Bullying στα σχολεία: 41 καταγγελίες έχει δεχθεί η πλατφόρμα – «Θα προστατέψουμε κάθε παιδί» λέει ο Πιερρακάκης

Date:

*Γράφει η Βασιλική Χρυσοστομίδου

Με βασικό προσανατολισμό την προστασία κάθε παιδιού, μίλησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας για την εθνική καμπάνια αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και την πλατφόρμα αναφοράς περιστατικών βίαιης συμπεριφοράς στα σχολεία, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Έχουν αναφερθεί 41 περιστατικά στην πλατφόρμα, μέχρι στιγμής. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης περι- τη διαδικασία διαχείρισης των περιστατικών, αναφέρεται στη διεθνή μάστιγα της βίας ανηλίκων, όπως και στο πλαίσιο των συνεπειών απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές μαθητών. Κάνει, επίσης, λόγο στην απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα μέτρα. Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία πρέπει να αποτελεί αυτονόητη διαδικασία και όχι αντικείμενο αντιπαράθεσης με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με το αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γονείς και τα παιδιά για την πλατφόρμα αναφοράς περιστατικών ενδοσχολικής βίας, ο υπουργός είπε: «Η πλατφόρμα ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, που την ανακοινώσαμε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός κι εμείς ως συνεργάτες από το υπουργείο Παιδείας. Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 41 περιπτώσεις – 8 από μαθητές, 33 από τους γονείς. Οι αναφορές είναι κυρίως από αστικά κέντρα. Το ενδιαφέρον ότι για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία, δηλαδή πριν ένα χρόνο δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με συγκεκριμένα στατιστικά δεδομένα».

Περιγράφοντας την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, ο υπουργός εξήγησε πως «μία πλατφόρμα δεν είναι μία πολιτική. Έχουμε αφενός μία εθνικής κλίμακας καμπάνια, στο πλαίσιο της οποίας είναι και το σποτ, που δείχνει την πραγματικότητα στη χειρότερη εκδοχή της. Δεύτερον, είναι η πλατφόρμα, που αποτυπώνονται τα περιστατικά και τα διαχειριζόμαστε μέσα στα σχολεία και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Τρίτον, πρόληψη – εκεί είναι το κέντρο βαρους: δράσεις ενεργού πολίτη, ενσυναίσθηση… Και φυσικά, το πλαίσιο συνεπειών. Όλα αυτά μαζί είναι η πολιτική».

Σχετικά με τη διαχείριση των καταγγελιών, ο ίδιος υπενθύμισε ότι «σε κάθε σχολείο, έχουμε ορίσει καταρχήν δύο άτομα, που διαχειρίζονται την καταγγελία – ο διευθυντής και άλλος ένας εκπαιδευτικός. Ανάλογα με τη βαρύτητα, η καταγγελία ανεβαίνει στη διεύθυνση εκπαίδευσης, σε επίπεδο νομού, με εξαίρεση Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκεί είναι πλέον και οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, πάμε σε ειδικούς δηλαδή γιατί είναι πιο βαρύ. Και μετά υπάρχουν και θέματα, τα οποία εκ των πραγμάτων, όπως αναδεικνύονται σε επίπεδο εθνικής κλίμακας σε μέσα ενημέρωσης, αντιστοίχως παρεμβαίνουμε κι εμείς. Είμαστε από πάνω, θα είμαστε από πάνω, θα προστατέψουμε κάθε παιδί».

Περιγράφοντας την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, ο υπουργός εξήγησε πως «μία πλατφόρμα δεν είναι μία πολιτική. Έχουμε αφενός μία εθνικής κλίμακας καμπάνια, στο πλαίσιο της οποίας είναι και το σποτ, που δείχνει την πραγματικότητα στη χειρότερη εκδοχή της. Δεύτερον, είναι η πλατφόρμα, που αποτυπώνονται τα περιστατικά και τα διαχειριζόμαστε μέσα στα σχολεία και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Τρίτον, πρόληψη – εκεί είναι το κέντρο βαρους: δράσεις ενεργού πολίτη, ενσυναίσθηση… Και φυσικά, το πλαίσιο συνεπειών. Όλα αυτά μαζί είναι η πολιτική».

Σχετικά με τη διαχείριση των καταγγελιών, ο ίδιος υπενθύμισε ότι «σε κάθε σχολείο, έχουμε ορίσει καταρχήν δύο άτομα, που διαχειρίζονται την καταγγελία – ο διευθυντής και άλλος ένας εκπαιδευτικός. Ανάλογα με τη βαρύτητα, η καταγγελία ανεβαίνει στη διεύθυνση εκπαίδευσης, σε επίπεδο νομού, με εξαίρεση Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκεί είναι πλέον και οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, πάμε σε ειδικούς δηλαδή γιατί είναι πιο βαρύ. Και μετά υπάρχουν και θέματα, τα οποία εκ των πραγμάτων, όπως αναδεικνύονται σε επίπεδο εθνικής κλίμακας σε μέσα ενημέρωσης, αντιστοίχως παρεμβαίνουμε κι εμείς. Είμαστε από πάνω, θα είμαστε από πάνω, θα προστατέψουμε κάθε παιδί».

Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο της βίας ανηλίκων. Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, «απασχολεί κάθε χώρα της Ευρώπης. Έχουμε βία στα σχολεία και της Γερμανίας και της Γαλλίας και της Ιταλίας κι εδώ. Κι αυτό ήταν μετά τον κόβιντ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ψάχνουμε όλες οι χώρες να καταλάβουμε γιατί μετά τον κόβιντ υπήρξε αυτή η ένταση. Χρονικά, εννοώ, όχι ότι ο κόβιντ είναι η αιτία. Τα αίτια αφορούν την επιστημονική έρευνα και τους ειδικούς. Εμείς, ξέρουμε ότι με το που σταμάτησε το λοκντάουν, αυτό είναι ένα θέμα που συζητείται διεθνώς. Κάτι άλλο που είναι παράδοξο, αν δούμε τις έρευνες, το Πιζα του ΟΟΣΑ, έχει μία ερώτηση αν έχετε υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο, εκεί το ποσοστό έπεσε, που είναι παράδοξο. Γιατί από την άλλη, βλέπει κανείς τις περιπτώσεις μαθητών 13-17 ετών που έχουν αντιμετώπιση από τον ποινικό κώδικα, δηλαδή διώκονται ποινικά, υπερδιπλασιάστηκαν από το ’20. Άρα, λιγότερα μεν, πολύ χειρότερα δε τα περιστατικά».

Σχετικά με το πλαίσιο ποινών και τις προοπτικές εφαρμογής του, καθώς τα περιστατικά συχνά βγαίνουν εκτός σχολείου, ο υπουργός επεσήμανε: «Μπορούμε να κάνουμε μία σειρά από μέτρα, τα οποία μας ωθούν στο να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε και αφορά περισσότερα από ένα υπουργεία. Γι’αυτό υπάρχει και μία Επιτροπή που διαχειρίζεται αυτό το ζήτημα σε επίπεδο Πρωθυπουργού – είμαστε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Οικογένειας…».

Σχετικά με την κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση στα μέτρα κατά της ενδοσχολικής βίας που ανακοινώθηκαν, ο υπουργός είπε: «δεν άκουσα ούτε μία ορίτζιναλ σκέψη από την αντιπολίτευση. Δηλαδή, υπάρχει ένα ‘όχι’ σε όλα, υπάρχει και μία προεκλογική ένταση σε όλα τα θέματα. Αλλά, στο ‘δια ταύτα’, ποιες είναι οι προτάσεις τους αρέσουν. Το να πούμε ‘κάντε διάλογο’…προφανώς, κι εμείς έχουμε εντάξει πολύ έντονα τις δράσεις ενεργού πολίτη, τη συζήτηση στις τάξεις, όλα αυτά υπάρχουν».

Αν και έχουν αυξηθεί οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία, σήμερα αντιστοιχεί ένας ψυχολόγος ανά πέντε σχολεία, που πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα. «Γι’αυτό το λόγο, από το 2019, έχουν διπλασιαστεί : από 2.000 σε 4.000 οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την κάλυψη αλλά βέβαια, μιλάμε για 14.000 σχολικές μονάδες…».

