Μικρό παιδί είχε πέσει σε βαρέλι με νερό στην Τρίπολη το 1999 και «αναστήθηκε»

Date:

Μικρό παιδί είχε πέσει σε βαρέλι με νερό στην Τρίπολη το 1999 και «αναστήθηκε»

Με αφορμή το τελευταίο συγκινητικό και πολύ θλιβερό περιστατικό εξαιτίας της μοιραίας κατάληξής του, που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου ένα τρίχρονο παιδάκι έπεσε μέσα σε βαρέλι με νερό και ασβέστη και κατέληξε, οι γιατροί της Αρκαδίας, ανασκαλεύοντας την μνήμη τους και τα τόσα πολλά περιστατικά που έχουν περάσει από τα χέρια τους θυμήθηκαν την ιστορία της 25χρονης πλέον Παναγιώτας, η οποία στα 3,5 χρόνια της, το 1999, είχε πέσει σε βαρέλι με νερό.

Όπως μας εξιστόρησε η παιδίατρος κυρία Γεωργία Παναγοπούλου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης το 1999, όπου τότε υπηρετούσε.

Ήταν μεσημέρι, γύρω στις 14:15, επικρατούσε ησυχία στο νοσοκομείο, όταν έφτασε στα εξωτερικά ιατρεία ένα παιδί από μια γνωστή σε εμάς οικογένεια Ρομά το οποίο ενώ έπαιζε, είχε έπεσε σε βαρέλι με νερό.

Οι Τσιγγάνοι», μας ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου, «είναι φίλοι και ανήκουν σε ένα κομμάτι της εργασιακής και της υπόλοιπης ζωής μας

Το μεσημέρι και ενώ η ίδια βρίσκονταν σε υπηρεσία, έφτασε στα εξωτερικά ιατρεία του Παναρκαδικού ένα μικρό κορίτσι, περίπου 3,5 χρονών, παγωμένο, άσφυγμο, χωρίς ζωτικά σημεία. Τους είπαν ότι την βρήκαν μέσα στο βαρέλι με το νερό, όπου είχε μπει για να φτάσει την κούκλα με την οποία έπαιζε.

Η κυρία Σιδερή βρισκόνταν στη διοικητική υπηρεσία και το παρέλαβαν οι γιατροί στα εξωτερικά, οι οποίοι διασωληνώσαν το παιδί επί τόπου και αμέσως το ιατρικό προσωπικό έσπευσε να βοηθήσει, μεταφέροντας το παιδί στην παιδιατρική κλινική.

Συνεχίζαμε τις προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) και το παιδί δεν ανταποκρινόταν. Βγήκα έξω να παρηγορήσω την γιαγιά, λέγοντάς της ότι όλα θα πάνε καλά, πιστεύοντας όμως ότι το παιδί είχε καταλήξει

Το παιδί ήταν παγωμένο, δεν ξέρουμε πόσες ώρες είχε μείνει στο βαρέλι με το νερό, πρόσθεσε η κυρία Παναγοπούλου και συνέχισε λέγοντας:

Ξαφνικά ενώ ακροαστήκαμε την καρδιά της, αντιληφθήκαμε ότι το παιδί έδωσε σημεία ζωής και συνεχίσαμε να το ζεσταίνουμε με γάζες σιγά – σιγά και έπειτα το παιδί φαίνεται να πήρε μπροστά και το κατεβάσαμε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, και από εκεί αφού το σταθεροποιήσαμε με φάρμακα και αναπνευστήρα. Έπειτα, η κυρία Σιδερή, η γιατρός μας, το συνόδεψε στο Νοσοκομείο Παίδων ”Αγία Σοφία”

Οι γιατροί της Αθήνας αποδοκίμασαν τις προσπάθειες που είχαν κάνει οι γιατροί στην Τρίπολη, εκφράζοντας την έκπληξή τους, καθώς πίστευαν ότι με όλες αυτές τις προσπάθειες ανάνηψης το παιδί θα κατέληγε να είναι «φυτό», με προβλήματα, εάν και εφόσον επιζούσε.

