«Έχει υπηρετήσει με αφοσίωση την πατρίδα»: Η ανακοίνωση της Γεσθημανής Κουτούζογλου του Survivor στα δημοσιεύματα περί λιποταξίας

Date:

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια της Γεσθημανής Κουτούζογλου,  της υπαξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων, που μπήκε στο Survivor, στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι μπήκε στο ριάλιτι επιβίωσης χωρίς άδεια.

Μάλιστα, χθες, όπως έγραφε το armyvoice.gr, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά την επιστροφή της μετά την αποχώρησή της από το Survivor, θα την περιμένει η Στρατονομία για να τη συλλάβει, ως λιποτάκτη εξωτερικού από τη Μονάδα της.

Η οικογένεια της Γεσθημανής Κουτούζογλου, μέσω δικηγόρου εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες σωστά και με την απαραίτητη εχεμύθεια και τονίζοντας πως η παίκτρια του Survivor ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει παραβεί κανέναν σχετικό κανονισμό.

«Η κυρία Κουτούζογλου, έχει υπηρετήσει με ζήλο και αφοσίωση την πατρίδα συμμετέχοντας σε απαιτητικές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και αποκομίζοντας σειρά διεθνών διακρίσεων. Η πολυετής προσφορά της στην υπηρεσία και η αδιάκοπη αφοσίωση στους ανωτέρους και στους συναδέλφους της αποτελούν μαρτυρία της ακεραιότητας και του ήθους της» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της οικογένειας της Γεσθημανής Κουτούζογλου

«Ενόψει δημοσιευμάτων και τοποθέτηση σε τηλεοπτικές εκπομπές αναφορικά με τη συμμετοχή της που αξιωματικού Κουτούζογλου Γεσθημανής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Survivor που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣKAI, διευκρινίζεται ότι κυρία Κοντούζογλου έχει ασκήσει τα δικαιώματα που κατά την αντίληψή της παρέχει η κείμενη νομοθεσία στο σύνολο του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, ενώ η τελική κρίση περί της νομιμότητας των ενεργειών της ανήκει αποκλειστικά στα αρμόδια όργανα και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο σχολιασμού από τρίτα πρόσωπα, τα οποία εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα στοιχεία της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι, λόγω της εμπιστευτικότητας των εγγράφων και των εσωτερικών διαδικασιών των ενόπλων δυνάμεων, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οφείλουν να αντιμετωπίζουν και να προβάλουν σχετικές πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη και με απαρέγκλιτη την τήρηση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Υπογραμμίζεται πως τα ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή της κατάσταση, καθώς και η έκδοση κάθε είδους διοικητικών πράξεων σχετιζόμενων με αυτή, συνιστούν προσωπικά και απόρρητα δεδομένα που ανάγονται στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων.

Η κυρία Κουτούζογλου, έχει υπηρετήσει με ζήλο και αφοσίωση την πατρίδα συμμετέχοντας σε απαιτητικές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και αποκομίζοντας σειρά διεθνών διακρίσεων. Η πολυετής προσφορά της στην υπηρεσία και η αδιάκοπη αφοσίωση στους ανωτέρους και στους συναδέλφους της αποτελούν μαρτυρία της ακεραιότητας και του ήθους της.

Εντούτοις, παρά την άριστη υπηρεσιακή της πορεία και ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί περιπτώσεις συμμετοχής στελεχών των ενόπλων δυνάμεων σε τηλεοπτικά προγράμματα χωρίς την πρόκληση αυτής της αναστάτωσης, οι διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα της υπηρεσιακής κατάστασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρίσταται ανησυχητική. Η υπερπροβολή δεν πρέπει να αλλοιώσει τον δικαιοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ούτε να απολήγει, ηθελημένα ή αθέλητα, σε παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων έναντι της κοινής γνώμης.

Αυτή τη στιγμή, καλούμαστε όλοι να σταθούμε με κατανόηση απέναντι σε μία γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή και την καριέρα της στις ένοπλες δυνάμεις και η οποία με αίσθημα βαθύτατου σεβασμού προς τους θεσμούς και την ιεραρχία των ΕΔ επιδίωξε την συμμετοχή της σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για λόγους προσωπικούς».

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Βανδή: Συγκίνηση στον Λυκαβηττό 23 χρόνια μετά – Η αναφορά στον Βασίλη Καρρά & στην καριέρα της!

Με μία λαμπερή συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού, η Δέσποινα Βανδή γιόρτασε τα 30 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική δισκογραφία.

