεπτά και τα παιδιά που συμμετέχουν στον πρωτότυπο τρόπο διδασκαλίας είναι από 3 έως 12 ετών. Οι συμμετέχοντες φροντίζουν να διατηρούνται οι λεγόμενες κοινωνικές φούσκες και, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις κοροναϊού.

«Μου αρέσει να κάνω μάθημα στην παραλία!» είπε ο 9χρονος μαθητής. «Νιώθω πιο άνετα και είμαι πιο ήρεμος».

Ο Λουζ, 10 ετών, είπε: «Είναι τέλειο το μάθημα εδώ! Είμαι στην παραλία με τους φίλους μου, όπως κάνω και τα καλοκαίρια που δεν έχουμε σχολείο».

Σίγουρα πρόκειται για έναν πρωτότυπη σχολική τάξη στην οποία, μάλλον, θα ήθελε να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του κόσμου…

- : -

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Αναστασία για τις κρίσεις πανικού: “Είναι το ψυχολογικό τίμημα της επιτυχίας”

"Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια. Έχω καθημερινά σκαμπανεβάσματα και αυτό είναι αποδεκτό. Σημασία έχει να μην τα αφήνεις να σε ρίχνουν", εξομολογείται η Αναστασία.

Πάνος Σταθακόπουλος: “Δεν πρόκειται να συνεργαστώ ποτέ ξανά με τον Πέτρο Φιλιππίδη”

Πάνος Σταθακόπουλος: «Δεν πρόκειται να συνεργαστώ ποτέ ξανά με τον Πέτρο Φιλιππίδη» Παρασκευή, 3.5.2024, 17:54 Zappit@ZAPPIT_ "Με έχουν πληγώσει πάρα πολύ άνθρωποι που δεν το περίμενα, κυρίως στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου. Δεν θέλω όμως να πω περισσότερα". Για όλους και για όλα μιλά ο Πάνος Σταθακόπουλος στην εφημερίδα OnTime και τη δημοσιογράφο Σίσσυ

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για τον μεγάλο νικητή του διαγωνισμού Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν ολοκληρωθεί κι όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στους ημιτελικούς που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Ανάμεσα στα στοιχήματα

Το Netflix ετοιμάζει σόου όπου κωμικοί θα… κράζουν live τον Τομ Μπρέιντι

Το «Κράξιμο στον Τομ Μπρέιντι» θα κυκλοφορήσει την Κυριακή του Πάσχα

Συγκινεί η Ρίτσα Μπιζόγλη για την απώλεια του πατέρα της

Η κοινή φωτογραφία και το λιτό αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δημοσιογράφου.

Ο Τάσος Ιορδανίδης δίνει το απόλυτο spoiler για τον ρόλο του στη “Γη της Ελιάς”

Θα δούμε τον ηθοποιό στην 4η σεζόν της σειράς; Ο Τάσος Ιορδανίδης αποκαλύπτει τα πάντα στο περιοδικό MyTV και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα.

Μουρατίδης για Παπακαλιάτη: Είναι συνώνυμο της επιτυχίας, είναι ένας άνθρωπος-ορχήστρα κυριολεκτικά

Η δεύτερη πολυαναμενόμενη σεζόν του Maestro έρχεται στις 16 Μαΐου στο MEGA και ο Φάνης Μουρατίδης μιλά στην εφημερίδα Secret και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου. Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται στη συνεργασία του με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που τον έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. «Ήξερα από την αρχή

Δείτε πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί της θρυλικής σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα ογκώδες και oλoκληρωμέvo έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με  πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην

Κατερίνα Γερονικολού: Πολύ συχνά έχω πει «το έκανα, το έζησα, ήταν η τελευταία φορά»

“Καμιά φορά μπορεί να μπλέξεις και να μην το καταλάβεις” ομολογεί η Κατερίνα Γερονικολού. Τόσο για τις τοξικές συνεργασίες στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και για τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες του θεάτρου μίλησε η Κατερίνα Γερονικολού στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Τηλέραμα και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριτσάνο. Αποφεύγεις συνεργασίες που έχουν… τοξικά στοιχεία; Καμιά φορά μπορεί

Αποστολάκης: Η φωνή μου δημιουργήθηκε με νύχτα, κατάπτωση, υπερβολή και ποτό

Την Αθηναϊδα Νέγκα συνάντησε ο Κώστας Αποστολάκης στο πλατό της εκπομπής του Action 24, Καλύτερα Αργά. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε, μάλιστα, στο εξώκοσμο που νιώθει ο ίδιος σε σημεία της τεχνολογίας, όσον αφορά την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και την πλέον χαρακτηριστική του φωνή. «Η φωνή σου είναι κάτι από το οποίο μπορείς να ξεφύγεις; Γιατί

Ελιόπιτες με πολτό μαύρης ελιάς

ΥΛΙΚΑ 3 φλ. (450γρ.) αλεύρι Χωριάτικο½ κουταλάκι αλάτι2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ Blossom1/3 φλ. ελαιόλαδο½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι1/3 φλ. νερό χλιαρό Για τη γέμιση 1 βαζάκι (300γρ.) πολτός μαύρης ελιάς Blossom Για την επικάλυψη 1/3 φλ. σουσάμι1 κουταλιά μαυροσούσαμο ή μαυρόκοκκο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάντζο και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι

Οφτόν της τερατσιάς

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚA • 1 αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι ή σπάλα (περίπου 2 1/2 κιλά)• Αλάτι• Κλαδιά τερατσιάς (χαρουπιάς) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε τα κλαδιά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί (προτιμούμε να έχει καπάκι). Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το αλατίζουμε και το βάζουμε πάνω στα κλαδιά. Καλύπτουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο