Μπλέικ Λάιβλι: Οι απαιτήσεις της και το κύμα αλληλεγγύης – Ο εθισμός του Baldoni και η αγωγή εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση

Date:

Μπλέικ Λάιβλι: Οι απαιτήσεις της και το κύμα αλληλεγγύης – Ο εθισμός του Baldoni και η αγωγή εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση

Συγκλονίζει από το περασμένο Σάββατο (21.12.2024) το Χόλιγουντ, η αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση που κατέθεσε η ηθοποιός Μπλέικ Λαιβλι κατά του συμπρωταγωνιστή της στο «It Ends With Us», Justin Baldoni.

Σύμφωνα με τα νεότερα για την αγωγή – βόμβα για σεξουαλική παρενόχληση, η αδελφή της Μπλέικ Λάιβλι, έσπασε τη σιωπή της και τοποθετήθηκε αναφορικά με την εκρηκτική αυτή δικαστική διαμάχη.

Η 52χρονη Robyn Lively, δημοσίευσε σε Instagram story το βράδυ της Κυριακής (22.12.2024), άρθρο των New York Times που αποκάλυπτε τις εκπληκτικές λεπτομέρειες της αγωγής.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη μικρότερη αδελφή της, η Robyn -: «Επιτέλους δικαιοσύνη για την αδελφή μου @BlakeLively», υπογραμμίζοντας συγκεκριμένες φράσεις από το άρθρο, όπως: “Η Lively είχε εκφράσει ανησυχίες για τον κ. Baldoni από την αρχή”».

Ενθάρρυνε επίσης τους followers της να κάνουν κλικ και να διαβάσουν το άρθρο και έγραψε «Blake Lively» με μια καρδιά ζωγραφισμένη γύρω από το όνομα.

Η πρωταγωνίστρια του Gossip Girl, ισχυρίζεται ότι ο Baldoni προσέλαβε μια ομάδα δημοσίων σχέσεων για να εμπλακεί σε ένα «πολυεπίπεδο» σχέδιο για να «καταστρέψει» τη φήμη της, αφού η ίδια και ο σύζυγός της Ryan Reynolds, μιλούσαν για «επανειλημμένη σεξουαλική παρενόχληση και άλλη ενοχλητική συμπεριφορά», στα γυρίσματα.

Η …καταραμένη ταινία, πριν καλά καλά βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, είχε βγάλει «βρώμα» διαμάχες ενώ οι θαυμαστές παρατήρησαν εντάσεις μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών και κατά την προώθηση της ταινίας.

Η Lively κατηγόρησε τον Baldoni, ο οποίος επίσης σκηνοθέτησε την ταινία, ότι έκανε σεξουαλικά σχόλια για το καστ και το συνεργείο, ότι επιδόθηκε σε «ανάρμοστη και ανεπιθύμητη συμπεριφορά» προς την ίδια και σε άλλα πρόσωπα που εργάστηκαν στο φιλμ.

Η Colleen Hoover, συγγραφέας του βιβλίου «It Ends With Us», έσπευσε επίσης να δείξει την υποστήριξή της στη Lively.

«@blakelively ήσουν μόνο ειλικρινής, ευγενική, υποστηρικτική και υπομονετική από την ημέρα που γνωριστήκαμε», έγραψε το Σάββατο (21.12.2024) στα social media η συγγραφέας. «Σε ευχαριστώ που είσαι ακριβώς ο άνθρωπος που είσαι. Ποτέ μην αλλάζεις. Ποτέ μην μαραζώνεις», κατέληξε.

Η ταινία «Τελειώνει με εμάς» («It Ends With Us»), αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της Lily Bloom (Blake Lively), μιας γυναίκας που ξεπερνά μια τραυματική παιδική ηλικία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Βοστόνη και να κυνηγήσει το όνειρο της ζωής της να ανοίξει τη δική της επιχείρηση.

Μια τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ryle Kincaid (Justin Baldoni) πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά, η Lily αρχίζει να βλέπει πλευρές του Ryle που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της.