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Λιάγκα: «Δεν μιλάω με τον Γιώργο. Δεν θέλω να συναναστρέφομαι μαζί του»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να συνεργαστεί ξανά με τη Φαίη Σκορδά.

Aνδρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου: Πόζαραν για μια selfie στο Instagram

Aνδρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου: Πόζαραν για μια selfie στο Instagram Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις αρχές του μήνα  Ο Aνδρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου μοιράστηκαν μια selfie φωτογραφία τους στα κοινωνικά δίκτυα. Το νιόπαντρο ζευγάρι, που επισημοποίησε τη σχέση του την 1η Σεπτεμβρίου σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, φαίνεται ότι διανύει μια πολύ

Τηλεθέαση: Ποια πρωινή εκπομπή σάρωσε στην πρεμιέρα της το Σαββατοκύριακο;

Δείτε τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθεάση. Την πρώτη καλημέρα για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν είπαν το πρωινό του Σαββάτου (21/9) οι «Weekenders» Θανάσης Πάτρας και Δημήτρης Πανόπουλος, η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Νίκος Μάνεσης. Οι τρεις εκπομπές ολοκλήρωσαν το παζλ της πρωινής ζώνης (10:00-13:00) του Σαββατοκύριακου και έδωσαν την παρθενική τους

Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε πρεμιέρα στο “Χαμογέλα και πάλι” – “Είμαστε ίδιοι, όπως μας αφήσατε”

Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε πρεμιέρα στο «Χαμογέλα και πάλι» – «Είμαστε ίδιοι, όπως μας αφήσατε» Σάββατο, 21.9.2024, 10:04 Zappit@ZAPPIT_ "Δεν μας αρέσουν πού οι αλλλαγές και νομίζω πως το έχετε καταλάβει όλο αυτόν τον καιρό" τόνισε, με νόημα, η Σίσσυ Χρηστίδου. Ανανεωμένη και λαμπερή επανήλθε η Σίσσυ Χρηστίδου με το μαγκαζίνο «Χαμογέλα και πάλι» στην πρωινή

Γαλάτεια Βασιλειάδη: Έκλεισε τα 29 & γιόρτασε με τούρτα Pokémon-Ο ενθουσιασμός του 6χρονου γιου της!

Τα γενέθλιά της γιόρτασε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο η Γαλάτεια Βασιλειάδη, σύζυγος του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Άντζελα Δημητρίου: Τα βαφτιστικά που διάλεξε για την βάφτιση της εγγονής της με την Όλγα Κιουρτσάκη!

Η Άντζελα Δημητρίου και η κόρη της, Όλγα Κιουρτσάκη, βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη βάφτιση της εγγονής της τραγουδίστρια.

Νέα Σμύρνη: Ακριβότεροι παιδικοί σταθμοί και … αδελφοποίηση με παλαιστινιακή πόλη !  

Συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Νέας Σμύρνης και την...

Ελένη Χατζίδου: “Έχουμε επιλέξει να μην το συζητήσουμε καθόλου, είναι κάτι που με στενοχωρεί”

Ελένη Χατζίδου: «Έχουμε επιλέξει να μην το συζητήσουμε καθόλου, είναι κάτι που με στενοχωρεί» Σάββατο, 21.9.2024, 10:56 Zappit@ZAPPIT_ "Θέλει χρόνο για να απαντήσω, να τα βάλω κάτω και να πω τι νιώθω, τι πιστεύω και πως το αντιλαμβάνομαι" δήλωσε η Ελένη Χατζίδου. Την Ελένη Χατζίδου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Weekenders και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ρούτας

Ο Νίκος Μάνεσης επανήλθε στο Σαββατοκύριακο με αναφορά σε Αυτιά και Μαυραγάνη: “Βρήκε το πιο άθλιο όνομα”

Με χιούμορ και ανανεωμένη διάθεση επέστρεψε ο Νίκος Μάνεσης στη νέα και 8η στη σειρά χρονιά για την εκπομπή του.

Ποιο είναι το κλειδί της ευτυχίας; Τι δείχνει νέα έρευνα

Η ευτυχία είναι μια πολυδιάστατη έννοια που απασχολεί τον άνθρωπο – φιλοσοφικά και ερευνητικά – εδώ και αιώνες. Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Motivation and Emotion, αναδεικνύει δύο παράγοντες που φαίνεται να σχετίζονται με την ψυχολογική ευεξία στον σύγχρονο κόσμο: το πάθος και την αυτονομία – αυτορρύθμιση. Η έρευνα δείχνει ότι οι πιο ευτυχισμένοι