Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για τον πόνο στη μέση – 3 φορές την εβδομάδα κάνουν θαύματα

Date:

FITNESS

Εάν είστε ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από πόνο στη μέση, ίσως είναι η ώρα να δοκιμάσετε την πιο αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία που κάνει τις ενοχλήσεις παρελθόν 

-

Το περπάτημα είναι μια αποτελεσματική άσκηση για τη μείωση του πόνου στη μέση. Και, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, μία βόλτα μόνο τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει σημαντικά την ενόχληση, βελτιώνει την υγεία της σπονδυλικής στήλης και την ποιότητα ζωής για τα άτομα που υποφέρουν από οσφυαλγία. Αυτοί είναι μονάχα λίγοι τρόποι με τους οποίους το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει. Μεταξύ άλλων ερευνών:

-το περπάτημα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της μειώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των κατεστραμμένων ιστών.

– εμπλέκει και ενισχύει τους μύες του κορμού – συμπεριλαμβανομένων αυτών στο κάτω μέρος της πλάτης, της κοιλιάς και της λεκάνης. Ένας δυνατότερος κορμός παρέχει καλύτερη υποστήριξη για τη σπονδυλική στήλη, μειώνοντας την πίεση και τον πόνο.

– ενεργοποιεί τους γλουτιαίους μύες που είναι βασικοί για τη σταθεροποίηση των μυών γύρω από την πλάτη, τη λεκάνη και την κοιλιά.

– βοηθάει την απαλή κίνηση της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων, αποτρέποντας τη δυσκαμψία. Και σε αντίθεση με πιο δυναμικές δραστηριότητες, το περπάτημα ασκεί λιγότερη πίεση στο σώμα.

– απελευθερώνει ενδορφίνες, τα φυσικά παυσίπονα του σώματος.

Photo: iStock

Πώς θα το κάνετε σωστά

Οι Athalie Redwood-Brown, επίκουρη καθηγήτρια στην Ανάλυση Απόδοσης στον Αθλητισμό στο Nottingham Trent University, και Jen Wilson, senior Exercise and Health Practitioner στο Nottingham Trent University, με άρθρο τους στο The Conversation, μάς συστήνουν τους καλύτερους τρόπους για να κάνουμε το περπάτημα με σωστό τρόπο.

1. Ξεκινήστε σταδιακά
Ξεκινήστε με σύντομους περιπάτους 10-15 λεπτών και αυξήστε σταδιακά την απόσταση και την ένταση. Αυτό αποτρέπει την υπερένταση και επιτρέπει στο σώμα σας να προσαρμοστεί.

2. Διατηρήστε καλή στάση σώματος
Εστιάστε στη διατήρηση της όρθιας στάσης ενώ περπατάτε. Αποφύγετε να σκύβετε ή να γέρνετε προς τα εμπρός. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, τους ώμους προς τα πίσω, σφίξτε τους μύες του κορμού και κατανείμετε το βάρος ομοιόμορφα όταν μεταφέρετε αντικείμενα.

3. Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια
Φοράτε άνετα παπούτσια που παρέχουν αντικραδασμική προστασία και στήριξη της καμάρας. Τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια βοηθούν στην απορρόφηση και τη μείωση των κραδασμών στο κάτω μέρος της πλάτης.

4. Περπατήστε σε ομαλές επιφάνειες
Επιλέξτε επίπεδες, ομοιόμορφες επιφάνειες όπως πεζοδρόμια, γήπεδα ή διαδρόμους. Το ανώμαλο έδαφος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πτώσεων, κόπωσης και να προσθέσει επιπλέον πίεση στη μέση.

5. Προθέρμανση και αποθεραπεία
Ξεκινήστε κάθε βόλτα με προθέρμανση 5-10 λεπτών, είτε κάνοντας ένα αργό, απαλό περπάτημα είτε μερικές διατάσεις για να προετοιμάσετε τους μύες σας. Ομοίως, ολοκληρώστε τη βόλτα σας με λίγα λεπτά χαλάρωσης, συμπεριλαμβανομένων διατάσεων.

6. Συνέπεια
Επαναλάβετε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς αυτό είναι που θα σας χαρίσει μακροπρόθεσμη ανακούφιση από τον πόνο στη μέση.

7. Αλλάξτε τη ρουτίνα σας
Ενσωματώστε διαφορετικούς τύπους περπατήματος για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας, όπως γρήγορο ή διαλειμματικό περπάτημα (εναλλάσσοντας την ταχύτητα που περπατάτε).

9. Ενυδάτωση
Πίνετε πολύ νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις βόλτες σας για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη μυϊκή λειτουργία.

10. Ακούστε το σώμα σας
Δώστε προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας στο περπάτημα. Εάν αισθανθείτε έξαρση στον πόνο ή ενόχληση, αλλάξτε τη ρουτίνα σας ή μιλήστε με το γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης

Έντερο: Το περπάτημα που απελευθερώνει «δαίμονες», αέρια και ενοχές – Ανακαλύψτε τη νέα μόδα του TikTok

Βραδινό τρέξιμο και περπάτημα: Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε

Τι κάνετε μετά το γεύμα; Τρεις καλοί λόγοι να πάτε για περπάτημα

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Γιούλικα Σκαφιδά: Ταλέντο από κούνια o γιος της – Δείτε τον να παίζει πιάνο

Μια από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής της ζει αυτή την περίοδο η Γιούλικα Σκαφιδά.

