Ανδρικό στιλ: Πώς να φορέσετε τα -παρεξηγημένα- κοντομάνικα πουκάμισα

Date:

Πάει καιρός που τα κοντομάνικα πουκάμισα ήταν συνυφασμένα με ιδρωμένους λογιστές και φωνακλάδες τουρίστες που τριγυρνούν ακόμα στα νησιά φορώντας τα στη χαβανέζικη φτηνή βερσιόν τους. Έτσι για την ιστορία το “άκομψο” αυτό ρούχο – κατά τα λεγόμενα κυρίως συντηρητικών ανδρών- προέρχεται από τους πολύ κομψούς παίκτες του τένις στα ‘ 20ς που φορούσαν την πρώτη εκδοχή του για να παίζουν πιο άνετα.

Εδώ όμως και αρκετά καλοκαίρια – κι όχι μόνο – όλοι ανεξαρτήτως οι έγκυροι σχεδιαστές μόδας έχουν παρουσιάσει στις πασαρέλες αμέτρητες ενδιαφέρουσες και σύγχρονες βερσιόν καταρρίπτοντας τη λανθασμένη αντίληψη για το ρούχο αυτό.

Αλλά πώς να φορέσετε αυτά τα trendy πουκάμισα σωστά, ώστε να δείχνετε ταυτόχρονα διαχρονικοί, κλασάτοι και μοντέρνοι;

Καταρχήν μη τα φοράτε ποτέ κολλητά -αυτό παρεμπιπτόντως ισχύει και για τα μακριμάνικα πουκάμισα. Είναι ξεπερασμένα και ολίγον γελοία. Διαλέξτε πιο χαλαρά κοψίματα και πάντα σε καλής ποιότητας υφάσματα. Όπως κι αν έχει, τα κοντομάνικα πουκάμισα είναι μία πιο ριψοκίνδυνη επιλογή λόγω του ότι είναι πολύ casual άρα το λουκ σας πρέπει να φαίνεται πάντα “ακριβό”.

Τα λινά ή σε ποπλίνα μονόχρωμα, απλά ή σε στιλ σαφάρι και σε ένα ή δύο νούμερα μεγαλύτερα από το κανονικό, είναι μία υπέροχη επιλογή και ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους -από ψηλόλιγνους μέχρι ογκώδεις άντρες. Προσέξτε μόνο τα μανίκια να είναι τρία τέταρτα, δείχνουν πιο στιλάτα και μακραίνουν τη σιλουέτα. Και φυσικά όσο πιο κοντός είστε, τόσο πιο κοντό πρέπει να είναι και το μήκος του πουκαμίσου. Μία λινή παντελόνα ή βερμούδα και ένα borsalino καπέλο, συμπληρώνουν τέλεια το λουκ σας.

Μία άλλη υπέροχη πολυτελής επιλογή είναι τα μεταξωτά, στη ματ εκδοχή τους φυσικά. Το μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο μια που το ύφασμα αυτό δια-, επομένως όσο πιο πολλά κιλά έχετε τόσο πιο χαλαρά πρέπει να είναι και με μακρύτερο μανίκι. Το total silk με φαρδύ παντελόνι ή ακόμα και σορτς είναι πολύ της μόδας αλλά αν το βρίσκετε υπερβολικό, τότε προτιμήστε ένα λινό με μετάξι blend παντελόνι ή μια βερμούδα από καλό βαμβάκι.

Και πάμε στα περιβόητα printed κοντομάνικα πουκάμισα. Προσωπικά αντιπαθώ τα μικρά σχέδια και στάμπες αλλά στο κοντομάνικο δείχνουν πιο σοφιστικέ και κυρίως αδυνατίζουν σε σχέση με τα μεγάλα – πολυαγαπημένα κατά τα αλλά – σχέδια. Διαλέξτε τα σε βαμβάκι και boxy εκδοχή -πιο τετραγωνισμένα δηλαδή που είναι και πολύ της μόδας και μπορείτε να τα φορέσετε άνετα και στη παραλία και σε pool party. Το υπόλοιπο λουκ εδώ πρέπει να είναι μίνιμαλ και μονόχρωμο. Η ένταση του πουκαμίσου αρκεί.

Last but not least, τα φοράμε από έξω ή από μέσα; Η απάντηση είναι απλή και χωρίς κανόνες: Ό,τι θέλει ο καθένας και ταιριάζει στο σωματότυπό του. Προσωπικά τα φοράω σχεδόν πάντα από μέσα γιατί μου τονίζουν τη μέση μου, φαίνονται μεγαλύτερες οι πλάτες μου και κάνει το λουκ πιο μοδάτο – ναι, ακόμα και στη θάλασσα με tailored σορτς μαγιό από κάτω.

