ΜΥΘΟΙ ΚΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ COV 19 – Dr. Νίκος Καλλιακμάνης

Date:

Μύθος. Πρώτος. 

Έχει αποδειχθεί πια σήμερα ότι ο ιός COV 19 δεν δημιουργήθηκε σε εργαστήριο , αλλά την πηγή μόλυνσης απετέλεσαν οι νυχτερίδες. 

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί η τεράστια λοιμογόνος δύναμη του ιού, όπως και η μεγάλη μολυσματικότητα αυτού και παρόλο που σε 60 μέρες αναλύθηκε το γονιδίωμα του ιού, υπάρχουν ακόμα πολλές εκδηλώσεις που είναι δυσεξήγητες. 

Μύθος δεύτερος. 

Το εμβόλιο κατά του Covid 19 δεν παρέχει ασφάλεια γιατί παρασκευάστηκε πάρα πολύ γρήγορα. Αυτό είναι λάθος.Απλώς.η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και η Αμερικανική Ένωση τροφίμων και φαρμάκων έδωσαν δικαιωματικά λιγότερα χρονικά περιθώρια στις εταιρείες λόγω της υφιστάμενης.πανδημίας.για την παρασκευή των εμβολίων. 

Αυτό βέβαια δεν επηρέασε καθόλου την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων. 

Τρίτος μύθος. 

Η χορήγηση του εμβολίου προκαλεί τη νόσο, δηλαδή λοίμωξη από cοvid 19.Αυτό είναι απόλυτα λάθος.Τα καινούργια m-RNA εμβόλια δεν περιέχουν ζώντες οργανισμούς ή ιούς, επομένως δεν προκαλούν νοσήση. 

Τέταρτος μύθος. 

Έχει αναφερθεί ότι τα εμβόλια covid 19 ενώνονται με πρωτεΐνες του πλακούντα και αυτό έχει αρνητική επίδραση στην εξέλιξη της κύησης. 

Αστήρικτες υποθέσεις; χωρίς καμία απόδειξη!! 

Επίσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις αποδείξεις ότι ότι η λοίμωξη με covid 19 προκαλεί στείρωση. 

Πέμπτος μύθος

Η ανοσία της αγέλης. 

Χωρίς εμβολιασμό δημιουργείται ένα ποσοστό πληθυσμού που αγγίζει το 70% που δεν έχει καταλήξει από την επιδημία και έτσι έχει αναπτύξει αντίσταση- ανοσία. Η θεωρία αυτή πρεσβεύει τον μη εμβολιασμό του πληθυσμού και την ανάπτυξη φυσικής ανοσίας από COV 19, με την εμφάνιση όμως εκατομμυρίων λοιμώξεων και θανάτων. 

Η θεωρία αυτή θεωρείται ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ Η λογική.εφαρμόζεται και αντί αυτής της ανοσίας της αγέλης, συνιστάται εμβολιασμός.στο 70% του συνολικού πληθυσμού.

Έκτος μύθος. 

Η χορήγηση βιταμινών και συμπληρωμάτων διαφόρων στοιχείων θεραπεύουν τον covid 19. Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη D, όπως και η χορήγηση βιταμίνης Ε και ψευδαργύρου, δραστηριοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Γενικά μας προστατεύουν από λοιμώξεις και ειδικά στους οργανισμούς, οι οποίοι στερούνται τα στοιχεία αυτά. 

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη, απόδειξη ,ότι τα παραπάνω στοιχεία και οι βιταμίνες θεραπεύουν τον COV 19.. 

Έβδομος μύθος. 

Το ξέπλυμα του λαιμού.γαργάρες με ζεστό νερό ,δρουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του covid 19. 

Απόλυτα ανακριβές, όπως και η χρήση χλωρίνης στην αντιμετώπιση του ιού.Αναφερόμαστε.στα λόγια του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών του κυρίου Τραμπ. Ενδεδειγμένη χρήση σε μολυσμένες επιφάνειες της χλωρίνης και γενικά των αντισηπτικών. Στην ιδια κατηγορια πληροφορίες από ράδιο αρβύλα, όχι βέβαια την τηλεοπτική εκπομπή, περιλαμβάνεται και η χρήση αλατούχου ύδατος, όπως και ζεστού λουτρού του σώματος, που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει τη λοίμωξη από cοvid 19. 

Τα εμβόλια που κυκλοφορούν δεν αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις του ιού. Το ότι μεταλλάσσεται ένας ιός αποτελεί. την κυριότερη λειτουργία του και τούτο διότι με τον τρόπο αυτό επιβιώνει.Σωστό είναι ότι ορισμένα εμβόλια δεν δρουν άμεσα θεραπευτικά στις μεταλλάξεις που προκαλούνται από τους ιούς. 

Εκείνο όμως που έχει αποδειχθεί είναι ότι η πλήρως εμβολιασμένοι και εμβολιασθέντες αντιμετωπίζουν τη λοίμωξη από τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του covid 19 πολύ πιο ελαφριά και με καλοήθη έκβαση της λοίμωξης αυτής και της ανάρρωσης . 

Όγδοος μύθος. 

Η προσβολή.και λοίμωξη από cοvid 19 δημιουργεί ανοσία. 

Αυτό δεν είναι σωστό;υπάρχει πιθανότητα.να μολύνεται κανένας;ξανα από COVID 19 ή ακόμα και από μεταλλάξεις που υφίσταται ο ιός αυτός. Άλλωστε, τα αντισώματα κατά της λοίμωξης του Covid 19 διαρκούν το πολύ έως 6 μήνες. 

Για τον λόγο αυτό συνιστώνται οι επανεμβολιασμοί προς ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Ένατος μύθος. 

Αλλεργία και COVID 19 εμβόλιο. 

Εάν υπάρχει ιστορικό αλλεργίας με καταληκτική ιατρική διάγνωση τότε δεν γίνεται το εμβόλιο, δεν χορηγείται το εμβόλιο. 

Αν όμως κάποιος είναι αλλεργικός σε τροφές π.χ. τροφική αλλεργία, όπως και σε αλλεργία στο τρίχωμα των ζώων και στη σκόνη μπορεί να εμβολιαστεί και πρέπει να εμβολιαστεί.

Δέκατος Μύθος. 

Είμαι αρνητικός στα τεστ, άρα δεν πάσχω, δεν έχω λοίμωξη covid 19. 

Το συνηθέστερο σφάλμα που γίνεται είναι η εκτέλεση του τεστ είτε του rapid είτε του self test πολύ γρήγορα από τη στιγμή της μόλυνσης. 

Ο ιός covid 19 εμφανίζει περίοδο επώασης 4 έως 6 ημέρες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μολύνει το περιβάλλον του. 

Συμπέρασμα, ένα τεστ καλό θα είναι να γίνεται μετά την παρέλευση του χρόνου επώασης του ιού και μάλιστα να γίνεται τεστ μοριακό – PCR που εμφανίζει πιστότητα , περίπου 98%. 

Υπενθυμίζουμε τα συμπτώματα της λοίμωξης από covid 19: 

● Ένα διαρκές κρυολόγημα. 

● Συνεχιζόμενη δύσπνοια. 

● Επίμονος βήχας. 

● Απώλεια όσφρησης, γεύσης. 

● Αίσθημα βαριάς κόπωσης. 

● Ταχυκαρδία, έκτακτες συστολές. 

Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται επίσης.μετά από λοίμωξη COVID 19 η οποία εμφανίζεται μετά από 4 εβδομάδες και πάνω από την ενεργό λοίμωξη και χαρακτηρίζει το σύνδρομο μετά από λοίμωξη covid 19.(POST COV 19 SYNDROME) 

Dr. Νίκος Καλλιακμάνης

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Τζένιφερ Άνιστον: Αποκάλυψε τον λόγο που δεν θα κάνει άλλη κωμική σειρά μετά τα Φιλαράκια

Τζένιφερ Άνιστον: Αποκάλυψε τον λόγο που δεν θα κάνει άλλη κωμική σειρά μετά τα Φιλαράκια Τζένιφερ Άνιστον: Αποκάλυψε τον λόγο που δεν θα κάνει άλλη κωμική σειρά μετά τα Φιλαράκια 30 χρόνια μετά το τέλος της, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς κωμικές σειρές στον κόσμο Η Τζένιφερ Άνιστον αποκάλυψε τον λόγο που δεν θα

Γκουέν Στέφανι: Έκανα παρέα με το ωραιότερο κορίτσι του κόσμου, γράφει για την Ντούα Λίπα

Γκουέν Στέφανι: Έκανα παρέα με το ωραιότερο κορίτσι του κόσμου, γράφει για την Ντούα Λίπα GALA Γκουέν Στέφανι Ντούα Λίπα Γκουέν Στέφανι: Έκανα παρέα με το ωραιότερο κορίτσι του κόσμου, γράφει για την Ντούα Λίπα Δείτε τις κοινές τους φωτογραφίες 22.09.2024, 17:00 Η Γκουέν Στέφανι ανέβασε μερικές φωτογραφίες, στις οποίες ποζάρει με την Ντούα Λίπα

Γη της Ελιάς: Στο στόχαστρο της σατανικής Νόρας η μικρή Στελλίτσα

Γη της Ελιάς: Στο στόχαστρο της σατανικής Νόρας η μικρή Στελλίτσα Κυριακή, 22.9.2024, 18:29 Zappit@ZAPPIT_ Διάβολος μεταμορφωμένος σε άγγελο η Νόρα στα νέα επεισόδια στη Γη της Ελιάς. Πρεμιέρα έχει απόψε ο τέταρτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς με νέα πρόσωπα να καταφθάνουν στη Μάνη και να μπλέκουν τις ζωές των