Στην Αθήνα, αναφέρει η κυρία Παναγοπούλου, βοήθησαν πάρα πολύ και μετά από μέρες διασωληνώσης το παιδί συνήλθε και μεταφέρθηκε στην κλινική. Η εικόνα του παιδιού δεν ήταν καλή, είχε ρινογαστρικό σωλήνα, δεν αναταποκρινόταν σε πολλά ερεθίσματα και δεν περπατούσε.

Οι συγγενείς μάς ζήτησαν να φέρουμε το κορίτσι πίσω στην Τρίπολη για να το έχουν κοντά τους και τότε ήρθε στο Παναρκαδικό.

Του κάναμε φυσιοθεραπείες, προσπαθήσαμε να το ταΐσουμε, καταφέραμε και το κινητοποιήσαμε και σε περίπου δύο μήνες πήγε στο σπίτι του, για να δεχθεί εκεί εκείνη τη φροντίδα που οι γονείς μπορούσαν να του δώσουν

Οι γονείς της μικρής ζήτησαν από του νοσηλευτές και του γιατρούς, που πάλεψαν για να σώσουν το παιδί τους, να βαφτίσουν τη μικρή, στην Ι.Μ Έλωνας στο Λεωνίδιο και να της δώσουν το όνομα της Παναγιάς.

Φανερά ενθουσιασμένοι από την καλή κατάληξη του παιδιού, οι γιατροί αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση.

Ο κ. Δάβρος ο διευθυντής της κλινικής, έφερε το Antenna TV και κάλυψε το γεγονός, είπε.

Μετά, κάναμε ένα γλέντι στα Πλατάνια στον Μανώλη τον Σιώρα με ορχήστρα τον Σπύρο τον Ανδριανόπουλο με την κομπανία του.

Ο παππούς της μικρής θέλησε να συνεισφέρει στα έξοδα, αλλά δεν το δεχθήκαμε και δεσμευτήκαμε να επαναληφθεί το γλέντι στην Τρίπολη. Πραγματικά τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και πήγαμε στις ”Φουντουκιές” του Γιαλή και δώσαμε και εκεί ένα γλέντι.»

Με μεγάλο ενθουσιασμό η κυρία Παναγοπούλου μάς περίγραψε το εκεί γλέντι, τονίζοντας ότι της προκάλεσε εντύπωση η ενδυμασία των κοριτσιών.

Εκεί να δείτε τι ωραία ντυμένες ήταν οι τσιγγανοπούλες και πώς χόρευαν και όλοι μαζί γλεντούσαμε για την ανάσταση, για τη νεκρανάσταση της μικρής Παναγιώτας

Το θαύμα αυτό έμεινε για καιρό εντυπωμένο στην μνήμη των ιατρών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου  και το ανασύραμε πρόσφατα μετά το τραγικό συμβάν της Κρήτης, όπου δυστυχώς εκείνο το παιδί χάθηκε. Η κυρία Παναγοπούλου ως προς το περιστατικό της Κρήτης, σημείωσε: «Δεν ξέρουμε πόσος χρόνος χάθηκε μέχρι το παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ταυτοποιήσεις περιστατικά».

Η κυρία Σιδερή πρόσφατα έγγραψε για τη μικρή Παναγιώτα σε προσωπικό της λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κορίτσι έχει χρόνια να το δει, αλλά έμαθε ότι έχει παντρευτεί και έχει και παιδιά.

Σε επίσκεψή της στο «Παίδων» χρόνια μετά μια συνάδελφος την είχε ρωτήσει τι απέγινε εκείνο το παιδί, που είχε μείνει «φυτό», με την κυρία Παναγοπούλου να της λέει: «Το παιδί περπατάει και μιλάει και δύο γλώσσες». Η καθηγήτρια έκπληκτη την ρώτησε τι εννούσε, και εκείνη απάντησε: «Μιλάει τα ”τσιγγάνικα” και τα ελληνικά φαρσί».

