Τρέξιμο στην άμμο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να είναι πιο αποδοτικό

Date:

Τρέξιμο στην άμμο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να είναι πιο αποδοτικό

Το τρέξιμο στην άμμο θεωρείται πιο δύσκολο σε σύγκριση με το τρέξιμο στο δρόμο, καθώς η επιφάνεια δεν είναι και τόσο επίπεδη. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αντοχή και την δύναμη στα πόδια σας, καθώς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια.

Και, επιπλέον, η διάθεση σας αναμένεται να ανέβει στα ύψη. Αναμφίβολα, το τρέξιμο στην άμμο σας δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας, ειδικά όταν ακούτε δίπλα σας τον παφλασμό των κυμάτων.

Και ένα ακόμη όφελος είναι ότι μόλις τελειώσετε την προπόνηση σας, έχετε την δυνατότητα να βουτήξετε μέσα στην θάλασσα, προκειμένου να χαλαρώσετε και να δροσιστείτε.

Ξεκινήστε στην υγρή άμμο: Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε να τρέχετε πάνω σε υγρή άμμο, που είναι πιο σταθερή από την μαλακή και στεγνή. Μόλις συνηθίσετε να τρέχετε σε βρεγμένη άμμο, προσθέστε αργά διαστήματα 2 ή 3 λεπτών στην πιο στεγνή, επιστρέφοντας στη βρεγμένη ενδιάμεσα. Μόλις αρχίσετε να συνηθίζετε να τρέχετε σε στεγνή άμμο, ξεκινήστε να τρέχετε πάνω της, καλύπτοντας μεγαλύτερες αποστάσεις.

Επιλέξτε επίπεδο έδαφος: Όταν τρέχετε σε παραλία με κλίση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να τραυματιστείτε. Επομένως, υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσετε πιο εύκολα την ισορροπία σας. Γι’ αυτό το λόγο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια παραλία που είναι σχετικά επίπεδη.

Διατηρείστε σταθερό ρυθμό: Το τρέξιμο στην παραλία, όπως αναφέραμε στην αρχή, είναι πιο δύσκολο ακόμη και από τον τον διάδρομο στο γυμναστήριο. Οι παλμοί σας πρόκειται να ανέβουν πιο γρήγορα και οι μύες των ποδιών να καταπονηθούν περισσότερο, οπότε, το σημαντικό είναι να κρατήσετε σταθερό ρυθμό. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να έχετε κάνει προθέρμανση προηγουμένως και, στην αρχή, να τρέχετε αργά, μέχρι το σώμα μας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Πίνετε αρκετό νερό: Είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό, ειδικά αν τρέχετε κάτω από το καυτό ήλιο. Επομένως, η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για να μην εξαντληθείτε γρήγορα και αντιμετωπίσετε αίσθημα ζάλης ή έντονης κούρασης.

Τρέξτε με παπούτσια: Υπάρχουν δεκάδες αντικραδασμικά sneakers που προσφέρουν άνεση στα πόδια σας. Μπορεί να φαίνεται δελεαστική ιδέα να τρέξετε με γυμνά πόδια πάνω στην άμμο, ωστόσο, με τα παπούτσια θα αποτρέψετε το ενδεχόμενο να υποστείτε τυχόν διαστρέμματα στον αστράγαλο ή τραυματισμούς στην αχίλλειο πτέρνα. Παράλληλα, το τρέξιμο με παπούτσια σας προσφέρει και περισσότερη προστασία, διασφαλίζοντας ότι δεν θα τραυματιστείτε από τυχόν σπασμένα γυαλιά ή πετραδάκια που υπάρχουν συνήθως στην άμμο. 

To άρθρο Τρέξιμο στην άμμο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να είναι πιο αποδοτικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δαδακαρίδης: Το νέο λουκ και τα γλυκά λόγια για τον Μπέζο & το… χαστούκι για τον Σάκη Μπουλά

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης βρέθηκε στον καναπέ του Στούντιο 4 με νέο λουκ και μίλησε για τη ζωή του, την κοσμοθεωρία του αλλά και για τον θαυμασμό που έχει στον Γιάννη Μπέζο με τον οποίο συνεργάζεται.  «Πολύ προσωπικά παίρνω τα πράγματα. Ή υπάρχει πάθος για τα πράγματα ή όχι. Αν δεν σταματούσα να βράζω θα ξεπερνούσα

Η συγκινητική αφιέρωση του Σταρόβα για τα γενέθλια της συντρόφου του: «Κάμπια μου πολύτιμη…»

Μία πολύ συγκινητική αφιέρωση στη σύντροφό του Άννα Σταθάκη έκανε ο Δημήτρης Σταρόβας με αφορμή τα γενέθλιά της.  Η γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του όσο κανένας άλλος στη δύσκολη περιπέτεια υγείας που πέρασε, σήμερα γιορτάζει και ο Δημήτρης Σταρόβας δεν θα μπορούσε παρά να επιστρατεύσει το ξεχωριστό χιούμορ του για να της ευχηθεί δημοσίως.

