Μιχάλης Οικονόμου για την πατρότητα: «Ανακάλυψα μια τρυφερότητα που είχα και στρώθηκε ο δρόμος να ανθίσει»
Θέλω να του εμπνεύσω ενσυναίσθηση, συμπλήρωσε

Μια τρυφερή εκδοχή του εαυτού ανακάλυψε μέσα από την πατρότητα ο Μιχάλης Οικονόμου. Ο ηθοποιός μεγαλώνει μαζί με τον σύζυγό του, Γιώργο Μακρή, τον γιο τους και εξήγησε πως από τη στιγμή που έγινε πατέρας ήρθε στην επιφάνεια η τρυφερότητα που πάντα έκρυβε μέσα του. Με την έλευση του παιδιού όμως, όπως υπογράμμισε, μπόρεσε να «ανθίσει». Στόχος του είναι να εμπνεύσει στο παιδί του την ενσυναίσθηση, αναγνωρίζοντας ότι η διαδικασία αυτή απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Ο Μιχάλης Οικονόμου στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι η πατρότητα τον έκανε να αλλάξει τις προτεραιότητές του. Η φιλοδοξία του στη δουλειά έχει μετουσιωθεί πλέον σε ανάγκη για σταθερότητα και ευθύνη, ενώ είναι πλέον πιο απαιτητικός στα οικονομικά.
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πατρότητα, ο Μιχάλης Οικονόμου μοιράστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;», το πρωί της 7ης Ιουνίου: «Ανακάλυψα μια τρυφερότητα που είχα και στρώθηκε ο δρόμος να ανθίσει, σκέψεις να κάνω πράγματα με το παιδί, να του εμπνεύσω ενσυναίσθηση. Όλα αυτά θέλουν έναν κόπο. Όταν είσαι πατέρας δεν είσαι σε ένα σετ να σου πει ο σκηνοθέτης, πάμε να το κάνουμε καλύτερα. Ό,τι αντίδραση εκείνη τη στιγμή είναι η αντίδραση. Υπάρχει ένα βλέμμα εσωτερικό που προσπαθώ να γίνομαι η καλύτερη version του εαυτού μου. Και στα όρια που πρέπει να μπουν χωρίς πολλά νεύρα, δεν τα καταφέρνω πάντα. Είναι βασικό να ζητάς συγγνώμη, που δεν γινόταν».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 07:25
‘Όσον αφορά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του, ο ηθοποιός εξήγησε: «Δεν είμαι πια μόνος μου, η φιλοδοξία μου στη δουλειά δεν είναι πια φιλοδοξία, είμαι πιο απαιτητικός στα οικονομικά. Προσέχω τον εαυτό μου γιατί πρέπει να είμαι παρών, γίνεσαι λιγότερο εγωιστής και εγωπαθής. Πολλές φοβίες είχα στην αρχή όταν ήταν μωρό, ότι κάτι δεν θα κάνουμε σωστά. Τώρα είναι πιο πολύ απόλαυση, απολαμβάνω την καθημερινότητα. Έχω ξυπνήσει βράδια, κάνοντας μαθηματικά, υπολογίζοντας τα οικονομικά».
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook
Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news