Αποκωδικοποιήστε 5 συμπεριφορές του σκύλου σας

Date:

Αποκωδικοποιήστε 5 συμπεριφορές του σκύλου σας

Το λαχάνιασμα με πιθανή σιελόρροια αλλά και το κατέβασμα της ουράς ανάμεσα από τα πόδια είναι η πιο συνηθισμένη αντίδραση ενός σκύλου, όταν εκδηλώνει άγχος.

Επίσης, όταν ένας σκύλος είναι λυπημένος, κατεβάζει το κεφάλι του και κλαίει. Μπορεί τα συναισθήματα του σκύλου να είναι εμφανή από την γλώσσα του σώματος, ωστόσο, εκδηλώνει και ορισμένες συμπεριφορές που μπορεί να φαίνονται περίεργες.

Για παράδειγμα, ποιος είναι ο λόγος που ο σκύλος σκάβει στο χώμα, κρύβοντας διάφορα αντικείμενα ή ακόμη και κόκαλα; Ας δούμε, λοιπόν, μαζί την εξήγηση πίσω από πέντε συμπεριφορές που εκδηλώνουν οι σκύλοι στην καθημερινότητα τους.

Απλώνει την πατούσα του πάνω σας

Γιατί ο σκύλος απλώνει την πατούσα του πάνω σας; Ο σκύλος διαθέτει υποδοχείς αφής και νευρικές απολήξεις σε όλο του το δέρμα. Απολαμβάνει,λοιπόν, να προτάσσει την πατούσα του, όταν έρχεται σε επαφή με στενούς φίλους του ή ανθρώπους που συμπαθεί.

Επίσης, είναι μια ένδειξη για να σας ενημερώσει ότι θέλει να παίξει ή για να σας ζητήσει να συνεχίσετε να το χαϊδεύετε, αφού σταματήσετε. Επιπλέον, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα έξυπνο κόλπο για να τραβήξει την προσοχή σας, σε περίπτωση που τον έχετε παραμελήσει.

Θάβει αντικείμενα στο χώμα

Γιατί οι σκύλοι θάβουν τα κόκαλα ή άλλα αντικείμενα στο χώμα; Ασφαλώς, πρόκειται για μια ενστικτώδη συμπεριφορά σκύλου για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία, προκειμένου να αποτρέψει την κλοπή των πραγμάτων του από άλλα ζώα.

Ορισμένες ράτσες, επίσης, όπως τα κυνηγόσκυλα και τα τεριέ αρέσκονται να σκάβουν στο χώμα για να εντοπίσουν το φανταστικό θήραμα μας. Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί σκύλοι σκάβουν απλά και μόνο για να καθίσουν στην λακκούβα.

Γαβγίζει πίσω από την πόρτα

Μπορεί ο σκύλος σας να κοιμάται βαριά, ωστόσο, μόλις αντιληφθεί έναν αμυδρό ήχο, σηκώνεται από την θέση του και κατευθύνεται προς την πόρτα, γαβγίζοντας δυνατά. Αυτή η συμπεριφορά του σκύλου είναι παρόμοια με τη δική μας όταν τρομάζουμε. Με την διαφορά, βέβαια, ότι μπορεί να αντιληφθεί ήχους, που εμείς δεν ακούμε καν, αφού η ακοή του είναι έως και τέσσερα επίπεδα πιο ανώτερη σε σύγκριση με την ανθρώπινη. 

Πρόκειται, λοιπόν, για μια ενστικτώδη συμπεριφορά αυτοπροστασίας, καθώς θέλουν να μάθουν ποιος ή τι κρύβεται πίσω από την πόρτα. Μερικές ράτσες, επίσης, όπως οι σκύλοι φύλακες, επιδιώκουν να πηδήξουν πάνω από τις εξώπορτες για να διερευνήσουν τις πιθανές απειλές και να υπερασπιστούν τον χώρο τους.

