Οι Κινέζοι τρώνε αχόρταγα τηγανητές πέτρες – Είναι η νέα ανερχόμενη λιχουδιά που κάνει θραύση
Οι πέτρες τηγανίζονται με μπαχαρικά, σκόρδο και πιπεριές
Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου έχει τραβήξει ένα καινούργιο ανερχόμενο street food στην χώρα της Κίνας, το οποίο έχει ως βασικό συστατικό τις πέτρες. Πιο συγκεκριμένα, οι πέτρες τηγανίζονται με μπαχαρικά, σκόρδο και πιπεριές.
Δείτε το βίντεο
Το πιάτο προέρχεται από την ανατολική κινεζική επαρχία Χουμπέι και όσοι το επιλέξουν καλούνται να πιπιλήσουν τις τηγανιτές πέτρες με σκοπό να απολαύσουν μια πλούσια πικάντικη γεύση. Στη συνέχεια, αφού γευτούν, καλούνται να φτύσουν τις πέτρες εξ ου και το όνομα του πιάτου suodiu, που σημαίνει «ρουφήξτε και πετάξτε».
Βίντεο με χρήστες του διαδικτύου που δοκιμάζουν το suodiu έχουν εμφανιστεί σε όλες τις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εβδομάδα.
Το πιάτο στις περισσότερες περιπτώσεις φτιάχνεται από πωλητές του δρόμου οι οποίοι ρίχνουν λάδι τσίλι πάνω σε βότσαλα τα οποία τσιγαρίζονται. Έπειτα, τα πασπαλίζουν με σάλτσα σκόρδου και όλα μαζί μαγειρεύονται με σκελίδες σκόρδου και πιπεριές.
«Μια μερίδα μπαχαρικών ζωντανεύει το πάθος», λέει ένας μάγειρας σε βίντεο, προσθέτοντας ότι το πιάτο έχει γίνει τόσο δημοφιλές όσο και το αλκοόλ.
Οι μαριναρισμένες πέτρες σερβίρονται σε μικρά κουτιά και κάθε μερίδα κοστίζει περίπου 16 γιουάν (περίπου 2 ευρώ), σύμφωνα με το βίντεο.
«Πρέπει να σας επιστρέψω τα βότσαλα αφού τελειώσω;», ρωτά ένας πελάτης σε βίντεο. «Πάρτε τα στο σπίτι σας ως αναμνηστικό», απάντησε αστειευόμενος ο μάγειρας.
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook
Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news