Όταν ο πρώτος έρωτας της Lily, Atlas Corrigan (Brandon Sklenar), ξαφνικά μπαίνει ξανά στη ζωή της, η σχέση της με τον Ryle ανατρέπεται και η Lily συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μάθει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις για να κάνει μια αδύνατη επιλογή για το μέλλον της.

«Να τραβήξει την κουρτίνα…»

«Ελπίζω ότι η νομική μου δράση θα βοηθήσει να τραβήξει την κουρτίνα πίσω από αυτές τις σκοτεινές τακτικές αντιποίνων για να βλάψουν τους ανθρώπους που μιλούν για κακή συμπεριφορά και θα βοηθήσει στην προστασία άλλων που μπορεί να στοχοποιηθούν», δήλωσε η Λάιβλι για την αγωγή.

Η Lively συγκέντρωσε την περαιτέρω υποστήριξη καθώς χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε ότι είχε υποβάλει 30 αιτήματα στον Baldoni και σε άλλους στο πλατό.

Σε καταγγελία που κατέθεσε στο Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων της Καλιφόρνια την Παρασκευή, η Lively προέβη σε διάφορους ισχυρισμούς σχετικά με τον Baldoni.

Η παραγωγή του It Ends With Us αναβλήθηκε το 2023 λόγω απεργίας των συγγραφέων. Μία ημέρα πριν από την επανέναρξη των γυρισμάτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για να αντιμετωπιστεί το «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον» στο πλατό.

Στη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου, η Lively ανέφερε τα προβλήματα που είχε με τον Baldoni και τον Jamey Heath, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Wayfarer και παραγωγό της ταινίας.

Ο Reynolds, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην ταινία, συμμετείχε μαζί της στη συνάντηση, σύμφωνα με τη νομική κατάθεση. Όλοι οι παρευρισκόμενοι φέρονται να συμφώνησαν με τους 30 όρους που απαίτησε η ηθοποιός προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω δυσφορία στο πλατό. Τα περισσότερα από τα σημεία που έθεσε η Λάιβλι αφορούσαν το σεξ.

Το πρώτο αίτημα ήταν «να μην προβάλλονται πλέον γυμνά βίντεο ή εικόνες γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του παραγωγού» στη Λάιβλι ή στους υπαλλήλους της, σύμφωνα με την κατάθεση που δημοσιεύουν οι New York Times.

Μια άλλη απαίτηση, ήταν να σταματήσουν οι άνθρωποι στο πλατό να συζητούν για τον προηγούμενο «εθισμό του Baldoni και του Heath στην πορνογραφία». Η Lively υποστήριξε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να μιλάει για τη σεξουαλική τους ζωή, τα γεννητικά τους όργανα ή «προσωπικές φορές που δεν δόθηκε φυσική συναίνεση σε σεξουαλικές πράξεις, είτε ως θύτης είτε ως κακοποιημένος».

Απαγόρευσε επίσης σε οποιονδήποτε να ρωτήσει την ίδια ή τον γυμναστή της για το βάρος της. Περαιτέρω καταγγελίες αναφέρονται στον αποθανόντα πατέρα της Lively και στη θρησκεία της. Η Lively φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία άλλη αναφορά στον Baldoni που «μιλάει» με τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η απάντηση Baldoni

Ο Bryan Freedman, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Baldoni και την Wayfarer Studios, δήλωσε: «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ψευδείς, εξωφρενικοί και σκόπιμα ντροπιαστικοί με σκοπό να πληξουν δημοσίως και στη δημιουργία μιας αρμητικής αφήγησης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Πρόσθεσε ότι το στούντιο «πήρε την απόφαση να προσλάβει προληπτικά έναν διαχειριστή κρίσεων πριν από την εκστρατεία μάρκετινγκ της ταινίας».

