Έπεσαν οι υπογραφές για τα 22 Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία – Οι 11 περιοχές που θα λειτουργήσουν

Date:

ΥΓΕΙΑ

Μητσοτάκης: Κεντρική επιλογή μας οι ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση – Πιερρακάκης: Με τη σύμπραξη αυτή αυξάνεται κατά 50% ο αριθμός των Πρότυπων Σχολείων – Πρόεδρος Ιδρύματος Ωνάση: Θα δαπανήσουμε 160 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη λίγο μετά τις 10:30 το πρωί η σύμβαση για τη σύμπραξη του Δημοσίου με το Ίδρυμα Ωνάση για τα 22 Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η σύμπραξη αυτή βεβαιώνει ότι είναι κεντρική επιλογή οι ίσες ευκαιρίες για όλους σημειώνοντας ότι από το Ίδρυμα Ωνάση θα δοθούν συνολικά 160 εκατ. ευρώ σε βάθος 12ετιας και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα σχολεία αυτά θα γίνουν περιζήτητα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επισήμανε ότι με τη σύμπραξη αυτή αυξάνεται κατά 50% ο αριθμός των Πρότυπων Σχολείων στην επικράτεια ανακοινώνοντας τις 11 περιοχές στις οποίες θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Κολωνός, Κυψέλη, Μενίδι, Πέραμα, Περιστέρι, Κορδελιό, Κοζάνη, Ξάνθη, Ρόδος και Ηράκλειο Κρήτης.

«Για εμάς κάθε δωρεά είναι δέσμευση που τιμάμε διαχρονικά με όλες τις δυνάμεις. Ενισχύουμε τη δημόσια παιδεία χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της. Φτιάχνουμε το σχολείο που θα αγαπηθεί από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ευελπιστούμε να δώσουμε σε όσους δεν ανήκουν στις ελιτ, τις ευκαιρίες που αξίζουν» επισήμανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου.

Δείτε την εκδήλωση

Μητσοτάκης: Δωρεά μακράς πνοής

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την απόφαση του Ιδρύματος Ωνάση να προχωρήσει σε μια δωρεά μακράς πνοής και διάρκειας» είπε ξεκινώντας τον χαιρετισμός του ο πρωθυπουργός.

«Το Ίδρυμα Ωνάση έχει ήδη καταγράψει ένα πλούσιο κοινωφελές έργο, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό. Θεωρώ ότι η σημερινή δωρεά είναι ξεχωριστή γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί, κράτος και ίδρυμα Ωνάση, ένα νέο τύπο δημόσιου σχολείου που θα πατάει στην εμπειρία που έχουμε από τα 42 Πρότυπα σχολεία της χώρας μας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «22 σχολεία σε περιοχές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις θα ενταχθούν στους επόμενους 18 μήνες στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία με ανακαινισμένες υποδομές και πρόσθετη στήριξη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Χαρακτήρισε, δε, πολύ σημαντικό ότι τα σχολεία αυτά και οι υποδομές τους θα είναι ανοιχτές και σε μαθητές άλλων σχολείων, υπενθυμίζοντας ότι «η ενίσχυση των πρότυπων σχολείων ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Πρέπει να αποκτήσουμε περισσότερα».

Μιλάμε για 160 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 12ετίας για ένα πρόγραμμα που θα ωφελήσει σχεδόν 30.000 μαθητές, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «μια φιλελεύθερη κυβέρνηση όπως η δική μας πρεσβεύει τις ίσες ευκαιρίες ώστε παιδιά από περιοχές με προβλήματα να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη εκπαίδευση που μπορεί το κράτος να τους προσφέρει».

«Είμαι σίγουρος ότι τα σχολεία αυτά θα γίνουν περιζήτητα. Κεντρική επιλογή οι ίσες ευκαιρίες και αυτό βρισκόταν πάντα στην καρδιά της προόδου της χώρας. Τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία θα δώσουν πρόσθετη στήριξη σε ένα δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης που έχει τα προβλήματά του. Σκοπός μας δεν είναι μόνο να δώσουμε ευκαιρίες σε χαρισματικά παιδιά αλλά να αντλήσουμε μαθήματα για το μέλλον» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιερρακάκης: Στόχος τη στιγμή της λειτουργίας να έχουν 6.000 μαθητές

Με τη σύμπραξη αυτή αυξάνουμε κατά 50% τον αριθμό των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων εξήγησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε, αντλήσαμε το παράδειγμα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καθώς υπάρχει ανάγκη να αυξηθούν οι εκπαιδευτικές καινοτομίες.

