Πρίγκιπας Χάρι: Στο Clarence House – Θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο μετά από ενάμιση χρόνο

Date:

Στο Clarence House βρέθηκε την Τετάρτη ο πρίγκιπας Χάρι, προκειμένου να συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο, σε μια πολυαναμενόμενη συνάντηση πατέρα και γιου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά έπειτα από περίπου ενάμιση χρόνο. Η τελευταία φορά που είχαν βρεθεί οι δυο τους ήταν τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ο Δούκας του Σάσεξ ταξίδεψε στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση του μονάρχη ότι ξεκινούσε θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δευτέρα, όπου και πραγματοποιεί σειρά εμφανίσεων. Το πρωί της Τετάρτης επισκέφτηκε το Centre for Blast Injury Studies στο Imperial College London, με το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς. Την πρώτη ημέρα της παραμονής του εκεί απέτισε φόρο τιμής στη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, αφήνοντας λουλούδια στον τόπο ταφής της, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατό της.

Την ίδια ώρα, παραμένει άλυτο το χάσμα με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ο διάδοχος του θρόνου βρέθηκε την Τετάρτη στο Κάρντιφ, όπου ενημερώθηκε για μια δομή ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης της Αυτοκτονίας, χωρίς να υπάρχει προοπτική συνάντησης μεταξύ των δύο αδερφών.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αρκετές φορές τους τελευταίους 18 μήνες, αλλά τα ταξίδια του δεν περιελάμβαναν συναντήσεις με τους στενότερους βασιλικούς συγγενείς του. O ίδιος παρευρέθηκε στην  κηδεία του θείου του Λόρδου Ρόμπερτ Φέλοους τον περασμένο Αύγουστο, και παρόλο που  ο 43χρονος πρίγκιπας Γουίλιαμ παρευρέθηκε επίσης, τα αδέρφια παρέμειναν χωριστά. 

Πριν λίγες ημέρες, ανώτεροι συνεργάτες του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Χάρι πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση, σε μια κίνηση που δείχνει ότι και οι δύο πλευρές θα ήθελαν να αφήσουν πίσω το ρήγμα που προκλήθηκε όταν ο δούκας του Σάσεξ και η Μέγκαν Μαρκλ αποχώρησαν από τα επίσημα καθήκοντά τους και μετακόμισαν στην Αμερική.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιωτική λέσχη κοντά στο Clarence House, που είναι η βασιλική κατοικία στο Λονδίνο. Η Daily Mail επικαλείται πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η μυστική «σύνοδος» υπήρξε το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία «επαναπροσέγγισης» για την αποκατάσταση της σχέσης του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Η συνάντηση έγινε στην ιστορική λέσχη Royal Over-Seas League (ROSL), που προάγει τη διεθνή φιλία και της οποίας προστάτης είναι ο ίδιος ο βασιλιάς. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όμως θεωρείται ένα μήνυμα ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να εξομαλύνουν τις διαφορές τους.

«Υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά, αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά μια πηγή. «Δεν υπήρξε επίσημη ατζέντα, ήταν περισσότερο ένα χαλαρό ποτό. Και οι δύο πλευρές είχαν πράγματα να πουν».

Από την πλευρά του Χάρι, στη συνάντηση βρέθηκε η Μέριντιθ Μέινς, η οποία είναι επικεφαλής επικοινωνίας του, που πέταξε από το Λος Άντζελες για το Λονδίνο με τον υπεύθυνο της ομάδας δημοσίων σχέσεων του ζευγαριού Λίαμ Μαγκουάιρ.

Στο τραπέζι παρακάθισε ο γραμματέας επικοινωνίας του βασιλιά Καρόλου Τόμπιν Αντρέι, ο οποίος έφτασε κρατώντας δώρο από το Berry Bros & Rudd, τον ιστορικό έμπορο ποτών που προμηθεύει τη βασιλική οικογένεια από το 1760.

