
Ο Θανάσης Ευθυμιάδης βρέθηκε καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού, στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», την Κυριακή (11-10-2026) και μίλησε μεταξύ άλλων για τη στροφή που έκανε στη ζωή του, από την καταναλωτική καθημερινότητα του παρελθόντος.
Στον σύγχρονο κόσμο της ταχύτητας, της υπερκατανάλωσης και της εφήμερης προβολής, ο Θανάσης Ευθυμιάδης επιλέγει να περπατά σε ένα διαφορετικό, δικό του μονοπάτι. Έχοντας γνωρίσει τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα, τα λαμπερά φώτα της τηλεόρασης και την αποθέωση του κοινού, πήρε συνειδητά την απόφαση να στρέψει το βλέμμα του προς τα μέσα, εκεί όπου κρύβεται η αληθινή γαλήνη, όπως πιστεύει.
Για πολλούς, οι δυσκολίες, οι απογοητεύσεις και οι προδοσίες της ζωής αποτελούν βαριά φορτία που γεννούν πίκρα. Για τον ίδιο, όμως, αποτελούν τα πιο πολύτιμα μαθήματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, νιώθει βαθιά ευγνωμοσύνη για τις δοκιμασίες που πέρασε. «Πλέον είμαι ευγνώμων για τις δοκιμασίες στη ζωή μου. Τις βλέπω με τα μάτια του τώρα. Ήταν σπουδαία μαθήματα που με οδήγησαν ώστε αυτή τη στιγμή να επιλέγω πράγματα χρήσιμα για τη ζωή μου.
Μέσα από τις προδοσίες, από τα δύσκολα, από τον Γολγοθά, θα έρθει η Ανάσταση. Αν δεν φτάσουμε στην προδοσία, δεν θα έρθει η Ανάσταση. Αν τα πράγματα ήταν να γίνονται μόνο με τον εύκολο δρόμο, ο Χριστός από τις ομιλίες θα πήγαινε στην Ανάσταση. Οι δυσκολίες με έκαναν να καταλάβω ότι τα δύσκολα μονοπάτια οδηγούν σε μικρούς παραδείσους» ανέφερε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.
Ο ηθοποιός εξήγησε στη συνέχεια πως: «Έγινε μια αλλαγή το 2010, μια παγκόσμια οικονομική κρίση που μας άλλαξε πάρα πολύ. Εγώ εκεί πήρα μια γενναία απόφαση, ότι προτιμώ να είμαι δίπλα στην υλοποίηση της προσευχής μου, παρά να τρέχω για εκατό δουλειές μαζί για να συντηρήσω αυτά που αδίκως είχα στη σπάταλη ζωή που είχα. Νομίζω όλοι ήμασταν σπάταλοι εκείνη την εποχή» είπε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.
Ο δημοφιλής ηθοποιός πρόσθεσε στην ίδια ενότητα της συζήτησης πως: «Καθόλου δεν μου λείπει εκείνη η εποχή. Το χόρτασα».
Κλείνοντας, ο Θανάσης Ευθυμιάδης στάθηκε στη σημασία της επαφής με τη φύση, την οποία θεωρεί απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητάς του. «Η βοήθεια της φύσης, που για εμένα είναι μια καθημερινή επαφή, έστω στο παρκάκι της γειτονιάς μου, λίγο να κάτσω στα δέντρα, να ακούσω τα πουλιά, αυτό για μένα είναι μια τεράστια βοήθεια, αναγκαία, και με βοηθάει να μπορώ να ζήσω σε αυτή την πόλη».
To άρθρο Θανάσης Ευθυμιάδης: Αν δεν φτάσουμε στην προδοσία δεν θα έρθει η Ανάσταση, δυσκολίες με έκαναν να καταλάβω δημοσιεύτηκε στο NewsIT .