Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης Γιώργου και Βάσως Μαζωνάκη – Ο λόγος που της έστειλε εξώδικο

Date:

Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης Γιώργου και Βάσως Μαζωνάκη - Ο λόγος που της έστειλε εξώδικο

«Στα μαχαίρια» είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης με την Βάσω Μαζωνάκη, με αφορμή τα οικονομικά και τα περιουσιακά τους. Από «αχώριστοι», πλέον κοντράρονται για ποσοστά σε επιχειρήσεις και ακίνητα.

Από τον προηγούμενο μήνα, δόθηκε στη δημοσιότητα η είδηση πως ο γνωστός τραγουδιστής κινείται νομικά κατά της Βάσως Μαζωνάκη. Ο καλλιτέχνης διατηρούσε άριστες σχέσης με την αδερφή του, η οποία για πολλά χρόνια ήταν μάνατζέρ του και διαχειριζόταν τα οικονομικά του. Ο Γιώργος Μαζωνάκης ωστόσο, ξεκίνησε την δικαστική τους διαμάχη κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα στην ίδια.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Γιώργο Μαζωνάκη, ο λόγος ήταν οι οικονομικές διαφορές με τον δημοφιλή τραγουδιστή να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της αδερφής του, περιμένοντας το επόμενο διάστημα την απόφαση της δικαιοσύνης.

«Η ελληνική Δικαιοσύνη, αστική και ποινική, μέσω των αρμοδίων θεσμικών οργάνων της έχει πλέον το λόγο. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή με την εκδίκαση Αιτήσεως Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς», είπε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Σήμερα ωστόσο, (17.06.2024), σε ανακοίνωση του Έλληνα καλλιτέχνη έγινε γνωστό ότι έστειλε εξώδικο κατά της Βάσως Μαζωνάκη.

«Στα δικαστήρια» τα δύο αδέρφια

Η αντιδικία ανάμεσα στα 2 αδέρφια, εξαιτίας της οποίας ο Γιώργος Μαζωνάκης κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της αδερφής του Βάσως Μαζωνάκη τα οποία εκδικάστηκαν, έγινε για την εκμετάλλευση τουριστικής επιχείρησης στη Μύκονο. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Live News, το πρόβλημα προκύπτει για την διαχείριση της εταιρίας στην οποία ανήκει το σπίτι στο νησί των ανέμων. 

Σύμφωνα με τον τραγουδιστή, όταν αποφάσισε να κάνει έλεγχο στα οικονομικά της εταιρείας που είχε μαζί με την αδερφή του, παρατήρησε ότι το πολυτελές σπίτι στη Μύκονο είχε μεταφερθεί σε άλλη εταιρεία υπό την διαχείριση της Βάσως Μαζωνάκη, στην οποία ο ίδιος δεν είχε ποσοστό.

Η αρχική εταιρεία είχε την επωνυμία VGD Residences (δηλ. Βάσω, Γιώργος, Δημήτρης) με χαμηλό κεφάλαιο, με σκοπό τη διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων. Μετά την πρόσφατη τροποποίηση η εταιρεία μετονομάστηκε, ίσως εν αγνοία του τραγουδιστή, σε «Residences by V». Πριν λίγο καιρό ο γνωστός τραγουδιστής αποχώρησε και έδωσε το 5% στην Βάσω Μαζωνάκη και το άλλο 5% στον σύντροφό της Δημήτρη Μακρυνιώτη. Η διαδικασία αυτή όμως, φέρεται να μην έγινε με την έγκριση του Γιώργου Μαζωνάκη.

Ο ίδιος ζητά να επιστρέψουν τα ποσοστά στην αρχική τους μορφή, δηλαδή 90% η αδερφή του και 10% ο γνωστός ερμηνευτής. Η κίνησή του να οδηγηθούν σε δικαστική διαμάχη αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο, προειδοποίηση προς την αδερφή του.

Το 2023 μία άλλη εταιρεία την οποία διαχειρίζονταν τα δύο αδέρφια 50 – 50 για τα οικονομικά του τραγουδιστή τροποποιήθηκε, με την Βάσω Μαζωνάκη να αποχωρεί και να παραδίδει το 49%, παρόλο που με βάση το καταστατικό εκείνη είχε τον έλεγχο των εσόδων και των εξόδων.

Το ποσοστό κατέληξε να περνά στο 99% στον Γιώργο Μαζωνάκη και στο 1% σε άλλο πρόσωπο. Αυτή η εταιρεία από το 2004 εκμεταλλευόταν την καλλιτεχνική δραστηριότητα του τραγουδιστή εξολοκλήρου, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη να συνεχίζει τη σημαντική πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή κάνοντας μεγάλες εμπορικές επιτυχίες και λαμπερές εμφανίσεις.

Όλα αυτά έχουν αλλάξει άρδην με τα δύο αδέρφια να βρίσκονται στα δικαστήρια, μεταξύ άλλων για το πολυτελές ακίνητο στη χώρα της Μυκόνου. Σύμφωνα με το Live News, 7 διανυκτερεύσεις σε αυτό κοστολογούνται στα 3.291 ευρώ, περίπου. Το οίκημα, το οποίο πωλείται σε μοναδικότητα και όχι σε τετραγωνικά μέτρα. Πιθανολογείται ότι η αξία του να ξεκινάει με βάση τα 500.000 ευρώ.

 

Οι χαρούμενες μέρες

Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι ο τραγουδιστής και η αδερφή του έκαναν μαζί διακοπές όπως κάθε καλοκαίρι, στη Σητεία της Κρήτης έχοντας παρέα και τον σύντροφο της Βάσως, τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη. Τα αδέρφια έκαναν από κοινού επενδύσεις αφού αγόραζαν σπίτια σε νησιά και αφού τα ανακαίνιζαν, στη συνέχεια τα νοίκιαζαν. Η Βάσω Μαζωνάκη επί 20 χρόνια ήταν μάνατζερ του τραγουδιστή με αποτέλεσμα εκτός από αδερφή να είναι και πιο στενή συνεργάτιδα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vaso Mazonaki (@vasomazonaki)

Από το πατρικό τους σπίτι στη Νίκαια, στις καλοκαιρινές διακοπές, στις μαζώξεις στο σπίτι του τραγουδιστή μέχρι τα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς. Γιώργος και Βάσω Μαζωνάκη υπήρξαν αχώριστοι για πολλά χρόνια. Όλοι μιλούσαν για δύο αγαπημένα αδέλφια που ανέβαζαν συχνά κοινές φωτογραφίες, με την μεν Βάσω να ανεβάζει τον αγαπημένο τραγουδιστή σε προσωπικές του στιγμές στο σπίτι κι εκείνον με τη σειρά του να ανεβάζει παιδικές τους φωτογραφίες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Mazonakis Official (@georgemazonakis)

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει μιλήσει δημοσίως για την οικογένεια του μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνηση του. Η μητέρα του, Κλειώ, σε παλαιότερη συνέντευξη είχε αποκαλύψει το πόσο υπερπροστατευτικός ήταν πάντα ο Μαζωνάκης με τις δύο αδελφές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της Βάσως Μαζωνάκη ο τραγουδιστής έχει αποστασιοποιηθεί πολύ από την οικογένειά του τους τελευταίους μήνες, και έχει αρκετό καιρό να μιλήσει μαζί με τους συγγενείς του. Σε αντίθεση με το παρελθόν που τα 2 αδέρφια εμφανίζονταν συχνά μαζί και διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Αυτή είναι πάντως η πρώτη φορά, που τα προβλήματα μεταξύ τους, πήραν μεγάλες διαστάσεις και είδαν το φως της δημοσιότητας. «Είχε πρόσβαση στους λογαριασμούς του. Λείπανε την πρώτη φορά λεφτά και τώρα το ίδιο πράγμα» είπε άνθρωπος από το περιβάλλον του Γιώργου Μαζωνάκη.

Η Βάσω και ο Γιώργος συνεργάζονταν από το 2004. Εκείνη είχε αναλάβει εξολοκλήρου τις εμφανίσεις και ό,τι προϊόν κυκλοφορούσε με την επωνυμία του καλλιτέχνη. Τα έσοδά τους ήταν τεράστια. Επίσης, διαχειρίζονταν μαζί τις επιχειρήσεις τους με τα ακίνητα, όπου αγόρασαν σπίτια σε νησιά, τα ανακαίνιζαν και τα νοίκιαζαν σε τουρίστες για διακοπές.

Τα ασφαλιστικά μέτρα

Στις 28 Μαΐου εκδικάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας που είχε κάνει ο γνωστός καλλιτέχνης στην αδερφή του. Η ανακοίνωση που είχε βγει από την πλευρά του Γιώργου Μαζωνάκη, έδειχνε πως γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει συμβιβασμός, πριν βγει η απόφαση. 

Ήταν ένα δημόσιο μήνυμα προς την αδερφή του Βάσω, με τον δικηγόρο του να αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα διαμορφώσουν συνθήκες ειρήνευσης και αποτελεσματικής επίλυσης της επίδικης διαφοράς».

Στην ανακοίνωση, ο Γιώργος Μαζωνάκης, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει μέσω του δικηγόρου του, τους δημοσιογράφους «για το σεβασμό που επέδειξαν στο πρόσωπο του και στην καλλιτεχνική του διαδρομή».

Φίλη και των δύο που είχε μιλήσει στο «Πρωινό Σουκου» είχε αναφέρει: «Για να φτάσει ο Γιώργος σε αυτό το σημείο, σημαίνει ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό. Σημαίνει ότι εξάντλησε κάθε περιθώριο συζήτησης, αλλά και πάλι μπορούν να τα βρουν.

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η Βάσω. Ο Γιώργος δεν έχει κάνει τίποτα. Απεχθάνεται τα δικαστήρια, αλλά έπρεπε να κάνει κάτι, για να προστατέψει τα δικαιώματά του.

Ο Γιώργος έχει κάνει τα πάντα για την οικογένειά του, τους έχει στηρίξει, η Βάσω ήταν πάντα η πιο ευνοημένη. Το μπαλάκι είναι στην πλευρά της Βάσως.

Ο Γιώργος δεν έχει κάνει τίποτα λάθος, τίποτα κακό. Ακόμα και τώρα, μπορούν να τα βρουν εξωδικαστικά. Αυτός αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει τα ασφαλιστικά μέτρα, γιατί διέρρευσε η υπόθεση από τον πίνακα των δικαστηρίων.

Για να φτάσει ως εδώ, σημαίνει ότι έκανε τα πάντα για να καθίσουν στο τραπέζι και να τα βρουν. Το θέμα τώρα είναι τι θα κάνει η Βάσω.

Ακόμα κι αν τελικά τα βρουν εξωδικαστικά, όμως, δεν νομίζω ότι οι σχέσεις τους θα μπορούν να είναι όπως παλιά. Άλλωστε, αυτή η υπόθεση δεν είναι τωρινή. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί προβλήματα η Βάσω».

Το εξώδικο

Παρά τις φήμες που έκαναν λόγο για συμβιβασμό και που ήθελαν τα αδέρφια να υποχωρούν από αυτή την διαμάχη, το πρωί της Δευτέρας ο τραγουδιστής έστειλε επιστολή στα Μέσα, ανακοινώνοντας πως έχει κινηθεί νομικά κατά της Βάσως Μαζωνάκη, στέλνοντάς της εξώδικο. 

«Προκειμένου να επιλυθεί αποτελεσματικά η διαφορά που έχει ανακύψει με την εταιρεία διαχείρισης του καλλιτεχνικού μου έργου, υποχρεώθηκα σήμερα να επιδώσω εξώδικη πρόσκληση τάσσοντας προθεσμία για την παράδοση όλων των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας μου από την απελθούσα Διοίκηση.

Εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, προτίθεμαι να εγείρω ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων αγωγή λογοδοσίας ώστε να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της διαχείρισης των εταιρικών υποθέσεων.

Γιώργος Μαζωνάκης

ΥΓ: Η υπόθεση με θίγει σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά και προσωπικά. Είναι μεγάλη ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς κι αγαπημένους ανθρώπους σου και να ανακαλύπτεις πως εκείνοι μόνο έτσι δε σε είδαν παρά μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης», αναφέρει στην επιστολή ο Γιώργος Μαζωνάκης.

To άρθρο Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης Γιώργου και Βάσως Μαζωνάκη – Ο λόγος που της έστειλε εξώδικο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Τομ Χανκς – Ρόμπιν Ράιτ: Εμφανίζονται πολύ νεότεροι στις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας, Here

Τομ Χανκς - Ρόμπιν Ράιτ: Εμφανίζονται πολύ νεότεροι στις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας, Here Οι δύο ηθοποιοί επανενώνονται με τον σκηνοθέτη του Forrest Gump, Ρόμπερτ Ζεμέκις Ο Τομ Χανκς και η Ρόμπιν Ράιτ φαίνονται δεκαετίες νεότεροι στις πρώτες φωτογραφίες από το «Here», την πολυαναμενόμενη επανένωσή τους με τον σκηνοθέτη του «Forrest Gump» Ρόμπερτ Ζεμέκις. Την

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας Το μισώ αυτό για σένα, αγάπη μου, είπε η ηθοποιός στην κόρη της Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ διανύει μία από τις δυσκολότερες χρονιές της ζωής της, με τα προβολήματα που αντιμετωπίζει λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ένα ακόμη πρόβλημα υγείας ήρθε να προστεθεί στην

Η κλιματική αλλαγή έχει σοβαρές επιπτώσεις στην Ευρώπη, λένε οι ειδικοί

Αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι και οι ασθένειες που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Ολοένα περισσότερες ζωές κοστίζει στην Ευρώπη η κλιματική αλλαγή, καθώς βαθαίνει τις ανισότητες στην υγεία και οδηγεί στην εξάπλωση τσιμπουριών και άλλων εντόμων που μεταφέρουν ασθένειες, σύμφωνα με μία νέα, σημαντική έκθεση. Διεθνής ομάδα επιστημόνων επανεξέτασε εκατοντάδες μελέτες για τις συνέπειες που