Αποσαφηνίζοντας το περιεχόμενο της λέξης «ποινές» στα σχολεία, ο υπουργός επισημαίνει: «Δεν μιλάμε για ποινές. Μιλάμε για κανόνες. Μιλάμε για πλαίσιο συνεπειών όπως αυτό που διδαχθήκαμε ως παιδιά – να γνωρίζεις ότι υπάρχει επιβράβευση, υπάρχουν και συνέπειες, να γνωρίζεις το όριο. Γινόμαστε αυτό που οι γονείς μας μας διδάσκουν όταν δεν προσπαθούν να μας διδάξουν. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους. προφανώς θα τους δώσουμε κι άλλα εργαλεία». Και πρόσθεσε: «Έχω λάβει πολλά μηνύματα στο κινητό μου την τελευταία εβδομάδα από καθηγητών διαφορετικών πεποιθήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία αγκαλιάζουν το γεγονός ότι τους δίνουμε αυτά τα εργαλεία, γιατί είναι αυτά που θα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι και οι ίδιες εντός των σχολείων, για να διαχειριστούν το πρόβλημα που έχουν στο πεδίο. Δεν είναι όμως καθόλου αυτή η μονοσήμαντη διάσταση που πρέπει να κυριαρχήσει. Θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στις δράσεις ενεργού πολίτη. Επειδή, πρέπει σε κάθε παιδί να έρθουμε να δώσουμε και σ’ αυτό τα εργαλεία. Να δουλεύει σε ομάδες με τους συμμαθητές του, να έχει ενσυναίσθηση, να ακούει το συμμαθητή του, όλα αυτά μαζί θα έρθουν».

Όσο για το αν οι καθηγητές είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία, καθώς υπήρχαν καταγγελίες από γονείς και παιδιά, ότι πήγαν να «κουκουλώσουν» το θέμα, προκειμένου να μην δυσφημιστεί το σχολείο, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε:

«Εμείς θα τους δώσουμε όλα τα εργαλεία για να το κάνουν. Αλλά το εργαλείο της πλατφόρμας, δεν είναι παρά ένα εργαλείο διαφάνειας. Το ίδιο και η καμπάνια. Αν θέλαμε να ‘κουκουλώσουμε’ το πρόβλημα, δεν θα το αναδεικνύαμε τόσο ευδιάκριτα. Υπάρχει μείζον θέμα, εθνικό θέμα. Και γι’αυτό το λόγο, δεν θα έπρεπε να έχει μπει στην πολιτική αντιπαράθεση. Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα δεν έχει χρώμα».

Απέναντι σε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως το σχολείο από την Αλεξάνδρεια, που στη διάρκεια εκδρομής στα Γιάννενα, σε έλεγχο από αστυνομικούς, 4 ανήλικοι μαθητές έδειραν τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως είχαν τραπεί σε φυγή… Ή η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή από συμμαθητές του σε άλλη εκδρομή, ο κ.Πιερρακάκης τονίζει: «Η παραβατικότητα τέτοιου τύπου, είναι αυτονόητο ότι θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Και σε όλα αυτά υπάρχουν συνέπειες. Είναι εντός του πλαισίου της πολιτικής, που ξεκινήσαμε – μιλάμε για ενδοσχολική βία, για εκφοβισμό. Όλα αυτά είναι στο ίδιο πλαίσιο. Και αυτό, απαιτεί κανόνες και οι κανόνες θέλουν πλαίσιο».

Όσο για τις περιπτώσεις ανθρώπων, όπως ο καθηγητής στην Αλεξανδρούπολη, που έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, που έχουν εξόφθαλμα συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ιδιότητά τους, ο υπουργός απάντησε μονολεκτικά: «Αξιολόγηση. Χρειάζεται αξιολόγηση παντού, πρέπει να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Πρέπει να τρέξει όλο αυτό με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες για να μπορέσει να μπει στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το υπουργείο θα κινηθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση για να φανεί με ποιο τρόπο λειτουργούσε ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός εντός του σχολείου.

Θέλω να τονίσω ότι με ενοχλεί πάρα πολύ σε προσωπικό επίπεδο, για το αυτονόητο αίτημα της αξιολόγησης, να παίζουμε κυνηγητό με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ στο θέμα αυτό. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας το θέλει. Πρέπει συνολικά να μην έχουμε αυτή τη συζήτηση, να μην πρέπει να πηγαίνουμε διαρκώς στα δικαστήρια για το θέμα της αξιολόγησης».