Οι τρεις τους εθεάθησαν να συνομιλούν αρχικά στη βεράντα της λέσχης με θέα το Green Park, πριν περάσουν στο εσωτερικό για να συνεχίσουν τη συζήτηση. «Ήταν απλώς το πρώτο βήμα προς τη συμφιλίωση ανάμεσα στον Χάρι και τον πατέρα του», σχολίασε πηγή, «αλλά τουλάχιστον είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η Μέριντιθ Μέινς, η νέα «αρχιτέκτονας» των Σάσεξ

Η Μέινς θεωρείται η πλέον έμπιστη συνεργάτιδα του Χάρι και της Μέγκαν, έχοντας αναλάβει από τον Μάρτιο τον ρόλο της πρώτης επικεφαλής επικοινωνίας τους. Θεωρείται έμπειρο στέλεχος της Σίλικον Βάλεϊ, με θητεία στην Google και σε εταιρείες λογισμικού. Από το πολυτελές αρχοντικό αξίας 15 εκατομμυρίων λιρών στο Μοντεσίτο, οργανώνει την καθημερινότητα του ζεύγους και επιβλέπει ομάδα οκτώ ατόμων.

Ήταν εκείνη που φέρεται να οργάνωσε και τη συνέντευξη του Χάρι στο BBC τον Μάιο, όπου ο δούκας παραδέχθηκε ότι «θα ήθελε συμφιλίωση» με τη βασιλική οικογένεια, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του «δεν του μιλάει εξαιτίας του ζητήματος ασφαλείας», δηλαδή στη στέρηση της αυτόματης αστυνομικής συνοδείας, κάθε φορά που βρίσκεται στη Βρετανία.

Παρά την ένταση, ο Κάρολος φέρεται να είναι αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον μικρότερο γιο του και να δει περισσότερο τα δύο εγγόνια του, τον εξάχρονο πρίγκιπα Άρτσι και την τετράχρονη πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Η συνάντηση των δύο πλευρών θεωρείται από πολλούς ότι θα μπορέσει να ανοίξει τον δρόμο για μια σταδιακή αποκλιμάκωση και μια μελλοντική επανένωση. Όπως δήλωσε πηγή κοντά στην οικογένεια: «Όλοι θέλουν να προχωρήσουν. Ήταν επιτέλους η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουν».

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσματα σε 34 δήμους – Ακόμα έξι απειλούνται

Αττική και Θεσσαλία στη δίνη του κυκλώνα. Ποιος δήμος της χώρας έχει τα περισσότερα κρούσματα. Αναθεωρημένο κατάλογο με τους δήμους όπου έως στιγμής έχει κάνει την εμφάνισή του ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του, έως και

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτει πώς είναι ο βασιλιάς Κάρολος, μετά την πρώτη τους συνάντηση έπειτα από καιρό

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο Γ΄, λέγοντας πως είναι «πολύ καλά», μετά την πρώτη τους συνάντηση έπειτα από περισσότερο από έναν χρόνο. Όπως αναφέρει η Page Six, ο δούκας του Σάσεξ έδωσε τη σύντομη, αλλά αισιόδοξη ενημέρωση κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τα «Invictus Games» την Τετάρτη, ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους

Το μπαχαρικό που βοηθά τα άτομα με διαβήτη να χάσουν βάρος

Ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 – μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο δεν μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του – αυξάνεται ραγδαία. Το 2017, περίπου 462 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 6,28% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζούσαν με την πάθηση. Μέχρι το 2024, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025  

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα; Ταύρος: Η διάθεσή σου σήμερα ευνοεί τη δημιουργικότητα και τις σχέσεις. Οι συζητήσεις σου είναι ανοιχτές και ελπιδοφόρες, ενώ έχεις την ευκαιρία να εκφράσεις τη ρομαντική πλευρά σου. Οι ιδέες σου είναι μεγάλες και θα βρουν

Η Cardi B με αποκαλυπτικό βινύλ κορμάκι για το εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ – Δείτε φωτογραφίες