Και συνέχισε: «Δεν ελήφθησαν προληπτικά μέτρα με τα μέσα ενημέρωσης ή με άλλο τρόπο- μόνο εσωτερικός σχεδιασμός σεναρίων και ιδιωτική αλληλογραφία για τη χάραξη στρατηγικής, κάτι που αποτελεί συνήθη διαδικασία λειτουργίας για τους επαγγελματίες των δημόσιων σχέσεων».

To άρθρο Μπλέικ Λάιβλι: Οι απαιτήσεις της και το κύμα αλληλεγγύης – Ο εθισμός του Baldoni και η αγωγή εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Dara: «Αγοράστε ένα καινούριο μπικίνι. Πάμε στο Μπουργκάς!»

Η παραθαλάσσια πόλη του Μπουργκάς επιλέχθηκε επίσημα ως η διοργανώτρια πόλη για τη Eurovision του 2027, επικρατώντας της Σόφιας στην τελική φάση της διεκδίκησης. Η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, Dara, η οποία χάρισε την πρωτιά στη Βουλγαρία με το τραγούδι Bangaranga, υποδέχτηκε την είδηση με τεράστιο ενθουσιασμό. Dara: «Ήμουν στο τσακ να παραιτηθώ από

Λίλα Μπακλέση: Νέες φωτογραφίες και η ανάρτηση για τον νεογέννητο γιο της

Η Λίλα Μπακλέση και ο σύντροφός της, Παναγιώτης Μαρκεζίνης, έγιναν γονείς για πρώτη φορά και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Η γνωστή ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι με φυσιολογικό τοκετό και μοιράστηκε τις πρώτες φωτογραφίες μέσα από το μαιευτήριο με μια πολύ γλυκιά και αυθόρμητη ανάρτηση. Ξετρελαμένη η Μπακλέση: «Τρώγεται αυτή η πατούσα;» -

Αλτσχάιμερ: «Καμπανάκι» τα προειδοποιητικά σημάδια – Τα συγχέουμε με αφηρημάδα, σύμφωνα με ειδικό

Η νόσος Αλτσχάιμερ εξελίσσεται σταδιακά και συχνά τα πρώτα σημάδια περνούν απαρατήρητα, καθώς μοιάζουν με «απλή αφηρημάδα» ή σημάδια γήρανσης. Γράφει η Χρύσα Δέδε Πολυεπίπεδη είναι η μάχη απέναντι στη νόσο Αλτσχάιμερ στην εποχή της σύγχρονης ιατρικής.  Οι επιστημονικές εξελίξεις, η έγκαιρη διάγνωση και η ολιστική φροντίδα προσφέρουν σήμερα νέα εργαλεία για τη διαχείριση μιας

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της στην Ελλάδα – Το φιλί με τον Ρομέν Γαβρά

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι απολαμβάνει το καλοκαίρι της στην Ελλάδα και μοιράζεται στιγμές από τις διακοπές της με τους διαδικτυακούς της ακολούθους. Το διάσημο μοντέλο δημοσίευσε στο Instagram ένα νέο άλμπουμ με φωτογραφίες από παραλίες, βόλτες με σκάφος και στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα μαζί με τον

Η Σόφη Πασχάλη με τον σύντροφό της Νίκο Πάττα ταξίδεψαν στο Μπαλί: «Φέτος γιορτάζουμε τρία ευτυχισμένα χρόνια»

Στο Μπαλί βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες η Σόφη Πασχάλη με τον σύντροφό της, Νίκο Πάττα. Η γνωστή γυμνάστρια βρέθηκε για 3η φορά στο νησί της Ινδονησίας, γιορτάζοντας μάλιστα 3 χρόνια σχέσης με τον άνθρωπό της. Η Σόφη Πασχάλη έκανε ανάρτηση στα social media ανεβάζοντας φωτογραφίες από το trip της στο Μπαλί. Σε αυτές είτε ποζάρει

Τζένη Καζάκου: «Αυτή είναι η οικογένειά μου και είμαι πολύ περήφανη»

