Η Σίντνεϊ Σουίνι επιστρέφει με τόπλες διαφήμιση για εταιρεία αθλητικών προβλέψεων, εβδομάδες μετά τις αντιδράσεις: «Κολακεύομαι;»

Date:

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Την Κυριακή, η πρωταγωνίστρια της σειράς «Euphoria», Σίντνεϊ Σουίνι, επέστρεψε με νέο διαφημιστικό σποτ για την εταιρεία αθλητικών προβλέψεων Novig, εμφανιζόμενη χωρίς μπλούζα, με λευκά εσώρουχα και μπάλες αμερικανικού ποδοσφαίρου να καλύπτουν το σώμα της, λίγες εβδομάδες μετά τον σάλο που προκάλεσε η προηγούμενη καμπάνια της.

«Υπάρχουν ενήλικοι άνδρες που φτιάχνουν υπολογιστικά φύλλα για να στοιχηματίσουν στο χρώμα των εσωρούχων που φοράω», λέει η Σουίνι στη διαφήμιση, η οποία δημοσιεύθηκε στο Instagram. «Θέλω να πω… κολακεύομαι;», προσθέτει με χιουμοριστική διάθεση.

Στη συνέχεια, αστειεύεται για κάποιον που «στοιχηματίζει τις αποταμιεύσεις της συνταξιοδότησής του σε έναν πόλεμο», προτού καταλήξει στο συμπέρασμα: «Η Novig είναι απλώς… αθλητισμός».

«Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη διαφήμιση»

Η νέα καμπάνια έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη διαφήμιση της Σουίνι για τη Novig, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αθλήτριες και επικριτές, που κατηγόρησαν την εταιρεία ότι σεξουαλικοποιεί τις γυναίκες στον αθλητισμό.

Η τελευταία ανάρτηση της ηθοποιού συγκέντρωσε γρήγορα τη στήριξη των θαυμαστών της, με ορισμένους να σχολιάζουν «Συνέχισε, κορίτσι μου» και άλλους να γράφουν «Έρχεται το κύμα των εξοργισμένων».

Στην αρχική διαφήμιση, η Σουίνι εμφανιζόταν σχεδόν γυμνή, ποζάροντας με αθλητικό εξοπλισμό και ξεκαθαρίζοντας στους θεατές ότι η πλατφόρμα αφορά «απλώς τον αθλητισμό». Η καμπάνια προκάλεσε επικρίσεις από Ολυμπιονίκες και επαγγελματίες αθλήτριες, μεταξύ των οποίων και η κολυμβήτρια Αριάρνε Τίτμους, η οποία χαρακτήρισε τη διαφήμιση «χτύπημα στο πρόσωπο» για τις γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό.

Η γυμνάστρια Γκρέισι Κρέιμερ κατηγόρησε τη διαφήμιση ότι προωθεί τον γυναικείο αθλητισμό μέσα από το «ανδρικό βλέμμα», ενώ η Βρετανίδα σπρίντερ Έιμι Χαντ υποστήριξε ότι η καμπάνια παρουσιάζει μια ανακριβή εικόνα για το πώς είναι οι γυναίκες στον αθλητισμό.

Αργότερα, η Σουίνι απάντησε στις επικρίσεις, δημοσιεύοντας φωτογραφίες διάσημων αθλητριών, μεταξύ των οποίων η Σερένα Γουίλιαμς, η Ρόντα Ράουζι, η Σου Μπερντ, η Μέγκαν Ραπίνο και η Καρολίν Βοζνιάκι, οι οποίες είχαν ποζάρει γυμνές για το ειδικό τεύχος Body Issue του ESPN.

Η Έιντριεν Ούθε, ιδρύτρια της εταιρείας επικοινωνίας Kronus Communications, είχε δηλώσει προηγουμένως στο Fox News ότι, παρότι η διαφήμιση της Σουίνι μπορεί να προκάλεσε αντιδράσεις, «το να έχουν οι γυναίκες τον έλεγχο των επιλογών τους σημαίνει επίσης ότι τους επιτρέπεται να αποφασίζουν για την εικόνα τους, ακόμη κι αν άλλες γυναίκες διαφωνούν προσωπικά με αυτές τις επιλογές».

«Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη διαφήμιση, όπως και οι αθλήτριες έχουν το δικαίωμα να την επικρίνουν για τους δικούς τους λόγους», ανέφερε η Ούθε. «Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτό προκαλεί ουσιαστική ζημιά στη Σίντνεϊ Σουίνι, με οποιονδήποτε τρόπο».

«Στην πραγματικότητα, δεν θεωρώ ότι απέχει ιδιαίτερα από αυτό που είναι η ίδια και από όσα αντιπροσωπεύει το προσωπικό της brand. Είναι μια όμορφη γυναίκα, αυτή τη στιγμή στο απόγειο της καριέρας της, και τελικά η ίδια μπορεί να αποφασίζει ποια πρότζεκτ θέλει να αναλαμβάνει και ποια όχι», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, «έχει επιλέξει να κάνει τη σεξουαλικότητα μέρος της δημόσιας εικόνας της, είτε αυτό λειτουργεί υπέρ της είτε όχι».

Από την πλευρά της, η Novig υπερασπίστηκε την αρχική διαφήμιση, χαρακτηρίζοντάς την «μια διασκεδαστική ιδέα», η οποία δημιουργήθηκε με «αυτοπεποίθηση, χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση».

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Σουίνι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης διαφημιστικής αντιπαράθεσης.

Το 2025, η καμπάνια της για την American Eagle, με τίτλο «Sydney Sweeney Has Great Jeans», προκάλεσε αντιδράσεις εξαιτίας ενός προωθητικού βίντεο που έπαιζε με τις λέξεις «genes» (γονίδια) και «jeans» (τζιν). Επικριτές υποστήριξαν ότι η καμπάνια περιείχε φυλετικούς υπαινιγμούς, ενώ ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έφτασαν στο σημείο να τη χαρακτηρίσουν «ναζιστική προπαγάνδα».

Άλλοι θαυμαστές, ωστόσο, υπερασπίστηκαν τόσο τη Σουίνι όσο και την εταιρεία ένδυσης, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο απλώς για μια παιχνιδιάρικη διαφήμιση τζιν. Ένας από τους υποστηρικτές της έγραψε χαρακτηριστικά: «Η woke διαφήμιση πέθανε. Η Σίντνεϊ Σουίνι τη σκότωσε».

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δ. Νομικού για το τέλος της συνεργασίας της με τον Γ. Λιάγκα: «Θύμωσα πολύ και έφυγα» – Σ. Τσιμτσιλή: «Πρέπει να έγινε κάτι χοντρό»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή «Happy Day» βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου η Δούκισσα Νομικού, με αφορμή όσα αποκάλυψε για την αποχώρησή της από το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και τη συνεργασία της με τον Γιώργο Λιάγκα το 2022. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή και οι

Σάκης Ρουβάς και Κατερίνα Λιόλιου αποκάλυψαν το ντουέτο που ετοιμάζουν – Δείτε το βίντεο

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ένα νέο ντουέτο ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν ο Σάκης Ρουβάς και η Κατερίνα Λιόλιου, οι οποίοι πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και επί σκηνής, στο νυχτερινό κέντρο «Έναστρον». Οι δύο καλλιτέχνες εμφανίζονται μαζί σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media, δίνοντας μια πρώτη γεύση από

Προφυλακίστηκε ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του για απάτη κατά του Δημοσίου

Μετά από απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή προφυλακίστηκαν πέντε ατόμα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του. Στη φυλακή οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και τηλεοπτικός παρουσιαστής Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης σε βάρος του e-ΕΦΚΑ. Υπόθεση

Υπόθεση Μαζωνάκη: Η ώρα της κρίσης για τα ακριβή αίτια θανάτου έφτασε – Τι φέρεται να ζητά η 56χρονη

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένονται οι οριστικές απαντήσεις από τα εξειδικευμένα εργαστήρια για τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις και πλέον θα αποκαλυφθούν επισήμως οι ουσίες που χορήγησε η 56χρονη γιατρός στον δημοφιλή καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσης. Νίκος Συρίγος για Βίσση-Καρβέλα: «Είναι λυπηρό» - Το αιχμηρό σχόλιο για τον θάνατο του Μαζωνάκη Αν επιβεβαιωθούν