Μαζεύει πράγματα κατά τη διάρκεια της βόλτας

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε δει τον σκύλο σας να συλλέγει διάφορα αντικείμενα που εντόπισε κατά τη διάρκεια της βόλτας στο πάρκο. Και αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα απλό κλαδί, μέχρι μια πεταμένη μάσκα.

Η εξήγηση είναι απλή: oι σκύλοι χρησιμοποιούν το στόμα τους με τον ίδιο τρόπο που τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Αρκετά σκυλιά είναι από τη φύση τους περίεργα, συνεπώς, μόλις εντοπίσουν κάποιο αντικείμενο που τους κάνει εντύπωση, μπορεί να θέλουν να το κρατήσουν ή να το μεταφέρουν για μικρό διάστημα.

Είναι επιθετικός απέναντι σε άλλα σκυλιά

Αρκετοί σκύλοι αγχώνονται , όταν συναντάνε στο δρόμο άλλα σκυλιά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο DNA τους, να έχουν τραυματικές εμπειρίες στο παρελθόν ή να μην έχουν κοινωνικοποιηθεί επαρκώς, όταν ήταν κουτάβια. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη κίνηση του σκύλου σας υποδηλώνει ότι δεν θέλει να τον πλησιάσει ο άλλος σκύλος.

Μερικοί, βέβαια, σκύλοι μπορεί να είναι λιγότερο επιθετικοί και να κρύβονται πίσω από εσάς, κρατώντας αμυντική στάση, επειδή φοβούνται ή νιώθουν άβολα.

To άρθρο Αποκωδικοποιήστε 5 συμπεριφορές του σκύλου σας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Φλούδες γεμιστές

Προσθήκη στα αγαπημένα Οι πατάτες είναι πάντα ευπρόσδεκτες και δελεαστικές! Οι συνταγές και οι ιδέες άπειρες και πάντα επιτυχημένες, αφού οι πατάτες είναι ευέλικτες και προσφέρουν τη βάση για έμπνευση και δημιουργία. Εμείς σήμερα θα τιμήσουμε τη φλούδα τους, αφού εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά και η διατροφική τους υπερδύναμη. Τα αγαπημένα σε όλους Potato

Αχ αυτές οι Μελιτζάνες!

Προσθήκη στα αγαπημένα Ξανά και ξανά… αλλά δεν νομίζω να έχετε κανένα παράπονο! Οι χρυσές συνταγές με μελιτζάνες εκτός από φανταστικές είναι και ανεξάντλητες. Η φθινοπωρινή ατμόσφαιρα δένει απόλυτα με τη μυστηριώδη παλέτα αλλά και την καπνιστή, κάπως πικρή ταυτότητά τους, η οποία τις θέλει να είναι φρούτα και όχι λαχανικά, παρακαλώ! Με γέμιση κιμά

Δέσποινα Μοιραράκη για τα χαλιά αξίας 17.890 ευρώ στο υπουργείο Τουρισμού: “Έχουμε πουλήσει επανειλημμένως σε χώρους του Δημοσίου”

Στο επίκεντρο βρέθηκε τις τελευταίες ώρες η Δέσποινα Μοιραράκη λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την απόφαση της υπουργού Τουρισμού

Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου»

Υπέρ του πατρός Αντώνιου θα καταθέσει ο Πάνος Μουζουράκης. Ο γνωστός καλλιτέχνης, που για χρόνια στήριζε την Κιβωτό του Κόσμου...