Νάνσυ Ζαμπέτογλου σε Μαρία Χατζηστεφανή: Αχ, αν μπορείς μην το λες τόσες πολλές φορές, το καταλάβαμε

Η Μαρία Χατζηστεφανή πήγε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» το μεσημέρι της Τρίτης και μίλησε για όλα με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Η επιχειρηματίας που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της ως Dragon στο «Dragons’ Den» του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πορεία της καριέρας της και τη γνωστή

«Η βελτίωση στην ομιλία του είναι πιο πίσω σε ρυθμό», λέει η σύντροφος του Σταρόβα

Η σύντροφος του Δημήτρη Σταρόβα, Άννα Σταθάκη μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την κατάσταση της υγείας του, λίγη ώρα αφότου ανέβηκε το βίντεο όπου τον βλέπουμε να παίζει κιθάρα Η Άννα Σταθάκη σχολίασε το πρόσφατο βίντεο που ανέβασε ο Δημήτρης Σταρόβας στο Instagram, στο οποίο κατέγραψε τον εαυτό του να παίζει κιθάρα, λίγο καιρό μετά το εγκεφαλικό που

Ο ΠΟΥ «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου: 1 στους 3 ενήλικες παγκοσμίως δεν ασκείται αρκετά

Για τη διατήρηση της καλής υγείας, ο ΠΟΥ συνιστά στους ενήλικες τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» μετά τη δημοσίευση έρευνας που αποκαλύπτει ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων παγκοσμίως, αριθμός που αυξάνεται, δεν έχει επαρκή σωματική δραστηριότητα, γεγονός που απειλεί τη

Μπόμπα – Τανιμανίδης: Πάρτι υπερπαραγωγή για τα 3α γενέθλια των διδύμων- Το παραμυθένιο σκηνικό

Οι κόρες της Χριστίνας Μπόμπα και του Σάκη Τανιμανίδη , η Αριάνα και η Φιλίππα έγιναν τριών χρονών.

Τόνια Σωτηροπούλου: Ποζάρει με το μαγιό της την ώρα που φτιάχνει γεμιστά!

Καλοκαιράκι είναι, μαγιό φοράμε, γεμιστά τρώμε… οπότε η Τόνια Σωτηροπούλου είπε να τα συνδυάσει και να μπει στην κουζίνα με το μπικίνι της. Η ηθοποιός την οποία αυτή την περίοδο απολαμβάνουμε στη σειρά Ψυχοκόρες, πέρασε ένα ονειρεμένο τριήμερο παρέα με τον σύζυγό της αλλά και φίλους σε προορισμό που είναι ένας από τους αγαπημένους της

Οδοντιατρική 2.0: Πώς η ψηφιακή εποχή έχει αναβαθμίσει τη φροντίδα της στοματικής υγείας

Η ψηφιακή εποχή έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, με την ειδικότητα της Οδοντιατρικής να μην αποτελεί εξαίρεση. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν συστήσει τους επαγγελματίες οδοντιάτρους σε μια νέα εποχή, όπου τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν τη στοματική υγεία των ανθρώπων διαγιγνώσκονται και θεραπεύονται με εντελώς σύγχρονο τρόπο. Οι ψηφιακές αυτές καινοτομίες

Μαρία Αντωνά: Όλη η Ελλάδα βλέπει πόσο καλός είναι ο Γιώργος Λιάγκας στη δουλειά του

«Δεν περίμενα ότι σε μισό χρόνο θα συνέβαιναν περισσότερες αλλαγές στη ζωή μου από όσες είχαν συμβεί την τελευταία δεκαετία», λέει η Μαρία Αντωνά. Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ και τον Νίκο Γεωργιάδη παραχώρησε η Μαρία Αντωνα. Η παρουσιάστρια κλήθηκε να απαντήσει και για τη σχέση της με τον Γιώργο Λιάγκα. Εδώ και έξι μήνες το

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Ευρωπαϊκή πρωτιά στη μελέτη εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, μέλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, έλαβε εξατομικευμένη θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα, ο πρώτος ασθενής Πανευρωπαϊκά, που συμμετείχε σε Κλινική μελέτη Αμερικανικής Εταιρίας σε συνεργασία με το Ογκολογικό τμήμα κλινικών μελετών του Ιατρικού Διαβαλκανικού, υπό την επίβλεψη της Δρ. Σοφίας Μπάκα, Παθολόγου – Ογκολόγου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Μοριακής Ιατρικής ΑΠΘ. Η

Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Θέλει χρόνο ακόμα»

«Θέλει μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα», είπε η Ματίνα Παγώνη για την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας μετά από έμφραγμα και ανακοπή που υπέστη. Μιλώντας στο Mega εξήγησε ότι: «παραμένει σταθερή η κατάστασή του, δεν έχουμε κάτι νεότερο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρακολουθείται από