Έρευνα: 1 στα 5 «υγιή» άτομα έχουν τον μεταβολισμό ενός προδιαβητικού και δεν το ξέρουν

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

“H μέθοδός μας έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως”, λένε οι ερευνητές.

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν νέο τρόπο για να εντοπίσουν τα πρώτα σημάδια ότι το ανθρώπινο σώμα αδυνατεί να ελέγξει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, πριν καν φτάσει σε προδιαβητικά επίπεδα στους ασθενείς.

Στα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο Mayo Clinic Proceedings: Digital Health, οι ερευνητές περιέγραψαν μια νέα μέθοδο ανάλυσης, η οποία επισημαίνει έναν πρόδρομο του προδιαβήτη, που ονομάζεται διαταραχή της ομοιόστασης γλυκόζης (impaired glucose homeostasis – IGH). Όταν εφάρμοσαν την (κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) μαθηματική τους μέθοδο σε δεδομένα που ελήφθησαν από συσκευές διαρκούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι περίπου ένας στους πέντε συμμετέχοντες στην μελέτη, που ήταν γενικά υγιείς, είχαν στην πραγματικότητα μεταβολισμό γλυκόζης παρόμοιο με εκείνον σε άτομα με προδιαβήτη.

“Για τα άτομα με διαβήτη, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να ανεβαίνουν και να πέφτουν σαν… τρενάκι του λουναπάρκ με απότομες πτώσεις και ανόδους”, δήλωσε ο Jaycee Kaufman, ερευνητής κι επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. “Βρήκαμε ένα παρόμοιο μοτίβο σε ασθενείς με IGH, αν και αυτά τα μοτίβα έμοιαζαν περισσότερο με ήπια κύματα παρά με μεγάλες κορυφώσεις, αλλά η παρέμβαση σε αυτόν τον πληθυσμό θα μπορούσε να περιορίσει την πιθανότητα εξέλιξης σε πλήρη διαβήτη”.

Συνολικά 384 άτομα παρακολουθήθηκαν με συσκευές CGM για την μελέτη και αξιολογήθηκαν από γιατρό σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες διαγνώστηκαν ως διαβητικοί, προδιαβητικοί ή υγιείς, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που περιγράφονται από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη. Μετά την εφαρμογή του μαθηματικού μοντέλου, οι ασθενείς ταξινομήθηκαν εκ νέου σε δύο ομάδες με βάση τις παραμέτρους της ομοιόστασης της γλυκόζης τους: αποτελεσματική ή μειωμένη.

«Αυτό που ήταν πιο εκπληκτικό είναι ότι το 20% των συμμετεχόντων, οι οποίοι κρίθηκαν αρχικά υγιείς με τα τυπικά εργαλεία προσυμπτωματικού ελέγχου για τον διαβήτη, διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα είχαν μειωμένη ομοιόσταση της γλυκόζης«. Αυτό ενισχύει την πιθανότητα να μπορούμε να προλάβουμε πιο αποτελεσματικά τον διαβήτη, εφόσον εξετάζουμε τους ανθρώπους με βάση το νέο μοντέλο, δήλωσε ο Yan Fossat, αντιπρόεδρος της Klick Labs, της εταιρείας που το ανέπτυξε.

Από τα άτομα με προδιαβήτη, περισσότερο από το 80% δεν γνωρίζει καν ότι έχει πρόβλημα.

Καθώς η έρευνα υποδηλώνει ότι είναι δυνατό να αναστραφεί ο διαβήτης ή τουλάχιστον να επιβραδυνθεί η εξέλιξή του, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για εργαλεία προσυμπτωματικού ελέγχου που μπορούν να επισημάνουν εγκαίρως τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος και η παρακολούθηση περιλαμβάνουν την αναθεώρηση παραγόντων κινδύνου όπως η ηλικία, ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και το οικογενειακό ιστορικό. Η διάγνωση βασίζεται κυρίως στις εξετάσεις αίματος όπως η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) και το στοματικό τεστ ανοχής γλυκόζης (OGTT).

Διαβάστε επίσης: Τι ΔΕΝ σας λέει ο Δείκτης Μάζας Σώματος: Υπολογισμός ΕΔΩ – Ποιες άλλες μετρήσεις συνιστούν οι ειδικοί

“Αυτή η νέα μέθοδος ανάλυσης είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για την πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη”, δήλωσε ο Fossat. “Η έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Επομένως η μέθοδός μας έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Αυτά τα ευρήματα είναι τα πιο πρόσφατα στη συνεχιζόμενη εργασία της Klick Labs στον χώρο του διαβήτη. Η μελέτη τους “Homeostasis as a proportional–integral control system”, που δημοσιεύτηκε στο Nature Digital Medicine το 2020, βασίστηκε επίσης σε μαθηματική μοντελοποίηση για τον προσδιορισμό ορισμένων από τις υποκείμενες αλλαγές στον τρόπο ρύθμισης της γλυκόζης.