Σχετικά με τη χρήση κινητού στα σχολεία και την έκθεση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κακόβουλο τρόπο, ο υπουργός υπογράμμισε: «Θα προστατέψουμε το κάθε παιδί. Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό μία τυπική απαγόρευση σχετικά με την εμφανή κατοχή κινητού, σε πολύ μεγάλο βαθμό παραβιάζεται. Η ουσία είναι να υπάρξουν συνέπειες από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων σε όλα τα σχολεία. Αν τραβάει ένα παιδί βίντεο ένα άλλο παιδί σε προσωπικές του στιγμές, θα αλλάζει σχολείο. Χρήση κινητού τηλεφώνου σε περιστατικά μπούλινγκ, θα έχει συνέπειες μέσα από το σύλλογο διδασκόντων. Θα επιμείνω σ’ αυτό: δεν υπάρχει περίπτωση να μην προστατέψουμε το κάθε παιδί. Όλα αυτά τα μέτρα είναι πλαίσιο προστασίας παιδιών στα σχολεία».

Διαβάστε επίσης:

Γονείς – Σχολικός εκφοβισμός: Πώς να αντιμετωπίσετε το παιδί που ασκεί bullying

Σχολικός εκφοβισμός: Αυτοί είναι οι λόγοι που συμβαίνει – Πότε τριπλασιάζεται ο κίνδυνος

Bullying: Ένας στους τέσσερις εφήβους θύμα σχολικού εκφοβισμού

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η Τίνα Μεσσαροπούλου για τον σύζυγό της, Γιώργο Μυλωνάκη: «Εύχομαι όλα να γίνουν όπως πρέπει»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Τίνα Μεσσαροπούλου, γιορτάζει σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου, την ονομαστική της εορτή, μέσα σε μια φορτισμένη περίοδο για την οικογένειά της, καθώς ο σύζυγός της, Γιώργος Μυλωνάκης, νοσηλεύεται σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν από περίπου έναν μήνα.

Ηρώ Σαΐα για Σταύρο Ξαρχάκο: «Τον βρίσκω πολύ γοητευτικό στα 87 του – Μέσα του είναι πολύ νέος άνθρωπος»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Ηρώ Σαΐα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαΐου, όπου μίλησε για τον σύζυγό της, Σταύρο Ξαρχάκο. «Στη σχέση μας με τον Σταύρο υπάρχει πολύ το χιούμορ μεταξύ μας. Κάνουμε πλάκες όταν έχουμε κέφια, γιατί μη φανταστείς ότι είναι όλες οι μέρες είναι

Τα καθημερινά σημάδια ότι το σάκχαρό σας είναι εκτός ισορροπίας – Τι πρέπει να αλλάξετε στη διατροφή σας

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Πολλοί συνδέουν τα προβλήματα σακχάρου μόνο με τον διαβήτη. Ωστόσο, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα επηρεάζουν καθημερινά την ενέργεια, τη διάθεση, τον ύπνο, την όρεξη και τον μεταβολισμό, ιδιαίτερα μετά τα 40. Μάλιστα για τις γυναίκες, οι ορμονικές αλλαγές της περιεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης, σε συνδυασμό

Κωνσταντίνος Αργυρός: Η πορεία του μέχρι να γίνει πρώτο όνομα, η οικογένεια και η ηλικία

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός είναι γεννημένος στο Ίλιον Αττικής, σαν σήμερα, 21 Μαΐου 1986. Ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής της ποπ και της λαϊκής μουσικής έχει σήμερα τα γενέθλιά του και γίνεται 40 ετών. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 2008, με το CD single Όλα Θα Αλλάξουν, ενώ ο πρώτος του ολοκληρωμένος δίσκος κυκλοφόρησε το 2011

Eurovision: Σαν σήμερα το σήκωσε η Παπαρίζου! Στην κορυφή της Ευρώπης η Ελλάδα με το “My number One”

Eurovision: Πέρασαν κιόλας 21 χρόνια από τότε που η Έλενα Παπαρίζου θριάμβευσε στην Ευρώπη και έκανε όλους τους Έλληνες να πανηγυρίζουν για την πρωτιά που μας έφερε. Ο 50ος διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, το 2005, πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας, μετά τη νίκη της Ρουσλάνα το 2004 με το τραγούδι "Wild Dances". Η 21η Μαΐου