Μάκης Δελαπόρτας: Ο Παπαμιχαήλ ήθελε στις ταινίες να μπει το όνομά του δίπλα από της Βουγιουκλάκη

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν δέχτηκε να μην είναι το όνομά του δίπλα από της Αλίκης Βουγιουκλάκης και για αυτό δεν ήταν στις ταινίες και έπαιζε ο Αλεξανδράκης», αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας. Για τις άγνωστες πτυχές του έγγαμου βίου του αλλά και της επαγγελματικής πορείας της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρης Παπαμιχαήλ, μίλησε σήμερα το απόγευμα

Η Έλενα Παπαρίζου έκλεψε τις εντυπώσεις στο Καλλιμάρμαρο στην εκδήλωση «Αθήνα 20 χρόνια μετά»

Η εντυπωσιακή Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε στο Καλλιμάρμαρο και τραγούδησε το “Μy Number One” στην εκδήλωση της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής «Αθήνα 20 χρόνια μετά». Το τραγούδι που κέρδισε για την Ελλάδα τον διαγωνισμό της Eurovision το 2005 ακούστηκε από τη μοναδική Έλενα Παπαρίζου στην εκδήλωση τιμής της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής στο Καλλιμάρμαρο για την ομάδα του

Στο χειρουργείο η Ντόρα Δούμα: Δύσκολες ώρες για την επιστήθια φίλη της Μάρθας Καραγιάννη

Η Ντόρα Δούμα, η επί χρόνια στενή φίλη της Μάρθας Καραγιάννη, με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο της ηθοποιού έκανε μια ανάρτηση.

Μπρούνο Τσερέλα: Η νέα φωτό με την Αθηνά Οικονομάκου και το δημόσιο ευχαριστώ

Μία νέα φωτογραφία με την Αθηνά Οικονομάκου ανέβασε το απόγευμα της Πέμπτης 19/9 στα social media ο Μπρούνο Τσερέλα.

Νικόλ Κίντμαν: Αποκάλυψε το bullying που δέχτηκε ως έφηβη – Όλη μου τη ζωή, ήθελα να είμαι 1,58 με καμπύλες

Νικόλ Κίντμαν: Αποκάλυψε το bullying που δέχτηκε ως έφηβη - Όλη μου τη ζωή, ήθελα να είμαι 1,58 με καμπύλες Η ηθοποιός περιέγραψε πως η εξωτερική της εμφάνιση αποτέλεσε την αιτία εκφοβισμού από τους συνομηλίκους της Αν και σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ, η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε ότι συχνά την πείραζαν

Ναταλία Δραγούμη – Η απάντησή της σε σεξιστικό σχόλιο: «Είναι 8 το πρωί κι έχω λάβει 10 φωτογραφίες με ανδρικά μόρια»

«Η Ναταλία Δραγούμη είναι υπερεκτιμημένο milf» ανέφερε το σχόλιο, το οποίο κλήθηκε να διαβάσει και στη συνέχεια ν' απαντήσει η γνωστή ηθοποιός

Κατερίνα Καινούργιου: Ο τρόμος που έζησε με κατσαρίδα – «Πήρα τον Παναγιώτη του λέω γύρνα τώρα σπίτι»

Ένα τρομακτικό -για εκείνους που φοβούνται τις κατσαρίδες- περιστατικό έζησε η Κατερίνα Καινούργιου για το οποίο μίλησε σήμερα (19.09.2024) από τον «αέρα» της εκπομπής της, «Super Κατερίνα». Η Κατερίνα Καινούργιου περιέγραψε αυτό που έζησε το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι της στο Κολωνάκι. «Να πω μία προσωπική ιστορία; Μπορώ να έχω δύο δευτερόλεπτα; Εχθές με τον

Ναταλία Δραγούμη για το σεξιστικό σχόλιο που της έκαναν: «Είναι 8 το πρωί και έχω λάβει 10 φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες»

«Πληρωμένη» απάντηση στα hate commends που δέχεται στο TikTok, έδωσε την Τρίτη (17.09.2024) η Ναταλία Γερμανού. Όλοι οι ηθοποιοί της σειράς «Αρχελάου 5» με βίντεο που έφτιαξαν για το TikTok, σχολίασαν τα σχόλια μίσους που δέχονται καθημερινά. Μέσα σε αυτούς και η απάντηση της Ναταλίας Δραγούμη που με την ευθύτητά της έγινε viral. «Η Ναταλία