Εμπριμέ πουκάμισο Orlear Brown boutique, Mykonos, Μαγιό Cos, Γυαλιά ηλίου Saint Laurent, Slip ons Vans

Mεταξωτό πουκάμισο Parthenis, Mykonos, Βερμούδα και μπαντάνα Αsos man, Γυαλιά Saint Laurent

Λινό διάτρητο πουκάμισο και παντελόνι Farm Rio boutique, Mykonos

Στέφανος Ζαούσης

Στέφανος Ζαούσης

Ο Στέφανος Ζαούσης γεννήθηκε στην Αθήνα με το στυλ και τη καλαισθησία να ρέουν στο αίμα του μια που και η μάνα του και η γιαγιά του ήταν στη λίστα των πιο κομψών γυναικών της εποχής του τότε τύπου. Ξεκινάει την καριέρα του στα 90ς ως Fashion editor στα περιοδικα Κλικ, 01 και Votre Beaute και με τις ανατρεπτικές ιδέες του φέρνει μαζί με το Fashion crowd της εποχής το avant garde στα editorial μόδας της χώρας. Το 1995 ειναι υποψήφιος για βραβείο κοστουμιών στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την cult international ταινία “Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά” του Πάνου Κούτρα. Στα τέλη 90ς μετακομίζει στην Νέα Υόρκη όπου σπουδάζει ιστορία της μόδας και φωτογραφία στο Parsons school of Design, βρίσκει ατζέντη και δουλεύει ως στυλίστας σε διεθνή περιοδικά όπως η Ιταλική και Ισπανική Vogue, το Vanity Fair, το Face και το ισπανικό Harpers Bazaar. Επιμελείται επίσης καμπάνιες με τοπ μοντέλα της εποχής όπως η Heidi Klum και η Nadja Auermann αλλά και celebities οπως η Jlo και η Bjork. Το 2004 επιστρέφει στην Ελλάδα διαποτισμένος με το street style της Νέας Υόρκης και κοσμοπολίτικες φρέσκιες ιδέες και συνεργάζεται ως Fashion editor σχεδόν σε όλα τα καταξιωμένα περιοδικά όπως το Status, η Vogue Hellas, το Ιn Style και το L’officiel, δημιουργεί ως στυλίστας τις βιτρίνες των Άττικα πολυκαταστημάτων και γίνεται Ιmage maker στην Estee Lauder. Σήμερα κρατάει επιλεκτικά κάποιους πελάτες, ντύνει τον τοπ τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο, κάνει image making και μέσω του ig και tik tok του Mr Styler @stefanozaousis μαθαίνει στους άντρες-αλλά και στις γυναίκες-πως να έχουν ένα διαχρονικό και cool αυθεντικό στυλ.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Σοκάρει η εξομολόγηση της τραγουδίστριας Αιμιλίας Καναρέλη: «Είχα γεννηθεί χωρίς στόμα και μύτη»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η 25χρονη τραγουδίστρια Αιμιλία Καναρέλη έδωσε μία συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Weekend Live» με τη Μάρτζυ Λαζάρου και τον Δημήτρη Πανόπουλο στον ΣΚΑΪ. Όσα είπε προβλήθηκαν την Κυριακή (28.06.2026). «Είχα γεννηθεί χωρίς στόμα, έλειπε το πάνω μέρος, χωρίς υπερώα και χωρίς μύτη. Ορθοδοντικός ο μπαμπάς

Αποκαλύφθηκε το νυφικό της Αθηνάς Οικονομάκου στον μυστικό της γάμο στην Πλάκα

Η Αθηνά Οικονομάκου κατάφερε για ακόμα μία φορά να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή με τις νυφικές επιλογές της. Η λαμπερή ηθοποιός και επιχειρηματίας ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Μπρούνο Τσερέλα, επιλέγοντας δύο εντελώς διαφορετικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής με την υπογραφή της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας Σίλιας Κριθαριώτη.

Γιάννης Βαρδής: «Η μέρα που ο πατέρας μου μού είπε ”είσαι ελεύθερος” άλλαξε τα πάντα»

Μια από τις πιο καθηλωτικές και βαθιά ανθρώπινες εξομολογήσεις του έκανε ο Γιάννης Βαρδής, ανοίγοντας την καρδιά του για τη σχέση με τον θρυλικό πατέρα του, Αντώνη Βαρδή. Καλεσμένος στην εκπομπή «Αστερόσκονη» του Action 24 με τον Νίκο Γρίτση, ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε για τις δυσκολίες, τις ισορροπίες, αλλά και για τη μία και μοναδική

Μαρία Αναστασοπούλου: «Η εκπομπή μας με τον Άρη Πορτοσάλτε είναι φτιαγμένη για να υπάρχουν αντίθετες απόψεις»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Δηλώσεις στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» και τον Σαράντη Μαριεττή παραχώρησε η Μαρία Αναστασοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη φετινή τηλεοπτική σεζόν, στη συνεργασία της με τον Άρη Πορτοσάλτε στο «Live You», αλλά και στις συζητήσεις για την επόμενη χρονιά. «Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα διδακτική και