-: https://www.klick.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προδιαβήτης: Τι είναι, πώς μπορεί να αντιστραφεί και πότε πρέπει να σας δει γιατρός

Διαβήτης και προδιαβήτης: 5 κατηγορίες τροφών και ποτών που πρέπει να μειώσετε

Έχετε αυξημένο σάκχαρο; Πρέπει να σηκώνεστε από την καρέκλα κάθε μισή ώρα, λένε ειδικοί

Το καλύτερο φρούτο για να ρίξετε το σάκχαρο αίματος, σύμφωνα με διαιτολόγους

-

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η Εύα Μέντες απαντά γιατί έγινε μαμά σε μεγαλύτερη ηλικία – «Στα 20 μου, δεν θα έπρεπε καν να είμαι κοντά σε ένα παιδί»

Η Εύα Μέντες λέει ότι ήταν ενθουσιασμένη που έγινε μαμά στα 40 της, αλλά τότε ήρθε αντιμέτωπη με έντονη κριτική για την επιλογή της να αποκτήσει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Σε μια νέα συνέντευξή της στο «People», η 50χρονη ηθοποιός του «Fast & Furious» θυμήθηκε πως, όταν έμεινε έγκυος στα 40 της στο πρώτο της

Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή του δεύτερου ημιτελικού της Εurovision

Μία ανατρεπτική γυναικεία συνύπαρξη θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι οπαδοί της φετινής Eurovision στον Β’ Ημιτελικό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου. H Έλενα Παπαρίζου που κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό το 2005 με το τραγούδι «My number one», αλλά και η Σερτάμπ Ερενέρ που κέρδισε το 2003 με το «Everyway that I can», εκπροσωπώντας την Τουρκία, θα

Τα 5 καλύτερα φυσικά γλυκαντικά: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, μύθοι και αλήθειες

Με τη συνειδητοποίηση για τις επιπτώσεις της επεξεργασμένης ζάχαρης στην υγεία να αυξάνεται διαρκώς, τα φυσικά γλυκαντικά έχουν ενισχύσει τη θέση τους ως εναλλακτικές στην καθημερινή διατροφή. Και καθώς η χρήση τους μεγαλώνει, μεγαλώνουν και οι μύθοι που τα συνοδεύουν. Ποια είναι τα οφέλη τους; Υπάρχουν κίνδυνοι από την κατανάλωσή τους και ποια τα διατροφικά

Τρώει το παιδί συνέχεια πρόχειρο φαγητό; Τι θα συμβεί στον εγκέφαλό του

Τρώει το παιδί συνέχεια πρόχειρο φαγητό; Τι θα συμβεί στον εγκέφαλό του ΠΑΙΔΙ Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα μπορεί να έχει παρόμοιες συνέπειες στον εγκέφαλο με άλλες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ - Μάθετε περισσότερα ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ 02/05/2024 09:33:44 Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του.

Μαρία Μπακοδήμου: Η ξεχωριστή σχέση με τους γιους της: «Δε γίνεται να μη λυγίσεις»

Για τη σχέση με τους γιους της, Νικήτα και Άρη, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Μαρία Μπακοδήμου.

Μουζουράκης – Κόζαρη: Το Πάσχα στην Αίγινα, το όνομα της κόρης τους και οι νονοί

Με μάτια γεμάτα αγάπη ο Πάνος Μουζουράκης μίλησε για τις δύο γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Μαριλού Κόζαρη που βρισκόταν στο πλευρό του στην παρουσίαση του νέου του δίσκου, αλλά και για την οκτώ μηνών κορούλα του. «Το πιο συγκινητικό τραγούδι για εμένα είναι το "Τρυφερά", το πιο αλέγκρο είναι το "Πυροτέχνημα". Αυτά

Τζένιφερ Άνιστον για τα social media: Έχουμε καλές και κακές μέρες, καλύτερα να είσαι αυτός που είσαι

Δεν θα εγγραφώ σε κάτι άλλο που θα καταστρέψει τη ζωή μου ή τη ζωή κάποιου άλλου, πρόσθεσε για το TikTok

Σερ: Αποκαλύπτει γιατί προτιμά τους νεότερους άνδρες

Σερ: Αποκαλύπτει γιατί προτιμά τους νεότερους άνδρες Σερ: Αποκαλύπτει γιατί προτιμά τους νεότερους άνδρες Η σταρ αναφέρθηκε επίσης, στο φλερτ του Έλβις Πρίσλεϊ, τον οποίο και απέρριψε στο παρελθόν Η Σερ έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την προτίμησή της στους νεότερους από εκείνη, άνδρες. Η 77χρονη τραγουδίστρια που βγαίνει τον τελευταίο καιρό με τον 38χρονο