Μυστήριο με τον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost από την Eurovision – Το Χ καταχειροκρότησε τον καλλιτέχνη

Date:

Μυστήριο επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από την συμμετοχή του Ολλανδού Joost Klein στη φετινή Eurovision, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού. Η EBU, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά απέκλεισε από τις πρόβες «μέχρι νεωτέρας» τον Ολλανδό καλλιτέχνη με το φαβορί τραγούδι του «Europapa» ενώ δεν αποκλείεται να αποκλειστεί εντελώς από την Eurovision.

Η στάση του Joost Klein απέναντι στην Ισραηλινή τραγουδίστρια, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των συμμετοχών που προκρίθηκαν στον τελικό, φαίνεται να ενόχλησε τους διοργανωτές της Eurovision.

Στο βίντεο που έχει διαρρεύσει στα social media ο Ολλανδός τραγουδιστής κάλυψε το κεφάλι του με μια κόκκινη σημαία γιατί δεν ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί με την ισραηλινή αποστολή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα.

Στην συνέχεια της συνέντευξης τύπου, η Ισραηλινή τραγουδίστρια Εντέν Γκολάν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η παρουσία της στον διαγωνισμό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αποστολών. Τότε ακούστηκε μια φωνή η οποία έδωσε την δυνατότητα στην τραγουδίστρια να μην απαντήσει αν δεν θέλει και ο Ολλανδός καλλιτέχνης αναρωτήθηκε «γιατί όχι;».

Η Γκολάν τελικά απάντησε: «Νομίζω ότι είμαστε όλοι εδώ για έναν και μόνο λόγο, και η EBU λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας για να γίνει αυτό ένα ασφαλές και ενωμένο μέρος για όλους, και έτσι νομίζω ότι είναι ασφαλές για όλους και θα το κάναμε».

Νωρίτερα, όταν ο Klein ρωτήθηκε αν το τραγούδι του θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο σύνθημα της Eurovision και να ενώσει τους ανθρώπους μέσω της μουσικής, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή ερώτηση για την EBU».

Η ανακοίνωση της EBU

Η EBU ανέφερε σε δήλωσή της: «Αυτή τη στιγμή ερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορούσε τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω».

Δεν συμμετείχε σήμερα στην πρόβα

Σήμερα το μεσημέρι, οι χώρες που πέρασαν στον μεγάλο τελικό της Eurovision ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 11 Μαΐου, έκαναν πρόβα.

Και ενώ τα σκηνικά για την εμφάνιση του Joost είχαν αρχίσει να στήνονται, σύμφωνα με το BBC ένας διευθυντής παραγωγής έδειξε ότι έπρεπε να απομακρυνθούν.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής υποδηλώνει ότι το όποιο «περιστατικό» συνέβη ήταν πρόσφατο – ίσως ακόμη και να έλαβε χώρα στα παρασκήνια ενώ ο Joost περίμενε την σειρά του να ανέβει στην σκηνή για την πρόβα του.

Καθώς οι πρόβες συνεχίζονταν, οι διοργανωτές συμπεριέλαβαν το τραγούδι του Klein στο μοντάζ της ψηφοφορίας, χρησιμοποιώντας πλάνα από μια προηγούμενη πρόβα. Αυτό υποδηλώνει ότι πιστεύουν ότι θα συμμετάσχει στον τελικό της κριτικής επιτροπής της Παρασκευής το βράδυ.

- αντιπαράθεσης η συμμετοχή του Ισραήλ

Η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision αποτέλεσε πηγή αντιπαράθεσης εν μέσω αυξανόμενων θανάτων αμάχων και επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα, και υπήρξαν διαδηλώσεις στη σουηδική πόλη υποδοχής.

Την ίδια ώρα, στα social media κυκλοφορεί ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η Ισραηλινή αποστολή να προσποιείται και να χλευάζει εκείνους που διαμαρτύρονται κατά του Ισραήλ και εμφανίζονται να γιουχάρουν την τραγουδίστρια, φωνάζοντας ειρωνικά «Palestine».

Το X χειροκροτεί τον Joost

Η στάση του Ολλανδού καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου αλλά και το ενδεχόμενο αποβολής του από τη Eurovision εξαιτίας αυτής, έχει καταχειροκροτηθεί από τους χρήστες του X.

«Ο Joost δεν θα κερδίσει τη Eurovision και μπορεί να γίνει ο πρώτος αποκλεισμένος καλλιτέχνης της Eurovision όλων των εποχών, αλλά είμαι πολύ περήφανος για αυτόν» - ένας χρήστης.

Joost is not gonna win Eurovision and he might become the first disqualified Eurovision artist of all time but I’m god damn proud of him pic.twitter.com/57CLIZIMwN

— Rim Tim Tagi Dim 🇳🇱🇭🇷🇺🇦🇳🇴 #CeasefireNOW (@CalmAfterTheTim) May 10, 2024

«Ο Joost είναι ήδη νικητής» , «όλες οι αποστολές να σταματήσουν τις πρόβες σε ένδειξη συμπαράστασης» και «αν ο Joost αποκλειστεί, θα κάνει περήφανους τους γονείς του» είναι κάποια άλλα από τα χιλιάδες μηνύματα υπέρ του Ολλανδού καλλιτέχνη.

O Joost διέγραψε το περιεχόμενο από την Eurovision

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης προχώρησε στη διαγραφή βίντεο και φωτογραφιών από την Eurovision που είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Κίνηση που θεωρήθηκε σαν επιβεβαίωση πως του έχει ανακοινωθεί η αποβολή του από το διαγωνισμό της Eurovision.

Η απάντηση για τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι

Νωρίτερα, αντιδράσεις είχαν σημειωθεί για τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης τύπου και ενώ μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια.

Η Μαρίνα Σάττι χασμουριόταν και έκανε πως κοιμάται την ώρα που μιλούσε η τραγουδίστρια του Ισραήλ, Eden Golan.

Σε σχόλιο που ζητήθηκε από την ελληνική αποστολή για τη στάση της Μαρίνας Σάττι απέναντι στην τραγουδίστρια του Ισραήλ, Eden Golan, η απάντηση ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση από μεριάς της Μαρίνας να προσβάλει την Eden Golan ή γενικότερα την ισραηλινή αντιπροσωπεία στον διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως αν κάποιος παρακολουθήσει όλο το βίντεο και όχι μόνο το σημείο των δηλώσεων της Eden Golan, θα μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει πως από την αρχή μέχρι το τέλος, η Μαρίνα Σάττι αλληλεπιδρούσε με παρόμοιο τρόπο καθ΄όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εξαιτίας της μεγάλης κούρασης που είχε από το βαρύ πρόγραμμα των τελευταίων ημερών, και όχι μόνο κατά τις δηλώσεις της Eden, στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό.

Ακυρώθηκε η συνέντευξη των εκπροσώπων των Big Five

Η συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των Big Five (οι χώρες που πέρασαν απευθείας στον τελικό της Eurovision) ακυρώθηκε. Ο λόγος, εστιάζεται στον αυριανό τελικό της Eurovision ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους καλλιτέχνες να επικεντρωθούν στις πρόβες τους.

Σε email που εστάλη από τους διοργανωτές της Eurovision αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι η συνέντευξη Τύπου των Big Five και της Σουηδίας που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 18.30 (ώρα Σουηδίας) έχει ακυρωθεί επειδή όλοι οι καλλιτέχνες θέλουν να επικεντρωθούν στις πρόβες».

Οι Big Five περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Παγιδευμένοι: Ο Δημήτρης νιώθει για πρώτη φορά αδύναμος

Παγιδευμένοι, Δευτέρα και Τρίτη στις 22:30 στον ΑΝΤ1.

Συγκινεί ο Γιαννάκης του ΠΑΟΚ: «Θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το Conference κι ο Παναθηναϊκός τη Euroleague»

Ενδιαφεροντα ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΠΑΟΚ Συγκινεί ο Γιαννάκης του ΠΑΟΚ: «Θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το Conference κι ο Παναθηναϊκός τη Euroleague» Ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαστεφανάκης, έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων και γιόρτασε με την ψυχή του την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον «Δικέφαλο του Βορρά» Τζωρτζίνα Φράγκου 20.05.2024 | 21:17 Ο μικρός

Τι είναι ο παρβοϊός, πως γίνεται η διάγνωση – Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις

Σοβαρά περιστατικά λοίμωξης από παρβοϊό Β19 σε παιδιά και περιστατικά θανάτων, κυρίως σε νεογέννητα λόγω λοίμωξης της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη, καταγράφει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) από τα τέλη του 2023 ως το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Πρόσφατα στη χώρα μας, νήπιο 3,5 ετών κατέληξε μετά από λοίμωξη

«Ο ύπνος είναι ο νέος καφές για τον οργανισμό», λέει ο μεγιστάνας που πήρε αίμα του γιου του για να νικήσει τη γήρανση

Ο μεγιστάνας Bryan Johnson που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό γιατί χρησιμοποίησε αίμα του γιου του για να νικήσει τη γήρανση, χαρακτήρισε τον ύπνο ως τον νέο καφέ που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά. «Νομίζω ότι ο ύπνος είναι ο νέος καφές για τον οργανισμό», είπε στη Wall Street Journal και σημείωσε ότι

Ο Κέβιν Κόστνερ καταχειροκρτήθηκε επί 10 λεπτά στις Κάννες – «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ νιώθω ευλογημένος»

Συγκινημένος ήταν ο Κέβιν Κόστνερ μετά την αποθέωσή του στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, όπου οι καλεσμένοι τον τίμησαν με ένα 10λεπτο χειροκρότημα. Ο Κέβιν Κόστνερ βρέθηκε χτες Κυριακή (19.05.2024) στο Φεστιβάλ στις Κάννες, όπου προβλήθηκε, σε παγκόσμια πρεμιέρα αλλά εκτός συναγωνισμού, η νέα ταινία του «Horizon: An American Saga», στην οποία ο ίδιος είναι

Η Μαρί Σαντάλ ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Παύλο μέσω μίας φωτογραφίας με τα παιδιά τους

Με μία τρυφερή ανάρτηση ευχήθηκε η Μαρί Σαντάλ για τα γενέθλια του συζύγου της Παύλου ο οποίος έγινε σήμερα (20.05.2024) 57 ετών. Ένα δημόσιο «χρόνια πολλά» είπε η Μαρί Σαντάλ στον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Φυσικά, η ανάρτησή της συνοδευόταν με μία οικογενειακή φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Παύλος με τη σύζυγό του και

Μπέττυ Μαγγίρα: Παρενέβη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά για να ξεκαθαρίσει για την αμοιβή της στη Eurovision

Μέσα στην αμοιβή μας ήταν όλο το πακέτο, δεν μας ξεχώρισαν ότι αυτά θα πάρετε για τον τελικό και αυτά για τη μετάδοση της Eurovision, ξεκαθάρισε

Κέιτι Πέρι: Εμφανίστηκε στον τελικό του American Idol με φόρεμα που είχε πάνω του τα πρόσωπα 168 διαγωνιζόμενων

Η τραγουδίστρια και κριτής εμφανίστηκε στον τελικό με ένα φόρεμα, που αποτίει φόρο τιμής σε όσους συμμετείχαν στο σόου

Έκλαψε στον αέρα η Νάνσυ Ζαμπέτογλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου συγκινήθηκε στον αέρα της εκπομπής Στούντιο 4 και έβαλε τα κλάματα με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Συγκεκριμένα, προβλήθηκε ένα απόσπασμα από ντοκιμαντέρ για τον ποντιακό ελληνισμό που δημοσίευσε το αρχείο της ΕΡΤ. Το βίντεο, περιείχε και τον πυρρίχιο από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που

Σταφυλόκοκκος (Staphylococcus aureus): Τι είναι, πώς μεταδίδεται, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, πρόληψη και θεραπεία

Σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη ήταν το βακτήριο που απομονώθηκε σε δέκα δείγματα φαγητού, μετά τα συμπτώματα μαζικής δηλητηρίασης που παρουσίασαν δεκάδες μαθητές και ένας δάσκαλος στη Λαμία Σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη ήταν το βακτήριο που απομονώθηκε σε δέκα δείγματα φαγητού που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, μετά τα συμπτώματα μαζικής δηλητηρίασης

Ελένη Μενεγάκη: Με τρομοκράτησε η έκταση που πήρε ο χωρισμός μου

Η Ελένη Μενεγάκη με αφορμή τη συνέντευξη του Χρήστου Βασιλόπουλου στην εκπομπή Δύο στις 10 και όσα είπε για τον χωρισμό του, σχολίασε την έκταση που είχε λάβει στα ΜΜΕ το διαζύγιο της από τον Γιάννη Λάτσιο. «Εγώ νομίζω ότι ούτως ή άλλως η εποχή πάει αλλού. Εγώ αυτό βλέπω. Θυμάμαι πως όταν εγώ χώρισα