Η 32χρονη ράπερ συνόδευσε την εμφάνιση με ψηλές μπότες αξίας 1.500 δολαρίων

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου για τις εγκυμοσύνες της: «Στην πρώτη έβαλα 28 και στη δεύτερη 25 κιλά, να ακούτε το σώμα σας»

Η παρουσιάστρια απάντησε σε ερωτήσεις που της έκαναν στο Instagram σχετικά με τη μητρότητα

Μπέσσυ Αργυράκη: Ο σύζυγος μου δεν μου έδειξε ποτέ ιδιαίτερη ζήλια, πιο πολύ ζήλευα εγώ

Για την μακρόχρονη και ευτυχισμένη σχέση με τον σύζυγο της, καθώς και για τα μυστικά της αρμονικής τους συμβίωσης, μίλησε η Μπέσσυ Αργυράκη στη νέα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο.  «Πιο πολύ ζήλευα εγώ» λέει η Μπέσσυ Αργυράκη για τη σχέση της με τον σύζυγό

Gipsy Kings – Νικόλας Ρέγιες: Η μουσική μας εκφράζει την ψυχή μας και προέρχεται από την καρδιά

Οι πολυαγαπημένοι Gipsy Kings, με τον αειθαλή ηγέτη τους Νίκολας Ρέγιες ανεβαίνουν για πρώτη φορά στον ιστορικό λόφο του Λυκαβηττού την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.

«Τρελοπαππούς»: «Λιώσαμε» με το βίντεο της Ευρυδίκης Παπαδοπούλου-Ο μπαμπά της παίζει με τον γιο της

Μια τρυφερή οικογενειακή στιγμή θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η πρώην παίκτρια του Survivor, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο πατέρας της παίζει με τον ενός έτους γιο της στο σπίτι. Ο παππούς εμφανίζεται να περνάει ποιοτικό χρόνο με το εγγονάκι

Καίτη Κωνσταντίνου – Ραγίζει καρδιές η αδελφή της, έξι μήνες μετά τον θάνατο της: “Τουλάχιστον δεν ταλαιπωρήθηκε”

Καίτη Κωνσταντίνου – Ραγίζει καρδιές η αδελφή της, έξι μήνες μετά τον θάνατο της: «Τουλάχιστον δεν ταλαιπωρήθηκε» Τετάρτη, 10.9.2025, 18:53 Zappit@ZAPPIT_ "Δύσκολα περάσαμε ναι, όχι όμως όλο το χρονικό διάστημα, τον πρώτο καιρό ήταν καλά" εκυστηρεύτηκε η αδελφή της ηθοποιού. Έξι μήνες συμπληρώνονται από την ημέρα που έφυγε η Καίτη Κωνσταντίνου από τη ζωή, νικημένη

Μαρία Κορινθίου: «Ο σύντροφός μου είναι αρσενικό»

Μαρία Κορινθίου: «Ο σύντροφός μου είναι αρσενικό» Τετάρτη, 10.9.2025, 09:05 Zappit@ZAPPIT_ «Δύσκολα ένας άντρας μπορεί να είναι δίπλα μου. Κι αυτό επειδή είμαι πολύ δυναμική, απαιτητική, ισχυρογνώμων», παραδέχεται η Μαρία Κορινθίου. Αποκαλυπτική και χειμαρρώδης ήταν η Μαρία Κορινθίου σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! και στον Αστέρη Κασιμάτη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον

Ηρώ Σαΐα: Η εκπομπή της στην ΕΡΤ, η μητρότητα και οι συναυλίες με τον Σταύρο Ξαρχάκο: «Ιερή στιγμή»

Έχει προ πολλού καταξιωθεί στον χώρο της μουσικής και φέτος επιχειρεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην τηλεόραση. Η Ηρώ Σαΐα παραδέχεται ότι η εκπομπή «Οι θησαυροί του Πόντου», που παρουσιάζει στην ΕΡΤ, έχει ήδη μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. «Όλα ξεκίνησαν από μια κουβέντα με την παραγωγό Αννα Παπανικόλα για τις ποντιακές