Η Αλεξάνδρα Καϋμένου «έριξε» το πλατό: «Θρύλος με Cojones

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Με τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό ασχολήθηκε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sport Day το πρωί της Δευτέρας (12/10/2026) και η Αλεξάνδρα Καϋμένου, μέσα από τη συχνότητα του Action24, κλήθηκε να διαβάσει τον τίτλο. Ωστόσο, αυτό ήταν μάλλον αρκετό για να “ρίξει” το πλατό από τα

Τρελά Πλούσιοι, Απίστευτα Άφραγκοι: Η νέα κωμωδία του Netflix για μια πλούσια οικογένεια που χάνει τα πάντα

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Το Netflix ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμη μία διεθνή κωμωδία στον κατάλογό του, αυτή τη φορά από τη Σαουδική Αραβία. Το Τρελά Πλούσιοι, Απίστευτα Άφραγκοι ακολουθεί μια οικογένεια που χάνει ξαφνικά ολόκληρη την περιουσία της, αλλά αντί να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα, αποφασίζει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε

Ο Σταμάτης Γονίδης απαντά σε όσους τον κατηγόρησαν για τον Η. Κασιδιάρη: «Δεν είμαι φασίστας, είμαι αρτίστας»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο Σταμάτης Γονίδης παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου, όπου κάποιες απαντήσεις του τραγουδιστή προβλήθηκαν στην εκπομπή «Happy Day». Ο γνωστός τραγουδιστής κλήθηκε να τοποθετηθεί για δύο περιστατικά που προκάλεσαν αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του προς τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και στο

Αυτές οι 3 μικρές αλλαγές μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η προσπάθεια διατήρησης της καλής υγείας μπορεί συχνά να μοιάζει με μια ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων: 10.000 βήματα την ημέρα, περισσότερα από 100 γραμμάρια πρωτεΐνης, 30 λεπτά προπόνησης ενδυνάμωσης, ένα μάθημα στατικού ποδηλάτου, 10 λεπτά διαλογισμού. Και οι απαιτήσεις μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ. Στην πραγματικότητα, η

Μαρία Αντωνά: Συγκινεί για τα δύο χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της – «Αν μπορούσα να ζητήσω κάτι, θα ήταν μόνο μια αγκαλιά»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο της μητέρας της Μαρίας Αντωνά, με την ίδια να προχωρά σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους λόγια γεμάτα αγάπη και νοσταλγία, εκφράζοντας το

Το σώμα σας προειδοποιεί: 5 σημάδια ότι δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Μπορεί να πιστεύετε ότι τρέφεστε σωστά, όμως το σώμα σας ενδέχεται να έχει διαφορετική άποψη. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, όπως η ανεξήγητη κούραση, η δυσκολία συγκέντρωσης ή ακόμη και η όψη του δέρματος, μπορεί να κρύβουν κάτι που συχνά περνά απαρατήρητο: την ανεπαρκή κατανάλωση φρούτων

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος; Ταύρος: Οι συνεργασίες και οι προσωπικές σχέσεις έρχονται στο προσκήνιο, απαιτώντας ίσως να επανεξετάσετε τις ισορροπίες με ένα σημαντικό πρόσωπο. Η ανάδρομη Αφροδίτη σας καλεί να προσδιορίσετε τι ακριβώς αναζητάτε από τις δεσμεύσεις σας. Στην καθημερινότητα, οι απαιτήσεις ενδέχεται

Η Αναστασία Γιούσεφ τραγούδησε το «Ώρες μικρές» του Μαζωνάκη και απάντησε «είναι εύκολο να χλευάζεις κάποιον που προσπαθεί» στα αρνητικά σχόλια

Η Αναστασία Γιούσεφ τραγούδησε το «Ώρες μικρές» του Μαζωνάκη και απάντησε «είναι εύκολο να χλευάζεις κάποιον που προσπαθεί» στα αρνητικά σχόλια Η Αναστασία Γιούσεφ τραγούδησε το «Ώρες μικρές» του Μαζωνάκη και απάντησε «είναι εύκολο να χλευάζεις κάποιον που προσπαθεί» στα αρνητικά σχόλια Η ερμηνεία της Αναστασίας Γιούσεφ για το τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη προκάλεσε και