«Η ζωή από την αρχή της είναι ένα θαύμα. Όλα πήγαν καλά, όταν σώζεις ένα παιδί νιώθεις σαν ένας μικρός θεός, αλλά δεν είσαι, δεν εξαρτώνται όλα από εσένα, είναι οι συγκυρίες, η βοήθεια των συναδέλφων. Βασικό ρόλο έπαιξε η εξειδίκευση της κυρίας Σιδερή στο ”Παίδων” και η επέμβαση του κ. Παναγιώτη Καμπόσου, γενικού ιατρού στα εξωτερικά ιατρεία του Παναρκαδικού που διασωληνώσε την μικρή, η οποία ήταν το πρώτο παιδί που ο ίδιος διασωλήνωσε και της έδωσε τη δυνατότητα να ζήσει».

Σας παραθέτουμε όσα είχε γράψει η μηνιαία ενημερωτική πολιτιστική εφημερίδα της Αρκαδίας «Αρκαδολόγιο» τον Νοέμβριο του 1999 με τίτλο «Η νεκρανάσταση μιας ζωής».

Δείτε τις φωτογραφίες από το «Αρκαδολόγιο» από τη βάφτιση της Παναγιώτας.

Όπως είχε γράψει τότε η Θηρεσία Κοντογιάννη:

«Το Μάρτιο του 1999 ένα κοριτσάκι 3,5 ετών μιας οικογένειας Τσιγγάνων της Τρίπολης βρέθηκε ”κλινικά νεκρό” να επιπλέει σε ένα μεγάλο βαρέλι με νερό από το οποίο προσπάθησε να βγάλει την κούκλα της που είχε βυθιστεί!». Στη συνέχεια περι- τα όσα έγιναν στα δύο νοσοκομεία και ύστερα τη βάφτιση της Παναγιώτας στις 17 Οκτωβρίου.

Κλείνει με το εξής: «Της έδωσαν Νέα Ζωή, χάρη στην Πίστη τους και την Αγάπη στον ΑΝΘΡΩΠΟ!».

Έφη Καστραντά

- : arcadiaportal.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η Ελένη Μενεγάκη αγκαλιά με τον γιο της, Άγγελο Λάτσιο, στην παραλία – Δείτε τη φωτογραφία

Η Ελένη Μενεγάκη απολαμβάνει τις διακοπές στην Άνδρο και μάλιστα έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, ποζάροντας στον φωτογραφικό φακό αγκαλιά με τον γιο της, Άγγελο Λάτσιο στην παραλία. «Έναν τον έχω αλλά κάνει για πολλούς! Ο γιος μου που με κάνει ευτυχισμένη και περήφανη κάθε μέρα!», σημείωσε η Ελένη Μενεγάκη στη λεζάντα

Ozempic, Wegovy, Zepbound: Πως «άνοιξαν τον δρόμο» για νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

Οι επιστήμονες που ανέπτυξαν το Ozempic προειδοποιούν για την κατάχρηση των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας και τις παρενέργειες. Τα νέας γενιάς φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, που μέσα σε λίγα χρόνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, όπως το Ozempic, «δεν είναι θαυματουργά και δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνονται για αισθητικούς λόγους», προειδοποιεί η χημικός Svetlana Mojsov, μία

Κατερίνα Παπουτσάκη: Έχασα πολλά κιλά, πέρασα ένα ζόρι για κάτι που δεν μπορούμε να συζητήσουμε

 Η Κατερίνα Παπουτσάκη ήταν καλεσμένη στο «Happy Day» και αποκάλυψε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή τον λόγο που την έκανε να χάσει αρκετά κιλά. «Πρώτη φορά στη ζωή μου γυμνάστηκα συστηματικά πέρυσι τον Ιανουάριο για ένα τρίμηνο. Δεν προσέχω τη διατροφή μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι γύρω στον Μάιο δεν πέρασα καλά ψυχικά. Όταν παθαίνω αυτά τα δικά

Festival Alzheimer 2024 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: «Δίνουµε το σωστό στίγµα για την άνοια!»