Εξηγώντας τι προβλέπει η σύμπραξη είπε πως «θα  πάρουμε 22 υφιστάμενα δημόσια σχολεία -11 γυμνάσια και 11 λυκεία – θα υπάρχει 9μελης διοικούσα επιτροπή με συμμετοχή του Δωρητή όπως συμβαίνει με το Ωνάσειο. Ευελπιστούμε ότι στη στιγμή λειτουργίας θα φτάσει τους 6.000 μαθητές. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε με 6 τον Σεπτέμβριο με λογική να ξεκινήσουν και τα 22 τον Σεπτέμβριο του 2026 με τη δωρεά να είναι έως 1 εκατ. ευρώ ως ανώτατο όριο ανά σχολική μονάδα τα χρήματα που θα δώσει το Ωνάσειο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας «η εισαγωγή των μαθητών θα γίνεται κάθε Σεπτέμβριο όπως συμβαίνει με τα Πρότυπα Σχολεία ενώ όσοι φοιτούν ήδη θα αποφοιτήσουν κανονκά».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «οι 11 περιοχές που επελέγησαν είναι: Κολωνός, Κυψέλη, Μενίδι, Πέραμα, Περιστέρι, Κορδελιό, Κοζάνη, Ξάνθη, Ρόδος και Ηράκλειο Κρήτης».

Αντώνης Παπαδημητρίου: Ενισχύουμε τη δημόσια παιδεία χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της

«Η φετινή χρονιά σημαδεύεται από σημαντικές επετείους καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος Ωνάση, 30 χρόνια από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και 15 από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Στο ίδρυμα Ωνάση θεωρούμε ότι καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το παρελθόν είναι να δράσουμε στο παρών και να βοηθήσουμε το μέλλον» επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου.

Η συνεργασία μας ήταν άψογη και πλεόν είμάστε έτοιμοι, πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του.

Στα επόμενα 12 χρόνια θα αποφοιτήσουν 12.000 μαθητές, το ίδρυμα θα δαπανήσει 160 εκατ. ευρώ και θα είναι παρών για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στο μέλλον. Για εμάς κάθε δωρεά είναι δέσμευση που τιμάμε διαχρονικά με όλες τις δυνάμεις. Ενισχύουμε τη δημόσια παιδεία χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της. Φτιάχνουμε το σχολείο που θα αγαπηθεί από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ευελπιστούμε να δώσουμε σε όσους δεν ανήκουν στις ελιτ, τις ευκαιρίες που αξίζουν.

Δεν υποκαθιστούμε το κράτος αλλά είμαστε παρόντες ως υποστηρικτές αναλαμβάνοντας το χρέος που μας αναλογεί, κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Θα ήθελα να κάνω το “My Style Rocks – Δεν ξέρω αν θα το έκανα καλά, αλλά ξέρω ότι μου αρέσει πάρα...

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Βάλια Χατζηθεοδώρου συνάντησε την παρέα του Θανάση Πάτρα, το βράδυ της Κυριακής, όπως παρακολουθήσαμε στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή “Ψυχαγωγία Κυριακάτικα” στο OPEN. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, η πανέμορφη παρουσιάστρια αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε την περασμένη σεζόν αλλά και στους λόγους που δεν επιθυμεί να

Ευαγγελία Συριοπούλου: «Η μητρότητα αλλάζει βαθιά την έννοια του εαυτού, αποκτάς νέες διαστάσεις»

Για το κομμάτι της μητρότητας αλλά και για τις αλλαγές που αυτό έφερε στη ζωή και στην καθημερινότητα της μίλησε η ηθοποιός Ευαγγελία Συριοπούλου σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vita και τη δημοσιογράφο Μικαέλα Θεοφίλου. Στην ίδια συνέντευξη η Ευαγγελία Συριοπούλου είχε αναφερθεί και στις αλλαγές που διακρίνει στην αγάπη με τον σύντροφο της, ύστερα

Η Σοφία Παυλίδου ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από τους Παξούς και φωτογραφήθηκε δίπλα στη θάλασσα

Η Σοφία Παυλίδου μπήκε σε κλίμα καλοκαιριού και το υποδέχτηκε απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης στους αγαπημένους της Παξούς. Η ηθοποιός μοιράστηκε τις πρώτες καλοκαιρινές της φωτογραφίες με τους διαδικτυακούς της φίλους στο instagram. Ποζάρει ξυπόλυτη, με ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί φόρεμα. Με φόντο το νησιώτικο τοπίο και την ηρεμία των Παξών, η Σοφία Παυλίδου φαίνεται πιο ανανεωμένη

Έγιναν γονείς Μαριαλένα Ρουμελιώτη και Σάκης Κατσούλης: «25 ώρες πάλεψα με όλη μου την ψυχή για να σε φέρω στον κόσμο όπως είχα φανταστεί»

Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη και ο Σάκης Κατσούλης έγιναν γονείς για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου. Το ζευγάρι που διανύει την πιο ευτυχισμένη περίοδο στη ζωή του υποδέχτηκε ένα υγιέστατο αγοράκι. Την ευχάριστη είδηση μοιράστηκαν και μέσω Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις πρώτες στιγμές με τον νεογέννητο γιο τους. Η Μαριαλένα περιέγραψε τον

Αναστασία στο protothema: Στα Μέγαρα είμαι η Νατάσα και εκεί μου λένε πάντα να κρατάω χαμηλά την μπάλα

Για την προσωπική και επαγγελματική της διαδρομή μίλησε η δημοφιλής τραγουδίστρια Αναστασία στην εκπομπή Direct και τον Γιώργο Ευγενίδη, αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα της που, όπως είπε, δεν είναι ευρέως γνωστές στο κοινό. Η 23χρονη τραγουδίστρια σημείωσε ότι οι περισσότεροι τη θεωρούν δυναμική προσωπικότητα, ωστόσο η ίδια δηλώνει ιδιαίτερα ευαίσθητη. «Δεν πιστεύουν ότι είμαι ευαίσθητη. Είμαι

Σωτήρης Καλυβάτσης: «Πήγε πρώτα προς την Ηρώ και μετά έστριψε, με έπιασε και μου έδωσε φιλί στο στόμα… μπα που να φας τα νύχια...

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή “Ψυχαγωγία Κυριακάτικα” βρέθηκε καλεσμένος ο Σωτήρης Καλυβάτσης, το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Θανάση Πάτρα και την παρέα του. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την σύντροφο και συνάδελφο του, Υρώ Λούπη περιγράφοντας την φορά που

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Για έναν αινιγματικό λόγο ο Σάκης Ρούβας κρύβει την καλλιέργεια του»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην Κατερίνα Καραβάτου όταν και βρέθηκε καλεσμένος στο “Σαββατοκύριακο παρέα” του ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, δε, ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε και για τη συνεργασία που έχει αυτή τη σεζόν με τον Σάκη Ρουβά στο νέο κύκλο του

Καλυβάτσης: «Ο Μανουσάκης πήγε πρώτα προς την Ηρώ και μετά έστριψε, με έπιασε και μου έδωσε φιλί στο στόμα»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή “Ψυχαγωγία Κυριακάτικα” βρέθηκε καλεσμένος ο Σωτήρης Καλυβάτσης, το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Θανάση Πάτρα και την παρέα του. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την σύντροφο και συνάδελφο του, Ηρώ Λούπη περιγράφοντας την φορά που

Η Κιμ Καρντάσιαν σνόμπαρε δημοσιογράφο της Formula 1 στο Μονακό και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Πολλές αντιδράσεις στα social media προκάλεσε η στάση της Κιμ Καρντάσιαν απέναντι σε δημοσιογράφο στο Grand Prix της Formula 1 του Μονακό όπου παρευρέθηκε για να υποστηρίξει τον σύντροφό της, Λούις Χάμιλτον. Η Κιμ Καρντάσιαν λίγο πριν την εκκίνηση δέχτηκε μία ερώτηση από τον γνωστό ρεπόρτερ του SkyNews, Μάρτιν Μπραντλ, ο οποίος πριν από κάθε

Φάνης Λαμπρόπουλος: «Έχουμε συμφωνήσει δια λόγου για την επόμενη σεζόν, ακόμα δεν έχουν πέσει οι τζίφρες»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο Φάνης Λαμπρόπουλος παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής “Χαμογέλα και πάλι” και τη δημοσιογράφο Ρέα Ιωάννου, όπως είδαμε την Κυριακή στο πρόγραμμα του MEGA. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, ο γνωστός παρουσιαστής μίλησε τόσο για την φετινή σεζόν όσο και για τη διάθεση να συνεχιστεί η

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου πέρασε την Κυριακή του στην παραλία με τον γιο του – «Όποιος θέλει, του κρατάω τα παιδιά να ηρεμίσει»

Την τέλεια Κυριακή στην παραλία πέρασε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου ο οποίος μαζί με τον γιο του Πάρη έκαναν ένα από τα πρώτα τους μπάνια. Ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Αλεξάνδρου, μοιράστηκε στιγμιότυπα από την παραλία και τις στιγμές παιχνιδιού με τον μικρό του μέσα από τα stories του το instagram. «Όποιος θέλει, του κρατάω τα παιδιά να

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για την Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Ο γιος της πήρε το πτυχίο του

Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια από τις πιο ξεχωριστές οικογενειακές στιγμές, βλέποντας τον γιο της να ολοκληρώνει τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ. Μια ημέρα γεμάτη συναισθήματα έζησε η Ελίνα Κωνσταντοπούλου, καθώς ο γιος της Γιάννης γιόρτασε ένα σημαντικό επίτευγμα στη ζωή του, λαμβάνοντας το πτυχίο του από το Εθνικό και