Ένα θρεπτικό γλυκό που θα μπορούσε να το υποστηρίξει οποιοδήποτε ζαχαροπλαστείο που θα ήθελε να μπορεί να προσφέρει υγιεινά γλυκά που ενεργοποιούν το μεταβολισμό, βελτιώνουν την εντερική χλωρίδα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μέχρι να το βρεις όμως στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου πάρε τη συνταγή στα χέρια σου…
Υλικά για 1 μερίδα
Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι:
- Ένα ποτήρι φυτικό γάλα (πχ βρώμης ή αμυγδάλου ή φουντούκι)
- Τρεις κοφτές κουταλιές νιφάδες βρώμης
- ένα κουταλάκι κακάο ή cacao AMO που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και λειτουργεί ως φυσικό γαλακτοματοποιτής δίνοντας πλούσια γεύση σοκολάτας
- μια κουταλιά της σούπας τριμμένους ξηρούς καρπούς με ξερά φρούτα τριμμένα στο multi όπως το μείγμα chocolate nutlovers DrPlus (συνταγή δια χειρός Ευάγγελου Ζουμπανέα)
- ένα κουταλάκι σπόρους chia
- μία κοφτή κουταλιά της σούπας φυτική πρωτεΐνη με γεύση κακάο όπως prolipsis ή amino animo
Για τη γαρνιτούρα στο τέλος
- δυο κουταλάκια spred ταχίνι-μέλι-ελαιόλαδο DrPlus (συνταγή δια χειρός Ευάγγελου Ζουμπανέα)
- δυο κουταλάκια σπόρους κάναβης
Παρασκευή
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι.
Ανοίγουμε το μάτι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα με σταθερό αργό ρυθμό.
Πότε είναι έτοιμο: Μόλις ξεκινήσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες κατεβάζεις από τη φωτιά.
Ρίχνεις την κρέμα σε ένα μπολ όπου αν θες μπορείς να έχεις ψιλοκόψει από πριν ένα μικρό φρούτο πχ. μήλο ή αχλάδι ή μισή μικρή μπανάνα. Ανακατεύεις ελαφρά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Το αφήνεις να κρυώσει τουλάχιστον για δέκα λεπτά (αν είναι δυνατό και όλο το βράδυ ώστε να δέσει). Στην συνέχεια προσθέτεις ένα γεμάτο κουταλάκι spred ταχίνι-μέλι-ελαιόλαδο DrPlus είτε το λευκό είτε με τη γεύση με κακάο και 2 κουταλάκια σπόρους κάναβης
Την ποσότητα αυτή μπορείς να την ετοιμάσεις με διπλά ή τετραπλά υλικά και να τη μοιράσεις σε μπολάκια ή γυάλινα βαζάκια και να τα φυλάξεις στο ψυγείο για τρεις μέρες.
Για παράδειγμα μπορείς να γεμίσεις όσα μπολάκια ή βαζάκια θέλεις, να τα σκεπάσεις με ένα πιατάκια ή χαρτί κουζίνας και να τα αφήσεις στον πάγκο της κουζίνας (όχι στο ψυγείο) και φας ένα για πρωινό και τα υπόλοιπα μετά να τα φυλάξεις στο ψυγείο.
Αν το προτιμάς ζεστό και φεύγεις βιαστικός το πρωί, βάλε όλα τα υλικά αποβραδίς στο κατσαρολάκι και μέσα στο ψυγείο ώστε το πρωί να χρειασθείς μόνο το βράσιμο.
Το κουάκερ ανήκει στην κατηγορία των τροφών που αποδίδουν πάρα πολύ λίγες θερμίδες. Από την άλλη πλευρά είναι πάρα πολύ θρεπτικό, παρέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και είναι ικανό να μας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες μειώνοντας σημαντικά το αίσθημα της πείνας.
Ολόκληρη τη συνταγή μπορείς να τη δεις βήμα βήμα στο YouTube στον ακόλουθο σύνδεσμο
- Μους σοκολάτα με νιφάδες βρώμη - Diatrofi.gr.