Άτομα με άνοια και φροντιστές! Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές στο Festival Alzheimer 2024 που διοργάνωσε η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Συνάνθρωποι μας που δεν δίστασαν να μιλήσουν  δημόσια για τα βιώματα και τις προκλήσεις της ζωής τους, αντιμετωπίζοντας το στίγμα που συνοδεύει τη νόσο. Και επικυρώνοντας το

Αρνίσια παϊδάκια

Προσθήκη στα αγαπημένα Από τον σεφ Παντελή Σοφοκλέους ΥΛΙΚΑ 15 αρνίσια παϊδάκια 10 γρ. φρέσκια ρίγανη 10 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο 10 γρ. θυμάρι φρέσκο 5 γρ. μαντζουράνα φρέσκα 5 γρ. φασκόμηλο φρέσκο 4 σκελίδες σκόρδο 20 γρ. αλάτι 100 ml ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα αρωματικά σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το

Το Μαγικό Χαλί

Δεν είναι απίστευτο και συνάμα υπέροχο το πόσο εύκολα και γρήγορα μας ταξιδεύει το φαγητό; Σε τόπους μακρινούς, μυστήριους και εξωτικούς, χωρίς σύνορα και εμπόδια… Με τη φαντασία να μας καθοδηγεί και τις αισθήσεις μας επιβάτες, θα δημιουργήσουμε ένα πολυδιάστατο πιάτο με αραβικές επιρροές. Θα απλώσουμε μια ρόδινη, ξεροψημένη πίτα για μαγικό χαλί και θα

Ντέιβιντ Σουίμερ: Ο λόγος που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε χαρίσει στη μητέρα του ένα κολιέ της

Η πρώτη επαφή του Ντέιβιντ Σουίμερ με το Χόλιγουντ δεν ήταν τα «Friends», αλλά οι υποθέσεις της μητέρας του που συνεργαζόταν με της ελίτ της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο ηθοποιός των «Friends» εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο podcast «Origins with Cush Jumbo» ότι η μητέρα του Αρλίν ήταν «μια μεγάλη, ισχυρή δικηγόρος διαζυγίων» που

Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά

Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να με πετάξει στα τάρταρα και να με ανεβάσει στα ουράνια μέσα σε δευτερόλεπτα, ανέφερε ο σκηνοθέτης Λίγο καιρό μετά τον γάμο του με τη Σιμώνη Χριστοδούλου, βρέθηκε καλεσμένος ο

Η Κατερίνα Παπουτσάκη αποκαλύπτει: “Την άνοιξη πέρασα ζόρια ψυχικά, έχασα κιλά”

"Πέρασα ζόρι για κάτι που δεν μπορούμε να συζητήσουμε, όλα καλύτερα τώρα. Κάνω ψυχοθεραπεία", εξομολογείται η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Κατερίνα Καινούργιου: Γιατί έκανε δύο φορές έναρξη στη σημερινή της εκπομπή;

Κατερίνα Καινούργιου: Γιατί έκανε δύο φορές έναρξη στη σημερινή της εκπομπή; Παρασκευή, 20.9.2024, 10:17 Zappit@ZAPPIT_ "Να ξανανέβω μέχρι επάνω τόσες σκάλες; Δεν με λυπάστε;". Με έναν… ανορθόδοξο τρόπο ξεκίνησε τη σημερινή της εκπομπή η Κατερίνα Καινούργιου. Η παρουσιάστρια του Alpha δεν ενθουσιάστηκε με το τραγούδι του Σάκη Ρουβά, με το οποίο επέλεξε ο ηχολήπτης να

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν υπάρχει το «το» κατά την άποψή μου – Τι προσδιορίζει, αντικείμενο;

Μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Buongiorno» ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποιός έχει εκλεγεί βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας από τον Ιούνιο του 2023 και μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. «Εγώ αυτόν τον άνθρωπο τον έχω γνωρίσει λίγο, για μένα είναι

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όσα έγιναν στη συγκινητική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη της – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στο κατάμεστο Ηρώδειο κάτω από τον βραδινό Αττικό ουρανό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μουσική παράσταση μνήμης και τιμής αφιερωμένη στην οικουμενική ελληνίδα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που με τη ζωή και το ανεκτίμητο ανθρωπιστικό της έργο άγγιξε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων προσφέροντας απλόχερα αγάπη, ελπίδα και φως. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια Βαρδή Ι.