«Τελικά το δισκοπότηρο δεν ήταν από χρυσό»: Διαγωνιζόμενος στο Cash or Trash αποχώρησε δηλώνοντας θύμα απάτης

«Τελικά το δισκοπότηρο δεν ήταν από χρυσό»: Διαγωνιζόμενος στο Cash or Trash αποχώρησε δηλώνοντας θύμα απάτης Ο εκτιμητής εξήγησε στον παίκτη ότι το δισκοπότηρο που παρουσίασε δεν ήταν φτιαγμένο από χρυσό, ασήμι και πολύτιμες πέτρες Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε στο Cash or Trash, όταν διαγωνιζόμενος αποχώρησε από το παιχνίδι έπειτα από την εκτίμηση αντικειμένου που είχε

Βικτώρια Χαλκίτη για Eurovision: Κατάλαβα ότι υπάρχει περίπτωση να κερδίσει η Dara όταν είδα την ψηφοφορία των επιτροπών

Βικτώρια Χαλκίτη για Eurovision: Κατάλαβα ότι υπάρχει περίπτωση να κερδίσει η Dara όταν είδα την ψηφοφορία των επιτροπών Περιμέναμε παραπάνω πόντους είτε για την Ελλάδα είτε για την Φινλανδία, είπε η vocal coach Τη νίκη της Dara στη φετινή Eurovision σχολίασε η Βικτώρια Χαλκίτη, εξηγώντας ότι άρχισε να πιστεύει πως η Βουλγαρία είχε πραγματικές πιθανότητες νίκης

Γωγώ Μαστροκώστα: «Δεν της άξιζε τέτοια τύχη, εύχομαι να κάνει ένα θαύμα ο Θεός», δηλώνει η κουμπάρα της

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Η Ελένη Μπούση με δήλωσή της στο TLIFE στέλνει συγκινημένη τις ευχές της στην κουμπάρα της, Γωγώ Μαστροκώστα, για τις κρίσιμες ώρες που περνά με την υγεία της στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ιδρύτρια του Hippocratic Cancer Research Foundation ελπίζει πλέον σε ένα θαύμα, όπως συνέβη και στην

Eurovision 2026 – Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έκανε έναρξη με το Jalla: «Αδικία για την Κύπρο μας, ανατράπηκαν τα πάντα»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Υπό τους ήχους του “Jalla” ξεκίνησε σήμερα ο Γιάννης Τσιμιτσέλης την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα» στον ΣΚΑΙ. Ο ηθοποιός και παρουσιαστής αναφέρθηκε στη Eurovision 2026 και στις ανατροπές, τονίζοντας πως ήταν αδικία αυτό που έγινε για την Κύπρο, αλλά και για τον Ακύλα. «Αδικία, αδικία! Με αυτή

Η Βανέσα Τραμπ αποκαλύπτει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Δεν είναι τα νέα που περιμένει κανείς να ακούσει»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Βανέσα Τραμπ, πρώην σύζυγος του μεγαλύτερου γιου του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, αποκάλυψε την Τετάρτη ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Η 48χρονη Βανέσα Τραμπ μοιράστηκε τα δυσάρεστα νέα για την υγεία της μέσα από ανάρτησή της στο Instagram. «Πρόσφατα διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού.

Νίκος Ζιάγκος: Δεν είχα σκεφτεί να γίνω βουλευτής με το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, αλλά μου στέλνουν μηνύματα από παντού

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού και την υποψηφιότητά του μίλησε το πρωί της Πέμπτης 20/5 ο Νίκος Ζιάγκος. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν είχε σκεφτεί να γίνει βουλευτής ενώ εξήγησε ότι του στέλνουν μηνύματα από παντού πως θα τον ψηφίσουν. Σε συνέντευξή του στο MEGAnews δήλωσε

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 21 Μαϊου 2026

Πώς θα είναι τη σημερινή μέρα; Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 21 Μαϊου 2026; Τι προβλέπουν το ζώδιο και ο ωροσκόπος; Ταύρος: Οι συζητήσεις και οι συνεργασίες σήμερα μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, βοηθώντας σε να προωθήσεις επαγγελματικά ή οικονομικά σχέδια. Ωστόσο, αργότερα μέσα στη μέρα ίσως δυσκολευτείς να δεις καθαρά μια κατάσταση