Σίσσυ Χρηστίδου: Αυλαία για το «Χαμογέλα και Πάλι» – Τι είπε για το καλοκαίρι και τις διακοπές της στην Πάρο

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η αυλαία για το «Χαμογέλα και Πάλι» έπεσε σήμερα στο Mega, με τη Σίσσυ Χρηστίδου να αποχαιρετά το τηλεοπτικό κοινό μετά την ολοκλήρωση της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Λίγο μετά το τέλος της εκπομπής, η παρουσιάστρια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και στον Σπύρο

Θοδωρής Μαραντίνης: «Η σύγκριση με τις Melisses δεν μας πείραζε, είχαν μια άλλη κατεύθυνση »

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή «Εσύ τι μουσική ακούς;» με τον Θεολόγο Ηλίου, ο Θοδωρής Μαραντίνης προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις για την καριέρα και την προσωπική του πορεία. Ο γνωστός τραγουδιστής εξήγησε ότι η απόφαση για τη διάλυση των Onirama πάρθηκε για να προστατευτεί η ιστορία του συγκροτήματος. Όπως ανέφερε, ένιωσε

Στέφανος Πιτσίνιαγκας: Η εξομολόγηση για τα τυχερά παιχνίδια και η δικαίωση των ονείρων του

Showbiz Στέφανος Πιτσίνιαγκας: Η εξομολόγηση για τα τυχερά παιχνίδια και η δικαίωση των ονείρων του Gossip-tv Team 28-06-2026 17:22 Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Weekend Live» του ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας μίλησε για την περιπέτειά του με τα τυχερά παιχνίδια, την ωριμότητα που τον βοήθησε να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη φάση, και τις δυσκολίες που

Από ήλιο σε ήλιο: Αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια και έρχεται αντιμέτωπη με την οργή του

Από ήλιο σε ήλιο, Κυριακή 28 Ιουνίου, Επεισόδιο 54ο: Η Ανδρομέδα αναγκάζεται να αποκαλύψει στον Γκέοργκ ότι απέβαλε και έρχεται αντιμέτωπη με την οργή του. Η σχέση του Γκέοργκ με τον Δρακούλη είναι τεταμένη, εξαιτίας του ξεσηκωμού των μεταλλωρύχων αλλά και της αδυναμίας της Ανδρομέδας να του χαρίσει διάδοχο. Στο μεταξύ, ο Περσέας αφιερώνει όλες

Η Στέλλα Καλλή σε μια σπάνια εξομολόγηση: «Κρύφτηκα, έκανα ένα μπαμ, έπεισα τον εαυτό μου ότι δεν το ‘χω και σαν τραγουδίστρια»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Έπειτα από διάστημα περίπου 10 χρόνων, όπως παραδέχθηκε η ίδια, η Στέλλα Καλλή παραχώρησε την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη στη Ναταλία Γερμανού και στο “Καλύτερα δε γίνεται” του Alpha την Κυριακή. Ανάμεσα σε πολλά, δε, η εντυπωσιακή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη μακρόχρονη καλλιτεχνική της απουσία αλλά και στην

Κιάρα Φεράνι: Καλοκαίρι στη Μήλο…βουτιές στο Σαρακήνικο

Η Ελλάδα αποτελεί για ακόμη ένα καλοκαίρι τον απόλυτο πόλο έλξης για τη διεθνή κοσμική ζωή, και αυτή τη φορά τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν δικαιωματικά στην Κιάρα Φεράνι! Η διάσημη Ιταλίδα influencer και επιχειρηματίας της μόδας επέλεξε τη μαγευτική Μήλο ως τον επόμενο μεγάλο σταθμό της, αποδεικνύοντας ότι η καρδιά της κομψότητας χτυπά φέτος

«Μια εικόνα γεμάτη αγωνία» – Η Βουγιουκλάκη και η συγκλονιστική στιγμή στο αεροδρόμιο πριν 30 χρόνια

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ μοιράστηκε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτηση, γυρνώντας πίσω στον χρόνο και σε μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές της ζωής του με τη μητέρα του, Αλίκη Βουγιουκλάκη. Με αφορμή μια παλιά φωτογραφία, περιέγραψε μνήμες από το ταξίδι της στο εξωτερικό για τη μεγάλη της μάχη, μια στιγμή που, όπως αναφέρει, έχει χαραχτεί

Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας για την περιπέτεια με τα τυχερά παιχνίδια: «Ένιωθα ότι μπορώ να γίνω πλούσιος»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Weekend Live και τη δημοσιογράφο Μυρσίνη Κοντού, το μεσημέρι της Κυριακής, όπως είδαμε στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο νεαρός τραγουδιστής αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε με τα τυχερά παιχνίδια στο παρελθόν αλλά και σε όσους