Στο περιοδικό ΟΚ και τον Μιχάλη Ροδόπουλο μίλησε η Τζένη Καζάκου, με την ηθοποιό να κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, και στο «βαρύ» όνομα που κουβαλάει στις πλάτες της. «Όταν το συνειδητοποίησα, ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά αυτή είναι η οικογένειά μου και είμαι πολύ περήφανη», είπε αρχικά η Τζένη Καζάκου. «Και ακόμη δηλαδή, μου φαίνεται λίγο

Υγεία για Όλους: Εκεί που τελειώνει ο δρόμος, αρχίζει η ελπίδα

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η πρόληψη σώζει ζωές. Όμως για χιλιάδες ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε ακριτικά νησιά, ορεινούς οικισμούς, καταυλισμούς Ρομά ή ακόμη και μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα, η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας εξακολουθεί να αποτελεί καθημερινή πρόκληση. Αυτό ακριβώς το κενό επιχειρεί να καλύψει εδώ

Νικόλ Κίντμαν: Το μήνυμα από τη Σαντορίνη στο σχολείο όπου πέρασε τα μαθητικά της χρόνια

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Νικόλ Κίντμαν έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα από τη Σαντορίνη με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων λειτουργίας του «Lane Cove Public School», του σχολείου στο οποίο φοίτησε στα παιδικά της χρόνια. Στην επετειακή εκδήλωση έδωσαν το «παρών» παλιοί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη της τοπικής κοινότητας

H Νικόλ Κίντμαν έστειλε μήνυμα από τη Σαντορίνη στο σχολείο όπου πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στο Σίδνεϊ, δείτε βίντεο

H Νικόλ Κίντμαν έστειλε μήνυμα από τη Σαντορίνη στο σχολείο όπου πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στο Σίδνεϊ, δείτε βίντεο Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πόζαρε σε σοκάκι του νησιού φορώντας ένα λευκό φόρεμα Ιωάννα Μαρίνου 14.08.2026, 10:09 Ένα μήνυμα από τη Σαντορίνη έστειλε η Νικόλ Κίντμαν στο σχολείο του Σίδνεϊ όπου φοίτησε ως παιδί, με

Η Γιολάντα Καλογεροπούλου ευχήθηκε στον Σταύρο Σβήγκο για τα γενέθλιά του: Χρόνια πολλά αγάπη μου

Η Γιολάντα Καλογεροπούλου ευχήθηκε στον Σταύρο Σβήγκο για τα γενέθλιά του: Χρόνια πολλά αγάπη μου Η Γιολάντα Καλογεροπούλου ευχήθηκε στον Σταύρο Σβήγκο για τα γενέθλιά του: Χρόνια πολλά αγάπη μου Η ηθοποιός ανέβασε κοινές φωτογραφίες τους με φόντο το ηλιοβασίλεμα Δημόσια ευχήθηκε η Γιολάντα Καλογεροπούλου στον Σταύρο Σβήγκο για τα γενέθλιά του, μέσω μίας ανάρτησης

Η Νικόλ Κίντμαν για τον γάμο της με τον Τομ Κρουζ: «Δεν με ένοιαζε η καριέρα μου, ήμουν παράφορα ερωτευμένη»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε σε νέα συνέντευξή της στη βρετανική Vogue ότι πολλοί την είχαν προειδοποιήσει να μην παντρευτεί τον Τομ Κρουζ, καθώς θεωρούσαν ότι ένας τέτοιος γάμος θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την καριέρα της. Οι δύο σταρ γνωρίστηκαν το 1989, στα γυρίσματα της ταινίας

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην Παναγία της Τήνου

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ μοιράστηκε μια ιδιαίτερα συγκινητική και προσωπική ανάμνηση από τη μητέρα του, Αλίκη Βουγιουκλάκη, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά μια σπάνια φωτογραφία από την Παναγία της Τήνου. Στο στιγμιότυπο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της μέσα στον Ιερό Ναό της Παναγίας