Κόρα Καρβούνη – Αποκάλυψε τον λόγο που έκλεισε τα social media: “Εγώ γιατί δεν περνώ τόσο καλά;”

Κυριακή, 22.9.2024, 17:53 Zappit@ZAPPIT_ "Εμένα αυτό μου δημιουργούσε ένας είδος θλίψης και νομίζω ότι κι ο κόσμος αποπροσανατολίζεται" δήλωσε η Κόρα Καρβούνη. Με αφορμή την αυριανή μεγάλη πρεμιέρα του Grand Hotel στον ΑΝΤ1, η Κόρα Καρβούνη βρέθηκε καλεσμένη στους Weekenders στον ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων η δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο που έκλεισε τα social media.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Aπόδραση μόνο για δύο στην Ύδρα

Ο Γιώργος Λιάγκας και η Μαρία Αντωνά έκαναν μια ακόμη ρομαντική απόδραση από την Αθήνα. Το ζευγάρι βρέθηκε στην βρίσκεται στην Ύδρα όπως έγινε γνωστό μέσα από αναρτήσεις τους στο Instagram. Έπειτα από ένα γεμάτο καλοκαίρι με κοινά ταξίδια για το ζευγάρι σε ξεχωριστούς προορισμούς, οι δυο τους φαίνεται να απολαμβάνουν τις εξορμήσεις τους και

Επανεμφάνιση στο Instagram για τον Λεωνίδα Κακούρη μετά την περιπέτεια-Με γνωστή ηθοποιό σε βάφτιση

Επιστροφή στο Instagram για τον Λεωνίδα Κακούρη ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε περάσει αρκετά δύσκολα μετά από υπερκόποση.

Ουγγαρέζος για Σεφερλή: Το να απαντά τον αδικεί, καταλαβαίνω ότι νιώθει το άδικο να τον πνίγει

Στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι» και τη ρεπόρτερ Λιάνα Ζημάλη μίλησε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, που φέτος βρίσκεται στο πλευρό της Φαίης Σκορδά στο Buongiorno, αναφέρθηκε στο νέο του τηλεοπτικό βήμα, τη συνεργασία με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ενώ ξεκαθαρίζει τη θέση του τόσο απέναντι στον Μάρκο Σεφερλή όσο και στον

Άγγελος Αντωνόπουλος: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 92 του χρόνια ο σπουδαίος ηθοποιός

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα του και η διάδρομή του τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο είναι αξιοζήλευτη.

Dancing With The Stars: Χόρεψε καταδικασμένη απατεώνας – Η εμφάνιση με το «βραχιολάκι επιτήρησης»

Η Άννα Ντέλβεϊ, η διάσημη «ψεύτικη κληρονόμος», επιστρέφει και πάλι στα φώτα της δημοσιότητας! Αυτή τη φορά, τα media ασχολούνται μαζί της όχι για τις απάτες της, αλλά για τη συμμετοχή της στο "Dancing With The Stars"! Άσλεϊ Παρκ - Η Μίντι από το Emily in Paris έχει ζήσει το δικό της δράμα - Λευχαιμία

Διονύσης Πρώιος: Που θα γίνει η κηδεία του πρώην παίκτη του MasterChef – Η επιθυμία της οικογένειάς του

Θλίψη σκόρπισε η απώλεια του Διονύση Πρώιου την Παρασκευή 20/09. Ο Διονύσης Πρώιος έπειτα από ένα τροχαίο που είχε με τη

Δημήτρης Ουγγαρέζος: “Η πλάκα μας ήταν πως υπήρχε η Λίτσα Πατέρα και από πάνω χτίστηκε ο ΑΝΤ1”

Κυριακή, 22.9.2024, 14:36 Zappit@ZAPPIT_ "Υπήρχε ένα μασίφ ντουέτο Μπαρμπαρίγου-Πατέρα, που όσοι παίξαμε απέναντι λέγαμε ότι είναι για εμάς χαμένη υπόθεση". Στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι» και τη ρεπόρτερ Λιάνα Ζημάλη μίλησε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, που φέτος βρίσκεται στο πλευρό της Φαίης Σκορδά στο Buongiorno, αναφέρθηκε στο νέο του

Ομοιοπαθητική: Γιατί έχει χαρακτηριστεί ψευδοεπιστήμη

Η Ομοιοπαθητική, είναι μια αμφιλεγόμενη εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση που ανακαλύφθηκε από τον Γερμανό γιατρό Samuel Hahnemann τον 18ο αιώνα και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στον τομέα της υγείας. Αν και έχει πολλούς υποστηρικτές, που πιστεύουν στις θεραπευτικές της ιδιότητες, η Ομοιοπαθητική εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως ψευδοεπιστήμη.