Έξω φρενών ο Αρναούτογλου με αυτό που αντίκρυσε: «Ποιός άνθρωπος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιo;»

Να εκφράσει την απογοήτευση του μέσω βίντεο στο Instagram θέλησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην τελευταία του ανάρτηση. Ο παρουσιαστής ενώ απολάμβανε μια βόλτα στο δάσος είδε κάτι που στάθηκε η αφορμή για να του χαλάσει η διάθεση. Ο ίδιος αντίκρυσε μια ξαπλώστρα για τα ρούχα και μια γλάστρα που κάποιος πέταξε σε εκείνο το σημείο.

Νικολόπουλος: «Αυτοί είναι υπαίτιοι που δεν «περπατά» το νέο τραγούδι»

Για την εκπομπή στην ΕΡΤ και το μέλλον του τραγουδιού, μίλησε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Νόρα Βαλσάμη: «Με πήρε τηλέφωνο η Αλίκη & μου το είπε, με πέθανε και μένα»

Η Νόρα Βαλσάμη είχε δώσει μία σπάνια συνέντευξη στην Espresso και ανάμεσα σε άλλα είχε κάνει αποκαλύψεις για την Αλίκη βουγιουκλάκη με την οποία ήταν πολύ καλές

Νικόλ Κίντμαν: Έχασε την μητέρα της λίγο πριν λάβει το βραβείο της στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Νικόλ Κίντμαν: Έχασε την μητέρα της λίγο πριν λάβει το βραβείο της στο Φεστιβάλ της Βενετίας GALA Νικόλ Κίντμαν Μητέρα Φεστιβάλ Βενετίας Νικόλ Κίντμαν: Έχασε την μητέρα της λίγο πριν λάβει το βραβείο της στο Φεστιβάλ της Βενετίας «Έμαθα λίγο μετά την άφιξή μου στη Βενετία τον θάνατο της μητέρας μου Τζανέλ Κίντμαν» - «Αυτό

Αθηναϊκή νύχτα: Ηχηρές μεταγραφές, δυνατά σχήματα και… συνήθεις ύποπτοι σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι – Ποιος τραγουδάει πού

«Άρχισαν τα όργανα» και τα ντέρμπι - Όλα τα ονόματα του φετινού χειμώνα και οι πίστες, στις οποίες θα εμφανιστούν

Κατερίνα Λιόλιου: Έκανε το επόμενο βήμα στη σχέση της με τον Χάρη Παπατζανή

Κατερίνα Λιόλιου: Έκανε το επόμενο βήμα στη σχέση της με τον Χάρη Παπατζανή Η τραγουδίστρια και ο γνωστός manager μένουν πια κάτω από την ίδια στέγη. Έστησαν το δικό τους σπίτι στα νότια προάστια. Ο λόγος για την Κατερίνα Λιόλιου και τον σύντροφό της, Χάρη Παπατζανή, που, σύμφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες του «Secret», έκαναν το

Power of Love – Το απρεπές σχόλιο του Γιώργου Κόρκα μόλις είδε τη νέα παίκτρια: “Πού την πάνε αυτήν;”

"Τι μας φέρανε; Πού την πάνε αυτήν; Τι; Σ' άρεσε εσένα αυτή;".

Εβελίνα Νικόλιζα: Το boho μπαλκόνι της μοιάζει να βγήκε από… περιοδικό!

Η Εβελίνα Νικόλιζα μας κάνει να ζηλεύουμε το boho μπαλκόνι της, το οποίο μοιάζει σαν να βγήκε από τις πιο στιλάτες deco σελίδες του Instagram! Με tropical vibes, φυτά παντού και έπιπλα από φυσικά υλικά, ο εξωτερικός της χώρος είναι μία πραγματική όαση στην καρδιά της Αθήνας. Όμως, το highlight δεν είναι άλλο από τις

Ζόζεφιν: Ποζάρει με τη μητέρα της, Μαργαρίτα & μοιάζουν σαν αδελφές

Στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις επέστρεψε η Ζόζεφιν μετά από ένα υπέροχο καλοκαίρι που πέρασε. Η τραγουδίστρια επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα και από το προηγούμενο Σάββατο 31/8 εμφανίζεται στο πλευρό του Νίκου Βέρτη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Από το νέο της επαγγελματικό ξεκίνημα δε θα μπορούσε να λείψει η μητέρα της, Μαργαρίτα

Εν εξάλλω ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στα γυρίσματα της νέας του εκπομπής: “Γιατί ρε γαμώτο τόσο κακία;”

Εν εξάλλω ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στα γυρίσματα της νέας του εκπομπής: «Γιατί ρε γαμώτο τόσο κακία;» ""Ποιος άνθρωπος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο" αναρωτιέται, μεταξύ πολλών άλλων, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στα social media. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την προετοιμασία και τα γυρίσματα για τη νέα του ταξιδιωτική εκπομπή που θα πάρει προσεχώς θέση

Μπέττυ Μαγγίρα: “Κάνε μια εκπομπή να έρθω να σου πω γιατί έφυγα από τον ΑΝΤ1”

"Δεν ξέρω τι θα κάνω φέτος στην τηλεόραση, θα δείξει, θα φανεί" επισημαίνει, παράλληλα, η Μπέττυ Μαγγίρα για το τηλεοπτικό της μέλλον. Η Μπέττυ Μαγγίρα συνάντησε τον καλό της φίλο και συνάδελφο, Παντελή Καναράκη πριν από λίγες ώρες και θέλησαν να μοιραστούν ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο με τους διαδικτυακούς τους φίλους. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια και