“Αν μπορώ, με όλη μου την καρδιά να βάλω ένα λιθαράκι για να εξαλειφθεί η βία”

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης είναι ο μικρός φίλαθλος του ΠΑΟΚ που έχει γνωρίσει την αποθέωση από όλους τους φιλάθλους στην Ελλάδα για την ιδιαίτερα θερμή στήριξη στην αγαπημένη του ομάδα. Ο Γιαννάκης έχει κινητική αναπηρία, κατοικεί στην Άμφισσα, αλλά με τη βοήθεια του πατέρα του επισκέπτεται συχνά το γήπεδο της Τούμπας για να δει τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ αλλά και την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν αγωνίζεται εκεί ο Δικέφαλος του Βορρά. Ο Γιάννης όμως έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων κυρίως για την αγνή αγάπη που έχει στην ομάδα του, υπενθυμίζοντας όλους το νόημα του αθλητισμού.

Στα μάτια αυτού του παιδιού κυριαρχεί η γαλήνη και η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Όταν η ομάδα του ηττήθηκε στον φετινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας φρόντισε να μην ξεχάσει και πάλι το νόημα του αθλητισμού. Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ του έδωσαν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος και φωτογραφήθηκαν μαζί του. «Αισθάνθηκα πάρα πολύ ωραία, το χάρηκα. Είμαι από την πλευρά και των δύο Δικεφάλων» είχε δηλώσει τότε ο νεαρός φίλος του ΠΑΟΚ και συγκλόνισε, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.


http://www.diaforetiko.gr/

Η ενότητα όμως δεν κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το φαινόμενο της βίας στο όνομα των ποδοσφαιρικών ομάδων καλά κρατεί. Φαινόμενο που δεν είναι άγνωστο στον Γιαννάκη, ο οποίος κάθε φορά που ενημερώνεται για περιστατικά βίας στο όνομα μιας ομάδας «στενοχωριέται πολύ, τον απογοητεύουν», όπως αναφέρει ο πατέρας του, Κώστας Παπαστεφανάκης στο Thestival. «Προφανώς τα βλέπει και τα μαθαίνει. Δεν του αρέσει καθόλου. Θέλει να εκτονώνεται αλλά μέσα στο γήπεδο: Να φωνάξουμε, να πανηγυρίσουμε, αλλά όταν γυρίσουμε από το γήπεδο να είμαστε μια παρέα με όλους, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας». Αυτές είναι οι σκέψεις του 13χρονου Γιάννη που μοιράζεται με τους γονείς του για την οπαδική βία.

«Πρέπει να είμαστε αντίπαλοι μόνο 90 λεπτά, μετά πρέπει να είμαστε φίλοι»

Ο Γιαννάκης επισκέφθηκε πρόσφατα την έδρα της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο 13χρονος φίλος των «ασπρόμαυρων» έγινε ένα με τους ποδοσφαιριστές του… αντιπάλου, μετά τη λήξη του αγώνα, με τον πατέρα του να σημειώνει ότι επρόκειτο για «μία στιγμή που συμβολίζει την ενότητα στον αθλητισμό» και τον Γιαννάκη να συμπληρώνει με νόημα ότι «πρέπει να είμαστε αντίπαλοι μόνο 90 λεπτά, μετά πρέπει να είμαστε φίλοι». Μάλιστα, ο νεαρός φίλος του ΠΑΟΚ, όπως και ο αδερφός του Ευθύμης, βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΠΠ τον περασμένο Νοέμβριο για τα μηνύματα ενότητας που έστειλαν από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Γιαννάκης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά κατά την παραλαβή του βραβείου του: «Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για μένα και θα ήθελα να πω στους φιλάθλους να μην φοβούνται να πηγαίνουν στο γήπεδο με το χρώμα της δικής τους ομάδας».

http://www.diaforetiko.gr/

«Βλέπουν τον Γιάννη σαν ένα σύμβολο ενότητας»


«Ο Γιάννης, όταν πάει στην OPAP Arena τον αγκαλιάζουν, τον βλέπουν σαν έναν σύμβολο ενότητας. Δεν έχουμε πάει σε άλλο γήπεδο, αλλά πρέπει» τονίζει ο κ. Παπαστεφανάκης, καθώς ο γιος του έχει ως στόχο να μοιράσει εικόνες ενότητας από όλα τα γήπεδα. «Αν μπορώ να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας, με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ευχαρίστηση να το κάνω» συμπλήρωσε ο 13χρονος φίλος του ΠΑΟΚ για να συγκλονίσει με τα λόγια του.

«Ο Γιάννης θέλει όλοι οι οπαδοί να μπορούν να πηγαίνουν σε όλα τα γήπεδα, όταν πήγε να δει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Αθήνα, αισθάνθηκε πολύ άσχημα που ήταν μόνος» σημειώνει ο πατέρας του. «Φώναζαν συνθήματα οι γηπεδούχοι οπαδοί και ένιωσε άβολα γιατί δεν μπορούσε να στηρίξει την ομάδα του. Θέλουμε να πάμε σε όλα τα γήπεδα, πήγαμε στην OPAP Arena γιατί είναι κοντά στην Άμφισσα κι έχουμε ανοιχτή πρόσκληση. Θέλουμε να πάμε κι αλλού, αλλά είναι στη μέση και το οικονομικό ζήτημα, οι δουλειές μας και οι υποχρεώσεις των παιδιών» εξηγεί ο κ. Παπαστεφανάκης.

Καταλήγοντας, ο Κωστής Παπαστεφανάκης δηλώνει ότι ο ίδιος και ο γιος του ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον με την εξάλειψη των βίαιων συμπεριφορών των οπαδών. «Το θέλουμε οι δυο μας προφανώς. Με αυτές τις δράσεις που κάνουμε με ανθρώπους από άλλες ομάδες, τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο. Είναι μερικοί, λίγοι, αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα. Σήμερα το θέλουμε δύο – για παράδειγμα – αύριο θα το θέλουν 10 και πάει λέγοντας. Θεωρώ ότι ο Γιάννης και ο αδερφός του που είναι ΑΕΚ, είναι ο σπόρος για να ανθίσει κάτι ωραίο».

http://www.diaforetiko.gr/


Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Θεσσαλονίκη: 60χρονος ξήλωσε μαρμάρινο σταυρό από τάφο νεκροταφείου και κοπάνησε στο κεφάλι τη νύφη του
  • Βiα είναι να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα
  • 40χρονος άντρας ξυλοκόπησε μέσα στην παιδιατρική κλινική την πρώην σύζυγό του