Πάμελα Άντερσον: Έκλεισε τα 57 – Πιο ευτυχισμένη από ποτέ, γράφει

Πάμελα Άντερσον: Έκλεισε τα 57 - Πιο ευτυχισμένη από ποτέ, γράφει Η ηθοποιός με μία ανάρτηση στο Instagram ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς της φίλους, για τις ευχές τους Η Πάμελα Άντερσον κλείνει σήμερα τα 57 κι έκανε μια ανάρτηση στο Instagram για να ευχαριστήσει όσους της ευχήθηκαν για τα γενέθλιά της. Η διάσημη ηθοποιός, που πλέον

Σμαράγδα Καρύδη: Εύχεται «καλό μήνα» με φωτογραφίες από τις διακοπές της

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η ηθοποιός στο Instagram

Tο ματωμένο πόδι της Ιωάννα Τούνη – Το ατύχημα της influencer

Η Ιωάννα Τούνη μαζί με τον σύντροφό της Δημήτρη Αλεξάνδρου βρέθηκε στην Σύρο για ολιγοήμερες διακοπές. Η influencer είχε ένα μικρό ατύχημα έξω από το κατάλυμα που διαμένει στο νησί για το οποίο ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους. Σε βίντεο που ανέβασε στο προφίλ της στο Instagram φαίνεται το ματωμένο της γόνατο, μετά από πτώση

Παγιδευμένοι: Καταλαβαίνει ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία

Οι Παγιδευμένοι επιστρέφουν απόψε στις 22:30 στον ΑΝΤ1...

Τηλεθέαση: Κυρίαρχη δύναμη στην ενημέρωση το Mega τη σεζόν 2023-24

Η πρώτη δύναμη στην ενημέρωση ήταν το MEGA τη σεζόν 2023 - 2024 (Σεπτέμβριος - Ιούνιος). Σε μία ταραχώδη χρονιά που σημαδεύτηκε από ακραία εγχώρια και διεθνή γεγονότα αλλά και πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, το MEGA έδειξε την υπεροχή του και διατήρησε την πρωτοκαθεδρία που κατείχε από την περασμένη χρονιά στο σύνολο του ενημερωτικού του προγράμματος.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας αποχαιρετά τον Σταύρο Δέμο

Με βαθιά θλίψη η ΠΕΦ αποχαιρετά σήμερα τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της εταιρείας DEMO και έναν από τους πρωτεργάτες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, Σταύρο Δέμο. «Ο Σταύρος Δέμος υπήρξε δραστήριος και επιτυχημένος επιχειρηματίας και κατάφερε να εδραιώσει την DEMO ως μια πρωτοπόρα εταιρεία στον χώρο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Το ήθος και το όραμά του για τη

Η ανάρτηση της Μπέττυ Μαγγίρα μετά το τέλος της εκπομπής της – «Τίποτα δεν είναι ρόδινο, αλλά και σε ποια δουλειά είναι;»

Ολοκληρώθηκε η εκπομπή «I Love ΣουΚού» της Μπέττυ Μαγγίρα στον ΑΝΤ1 και η παρουσιάστρια αποχαιρέτησε το κοινό της με ανάρτηση που έκανε στα social media. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες στο Instagram και στη λεζάντα έγραψε τα εξής: «Ένας νέος μήνας ξεκινά! Έτσι είναι η ζωή… όταν κάτι τελειώνει, κάτι νέο αρχίζει! Ας είναι

Κάτια Δανδουλάκη: «Έχω κάνει βαρύγδουπες αποτυχίες αλλά έχω μάθει από αυτές»

Συνέντευξη στην «Ελένη» και τη Φωτεινή Λασπά παραχώρησε η Κάτια Δανδουλάκη. Η ηθοποιός έκανε έναν απολογισμό της πορείας της μέχρι τώρα.

Ελένη Μενεγάκη σε Δημήτρη Ουγγαρέζο: «Τέσσερις και μία»

Για τα κλάματα που έχουν πέσει μέχρι σήμερα σε όλες τις εκπομπές που έριξαν αυλαία φέτος, συζητούσε η Ελένη Μενεγάκη με τους...

Gyoza με χοιρινό και πικάντικο ντιπ

Υλικά: Μια συσκευασία Ajinomoto Pork Gyoza 2-3 κουταλιές σπορέλαιο 60 ml ζωμό λαχανικών ή νερό Για το ντιπ: 60 ml Takahiro soy sauce 2 κουταλιές sweet chilli sauce 1 κουταλιά ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο 1-2 κουταλάκια Uni-Eagle Sriracha hot chilli sauce 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, καλά ψιλοκομμένο 1 καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρια, πολύ ψιλοκομμένη Εκτέλεση: Σε